Bárczy István Díjat adtak át a pedagógusoknak

Csepel.hu

A fővárosi pedagógusnap alkalmából rendezett ünnepségen huszonnégyen kaptak Bárczy István Díjat. Az elismeréseket Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán főpolgármester-helyettes adta át a Főpolgármesteri Hivatal dísztermében június 7-én. Csepelről Némethné Láng Zsuzsanna, a Kék Általános Iskola biológia-kémia szakos tanára kapott kitüntetést.

A díjazottnak a csepeli önkormányzat képviseletében Borbély Lénárd polgármester, Morovik Attila alpolgármester és az iskola nevében Morovikné Fülöp Csilla intézményvezető gratuláltak.

A Bárczy István Díjat 2009-ben alapította a Fővárosi Közgyűlés, és 2010-ben első alkalommal adták át. A kitüntetés a fővárosban működő közoktatási és gyermekvédelmi intézmények azon munkatársai részére adományozható, akik hosszú éveken át kiemelkedő teljesítményükkel hozzájárultak a jövő generációjának neveléséhez, oktatásához, képzéséhez, és ezáltal a főváros fejlődéséhez.

Köszöntőbeszédében a főpolgármester-helyettes elmondta: napjainkban a társadalmi változások és a technológiai fejlődés újabb és újabb kihívások elé állítják az oktatási intézményeket, a pedagógusokat. Hozzátette: a hangsúly a tanításról egyre inkább áthelyeződik a tanulásra, a tudásátadás helyett a tudás létrehozására. „A pedagógusi hivatás nem egyszerűen szakma, hanem elköteleződés a tanulók javának szolgálata iránt, amely nem áll meg az osztályterem, az iskola falainál” – hangsúlyozta.

A csepeli pedagógus kiemelkedő és példaértékű nevelő munkájáért, valamint a jövő generációjának nevelésében, az oktató-nevelő munka megújításában végzett tevékenységéért vette át a díjat.

AZS

Fotó: Vermes Tibor

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !