A jövő évi választás tétje, hogy végre tudják-e hajtani a Soros-tervet, le tudják-e bontani a kerítést

Fidesz.hu

Orbán Viktor Tusnádfürdőn megerősítette: amíg ő Magyarország miniszterelnöke, addig a kerítés a helyén marad, a határokat meg fogják védeni.

A magyarországi választásoknak most európai tétje is van: ennek kimenetelétől függ, hogy végre tudják-e hajtani a Soros-tervet, le tudják-e bontani a kerítést – hangsúlyozta Orbán Viktor szombaton Tusnádfürdőn, a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor zárónapján tartott előadásában.

A miniszterelnök a nagyszínpad előtt összegyűlt hallgatóságát arra bíztatta, hogy ne csak a pálya széléről szurkoljon, hanem regisztráljon és voksoljon, mert a határon túli magyar közösségek megmaradásának legfontosabb előfeltétele az erős anyaország, ezért is fontos, hogy ne az országot gyengítő pártok kerüljenek hatalomra.

Orbán Viktor az elmúlt egy év legjelentősebb eseményeként értékelte a visegrádi négyek (V4) megerősödését. Úgy fogalmazott: Varsó, Prága, Pozsony és Budapest egy hangon beszél.

Nagy dolog, hogy a “lelkes lengyelek, a mindig megfontolt csehek, a józan szlovákok és a romantikus magyarok” képesek egy nyelven beszélni – vélekedett.

Az elmúlt év változásainak mértékét azzal illusztrálta, hogy míg Barack Obama volt amerikai elnök 2009-ben első külföldi beszédét Kairóban tartotta, Donald Trump mosatni amerikai elnök Varsót kereste fel, ahol azt mondta: “harcoljunk, mint a lengyelek, családért, szabadságért, országért és Istenért”. Trump színre lépésével a globálisnak nevezett nemezetek feletti elit és a hazafias nemzeti vezetők közötti küzdelem vált érzékelhetővé, amelyben Magyarország a jó oldalon, a hazafiak oldalán áll – tette hozzá. Egy hazafias kormányzás célja csak a nemzet és ország megerősítése lehet – jelentette ki, majd több mint tíz pontban fogalmazta meg egy erős állam ismérveit.

Ezek között említette, hogy legyen gazdasági növekedés, az ország ne hitelből éljen, legyenek többségi nemzeti tulajdonban a stratégiai ágazatok, és mindenki dolgozhasson, aki dolgozni akar. Megjegyezte: Magyarország már körülbelül ezer milliárd forintot költött a korábban oktalanul privatizált stratégiai cégek visszavásárlására és míg 2010-ben 3,6 millió ember dolgozott és 1,8 millió adózott, ma már 4,4 millió dolgozik és ugyanennyi fizet adót.
Kifejtette, hogy egy erős ország esetében nem lehet beszélni demográfiai hanyatlásról, mert csak azok az országok maradnak fenn, amelyek biológiailag képesek magukat fenntartani. Ahhoz, hogy Magyarország ilyen országgá váljon, családonként átlagosan 2,1 gyerekre lenne szükség.

Az állam ezt csak azzal segítheti elő, hogy családbarát környezetet teremt – magyarázta. Magyarország a családtámogatásra fordított pénzt a multiktól veszi el: különböző különadók formájában – mutatott rá, ismertetve? a bankszektortól 272, a biztosítóktól 31, az energiaszektortól 120, a telekommunikációs ipartól 55 milliárd forintnyi különadót hajt be évente a kormány. “A nagy profitok egy részét elvesszük, annak érdekében, hogy odaadjuk azoknak, akik dolgoznak és közben gyermeket nevelnek, és így gondoskodnak a nemzet jövőjéről” – magyarázta.
Orbán Viktor az erős állam feltételei között említette a közbiztonságot, amely magába foglalja a határvédelmet és a terrorkísérletek elhárítását. Fontosnak nevezte, a kulturális identitás megtartását, a jövő magyarságának egy közösségbe való szervezését.

Magyarország csak akkor lehet erős, hogy “ha a világ bármely sarkában rálépnek egy magyar lábára, azért mert magyar, akkor Budapesten egy vörös lámpának ki kell gyulladnia” – szemléltette Orbán Viktor.

Hangsúlyozta: a modern állam feltétele az is, hogy képes legyen vendégül látni a világ nagy rendezvényeit, Budapest épp most bizonyítja be magának és a világnak, hogy nincs olyan rendezvény a foci vb-n kívül, amit ne tudna vendégül látni.

A miniszterelnök dimenzióváltást, ugrásszerű fejlődést lát szükségesnek a demográfiai kérdésben, a nemzetszervezés – a Kárpát-medencei magyarság gazdasági erejének növelése – és a modern technológiák gazdasági hasznosítása terén.

