Zsidók Franciaországban: aki nem menekül, azt sokszor megölik

Index, Origo, Csepel.info

Az áldozat koporsója Izraelben (fotó: Zsido.com)

Tiltakozik 17 vezető francia értelmiségi, mert a francia média elhallgatta, hogy két hónapja egy arab férfi kivégezte zsidó szomszédasszonyát. Franciaországból a migrációs válság óta tízezernyi zsidó menekült el: az Európai Unió ugyanis támogatja az antiszemita migránsok betelepítését, akik a terrortámadások célpontjait is sokszor a zsidóság közül választják ki.

A 27 éves gyilkost Kobili Traorenak hívják, a rendőrök a lakásában fogták el. Nyugodtan aludt. A brutális gyilkosság előtt évekig zaklatta orvos áldozatát, aki rengetegszer kért segítséget a rendőrségtől, de semmit nem tettek. A tiltakozás a Le Figaroban jelent meg, az aláírók között van többek között a nagy francia filozófus, Alain Finkielkraut, Jacques Julliard történész, Michel Onfray filozófus, Marcel Gauchet filozófus és Elisabeth Badinter író-filozófus is.

A gyilkosság még az áprilisi elnökválasztás előtt történt Párizs Belleville negyedében, egy lakótelepen. A 27 éves Kobili Traore hajnali négykor tört be orvos szomszédasszonyához, az erkélyen keresztül mászott be. A támadásról az egyik szomszéd hangfelvételt készített (segíteni nem mert), a felvételen hallatszik, hogy a gyilkos többször is azt kiabálja, hogy Allah Akbar, majd a Koránból olvas fel részleteket, miközben veri a nőt. A szomszéd sokkot kapott, azóta is a pszichiátrián ápolják.

Ezután a 65 éves orvosnőt, Sarah Halimit kidobta a harmadik emeleti erkélyről, ő pedig hazament aludni. A rendőrök ott fogták el.

A vezető értelmiségieket különösen az háborította fel, hogy Sarah Halimi korábban harmincszor jelentette fel Traorét, a rendőrség azonban nem tett semmit, valamint az, hogy a francia sajtó elhallgatta az antiszemita gyilkosságot. A baloldali lapok azóta is hallgatnak róla.

Franciaországban egyébként 2015-ben 1500 antiszemita indíttatású bűncselekmény történt, ezeket szinte mind muszlimok követték el.

Forrás: Origo

Menekülnek a zsidók a franciáktól

2016 januárjáig közel 8000 francia zsidó vándorolt ki Franciaországból, és költözött Izraelbe a Charlie Hebdo szatirikus lap elleni, 2015 januári terrorakció után, amire két nappal később egy Hyper Cacher nevű kóser szupermarket elleni támadás tett rá egy lapáttal (itt négy zsidó származású francia állampolgárt lőttek le).

A francia zsidók költözése nem 2015-ben kezdődött egyébként, hanem úgy hat éve, de számuk két éve emelkedett meg nagy mértékben. 2011-ben még csak 1900-an költöztek Izraelbe, 2013-ban már 3300-an, míg két éve 8000-en. (A 2017-es számokról nincs információ, csak azt tudni, hogy a folyamat nem állt le, a kiköltözés növekszik.) A nyugat-európai országok között Nagy-Britannia áll a második helyen a kivándorlást tekintve, tőlük 774 zsidó költözött Izraelbe 2015-be, ami a tizede a francia exodusnak. Az Izraelbe érkező franciák Ashdodban, az ország déli részén telepednek le általában, ahol már régóta sok francia ajkú zsidó él.

A friss kiköltözők szerint sokkal jobban érzik magukat Izraelben, mint Franciaországban, mert biztonságban vannak, és nyugodt az életük. A kivándorlási procedúrákat segítő Jewish Agency (Zsidó Ügynökség) nevű cég szerint az erőszak és a terrortámadások a legfőbb indokai a kivándorlási hullámnak. “Az olyan terrorakciók, mint a 2012-es, Toulouse-i, amiben egy zsidó iskolát támadtak meg, vagy a brüsszeli zsidó múzeum elleni 2014-es merénylet (de említhetnénk a párizsi kóser szupermarket vagy a koppenhágai zsinagóga elleni támadásokat is) nem erősítik a zsidók biztonságérzetét. Az európai zsidó közösségek közül a francia már évek óta félelemben él.”

Mauel Valls, francia miniszterelnök sajnálatát fejezte ki az újkori exodus miatt. “A zsidók nélkül Franciaország már soha nem lesz olyan, mint volt. A legrégebbi közösség volt az országban, a Nagy francia forradalom óta jelen voltak az életünkben.” Egy 2013-as, az európai antiszemitizmust vizsgáló tanulmány szerint a Franciaországban élő zsidók 74 százaléka azt vallja, hogy nem mindig érzi biztonságosnak felvállalni származását, negyedük pedig soha, kippájukat az utcán nem is merik viselni.

Forrás: Index

3 hozzászólás “Zsidók Franciaországban: aki nem menekül, azt sokszor megölik” bejegyzésre

  1. info szerint:

    azt sokszor megölik: Hát ez tényleg durva.

  2. Állítsuk meg Brüsszelt! szerint:

    “Az interjúban a riporter ugyanis saját múltjával is szembesíti a milliárdost, vagyis azzal, hogy 1944-ben, Magyarország német megszállása alatt hamis papírokkal és zsidó származását letagadva egy keresztény férfi fogadott fiának adta ki magát.

    A fiatal Soros György a férfi munkájában is segített, ez pedig azt jelentette, hogy razziákon vett részt, és végignézte, ahogy több száz zsidót haláltáborokba hurcoltak, vagyonukat pedig elkobozták. A CBS riportere az interjú végén azt kérdezi Soros Györgytől, hogy zsidóként érzett-e bármilyen megbánást, bűntudatot vagy együttérzést társai iránt. Soros György hezitálás nélkül egyértelmű nemmel válaszol, majd hozzáteszi: ezzel pont úgy volt, mint ma a piacokkal, azaz ha nem ő, akkor más tette volna meg.”

  3. savanyójóska szerint:

    Ez a nagy probléma nekünk, hogy mi van a francia zsidókkal , nem az hogy mi van itthon, a pusztuló vidékkel pl. Borsodban Hevesben, Szabolcsban…. de tessenek csak tovább terelni.

Itt lehet hozzászólni !