Csepel sikerre hangolva – interjú Borbély Lénárddal

Csepel.hu

2014 óta a választási program javát megvalósítottuk, de a legfontosabb célunk továbbra is az, hogy jobb legyen Csepelen élni, csepelinek lenni – mondta félidős értékelőjében Borbély Lénárd. A kerület polgármesterével a kezdeti nehézségekről, a milliárdos fejlesztésekről és a konstruktív ellenzék hiányáról is beszélgettünk.

A hivatali ciklus feléhez érkezett a 2014 októberében a csepeliek bizalmából felállt önkormányzat. Honnan indultak, amikor munkához láttak?

2010-ben majdnem 4 milliárdos hiánnyal adták át elődeink a kerületet, és az utolsó években több mint 10 milliárdos vagyonvesztése volt Csepelnek. De mi nem panaszkodással töltöttük a hivatali időnket. Megmutattuk, hogy egy kerületet ki lehet húzni a csődveszélyből és lehet adósságok nélkül is nagy ütemben fejleszteni. Szükség is van erre. Csepel a rendszerváltás vesztesei közé tartozott, pedig ilyen jó adottságú kerület szerintem nem sok van Budapesten.

A 2010 utáni változtatásoknak köszönhetően Németh Szilárd akkori polgármester már egymilliárdos vagyonnövekménnyel adta át a kerületet, tavaly pedig elértük, hogy mintegy hárommilliárd forinttal ismét nőtt az önkormányzat vagyona. Ebből jut Csepelen például a közterületek szépítésére, amit az a Csepeli Városgazda végez, amely 2010 előtt egy apró társaság volt gyanús szerződésekkel, mára pedig közel 600 fős céggé nőtte ki magát.

A Csepeli Városfejlesztési és Gazdaságfejlesztési Nonprofit Kft.-t pedig azért hoztuk létre, hogy nagyobb projektekre pályázhassunk, amik az itt élők örömét szolgálják.

Már megengedhetjük magunknak, hogy minden korosztálynak olyan élményeket adunk, amitől jó csepelinek lenni, jó itt élni. A nyugdíjasok ingyen vehetik igénybe a Csepeli Strand szolgáltatásait, és amíg én leszek a polgármester, ez így is marad. Színvonalas foglalkozásokon vehetnek részt a nekik létrehozott nyugdíjasházban, valamint dunai hajókirándulásra invitáljuk őket. Hamarosan pedig ezer fő számára lehetőséget biztosítunk arra, hogy öt alkalommal ingyen mehessen sóterápiára.

A fiatalokat páros mozijeggyel, jegyesköszöntő csomaggal, ingyenes házasságkötéssel, babacsomaggal ajándékozzuk meg, és igyekszünk olyan programokat szervezni a kerületben, hogy minden korosztály megtalálja azt a kikapcsolódási lehetőséget, amelyben jól érzi magát.

beruhazas

A csepeli utcakép a parkosítással, panelfelújításokkal sokat változott. De van még mit javítgatni.

Igyekszünk egyre szebbé és modernebbé varázsolni a városképet, ezért kerületszerte folyamatosan bontjuk el az oda nem illő bódékat, helyükre pedig modernebbek kerülnek. Emellett Csepel belvárosát – így a Szent Imre teret is – csinosítjuk. De ha egy kicsit távolabbra tekintünk, láthatjuk, hogy az elmúlt évek alatt milliárdos városrehabilitációk valósultak meg, most pedig nagy esély van arra, hogy Csillagtelepet is fejlesszük. A Fővárosi Önkormányzattól csak ebben az évben több mint egymilliárd forint pályázati pénzt és tá- mogatást nyertünk el.

Hogy csak néhány dolgot említsek a folyamtatban lévő beruházások közül: meg- újulnak a bölcsődéink, óvodáink, a régi napközis tábor, a Rákóczi Kert Civil és Közösségi Ház, a Dagi Csárda, a Darudomb, és a Csepeli Gerincút befejező szakaszainak egy ütemben történő tervezése is most fog megtörténni. Közben dolgozunk a Szent Imre téri buszpályaudvar helyzetének megoldásán.

Folyamatosan építjük Csepel útjait, hiszen rengeteg terv maradt ránk megvalósítatlanul. Most viszont nem hagyjuk ezeket kárba veszni, és a földes utcákat sorra meg- újítjuk a járdákkal együtt. Nemrég pedig új utcaszakaszok tervezésébe kezdünk. Van mit behoznunk, de csináljuk, méghozzá nagyrészt saját forrásból. Viszont az idei évben jó hír, hogy Németh Szilárd képviselő úrnak köszönhetően kaptunk 800 millió forintot a kormánytól a Királyerdő út aszfaltozására, valamint az egyik nagy logisztikai céggel – a Metranssal – is megállapodtunk, így több százmillió forintos támogatás érkezik tőlük is, amelyet nagyrészt utak építésére fogunk elkölteni. Büszkék vagyunk az évről évre egyre nagyobb és modernebb jégpályára, a Csepeli Szurkolói Arénára, amelyet hamarosan ismét élettel töltünk meg a vizes- és a foci-világbajnokság idejére, ahová szeretettel várunk minden csepelit, hogy közösen szurkoljunk a magyar csapat sikeréért.

