Diplomaosztó a Vienna Konservatoriumban

Egressybeni.hu

A képre kattintva galéria nyílik

Július 2-án, vasárnap került sor a Vienna Konservatorium Budapest 2016/2017-es tanév diplomaátadó ünnepségére. A magyar és az osztrák himnusz dallamai után az iskola koncerttermében Balogh Gábor, az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola és a Vienna Konservatorium Budapest igazgatója köszöntötte azokat a végzős hallgatókat, akik most vehették át az absolutoriumot vagy a diplomát.

Balogh Gábor megköszönte a szülők, a barátok, a tanárok, a korrepetitorok és a zongorakísérők áldozatos tevékenységét – mert mint ahogyan tréfásan fogalmazott -, nélkülük elmaradt volna a mai diplomaosztás.

A végzősök és tanáraik bemutatása után a délelőtt házigazdája, Róth Ede szólította a diplomásokat, akik különböző zenekari felállásban és végzettségüknek megfelelő hangszereken szólaltattak meg a már gitáros, klarinétos, oboás, szaxofonos, magánénekes, jazz-bőgős, fuvolás, tanárok. Ezt követően a Vienna Konservatorium Budapest bécsi igazgatója Robert Brandstötter szólt a végzősökhöz: Önök képviselik az új generációt és mivel eltűntek a földrajzi határok, mindenki számára kinyílt a világ. Óriási megtiszteltetés, hogy a diplomát én adhatom át Önöknek.”

Beszéde végén a bécsi igazgató sorban szólította a friss  diplomásokat, jelesül Kurucz Ádám, Pázmándi Gergely, Szikora Mártont, Berki Tamást, Baranyi Zoltánt, Szánkár Gergőt, Engelbrecht Grétát, Rimaszécsiné Tóth Adriennt, Csiki Ágnest, Kun-Jáger Tamást, és Belkovics Krisztinát és Gyöngyösi Gergőt.

A rendezvény végén Balogh Gábor igazgató felajánlotta azon kiválóra végzett korábbi hallgatóknak, hogy a művész master képzésben helyben, felvételi vizsga nélkül tanulhatnak tovább.

Itt lehet hozzászólni !