A miniszterelnök Európa jövőjével kapcsolatban kifejtette: a következő évtizedek vezérkérdése az, hogy az Európaiaké marad-e Európa, ezen belül Magyarország a magyarok országa lesz-e. A magyar kormány által megrendelt nemzetközi kutatás eredményeit ismertetve elmondta: az uniós polgárok 64 százaléka szerint a migráció növeli a bűnözést, 79 százalékuk szerint megváltoztatja a kultúrát. Az európaiak 81 százaléka a bevándorlást súlyos kérdésnek tekintik, amelynek megoldását 36 százalék Brüsszeltől, 51 százaléka a nemzetállamoktól várja. A magyarok 25 százaléka adna több hatalmat Brüsszelnek, 61 százaléka viszont úgy véli, hogy azokból a jogosítványokból is vissza kéne venni, amelyeket megkapott.

A kormányfő szerint a gazdasági problémák megoldására a migráció nem válasz, a munkaerőhiány migránsokkal való pótlása olyan, mint amikor a hajótörött tengervizet iszik. “Az is víz, de tovább növeli a bajt” – mondta. Hangsúlyozta, hogy a migránsok kultúrája élesen szemben áll az európai kultúrával. Példaként hozta fel, hogy míg az európai kultúra kívánatosnak tartja, hogy a férfiak és a nők egyenrangúak legyenek, az iszlám kultúrában a nő alárendelt a férfinak. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a muszlim közösségek a saját kultúrájukat erősebbnek tekintik, mint a keresztény kultúrát. Az erősebb ezért soha nem fogja a gyengébbet magáévá tenni. Az átnevelés és az erre épülő integráció ezért nem lehet sikeres – vélekedett Orbán Viktor. “Sohasem lehetünk szolidárisak olyan eszmékkel, emberekkel és népcsoportokkal, amelyek éppen azt a célt tűzik ki, hogy megváltoztassák az európai kultúrát (…) Az európai létezés és kultúra céljaival ellentétes csoportokkal és eszmékkel nem szabad szolidárisnak lenni, mert annak a végeredménye az összeomlás” – jelentette ki Orbán Viktor.

A Magyarországot a szolidaritás hiányával vádoló német politikusoknak üzenve a kormányfő leszögezte: Magyarország megvédte saját magát, és Európát is a migráns-invázióval szemben, ami több mint 260 milliárd forintjába került. “Az unió addig ne beszéljen szolidaritásról, amíg a 250 milliárd forintot, amivel nekünk tartozik Európa megvédéséért, nem fizette ki” – hangoztatta.

Rámutatott: az emberek véleményével szemben Brüsszelben kialakult egy szövetség, amelyben a brüsszeli bürokrácia elitje és a Soros-birodalom vesz részt. Hozzátette: létezik egy Soros-terv, ami négy pontból áll, eszerint évente be kell hozni egymillió migránst az unióba, mindenkinek kell adni 4,5 millió forint értékű eurót, a bevándorlókat szét kell osztani az unió országai között és fel kell állítani egy európai bevándorlási ügynökséget, amely elvenné a döntési jogokat a migránsokat érintő ügyekben a nemzetállamoktól.

A miniszterelnök úgy fogalmazott: ahhoz, hogy Európa élni tudjon, és az európaiaké maradjon, vissza kell nyernie szuverenitását a Soros-birodalommal szemben és ezután meg kell reformálni az uniót. “Európa reformja nem kezdődhet mással, mint azzal, hogy a migránsokat megállítjuk és a bevándorlásnak véget vetünk és nemzeti hatáskörben újra mindenki megvédi a határait. Ha ezen is túlvagyunk, akkor közös programmal vissza kell szállítani a törvénytelenül Európába érkezett migránsokat valahova az Európai Unió területén kívülre” – hangsúlyozta. Orbán Viktor kiállt amellett, hogy Szerbiát minél előbb fel kell venni az unió államai közé. Hangsúlyozta: történelmi szerződésre van szükség Törökországgal és Oroszországgal.

Orbán Viktor úgy vélekedett: Európában a kereszténydemokrata pártok “elkereszténytelenedtek”, a liberális média és értelmiség elvárásait teljesítik, a baloldali politika is elvesztette talaját.

“Most készítik Európát elő arra, hogy átadja a területét egy új, kevert muszlimizált Európának” – állapította összegzésképpen a miniszterelnök. Ahhoz, hogy a terület “átadható” legyen, jelenleg Európa kereszténytelenítése folytatódik, a nemzeti identitások helyett a csoportidentitásoknak adnak elsőbbséget és a politikai kormányzást a bürokrácia uralmára akarják lecserélni – részletezte. Ezért lehet különleges a jövő évi magyarországi választás is, hiszen Magyarország volt az, amely a V4-ek segítségével megállította az Európába özönlő migráns-inváziót – jelezte.

