Tiltakoznak a mozgássérült játszótér ellen

Csepel.info

A főváros támogatásával bővülnek a csepeli Nagy Imre Általános Művelődési Központ (ÁMK) melletti nagy játszótér eszközei. Az új játékokat egészséges és mozgássérült gyermekek egyaránt használhatják majd. Ez azonban nem mindenkinek tetszik. A tiltakozók táblákat helyeztek ki, de hogy kik ők, azt egyelőre nem árulják el.

A csepeli játszóterek számát az MSZP-s vezetésű önkormányzat a 2000-es évek elején közel a felére csökkentette, a megmaradók helyére pedig uniós szabványoknak megfelelő újakat építettek. Az elmúlt években többnyire ezeket bővítette, újította fel az önkormányzat, de újat is átadtak. Ilyen a pont egy évvel ezelőtt megnyitott Kis-Duna parti kalózhajós játszótér. Ennek olyan sikere lett, hogy más kerületekből, sőt vidékről is sokan felkeresik. Az Audi központjának otthont adó bajorországi Ingolstadt főpolgármesterének szintén annyira megtetszett az ötlet, hogy részben lemásolták.

A csepeli ÁMK mellett mindig volt játszótér. Ennek eszközeit is az uniós normáknak megfelelően állították össze, fejlesztették, szépítették. Ezek egészülnek ki most fővárosi támogatással. Vagyis nem új játszótér épül, csak a korábbi lesz egy picivel nagyobb, és lesz több játék benne. Az új játékokat ráadásul mozgássérült gyerekek is használhatják majd. A bővítést a fővárosnak köszönhetjük, amely nem csak az új, megemelt homokozót, a játékok és fitnesz eszköz kiépítését fizeti, hanem azok karbantartását is vállalja. Ennek az az oka, hogy az ÁMK-ban működik a Csepeli Mozgássérültek Önálló Egyesületének ügyfélszolgálati irodája, és sérült gyerekekkel is foglalkoznak. Ezért született az a javaslat, hogy a fejlesztés itt kapjon helyet.

A játszóterek rendbetétele, bővítése azonban nem mindenkinek tetszik. Horváth Gyula, a baloldali pártok csepeli polgármester-jelöltje például többször tiltakozott a Szent Imre téri játszótér felújítása ellen, de ellenezte a Kis-Duna parti fejlesztéseket is. Indoklása szerint túl kevés ahhoz a gyerek, hogy játszóterekkel foglalkozzon az önkormányzat. Az igazsághoz tartozik, hogy baloldali pártok nem a gyermekszülés támogatását tekintik a népességcsökkenés megoldásának, helyette inkább az arab országokból, illegális bevándorlókkal növelnék a lakosságot.

Az ÁMK melletti játszótér bővítése szintén hamar ellenségeket szerzett. Bár a tiltakozók egyelőre nem fedték fel kilétüket, állításuk szerint hiba a visszhangos lakótelepre játszóteret építeni, a munkálatokat pedig nem egyeztették le velük. Az előbbi kifogást biztosan nehezen értenék meg a kisgyermekes családok, mivel a gyerekek nem este vagy éjszaka hangoskodnak, amikor valóban mindenkinek szüksége van a pihenésre. Utóbbi pedig az önkormányzatra mérne túl nagy terhet. Már csak azért is, mert itt eleve volt játszótér, tehát nem egy új fejlesztésről van szó. A tiltakozás szövegének meglehetősen sok helyesírási hibájából pedig akár arra is lehet következtetni, hogy igen kevesen lehetnek azok, akik osztják a játszótér és a gyerekek kiebrudalásának ötletét a lakótelepről.

Csepel.info

17 hozzászólás “Tiltakoznak a mozgássérült játszótér ellen” bejegyzésre

  1. 077 szerint:

    A Fehérrózsa utca lakói pedig egy majd’ 2m x 1m nagyságú táblát tettek ki, behajtani tilos/magánterület/kamerával figyelt tetrület/feljelentést teszünk stb. feliratokkal, talán még a rendőrség logója is rajta van (ha jól láttam).
    Nagy kérdés, hogy miért nem zárják le Csepel felé az utcájukat kőfallal, és mennek inkább körbe Szigetszentmiklós felé 🙂

    https://www.google.hu/maps/@47.4023839,19.0762346,17z

  2. 1olvasó szerint:

    Érdekes az a kis soropmó az utca felénél…

  3. Lovas szerint:

    Szigetszentmiklóshoz tartozik és maganút. Így megy ez, ha valaki utat épít magának 😎

  4. Nagyapó szerint:

    “mozgássérült játszótér” Szegény egyedül odébb sem tud menni!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    Egy társadalom fejlettségét 3 dologban lehet lemérni;
    – hogyan viszonyul fogyatékkal született embertársaihoz
    – hogyan viszonyul az állatvilághoz
    – hány börtöne és abban hány százszoros túltelítettség van

    Nálatok Pintér Sándor megmondta kerek-perec “majd építünk további börtönöket”

  6. Állítsuk meg Brüsszelt! szerint:

    A környékbeliek zömmel kedves, barátságos nyugdíjasok, nem hiszem, hogy az ő művük lenne ez műbalhé. Nem csodálkoznék, ha kiderülne, hogy emögött is Soros, vagyis a csepeli helytartója áll, elsősorban az ő érdekük a feszültségkeltés. A társaalom minden rétegébe igyekeznek beszivárogni a Soros-ügynökök és békétlenséget szítani Nem szabad hagyni, hogy a Soros-banda itt is teret nyerjen magának!

