Nem bűncselekmény alapítványt alapítani és vezetni

Csepel.info

A Csepel SC-nél ellehetetlenített birkózók új csarnoka iskolai, önkormányzati rendezvényeknek is megfelel majd és jól illik a sport és pihenőövezetnek fejlesztett Kis-Duna partra

Bűncselekmény hiányában utasították vissza Szenteczky János MSZP-s valamint Szél Bernadett LMP-s politikusok feljelentését, amelyben Németh Szilárdot alapítvány alapításával és annak működtetésével vádolták – értesült a Csepel.info.

Az ellenzékiek szerint különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés, ha egy alapítványt nem hozzájuk kapcsolódó álcivilek vagy saját politikusaik hoznak létre és működtetnek. A nyomozók szerint viszont ami törvényes, az mindenkinél törvényes, méghozzá párthovatartozástól függetlenül az.

Roppant súlyos a feljelentők háttere

A történet pikantériája, hogy éppen az egyik feljelentő, Szenteczky János ellen folyik több hűtlen kezelés miatt indított bírósági per – így a csepeli lakásmutyi ügyként elhíresült bűncselekményekkel kapcsolatban is. Róla már bebizonyosodott, hogy csak azért foglalkoztatta az MSZP-hez közel álló Hőrich és Varga ügyvédi irodát több millió forintért a Csepeli Vagyonkezelő Zrt-nél, hogy a saját magánügyeit intézzék. Ők védték a politikust a sikkasztás vagy hűtlen kezelés gyanúja miatt indult büntetőügyekben. Az érintett ügyvédi irodának kamatostól vissza kellett fizetnie ezt a pénzt.

Szenteczkyt aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, felbujtóként elkövetett rágalmazás bűncselekménye miatt jogerősen már elítélték. Az MSZP-s politikus lopásokkal, sikkasztásokkal, a legaljasabb szexuális vádakkal támadta alaptalanul a politikai ellenfeleit.  Ez azonban Szél Bernadett LMP-s képviselő számára nem volt elég visszatartó erő ahhoz, hogy ne közösködjön Szenteczkyvel az ismét minden alapot nélkülöző feljelentésben. Ezek után nem meglepő, hogy a politikus asszony a feljelentéseit többnyire szimplán politikai okokból adja be, így jogilag hasonlóan eredménytelenül szoktak azok véget érni.

Németh Szilárd a Facebookon a következő bejegyzést tette közzé a történtekről:

Győztek a magyar Herkulesek! Vesztettek a sportszerűtlen, hazug és irigy áskálódók! Kezdődhet a csepeli akadémia építése!
A rendőrség döntött: megszüntetik a nyomozást, mert a csarnok megépítése nem bűncselekmény, az alapítvány működése jogszerű!
A hivatásos feljelentők, Szél Bernadett (LMP), Kunhalmi Ágnes (MSZP) és Szenteczky János (MSZP) kérjenek bocsánatot a hamis vádakkal illetett magyar birkózócsaládtól!

Csepel.info

14 hozzászólás “Nem bűncselekmény alapítványt alapítani és vezetni” bejegyzésre

  1. Kopasz Jány szerint:

    Aztán Németh Szilárd miből működteti majd az alapítványi birkózócsarnokát egy másik kormány alatt? Az első dolguk lesz a TAO eltörlése, meg aztán korlátozhatják a vállalati adományokat, például úgy hogy nem lehet csökkenteni az adóalapot! A magánszemélyek meg miért támogatnának egy bukott párt, bukott politikusához köthető alapítványt!

    Jó hogy Mészáros Lőrinc összeszedett hatalmas vagyont, mert azt egy szempillantás alatt lehet államosítani! Szívem szerint én annyit hagynék meg neki és családjának, amennyije volt 2010 előtt!

  2. Balos szerint:

    Birkózás 2010 előtt is volt, vélhetően akkor is lesz, ha már nem a Fidesz meg Németh lesz hatalmon.