Orbán Viktor megismételte: amíg ő Magyarország miniszterelnöke, addig a kerítés a helyén marad és határokat meg fogja védeni, ugyanakkor rámutatott, az ellenzék nyíltan hirdeti, hogy hatalomra kerülése esetén a kerítést lebontja, egyetért a migránsok beengedésével és kötelező szétosztásával, és készen áll arra, hogy Európát átadja egy új, kevert összetételű jövő számára. A választások másik tétjét az az ellentét adja, hogy az ellenzék több hatalmat adna Brüsszelnek, míg a Fidesz-KDNP szövetség a “lopakodva, törvénytelenül elcsalt hatáskörök” visszavételére törekszik – mondta. A brüsszeli bürokraták és Soros György is abban érdekeltek, hogy gyengítsék Közép-Európát, amelyben akadályt látnak a Soros-terv végrehajtásához. Vannak olyan erők Európában, amelyek azért akarnak új kormányt Magyarország élén, mert ezzel tudnák gyengíteni a V4-ket – jelezte.

Orbán Viktor kitért arra is: Magyarország Trianon óta nem állt olyan közel ahhoz, hogy újra erős és virágzó ország legyen, de ha újra a globális érdekeket kiszolgáló kormánya lesz, akkor ezt a történelmi esélyt megint évtizedekre elveszíthetik a magyarok.

A miniszterelnök előadása elején felidézte: 27 éve még mindenki evidenciának tartotta, hogy mindenben hasonulni, igazodni kell az akkor megnyíló nyugati világhoz és csak kevesen gondolták azt, hogy a “vasfüggönyön inneni” szabadságharcosoknak is lehet mondanivalónk a Nyugat számra. “27 éve itt Kelet-Európában abban hittünk, hogy Európa a jövőnk. Most azt érezzük, hogy mi vagyunk Európa jövője” – zárta tusványosi előadását Orbán Viktor.

Forrás: Fidesz.hu

18 hozzászólás “A jövő évi választás tétje, hogy végre tudják-e hajtani a Soros-tervet, le tudják-e bontani a kerítést” bejegyzésre

 1. Babika szerint:

  BAROMSÁGOK hangoztak el, na de mit várhatunk tőle!

 2. Qvick szerint:

  Babika !
  Hüje vagy !

 3. csapajev szerint:

  Qvick! Magadból indulsz, ugye? Hülye!

 4. Babika szerint:

  QVICK tanulj meg helyesen írni, utána kommentelj!

 5. Kopasz Jány szerint:

  A mai Magyarország állapotát sajnos az jelzi, hogy két szakma a legkifizetődőbb, főleg együtt: a mészáros és a gázszerelő!

  Ne villogjon Orbán a kerítéssel, hiszen a Jobbik már fél évvel azelőtt javasolta a határőrség visszaállítását, amit persze a Fidesz elutasított és szélsőségesnek nevezett! Orbán mások ötleteit használja fel, de később sajátnak hazudja!

 6. Nagyapó szerint:

  Szerencsés e Fidesz-KDNP szövetség, mert az ellenzék annyit értett a beszédből, amennyi a hozzászólásokban tükröződik!
  A Jobbik már mondott mindent és annak az ellenkezőjét. “fél évvel azelőtt javasolta….” miközben szorgosan utaztatta a migránsokat (pénzért) Budapestre!!!

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 7. névkötelező szerint:

  “Budapest épp most bizonyítja be magának és a világnak, hogy nincs olyan rendezvény a foci vb-n kívül, amit ne tudna vendégül látni.”

  Remélem, ebből nem az következik, hogy gyorsan építeni kell még néhány rohadt nagy futballstadiont, hogy foci vb-t is tudjunk rendezni.

 8. Betke szerint:

  Nagyapó, ez a beszéd is kettős, mert ott bizonygatta, hogy a multikat megvágja, itthon pedig senki nem tudja, hogy mennyi adókedvezményt kapnak! A bérek(nyugdíjak) sem eu kompatibilesek, remélem Önnek sem kell magyarázni, hogy miért?! Ez is a multiknak kedvez!

 9. Kopasz Jány szerint:

  A Jobbik 2015 márciusában javasolta a határőrség visszaállítását, a kerítés állítás meg csak ősszel történt meg. A Jobbik nem szállított migránsokat, sőt eljárás alá került, mert megakadályozta a Verseny utcában egy migránspátyolgató tábor létrehozását! Hol van Magyarországon Fidesz-KDNP szövetség, az utóbbi egy tagság nélküli párt, csak fügefalevélnek kell a Fidesznek, hogy ne lássuk, Orbán egymaga diktál mindenkinek!

