Csepelen az ország első pop up parkja!

Lokál

Csepelen, a Simón Bolívar sétány 4–8. szám alatt nyitott meg az ország első integrált tornaparkja és játszótere, ahol fogyatékkal élő és egészséges gyermekek, felnőttek együtt élvezhetik a mozgás és a játék örömét.

A főváros és Csepel önkormányzata, valamint a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. sikeres együttműködésének köszönhetően átadott integrált tornapark célja a fogyatékkal élők szociális elszigetelődése elleni küzdelem.

A sporteszközöket tervező Fenyvesi Zoltán és Kanyó Zsolt paraatléta és a MOME-n formatervezőként végzett Erdélyi Tamás elsődleges szempontja volt, hogy bármilyen egészségi állapotú fogyatékos gyermek és felnőtt természetes módon találkozhasson, és tudjon együtt sportolni, edzeni ép társaival.

– A MagikMe-játszóeszközök újszerűek, közös sportolásra és játékra inspirálók, szinte minden életkorban jól használhatók, akár egyszerre több kisgyermek által is. Alkalmasak a legkülönbözőbb sérülésű gyermekek játéktevékenységét fejleszteni. Az eszközök sok lehetőséget kínálnak a kis- és nagymozgások, a helyzetváltoztatás, a szociális interakciók, a gondolkodás, észlelés fejlesztéséhez, fejlődéséhez. Mindez olyan közérthető, a szülők által is jól ismert játéktevékenységen keresztül, amikor a fogyatékos gyermek természetes módon találkozik ép társaival. Nagy lehetőség rejlik ezekben és a gyermekeket kísérő családok találkozásában: elkerülhetővé válik a szociális elszigetelődés – fejtették ki a tervezők.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes a park avatóján hangsúlyozta, akkor járunk el jól és helyesen, ha Budapestet még inkább élhető és szerethető várossá tesszük: gyalog, kerékpárral, gyerekszemmel, idősként, fiatalként vagy éppen testi szempontból hátrányos helyzetben lévőként.

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere az átadón elmondta: nagy öröm a kerületnek, hogy elsőként az országban Csepelen jöhetett létre egy olyan játszótér, ahol az egészséges gyermekek és fogyatékkal élő társaik együtt élvezhetik a felhőtlen kikapcsolódás örömét. Az egyedülálló tornaparkkal és játszótérrel ugyanakkor tovább bővült a kerületi játszóterek száma, újabb kikapcsolódási lehetőséget biztosítva ezzel a családok számára.

Forrás: Lokál

Itt lehet hozzászólni !