  7. kalapács joe szerint:

    gondolom a környező panelokban és a nyuggerotthonban meghúzódó kommunista vén idióta munkásőr maradékok és egyéb mszmp káderek ajvékolnak. véleményükre nem kell adni, úgyse sokáig rontják már a levegőt.
    akit zavar a gyerekzsivaj az költözzön tanyára, vagy a temetőbe.

  8. gab szerint:

    Szerintem meg rohadtul nem a politikai hovatartozáson múlik, hogy valaki annyira antiszociális, hogy képtelen elviselni a gyerekzsivajt. De úgy tűnik itt mindenki vagy feketén, vagy fehéren látja a világot, és ha valaki rosszat csinál, azt biztosan azért csinálja mert jobbos/balos.
    Sikerült egy játszótérre szóló cikkbe belenyomni egy kis MSZP savazást (ha zavar, hogy bezárták a régi, rozsdás játszótereket, az miért nem zavar, hogy csak 1-2 újat sikerült építeni 7 év alatt?), önkormányzatnak benyalást (a világhírű Duna-parti játszótér példátlan sikere) és persze egy kis migránsozást…komolyan nevetséges ami ezen az oldalon, és úgy alapjában véve ebben az országban zajlik.
    Mi van akkor, ha valami bolond, ám igazi nemzeti érzelmű, keresztyén, megingathatatlan hűségű fidesz-szavazó nyugger nénike írta ezt ki? Nem, az nem lehet, csakis Soros csepeli helytartói lehettek, hiszen ők maguk a SÁTÁN.

  9. pitypang szerint:

    077 Téged miért zavar, hogy le van zárva az az utca? Rengeteg betörés volt pár hónapja. Sétálgatnak, bámészkodnak idegenek az utcákon, késöbb meg visszamennek betörni. A Vízmű lakótelep is ugyanilyen okok miatt lett bekerítve. Szerintem te is szívesen megtennéd ugyanezt a lakóhelyeden.
    Azok az utcák tényleg magánterületek (ráadásul zsákutcák). Egyetlen emberé volt a terület a parcellázás elött, az utat késöbb nem vette át az önkormányzat, persze mert akkor neki kellett volna aszfaltoznia.

  10. Ehte szerint:

    Én megértem a lakókat, a zaj az zaj, holt mindegy, hogy egy hülyegyerek sikongat, vagy kalapácsolnak azonos zajszinten. Hogy mást ne mondjak a lakás értékét is rontja. Egész másként irnának egyesek ha a saját lakásuk elé telepitenének valami sz@rságot.

  11. 077 szerint:

    Kedves Pitypang!
    Sejtettem, hogy betörések voltak és akkor indokolt is, hogy bekamerázzák az utcát. De ez a környék az én lakóhelyem (is), és nem szeretném, hogy ez legyen a gyakorlat, hogy utcákat zárnak le a lakók önkényesen. Mi lesz, ha majd körbenövi a város ezt a részt, és újabb házak épülnek? Akkor majd meg kell kerülni ezt az egész tömböt?
    Tehát kérdésedre válaszolva, azért zavar, mert először oda építették a házaikat, ami számunkra a zöld területet jelentette évekig (tudom, ez ilyen dolog, rendben is van), az építkezések alatt szanaszét hordták a sittet a környéken (tisztelet a kivételnek), most meg bunkó táblákat tolnak a környéken lakók képébe (amin ostoba módon rendőrségi logó van, gondolom jogosulatlanul használják). Üdv.

  12. pitypang szerint:

    Mint már írtam neked nem önkényesen vannak az utcák lezárva. Az utcák is a lakók közös tulajdonában vannak, mivel az önkormányzat nem vette át, tehát ténylegesen magánterület. Ha nem lenne bekerítve, akkor is meg kellene kerülnöd, mert az utcák nem vezetnek sehova csak körbe.

  13. gab szerint:

    @Ehte Mindig felröhögök, amikor egy világváros lakója (tetszik, nem tetszik, Budapest az) amiatt rinyál, hogy behallatszódik egy koncert zaja, de az meg pláne nevetséges, hogy valaki egy JÁTSZÓTÉR miatt képes kiborulni. Ennyi erővel az óvodáknak se legyen udvara, mert a rohadék kölykök odakint sikongatnának.

    Boldog, családos ember lehetsz, sok baráttal. 😀

  14. Ehte szerint:

    Gab:Ja, értelek te már kiütötted a fülrdet a koncerten,már nem hallasz semmit , jó lehet neked a barátaiddal:)
    Óvodák pedig nem télépülnek csak ugy a házak tövében.

  15. 077 szerint:

    Kedves Pitypang!
    Megértem az álláspontodat, és nem is megyek arra, nincs dolgom ott. De nem ez a jó megoldás, amit ti csináltok.
    Vannak példák a világban erre, hogy az emberek erőd-szerű lakóparkokba húzódnak vissza, szögesdróttal veszik körül magukat, sőt, néhol magánhadseregeket is tartanak. De ez nem társadalom…

  16. gab szerint:

    @Ehte ismerjük egymást esetleg?
    Nem tudom, itt a házunk alatt nem sokkal van egy óvoda, jó időben egész nap megy a gyerekzaj, engem valahogy nem idegesít. Sokkal jobban zavarna a néma csend…

  17. Nagyapó szerint:

    gab! Van egy kis félreértés! Az “igazi nemzeti érzelmű, keresztyén, megingathatatlan hűségű fidesz-szavazó nyugger nénike” kimegy a játszótérre és gyönyörködik a gyerekhadban, mert ő is ilyen, sokgyermekes, környezetben nőtt fel. Csak a szingliket, vagy a gyermekteleneket zavarja a gyerekzsivaj. Nem hiszem, hogy a reklamálók között lenne NOE tag!!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !