Minden fővárosi földutat leaszfaltozna a budapesti Fidesz

Csepelnek is elkél a segítség

MTI, Csepel.info

Névtelen

A csepeli Kriván utca aszfaltozás és a csapadékvíz-elvezetés kivitelezése előtt és után

A Fidesz budapesti választmánya a kormány segítségét kérte abban, hogy öt éven belül minden fővárosi belterületi földutat leaszfaltozzanak. Bár 2010 óta Csepel milliárdokat költött és költ a földutak rendbetételére és aszfaltozására, elkelne a kormányzati segítség. Budapesti szinten 65 milliárd forintba kerülne az útépítés, és Csepelen is rengeteg még az ilyen út.

Programot dolgoz ki a Fidesz budapesti választmánya, hogy öt éven belül minden fővárosi belterületi földutat leaszfaltozzanak, a finanszírozáshoz pedig a kormány támogatását kéri – közölte Kocsis Máté, a testület elnöke, józsefvárosi polgármester és Riz Levente, Rákosmente polgármestere pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Orbán Viktor: a kormány partner a jövőbeni fővárosi fejlesztésekben

A VIII. kerület polgármestere elmondta, hogy a budapesti választmánynak a héten tartott ülésén részt vett Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök is, aki megerősítette, a kormány partner a jövőbeni fővárosi fejlesztésekben.

A választmányi elnök szerint 1990 óta a Fidesz-KDNP politikai közössége tette a legtöbbet Budapestért, “és ebből a pozíciónkból nem is szeretnénk alább adni”. Szerinte ezzel szemben aszocialista-liberális városvezetésekhez minden idők egyik legnagyobb korrupciós botránya és “zűrös szerződések” kötődnek.

A fővárosi Fidesz a budapesti fejlesztési programját folyamatosan bővíteni fogja, amihez kormányzati támogatást kapott – mondta Kocsis Máté, a tervek közül elsőként beszámolva a földutak aszfaltozására vonatkozó elképzelésükről, amelyhez nyár végére ütem- és finanszírozási tervet dolgoznak ki, a megvalósítás pedig jövőre meg is kezdődhet.

65 milliárd forintba kerül majd az aszfaltozás

Riz Levente kifejtette: a 313 kilométernyi fővárosi belterületi földút – amelyből a legtöbb, 80 kilométer Rákosmentén van – leaszfaltozása a becslések szerint 65 milliárd forintba kerül. A 313-ból 42 kilométerre már most megvan a jogerős építési engedély – tette hozzá a XVII. kerület polgármestere.

Még kérdéses a Nyugati téri felüljáró sorsa

A 3-as metró felújítására vonatkozó kérdésre Kocsis Máté azt válaszolta: a3-as metrót fel fogjuk újítani,és ebben Tarlós István főpolgármester számíthat a kerületi fideszes polgármesterek együttműködésére. A metró állapota tovább nem tűri a felújítás elhalasztását – mondta.

A Nyugati téri felüljáró esetleges elbontásával kapcsolatos felvetésre a józsefvárosi polgármester úgy reagált: van ilyen elképzelés, de végleges döntés még nincs az ügyben.

Forrás: Origo

4 hozzászólás “Minden fővárosi földutat leaszfaltozna a budapesti Fidesz” bejegyzésre

  1. névkötelező szerint:

    A Nyugati téri meg a Rottenbiller utcai felüljárót elbontják. Indoklás? Orbán Viktort a kommunizmusra emlékeztetik ezek a felüljárók.

    A panelházak tetejének lebontása ötlete után most ez. Mi jöhet még?
    Direkt bosszantják az embereket ilyen elképesztő ökörségekkel? Hol élünk? Őrültekházává vált Magyarország?

  2. Vendetta szerint:

    Ha műszakilag olyan tehetségesen fogják kivitelezni mint itt előttünk tették akkor kár bele a pénz.
    A mi utcánkban aszfaltozás előtt NEM cserélték ki az eternit vízcsövet.
    http://www.hidrologia.hu/vandorgyules/32/dolgozatok/word/0408_varszegi_csaba.pdf
    Az egészségügyi hatásáról nem akarok beszélni ide úgy is tök mindegy.
    De arról hogy a homokos talajban, amikor mellé fektették a csatornát és evvel megbolygatták mellette a homokot, majd ezek után húztak az egészre egy aszfalt csíkot….
    Amióta leaszfaltozták az utcát már vagy 8x volt csőtörés és csak egy 200 méteres szakaszról beszélünk…

  3. Vendetta szerint:

    Frissíteném szombati írásom,tegnap megtörtént a 9. csőtörés is 😀
    Jah és az utca végében kb 1-1,5 hónapja árválkodik beszakadva az útburkolat, pont egy csatorna gyűrű tövében. Kb 1,5 méteres gödör, 1 méteres átmérővel.

  4. Siklósi P. szerint:

    A Csúcshegy városrészen is leaszfaltozzák?…,mert előbb fel kellene vinni az ivóvizet a lakosságnak és a csatornát!

Itt lehet hozzászólni !