A kormány nem enged a brüsszeli nyomásnak — Rogán Antal Csepelen

Csepel.hu

A nemzeti konzultáció keretében eddig egymillió 651 ezer válasz érkezett, kiértékelésük folyamatos. A válaszok elküldésének határidejét május 31-ig meghosszabbították – jelentette ki Rogán Antal miniszter, aki Németh Szilárd országgyűlési képviselő meghívására tartott előadást a Radnóti Miklós Művelődési Házban május 26-án. A Fidesz országjáró kampányának keretében Rogán Antal személyében második alkalommal tartották meg a rendezvényt, miután korábban Kontrát Károly miniszterhelyettes látogatott Csepelre.

A vendéget Borbély Lénárd polgármester köszöntötte. Közölte, hogy a nemzeti konzultáció különösen fontos kérdéseket érint, többek között a migráció és a rezsicsökkentés témáját.

Németh Szilárd emlékeztetett rá: a tavalyi kvótanépszavazás eredménye bizonyította, hogy a magyarok saját maguk akarnak dönteni a sorsukról. Ezek közé tartozik a migráció, a rezsicsökkentés, de az is, hogy a kormány engedjen-e a magukat civileknek beállítóknak? A nemzeti konzultáción a magyarok véleményt nyilváníthatnak arról, mit akarnak.

Rogán Antal közölte, hogy a Fidesz országjáró kampánya során 131 helyen fordultak meg, és legalább 30 ezer emberrel találkoztak. A nemzeti konzultáció keretében olyan kérdéseket fogalmaztak meg, amelyek mindenkit érintenek. Magyarország és Brüsszel között másfél éve folyik a vita a bevándorlásról, de a magyar kormány nem enged semmiféle nyomásnak. A rezsicsökkentés kérdésében szintén eltökélt a kormány, noha Brüsszelben a piaci árak elszabadulásának örülnének.

A miniszter utalt rá, hogy a konzultáció arról szól, mi mellett teszik le a garast az emberek. De arról is szól, hogy „ne csak a Soros György által pénzelt hangos kisebbség, az utcára kivezényelt tüntetők, hanem a csendes többség is véleményt formálhasson”. A magyar kormány számára fontos, hogy kellő támogatottsággal védje meg álláspontját, amikor Brüsszellel vitába száll. „Az Európai Unióra szükség van, Brüsszelre szükség van, a kérdés az, hogy akarunk-e nagyobb hatalmat adni Brüsszelnek?” Brüsszelt ugyanis nem hatalmazták fel, hogy a migráció vagy a rezsicsökkentés ügyében a nemzeti hatáskörbe tartozó kérdésekről döntsön.

Magyarország a csőd szélén állt 2010-ben, amikor az új kormány átvette a hatalmat. Az örökség súlyos volt, de az eltelt hét esztendőben sikerült talpra állni. Erősödött a gazdaság, csökkentek az adók, nőttek a bérek, 700 ezer új munkahelyet teremtettek. Konkrét számok bizonyítják az eredményeket. 2009-ben 73 ezer 500 forint volt a minimálbér, most 127 ezer 600. A sokak által bírált oktatásban és egészségügyben is előrelépés történt. Az oktatásban dolgozók bruttó átlagbére 194 ezer forint volt 2009-ben, idén már 283 ezer. Az egészségügyben munkát vállalók bruttó fizetése 176 ezer forint volt 2009-ben, most 271 ezer. A kormány legfontosabb értékei közé tartozik a gyerekek és a családok támogatása, az európai keresztény hagyomány megőrzése és a nemzetegyesítés. A közbiztonság megerősítése szintén a legfőbb célok egyike. A magyar kormány ennek jegyében fellép az illegális bevándorlás ellen, és kerítéssel védi a határait. A tranzitzónák kijelölése ugyanakkor lehetőséget ad arra, hogy legálisan Magyarországra lehessen jutni; aki azonban tehernek érzi a tranzitzónában való tartózkodást, szabadon távozhat, ahonnan érkezett.

A népvándorlás előrejelzései riasztó számokat mutatnak. A következő 35 évben 40 millióval csökkenhet Európa népessége, miközben Ázsiában egymilliárddal, Afrikában pedig másfél milliárddal nőhet a lakosság száma. Soros György és brüsszeli támogatói szerint a bevándorlással oldható meg az európai népességcsökkenés. A magyar kormány ezzel szemben a magyar családokat és a gyerekeket kívánja előnyben részesíteni. „Botka Lászlónak, az MSZP miniszterelnök-jelöltjének kijelentése, hogy megválasztása esetén lebontaná a kerítést a határokon, felháborító és rémisztő” – mondta Rogán Antal.

Világosan látszik, hogy az Európa-szerte végigsöprő terrorhullám összefüggésben áll a bevándorlással. Több száz ártatlan polgár halt meg terrorcselekmény következtében Párizsban, Nizzában, Berlinben, Münchenben, Londonban, legutóbb pedig Manchesterben. És még sorolhatnánk tovább. Emlékezetes Ahmed H. esete, aki a szerb oldalon a röszkei határnál irányította a Magyarország elleni támadást, amelyet a rendőrség visszavert. Ahmed H.-t tíz év börtönre ítélte a bíróság terrorcselekmény miatt. Brüsszelben ugyanakkor a szabadon bocsátásáért kampányolnak, holott szavakban nyugaton is a terrorizmus elleni harcról szónokolnak. Úgy tűnik, a terrorizmus elleni harcot mégsem veszik teljesen komolyan…

Soros Györggyel kapcsolatban elhangzott, hogy számos országból kitiltották vagy korlátozták tevékenységét, mert megtámadta a hazai bankokat, a kormányok intézkedéseit. Ennek ellenére Brüsszelben továbbra is szép számmal akadnak támogatói, ami ellentmond annak, hogy személye és tevékenysége ártott jó néhány uniós nemzetnek.

Cs. A.

Fotó: Vermes Tibor

Csepel.hu

3 hozzászólás “A kormány nem enged a brüsszeli nyomásnak — Rogán Antal Csepelen” bejegyzésre

  1. csapajev szerint:

    ….hát ő már aztán igazán tudja….
    Csak mantrázzák a szlogenjeiket,ugyanakkor elsiklanak a valós!!!! gondok mellett!

  2. jocosaurus szerint:

    Kommunista férgek ezek nemzeti gúnyában!

  3. Állítsuk meg Brüsszelt! szerint:

    “Nem veszünk részt a brüsszeli elit őrültségében. Nem hagyjuk magunkat zsarolni, és nem adjuk meg magunkat politikai korrektség korlátainak. A kormány soha nem fogja osztani a nyitott határok ideálját, mert úgy véli, hogy képes elhárítani a lengyeleket kívülről fenyegető veszélyeket.”

    Lengyelország az Európai Unió egyetlen zsarolásának sem enged – folytatta. A terroristák továbbléptek eggyel, mert gyermekeket bántottak. Ebbe akartok beleegyezni? Oda akartok jutni, hogy Lengyelország tehetetlen legyen?

    http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/kiborult_orban_szovetsegese.638881.html

Itt lehet hozzászólni !