 10. Állítsuk meg Brüsszelt! szerint:

  Mivel Soros már elég öreg, mindent el fog követni, hogy a jövő évi választásokat a Fidesz elveszítse, mert ezen áll vagy bukik, hogy belátható időn belül végre tudja e hajtani a nagy tervét, Európa migráncsokkal való elárasztását. Tovább kell védeni a határokat, hogy megóvjuk a kontinens jövőjét!

 11. Nagyapó szerint:

  Betke! Ha figyelmesen olvasta a cikket kiderül, hogy “Az állam ezt csak azzal segítheti elő, hogy családbarát környezetet teremt – magyarázta. Magyarország a családtámogatásra fordított pénzt a multiktól veszi el: különböző különadók formájában – mutatott rá, ismertetve? a bankszektortól 272, a biztosítóktól 31, az energiaszektortól 120, a telekommunikációs ipartól 55 milliárd forintnyi különadót hajt be évente a kormány. “A nagy profitok egy részét elvesszük, annak érdekében, hogy odaadjuk azoknak, akik dolgoznak és közben gyermeket nevelnek, és így gondoskodnak a nemzet jövőjéről” – magyarázta.”
  Tehát nem szigorítással (13. havi nyugdíj/bér), hanem a multik extraprofitjának csökkentésével teremti elő a pénzt. Az multik adókedvezményének hatása a költségvetésből kiderül.
  A magyar bérek harmada a ny.Eu.-i béreknek, mert sajnos a magyar dolgozók hatékonysága is harmada a nyugatiaknak.

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 12. savanyójóska szerint:

  Igaza van Nagyapónak, valóban a magyar dolgozók itt a kerékkőtői a béreknek. Hatákonyságuk tulajdonképpen a szarral egyenlő. Ezért is tart itt az ország. Azért az érdekes hogy ha ez a szar magyar nyugatabbra megy, mégsem dobják onnan vissza és nyugati bért fog kapni. Érdekes ugye? Na de mindegy hagyjuk, biztos valami komcsi szélhámosság van e mögött is…. Hogy valójában kik viszik a hátukon az országot? Nagyon egyszerű a válasz:a rogánok, zsigamarcellok meg a nyitraizsoltikák meg a soksok koma ,rokon, akik mind úgy estek bele a bársonyszékbe, akik egy percet nem dolgoztak se a verseny- se a közszérában, mert nekik nem kellett, mert ők született profik. Na, ők azok, akik tényleg megérik a pénzüket, nem az ápoló, szakmunkás stb… utóbbiak hatékonytalan szarok.
  Ceterum censeo…Aki nem ért egyet velem, az komcsi, aki nem fideszes az komcsi, aki kérdez az komcsi.

 13. kilgore trout szerint:

  “A magyar bérek harmada a ny.Eu.-i béreknek, mert sajnos a magyar dolgozók hatékonysága is harmada a nyugatiaknak.”
  Erre még Heller Ágnes is csettintene a nyelvével kedves Nagyapó.

 14. robi szerint:

  Aki nem akar ( vagy már nem akarhat) dolgozni, ( politikus, nyugdíjas, nyugdíj előtt álló, csak tölteléknek való egy munkahelyen, otthon döglik egy életen át), az itthon marad.

  Aki többre vágyik ( európai bér kiszámítható életpálya, emberi léptékű nyugdíj egy átdolgozott élet után), az elmegy,vagy épp csomagol.
  A pártpropaganda sokáig elhazudta ( a szócsövek meg bólogattak hozzá) a kivándorlások jelentőségét.
  Ma meg itt a rácsodálkozás: hová tűnt a munkaerő?

 15. Hozzászóló szerint:

  Baromi szemtelen hozzászólás, egészségtelen köztisztviselői attitűd az, hogy a magyar dolgozó teljesítményét harmadolja a nyugatiakéhoz, nagyapó! A valóságalapot nélkülöző és lenéző véleményközlés méltó egy régi komcsihoz, de nem az egy polgári értékeket a magáénak valló egyénhez.

 16. robi szerint:

  Az öreg azt fújja, amit mondanak neki.

  Így néz ki manapság a konzervatív értelmiségi magatartás?
  Gratulálok.

 17. Állítsuk meg Brüsszelt! szerint:

  Elsősorban Soros a felelős az alacsony bérekért, mert shortolt!!!

 18. Bubódoktor szerint:

  robi: bolsevikapó mióta konzervatív? az értelmiségit szerintem még ő maga is kikérné magának.

Itt lehet hozzászólni !