Az elmúlt időszakban sok munkahely jött létre Csepelen, és a rendelkezésünkre álló adatok szerint megállt a kerületben a népességfogyás is. Egyre többen választják Csepelt lakhelyül – köztük rengeteg fiatal, amit személy szerint nagyon üdvözlök.

És persze jó ránézni Csepel gyöngyszemére, a Kis-Duna-partra, amellyel kapcsolatban körülbelül 1,5 milliárd forintos fejlesztésekről döntöttünk csak ebben az évben. Hamarosan egyeztetéseket kezdünk a lakossággal és civil szervezetekkel annak érdekében, hogy egy különleges rekortán futópályát építsünk ki a part mentén. De ez csak akkor valósulhat meg, ha ezt a többség támogatja.

 

kisduna

Ha már Kis-Duna-part. Itt áll többek között az a telek, ahová a szocialisták lakóparkot álmodtak annak idején, és amelyet a fideszes többségű önkormányzat visszavásárolt, visszaadva azt a csepelieknek. Mi a helyzet a 2010 előtt elherdált többi ingatlannal?

A kerület évek óta visszavásárolja az ilyen típusú ingatlanokat. Reményeim szerint hamarosan a Görgey Artúr Általános Iskola épülete is az önkormányzathoz kerül, ahol rendezni kívánjuk a területet.

 

Egy hivatal azonban sosem dőlhet hátra elégedetten. Itt van például a közbiztonság kérdése, amire mindig azt mondják: van hova fejlődni.

Ami az önkormányzat hatásköré- be tartozik és anyagi lehetőségei szerint rendelkezésre áll, azt biztosítottuk a kerület számára. Saját közterület-felügyeletet hoztunk létre, és immár évek óta túlszolgálatban finanszírozzuk a rend- őrséget. Ma – éjjel-nappal – több rendőr szolgálja a csepelieket, mint korábban bármikor. Nem kis részben ennek is köszönhető, hogy Csepelt ma már a prosperáló, fejlődő, sikeresnek mondható kerületek között említik. Azonban a problémákkal őszintén szembe kell nézni.

Emlékezzünk, 2010 előtt hajléktalanszállót létesítettek a gyáron belül, közel a belvároshoz, vagy éppen amikor 2007-2008 környékén a IX. kerület úgy oldotta meg a városrehabilitációját, hogy a legproblémásabb családokat a csepeli vezetők hallgatólagos beleegyezésével ideköltöztette, és ezek a családok azóta generációt is váltottak, mindez nagyon rányomja a bélyegét a kerületünk mindennapjaira. Ezzel a kialakult helyzettel nagyon nehéz felvenni a versenyt.

 

Az újdonságokhoz visszatérve, egy olyan kerületként, amely mindig is híres volt az olimpiai és világbajnokokat felnevelő sportéletéről. Itt kajakozott például Kolonics György.

Természetesen nem feledkeztünk meg róla. Büszkén mondhatom, hogy kezdeményezésünkre a 2008-ban tragikus hirtelenséggel elhunyt Kolonics György nevét fogja viselni a Kis-Duna-parti sétány, ahol bronzszobrot is emelünk a kiváló sportoló emlékére.

 

És mi a helyzet a Csepel SC-vel?

Itt nem vagyunk könnyű helyzetben, a Csepel SC alapító jogainak birtokosa ugyanis egy a kerületben jelen lévő ingatlanfejlesztő cég, amely azt hirdeti, hogy támogatja a sportot, azt azonban hozzá kell tennem, hogy mégiscsak ingatlanfejlesztők és lakópark-beruházással foglalkoznak. A Csepel SC tulajdonosai és az önkormányzat között így egy jelentős nézetbeli különbég van. Egyértelművé tettem az ingatlanfejlesztők számára, hogy ameddig én leszek a polgármester, a Béke téri sporttelep helyére nem fog lakópark épülni. Akkor sem, ha az ott működő felnőtt focicsapat szocialista tulajdonosai ezt a háttérből csendben támogatják.

 

Elérkeztünk az egészségügyhöz. Itt milyen változások történtek az elmúlt két és fél évben?

