Felkészültek a rendvédelmi szervek a nyári rendezvényekre

Fidesz.hu

A magyar rendvédelmi szervek felkészültek a nyári magyarországi rendezvények fokozott biztosítására – nyilatkozták az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szerdai zárt ülése után a testület tagjai.

Németh Szilárd, a testület a fideszes alelnöke az ülés után nyilatkozva kiemelte: a rendvédelmi szervek egyértelműen felkészültek arra, hogy a magyarországi kulturális, és sportrendezvényeket biztosítsák.

A kormánypárti politikus elmondta: az ülés első napirendi pontjában a nyári rendezvényekről, s azok biztosításáról hallgattak meg egy mintegy negyven perces tájékoztatót. Ennek keretében a nemzetközi biztonsági helyzet, a terrorcselekmények, s a sportrendezvényeken megforduló huligánokra is kitértek. Németh Szilárd elmondása szerint Papp Károly országos rendőrfőkapitány az ülésen azt mondta: az emberek eligazítását, képzését, feladatszabását tekintve felkészültek, s a műszaki, pénzügyi feltételek is biztosítottak. A rendőrség munkáját a magyar titkosszolgálatok mellett nemzetközi együttműködés is segíti – fejtette ki Németh Szilárd.

Forrás: Fidesz.hu

Itt lehet hozzászólni !