Szabó Szabolcsék is felvonulnak a Pride-on

Csepel.info

Szabó Szabolcs

Szivárványos kampány után jön a nagy bejelentés?

A közelgő választások miatt a Momentum, az MSZP, a Demokratikus Koalíció és más 1%-os pártok mellett az Együtt is felvonul a hét végére tervezett Pride-on – értesült a Csepel.info. Miután Szabó Szabolcs csepeli-soroksári képviselő a pártjából egyedül maradt a parlamentben, várhatóan ő lesz az Együtt részéről az LMBTQ közösségek képviselője is.

A Budapest Pride felvonulást a melegek nagyobb része elkerüli. Túl hivalkodónak, emiatt pedig inkább károsnak tartják, mivel a többség szerint nem utcára való az emberek szexuális életének, titkainak kiteregetése. Ezek után nem meglepő, hogy a felvonulás minden évben szélsőséges liberális politikai színezetet vesz fel, és az egyház valamint a hagyományos kultúra elleni fellépés is egyben. Van például, aki papi ruhában, kereszttel a kezében lejt rajta erotikus táncot, csak hogy botrányt okozzon vele. Azzal se sokan értenek egyet, hogy a melegjogok és a leszbikusok, homoszexuálisok házassága jelentené a legégetőbb társadalmi problémát.

Újra Együtt

Magyarországon az alaptörvény házasság alatt jelenleg csak a hagyományos, egy férfi és egy nő közötti kapcsolatot érti. A melegek hivatalos élettársi kapcsolatot köthetnek, amely a jogokat tekintve egy szinten áll ugyan a házassággal, de nem számít annak.

Szabó Szabolcs egyelőre nem jelentette be, hogy felszáll-e az Együtt fesztivál-teherautójára. Bár a 2014-es választások előtt nem idegenkedett a melegekre utaló, “szivárványos” kampányelemektől, az elmúlt években – állítása szerint – nem ment el a melegfelvonulásra.

A pártok közül már csak a Jobbik bejelentkezése okozhat meglepetést, mivel a korábbi radikális párt az elmúlt évben igyekezett barátibb viszonyt kialakítani a homoszexuálisok és transzneműek valamint Soros György szervezeteivel.

A Pride szervezői szeretnék, ha a szokásosnál nagyobb botrány kísérné az idei felvonulást, ezért azt követelik, hogy idén ne legyen kordon, ne védje őket semmi a felvonuláson hagyományosan szintén megjelenő, és a melegeket provokáló homofóboktól.

Csepel.info

7 hozzászólás “Szabó Szabolcsék is felvonulnak a Pride-on” bejegyzésre

  1. Lovas szerint:

    Szabó is ott fog vonaglani kereszttel a nyakában (jobbik esetben)?

  2. Ehte szerint:

    Egy biztos, aki enyit képes irni, erról az 100-as hogy homokos.

  3. Balos szerint:

    Nekem nem fájna az, ha a melegek is házasodhatnának. Számomra a kérdés ebben a tekintetben az, hogy ha a házasság normális nők-nők, férfiak-férfiak között, akkor miért nem normális egy férfi és több nő, vagy több nő és egy férfi vagy több férfi és több nő között? Ha ugyanis megnyitunk egy kaput, nem lehet csak félig nyitni.

  4. bagoly szerint:

    “Balos” Te tényleg balos vagy !

  5. Hozzászóló szerint:

    Az idei provokáción már pedofil előadók is felszólalnak. Aki ezen részt vesz, annak nyilván az értékrendjébe ez gond nélkül belefér. Nem csupán a család és a társadalmat építő értékek, de a jövő generációi ellen is foglal ezzel állást. Az ilyen ember pedig végtelenül undorító.

  6. Tóth kati szerint:

    Mondtam én,hogy ez a szabó egy kis buzi.

  7. névkötelező szerint:

    Primitív, homofób, buzizós cikk. Persze mit is várhatnánk Ábel Attilától? Csakis a legalját!

Itt lehet hozzászólni !