Horváth Karolina aranyérmes az ifjúsági olimpián

Csepel.hu

A 15 éves csepeli Horváth Karolina remek futással nyerte meg a 2000 méteres akadályfutást az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon. Az eseményt Győrben rendezték meg július 28-án. A fiatal lány tizenkilenc versenyzőt utasított maga mögé, ideje 6,51,04 perc. Az atlétalány edzője Jakab Ágnes, aki korábban válogatott hosszútávfutó volt.  

Hazánkban első alkalommal rendezik meg az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált, amelyen 50 ország fiataljai mérik össze tudásukat. Horváth Karolina a magyar korosztályos válogatott egyetlen olyan tagja, aki pénteken aranyérmes lett. A versenyt szombaton folytatják, ahol további magyarok is versenybe szállnak, de csepeli már nincs közöttük.

Horváth Karolina az utóbbi években sorra megnyerte a korosztályos versenyeket triatlonban és középtávú futásban. A Jedlik Ányos Gimnázium nyolcadik osztályos diákja, kitűnő tanuló. Kétszer megkapta a Magyarország jó tanulója, jó sportolója címet díszoklevéllel. Április 11-én rendezték meg az Országos Diákolimpiai Mezei Futó Versenyt, ahol zsinórban harmadjára győzött kategóriájában a 2500 méteres távon. Februárban fedett pályán a 3000 méteres versenyen a felnőttek között negyedik lett, de serdülőként új országos csúcsot futott. Az U18-asok mezőnyében jelenleg európai ranglistavezető 2000 méter akadályfutásban. Sikereinek részese Jakab Ágnes edző mellett Kegye Tibor, aki a triatlonban segíti a csepeli lányt.

Csepel.hu

Egy hozzászólás “Horváth Karolina aranyérmes az ifjúsági olimpián” bejegyzésre

  1. Hozzászóló szerint:

    Fantasztikus teljesítmény! Csak így tovább!

Itt lehet hozzászólni !