Az egészségügy finanszírozása nem tartozik az önkormányzat alapfeladatai közé, mi mégis támogatjuk, és örömmel mondhatom, hogy az évek során összességében több száz millió forint fejlesztést fordítottunk rá. Noha előfordul, hogy kritika éri a 24 órás gyermek- és felnőttorvosi ügyeletet, azt azonban ne felejtsük el, hogy korábban ilyen nem volt a kerületben. Sőt 2010 előtt inkább a bezárások voltak a jellemzőek. A szocialisták egészségügyért felelős alpolgármestere például megszüntette a gyermektraumatológiát, ezt mi hoztuk vissza. A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházzal karöltve pedig a tüdőgondozó rendbetételén dolgozunk, noha ennek semmi köze az önkormányzathoz. Viszont számunkra az itt élők ellátása kiemelten fontos, ezért pénzt is fogunk áldozni a rendbetételére.

hajo idos

A havi testületi üléseken viszont szá- mos olyan feladat kerül napirendre, amelyben az itt élők érdekében összefogásra lenne szükség. Milyen az együttmű- ködés az ellenzéki pártokkal?

Elöljáróban szeretném megdicsérni a kormánypárti képviselőket, akik nagyszerűen végzik a feladatukat, odafigyelnek a körzeteikre, és rengeteg ötletet adnak a jö- vőbeni fejlesztéseket tekintve is. Közülük is kiemelném Bercsik Károly közterületfenntartási tanácsnokot, aki javaslataival sokat segít Csepel szebbé tételében, vagy Balogh Ernőt, aki Hárosért dolgozik rengeteget. De megemlíthetem például Szuhai Erikát is, aki a Szociális, Egészségügyi és Fogyatékosügyi Bizottság elnökeként nagy odafigyeléssel intézi a rászoruló és a fogyatékkal élők ügyeit.

Az ellenzékkel elégedetlen vagyok. Az MSZP és a DK képviselői többnyire be sem járnak a bizottsági és a testületi ülé- sekre, így gyakorlatilag nem csinálnak semmit. Ha megjelennek, szinte mindent elleneznek. Szerintem ez nem jó így. Mi nem ezt csináltuk. Ellenzékként mi úgy bíráltuk az önkormányzatot, ahogy mi vezettük volna. Ezért tudtuk 2010-ben, hogy mit kell tennünk. Most én csak egy vég nélküli kötözködést és a „bármi van, utasítsuk el” stílust látom.

 

Milyen az önkormányzat kapcsolata az országos vezetőkkel?

Kiváló az együttműködésünk a kormánnyal – támogatásával az egészségügyben, az oktatásban, szociális területen dolgozóknak a bére folyamatosan emelkedett –, de Tarlós Istvánnal is eredményes az együttműködés. Ő kifejezetten sokat segít Csepelnek, úgy látom, hogy szereti ezt a kerületet.

Németh Szilárdnak is rengeteget köszönhetünk. Lobbijának hála valósult meg a Csepeli Gerincút és a teljes csatornázás a kerületben, ráadásul a Gubacsi híd teljes megújítása érdekében is tesz erőfeszítéseket, így tízmilliárd forintos fejlesztés lesz azon a területen. Rengeteget lobbizik a háttérben Csepelért és az itt élőkért. Így lesz a kerületnek egy új multifunkciós csarnoka is, amelyre már évek óta nagy igény mutatkozott, és így érkeznek hozzánk a pénzek a kerület városrehabilitációjára.

 

Egy ekkora kerület vezetése sok energiát emészt fel. Hogy egyeztethető össze ez a családi élettel?

Ez az egyik legnehezebb része a dolognak. Sajnos keveset tudok otthon lenni, viszont úgy próbálom szervezni a napjaimat, hogy reggelente én vigyem a kislányaimat az óvodába, ahonnan lehetőség szerint én is hozom el őket. Nagyon sokat köszönhetek a feleségemnek, aki megfelelő hátteret biztosít ahhoz, hogy lelkiismeretesen végezhessem a munkám – a hivatali elfoglaltságaim ugyanis gyakran a késő estébe nyúlnak és a hétvégéket is érintik.

Köszönöm a kollégámnak is, hogy mindig számíthatok rájuk; nélkülük ez a közös siker nem valósult volna meg. És nem utolsósorban köszönöm minden csepeli lakótársam ötletét és támogatását, akik hozzájárulnak a munkámhoz. Azt kívánom, még sokáig dolgozhassunk együtt Csepel fejlesztése, fejlődése érdekében!

Csepel.hu

22 hozzászólás “Csepel sikerre hangolva – interjú Borbély Lénárddal” bejegyzésre

  1. csak egy kérdés szerint:

    Gerincút folytatása? Kamionok kitiltása a belső, lakott területekről!?