  3. Balos szerint:

    Egy alapítványt befolyásol a vezetője, de nem a magántulajdona. Itt meg a birkózószövetség elnöke az alapítvány vezetője.

  4. Seres Sándor szerint:

    Kedves Kopasz Jány! Nagyon köszönöm kedves szavait, mellyel felsorolta mindazokat az intézkedéseket melyet egy lehetséges ellenzéki kormány élne!
    Éppen ezért nagyon remélem, hogy még az ellenzéki oldalon, is meggondolás tárgyává teszik az ellenzékre való szavazást!
    Valamit nem értek azt kifogásolják, hogy a FIDESZ saját embereit juttatja lehetőségekhez, éppen ezért azt gondolom, hogy önök ezt nem akarják folytatni!
    Egy kormány alakításuk után akkor elvárható lenne a jelenlegi felháborodásuk alapján, hogy akkor önök csak ellenzéki vagyis FIDESZ- es kötődésűeket, esetleg jobbikost támogassanak!
    Igaz korábbi tevékenységük erre nem ad kedvező választ, csak egy név Zuschlág !

  5. névkötelez szerint:

    Hazudik a cikk. Szél Bernadett nem Németh Szilárdot jelentette fel, hanem ismeretlen tettes ellen tett feljelentést amiatt, hogy a birkózószövetségnek adott 2 milliárd forint állami támogatás valamiképpen Németh Szilárdnak a saját lakcímére bejelentett magánalapítványához került át.

  6. Balos szerint:

    Mindig ismeretlen tettes ellen tesznek feljelentést, mert akkor nem lehet élni hamis váddal. De mind tudjuk, hogy Némethet jelentették fel, senki nem csinált ebből titkot, sőt: így is jelentették be.

  7. tűnj el szerint:

    Csepel érdeke is, hogy ez az ember eltűnjön a közéletből.

  8. névkötelező szerint:

    Balos, a cikk fő hazugsága ez: “Németh Szilárdot alapítvány alapításával és annak működtetésével vádolták”
    Nyilván nem ezzel a baromsággal vádolták, hanem azzal, hogy birkózószövetségi elnökként a saját magánalapítványának utalt át 2 milliárd Ft közpénzt.

    Egyébként miért nem használod a valódi nevedet (Ábel Attila)?

  9. Lovas szerint:

    Szenteczky hét év alatt sem tudott ennél többet alakítani.

  10. Nagyapó szerint:

    névkötelező! A feljelentgetők mikor kérnek bocsánatot? Soha, mert az ellenzék nem úriemberekből áll.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  11. Qvick szerint:

    Arra volnék kíváncsi, hogy a Munkásotthon Alapítvány és a Csepeli Weiss Manfréd Sporttelep mikor tér vissza jogos tulajdonosaihoz, a csepeli polgárokhoz. Úgy tudom, eredetileg ezek nem voltak MSzP érdekeltségűek !
    Eetársak ! Tessék válaszolni !

  12. Állítsuk meg Brüsszelt! szerint:

    A rendőrség értékes erőforrásait pazarolja ezeknek az ügyeknek a vizsgálatára. Fizessék ki az eljárás költségeit az alaptalan feljelentgetők! A Soros Alapítványt mikor jelentik fel?!

  13. Vazul néni szerint:

    Minden és bármi ami épül nem jó ,vagy többe kerül,vagy ellopják a fideszesek, vagy fölösleges ,legrosszabb esetben későn készült el és félig , nem szakszerűen,nem beszélve a fák kivágásáról és közpénz elherdálásáról.És természetesen mindig van probléma ami nincs még megoldva felépítve mintha itt földi mennyországnak kellene lennie de azonnal.

  14. Vazul néni szerint:

    Bármit támogatok ami épül,vagy megújul , egy kalapáccsal a legbonyolultabb dolgot is el lehet rontani könnyedén ,építeni mindig nehezebb mint rombolni vagy semmit sem tenni 😉

Itt lehet hozzászólni !