Mellékállás a Jobbiknál: bérkommentelj Vonáért

888

Kis híján 100 ezret is lehet keresni havonta a Jobbiknál, ha a virtuális térben sarokba szorítod a Vona-ellenes kommentelőket.

Tízmilliókért alkalmazott embereket a Jobbik médiafigyelői munkakörben, akik nemcsak azt figyelték, hogy kik miként vélekednek a pártról, hanem sokszor kommentek formájában is bevédték a Jobbikot és Vona Gábort. Az ellenvéleményt megfogalmazók lejáratása, kigúnyolása mindennapos feladat volt a kommenteket megjelenítő közösségi felületeken.

A bérkommenteléssel megbízottak körében több jelenlegi párttag és önkormányzati képviselői is van. Például Hocza Tamás – aki a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke, választókerületi elnöke – havi 66 ezer forintért látta el a rábízott feladatot. A “médiafigyelői” szerepköre több mint 3 évig tartott, amiért nagyjából 2,5 millió forintot kapott. Sátoraljaújhely jobbikos képviselője már havonta 74 ezerért, összesen 3,1 millió forintért vegzálta a pártot kritizálókat. A legmagasabb fizetést, havi 95 ezer forintot Bogdán Szabolcs kapta, aki a többiekhez hasonlóan mintegy 3 és fél évig „figyelte a médiát”, összesen közel négymillió forintért.

A Jobbikban csalódott korábbi alapszervezeti tagok jól ismerik a bértollnokokat, akik ma is tevékenykednek. Az egyik megszűnt alapszervezet elnöke a Magyar Időknek elmondta, hogy az alkalmazottak saját tagjaik bejegyzéseit is ellenőrizik. Kommentjeiket sokszor álnéven teszik közzé, stílusuk személyeskedő, kioktató, sokszor nyomdafestéket nem tűrő.

Lényege, hogy aki nem Vona Gábort és a Jobbikot követi, azt megalázzák”

– fogalmazott az egykori jobbikos.

A Magyar Időkhöz eljuttatott listán szereplő 12 személy összesen közel 34 millió forintot kapott a Jobbiktól a fent vázolt feladatok ellátására. A lap megkereste Szabó Gábor pártigazgatót, hogy kiderítse, hány embert alkalmaznak a feladatra, és mekkora összeget fizetnek ki az érintettek munkájáért, de eddig nem érkezett válasz.

 

4 hozzászólás “Mellékállás a Jobbiknál: bérkommentelj Vonáért” bejegyzésre

  1. Pákozdi József szerint:

    A Fidesz média több mint 60 pert elvesztett a Jobbikkal szemben!
    Itt van Ábel Attila által hiányolt válasz!

    K Ö Z L E M É N Y

    A Magyar Idők újabb hazugsága is bírósági ügy lesz

    A Magyar Idők mai cikke súlyos hazugságon és tárgyi tévedéseken alapul. Sem a Jobbik, sem frakciója vagy pártalapítványa soha nem alkalmazott kommentelésre embereket a közösségi médiában, vagyis sosem voltak fizetett bérkommentelői. A fideszes pártszócső cikkében említett személyek 2012 tavaszától 2015 végéig a Jobbik pártalapítványa által létrehozott Egyensúly Média Intézet keretein belül végeztek napi médiafigyelést: az írott és online napi és heti sajtó, az országos televíziók napi híradóblokkjai és egyes politikai műsorai, valamint az országos rádióadók híreinek kigyűjtése, szemlézése és szakmai szempontból való csoportosítása volt a feladatuk. Az adatsorokat végül az Intézet elemző munkatársai dolgozták fel. Ez a tevékenység teljesen szokványos a nemzetközi és a hazai politikai életben is. Egyiküknek sem volt feladata soha a közösségi médiában bármilyen jellegű feladat elvégzése, se figyelés, se bérkommentelés.

    A Magyar Idők újabb rágalma kapcsán ismét megtesszük a szükséges jogi lépéseket, a kormányközeli pártlap képviselőjét hamarosan várjuk szeretettel a bíróságon, ahogyan mindazokat, akik átveszik a Habony Művek hazugságait.

    Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója

  2. Pákozdi József szerint:

    SAJTÓKÖZLEMÉNY

    Kettős vereséggel zárta a mai napot a Fidesz-KDNP hazugsággyára

    A Fővárosi Törvényszék mai, nem jogerős ítéleteiben helyreigazításra és perköltségek megfizetésére kötelezte a Magyar Idők és a pestisracok. hu nevű termékeket. A Fidesz hazugsággyárának két alappillére még júliusban kezdte terjeszteni, hogy a Jobbik pénzért úgynevezett “bérkommentelőket” alkalmaz politikai ellenfelei lejáratására. Jellemző a kormány lakájmédiájára, hogy az általuk beidézett tanúk sem tudták bizonyítani a cikkekben foglaltakat, sőt annak éppen az ellenkezőjét mondták el.
    Különösen visszataszító, hogy pont az a Fidesz-KDNP rendel meg ilyen cikkeket, amely élen jár a lejárató kampányok szervezésében, és közpénzen egész “médiabirodalmat” tart fenn ennek érdekében.

    Jobbik Sajtóosztály

  3. robi szerint:

    A mindig objektív,még véletlenül sem “bérkommentelő” Nagyapó hány fizetést vesz fel a nyugdíja mellett az önkormányzattól?
    Természetesen magas szintű szakmai munkájáért.

    Minden párt sepregessen a saját háza táján.

  4. Nagyapó szerint:

    robi! Nagyapó sok helyről vesz fel jövedelmet, mert mindig dolgozott “nem középiskolás fokon”. De robi mennyit kap a szociktól, esetleg a Jobbiktól rendkívül alacsony színvonalú trollkodásáért???

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !