Élményt adni jó – Játékos elő-gyermeknap sztárokkal az Ökumenikus Segélyszervezetnél

Csepel.hu

Önfeledt szórakozásban, játékos programokban és sok-sok vidámságban volt osztályrészük a csepeli gyerekeknek péntek délután. Első alkalommal szervezett az Ökumenikus Segélyszervezet elő-gyermeknapot Csepelen a Gyerekek és Fiatalok Fejlesztőházában.

Az udvaron több mint száz nem csak rászoruló gyermek kék lufikkal a kezükben látványos élőképpel formálták meg a 1353-as adományvonal számjegyeit. A vidám gyermeknapi programhoz olyan ismert önkéntesek csatlakoztak, mint Wolf Kati, Vastag Csaba, Szabados Ági és Rátonyi Kriszta.

A gyermekcsapatok hat állomáson keresztül játékosan vetélkedve mérték össze tudásukat, önkéntesek segítettek a horgászatnál, a csocsóasztaloknál, a sorversenynél és a mesekocka kirakásánál. A résztvevő általános iskolások közül sokan a segélyszervezet által rendszeresen támogatott rászoruló családok gyermekei. Számukra a közösségi programokban való részvétel fontos és hasznos időtöltést jelent – tájékoztatta oldalunkat Gáncs Kristóf kommunikációs igazgató. Hozzátette: a segélyszervezet országszerte 1500 gyermeket támogat rendszeresen, egész évben folyamatosak a gyermekprogramok.

A mostani esemény kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet Felhőtlen gyermekkor kampányához, amely idén is a nélkülöző gyermekek támogatására hívja az adományozókat. A 1353-as számjegyek tárcsázásával hívásonként 250 forintot lehet adományozni.

A gyermeknapon többen örültek annak, hogy olyan a sztárokkal találkozhattak itt, akiket csak a tévében láthatnak. Wolf Kati például gondűző délutánnak nevezte a rendezvényt. A Csepel.hu kérdésére elmondta: nagyon kedvelem a gyerekekre, családokra fókuszáló projekteket. Nincs annál jobb befektetés, mint amikor önzetlenül adunk időt, energiát, szeretet. Élményt adni a lehető legjobb dolog gyermeknapon is – tette hozzá az énekes.

AZS

Fotó: Gubis Mariann

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !