Támogatás az iskolakezdéshez: átnyújtották az első utalványt

Csepel.hu

Borbély Lénárd polgármester július 3-án nyújtotta át első alkalommal, jelképesen az iskolakezdési támogatásról szóló 15 ezer forintos utalványt Puska Dániel végzős óvodásnak és édesanyjának, Molnár Zsuzsának a polgármesteri hivatalban.

A polgármester előterjesztésére a képviselők a májusi testületi ülésen döntöttek arról, hogy iskolakezdési támogatást nyújt azoknak a csepelieknek, akik most szeptemberben kezdik el az általános iskolát.

Borbély Lénárd az irodájában fogadta az édesanyát és a kisfiát, akikkel röviden szót váltott a család életéről és az iskolakezdés nehézségeiről. Az önkormányzat az anyagi támogatással enyhíteni kívánja az iskolakezdést, ami nem olcsó. A támogatást azok vehetik igénybe, akik most szeptemberben kezdik el az általános iskolai tanulmányaikat. Ezt azok is megkapják, akik a kerületben élnek, de iskolai tanulmányaikat nem Csepelen kezdik el majd. Az önkormányzati segítség körülbelül nyolcszáz gyereket érint. Az utalványra az egyik szülő vagy a törvényes képviselője jogosult. Erről többek között az óvodákban adnak felvilágosítást a búcsúzó óvodások szüleinek. Egy űrlapot kell kitölteni, amely igazolja, hogy a gyermek Csepelen lakik, vagy itt rendelkezik tartózkodási hellyel. Az űrlapot a polgármesteri hivatal családtámogatási irodájának ügyfélszolgálatán lehet igényelni és leadni ügyfélszolgálati időben.

Puska Dániel a Csodakút Bázisóvodába jár, és szeptembertől a Vermes Miklós Általános Iskolában kezdi el tanulmányait. Várja az iskolát, sok jót hallott már a Vermes iskoláról. Szeret sportolni: egy éve a Halker-Király Team csapatában kick-bokszol. Molnár Zsuzsa édesanya azt mondta, hogy az utalvány pénzéből iskolai felszereléseket vásárolnak, például iskolatáskát, tolltartót, íróeszközöket és egyebeket.

cs. a.

Fotó: Tóth Beáta

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !