A reménység hangjai a Csepel Arénában

Csepel.hu

Saját szerzeményű musical előadását mutatta be a Gróf Széchenyi István Általános és Kéttannyelvű Iskola énekkara, a Csepel Hangja. A reménység hangjai című nagy sikerű koncertet a Szent Imre térnél található Csepel Arénában adták elő június 9-én.

A darab szövegkönyvét Fabók Ágnes írta, aki egyben az énekkar vezetője is. Az előadás bemutatását az önkormányzat támogatta. Megtekintette Borbély Lénárd polgármester, aki születésnapi tortával kedveskedett, mivel az énekkórus öt évvel ezelőtt vette fel a Csepel Hangja nevet. A nézők között volt Morovik Attila alpolgármester is.

A mostani darabot a Királyerdei Művelődési Házban mutatták be első ízben április végén. Akkor pótszékeket kellett bevinni a színházterembe, hogy mindenki elférjen. Ezúttal a jóval nagyobb befogadóképességű aréna adott otthont az előadásnak, és gyakorlatilag most is majdnem minden hely elkelt.

Az énekkar öt és fél éve alakult, jelenleg mintegy kilencven tagja van. A közös éneklésben szívesen vesznek részt régi széchenyis diákok és olykor szülők is. Általában iskolai ünnepségeken szoktak fellépni, a mostanihoz hasonló nagy volumenű előadásokat évente egyszer-kétszer szoktak tartani. Ezúttal nyolcvan diák és Fabók Ágnes lépett a színpadra, akik együtt énekeltek, táncoltak és prózai párbeszédekben adták elő a darab cselekményét.

A helyszín egy árvaház, ahol tragikus sorsokat, a múlt fájdalmai elől menekülő gyerekeket ismerhetünk meg. Ebbe a közegbe új tanár érkezik. Előbb konfliktusok sora bontakozik ki, majd lassan jó viszony alakul ki a résztvevők között, végül közös énekkart hoznak létre. A tanár megtanítja a gyerekeket, hogy higgyenek a jobb jövőben. A darabban a tragikus életekről szóló párbeszédek mellett vicces jelenetek is láthatók, amelyeket a diákok saját valóságos mindennapjaikból merítették. A két felvonásban előadott darabot nagy tetszéssel fogadta a közönség.

Cs. A.

Fotó: Gubis Mariann

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !