50 és 60 éve együtt: jubiláló házaspárokat köszöntött az önkormányzat

Csepel.hu

Megható pillanatokat éltek át azok a házaspárok, akik újra megerősítették 50 és 60 évvel ezelőtt tett házastársi esküjüket a polgármesteri hivatal nagytanácstermében június 9-én.

Az önkormányzat felhívására évről évre többen jelentkeznek, idén zsúfolásig megtelt a terem 18 jubiláló házaspárral és családtagjaival. Az ünnepelteket Borbély Lénárd polgármester köszöntötte.

50 éve fogadtak örök hűséget egymásnak:

Csóra István és Csóra Istvánné, Demeter József és Demeter Józsefné Németh Julianna, Domokos Sándor és Domokos Sándorné, Fejes János és Fejes Jánosné, Jakus István és Jakus Istvánné, Jusztin István Győző és Jusztin István Győzőné, Kaltenecker Antal Mihály és Kaltenecker Antal Mihályné, Kovácsi József és Kovácsi Józsefné, Nánási Attila Imre és Nánási Attila Imréné, Németh Sándor István és Németh Sándor Istvánné, Potyondi József és Potyondi Józsefné, Vasenszki István László és Vasenszki István Lászlóné.

60 évvel ezelőtt kötötték össze életüket:

Ambrus Imre és Ambrus Imréné, Barnet József és Barnet Józsefné, Bartus István és Bartus Istvánné Réder Valéria, Miklós Gyula és Miklós Gyuláné Tok Ibolya Ágnes, Polyák Károly és Polyák Károlyné, Szatmári László Lajos és Szatmári László Lajosné.

A gyémánt- és aranylakodalmukat ünneplő házaspárok jó példaként szolgálnak arra, hogy milyen fontos kötelék a házasság, a családban való élés – mondta el köszöntésében a polgármester. Reményét fejezte ki arról, hogy a fiatalok példát vesznek a jelenlévőkről és hozzájuk hasonlóan házasságot kötve családban képzelik el az életüket. A család a magyar társadalom alapegysége –tette hozzá.

Ezután a polgármester előtt tanúik jelenlétében erősítették meg évtizedekkel ezelőtt tett esküjüket a jubilálók és újra fogadalmat tettek egymás iránti elköteleződésüknek. A megjelent családtagok is köszöntötték szeretteiket, majd a polgármestertől az önkormányzat ajándékát vették át.

A jeles esemény állófogadással zárult, amelyen a hidegtálak mellett ünnepi torta fogadta a jubiláló párokat, akik pezsgővel koccintottak a jó egészségre és a hosszan tartó boldogságra.

 

AZS

Fotó: Tóth Beáta

Teljes galériánkat megtekinthetik IDE kattintva.

Csepel.hu

Egy hozzászólás “50 és 60 éve együtt: jubiláló házaspárokat köszöntött az önkormányzat” bejegyzésre

  1. csapajev szerint:

    Minden ünnepeltnek gratulálunk.
    Még sok-sok szép évet kívánunk!
    Őszinte!!!! érzelemmel….

Itt lehet hozzászólni !