  2. öregedöbandi szerint:

    Figyelmesen olvasva Borbély Lénárd Polgármester úr,interjúban elhangozottakat.Nagyon örülünk a sok fejlesztéseknek,ami a kerületünk szépítését és gyarapodásakor történik.Egy két kiragadott példa.A tüdőgondozó rendbe tétele,felújítása ami a betegek nagy örömére történik,és aminek még jobban örülünk,hogy végre Királyerdő út aszfaltozva lesz.Nagyon köszönjük,esősorban Polgármester úrnak,valamint Bercsik Károly úr szorgalmas tevékenységének.Adja Isten,hogy Önök még sokáig,legalább 3.ciklusig önök vezessék az országot.Tisztelettel Takács apuka.

  3. robi szerint:

    A mindenben tájékozottak véleményét várom, ha már a hivatalos állásfoglalás még várat magára

    http://24.hu/kozelet/2017/05/26/nemeth-szilard-maganugye-lesz-a-ketmilliardos-birkozoalom/

  4. borsodivilagos szerint:

    Szerintem ti sem vagytok jobbak a szociknál:

    http://index.hu/sport/2017/05/27/nemeth_szilard_birkozo_akademia_ketmilliard_csarnok_csepel/

    Közpénz magánalapítványba?

    Nekem semmit sem garantál Németh személye…. Egy pártfüggetlen testület, alapítvány esetleg, de egy pártkatona…. Soha többé nem szavazok pártra vagy párt által támogatott személyre, hol van egy értelmes és becsületes ember? Tudom költői kérdés…

  5. genovéva szerint:

    A Dagi csárda már a 2004-es választások előtt is ígéret volt – plakáton, határidővel. Reméljük, ezúttal meg is valósul.

    A Daru dombbal kapcsolatban pedig lehetett volna valamilyen konzultáció is a lakossággal. Pl. egy kutyafuttatót szeretnénk ott nagyon látni már, hiszen bőven van hely. Pl. a Dunadűlő 3-tól egészen a Dunadűlő 7-tel szembeni járda mellett, az úttal párhuzamos holt térben ragyogó hely lehetne a négylábúaknak. A Szentendrei úti HÉV mellett kb. a Komjádival szemben látni, mennyire élvezik a négylábúak a jól felszerelt “játszóteret”, és a kutyás/nem kutyás viszályok is megoldódnának.

  6. admin szerint:

    Borsodi: még az Index is alapítványként működik.

  7. borsodivilagos szerint:

    Igen. Így van, de engem nem az index érdekel (nem érdekel Simicska és Orbán háborúja), írhatta volna más is, mondjuk Hudák blogja (ahogy írta is). Engem az igazság érdekel. Tehát a tartalmát cáfolod? Terelés nem érdekel. Engem az érdekel, hogy igaz-e, amit ír!
    Tudod, vannak még emberek, akiket nem érdekel a hatalom, a pénz érzése. Az a politikus, akit csak a hatalom érdekel, és nem az, hogy szolgálja a Nemzetet, remélem egyszer megkapja a jogos büntetését. (Legyen az bármely párt katonája. )

  8. ezlesz szerint:

    a kapirgálás mint teljesítmény???
    hosszabodott a HÉV? kapott új szerelvényeket? épült új híd? át lett vezetve csepelre a 17es vagy a 3as villamos? folytatódott a gerincút? épült felüljáró a corvin csomópontban? a kórházból lett valami? miért nem csepelre épül szuperkórház, ha úgyis a galvani és illatos úti hidak épülnek meg először?

    magyarul ti is pont annyit csináltatok, mint a maszop – semmit. a játszóteresdni, óvodfeujítás nem fejlesztés, hanem olyan állagmegóvás, ami kutya kötelessége egy önkormányzatnak. ezt eladni teljesítménynek, fejlődésnek egyzserű hazugság

    most már akár csinálhatnátok is valamit. a gubacsi tervezett felújítása is lószar. új híd kell oda, aztán fel lehet újítani a jelenlegit…

  9. királyerdei szerint:

    És ezeknek mi a f… köze van a csepeli önkormányzatnak?
    Pofázunk,de halvány f…unk sincs miről?

  10. Balos szerint:

    Űrrepülőtér sem épült. Csak jobb Csepelen élni, mint nyolc éve. Az viszont sokkal jobb.

  11. Tóth kati szerint:

    Az mit jelent,hogy a Gerincút további szakaszának tervezése?Ezt tervezgette azvelőző vezetés tizenöt évig több száz millióért.Mit kell ezen megint tervezni?Ti is csak maszatoltok,igérgettek,2011 óta a következő szakaszon semmi nem történt.2014-es választási igéret Borbély Lénárdtól:18-as pont:Teljes egészében kiépítjük a Gerincutat…..befejezzük a csepeli gerincút kiépítését.Egy kapavágás nem történt,még a tervezett nyomvonalon élők kisajátítása sem kezdődött el,pedig az nem két nap alatt szokott meglenni.Választ várok öntől polgármester úr!

  12. lolka szerint:

    “Rengeteget lobbizik a háttérben Csepelért és az itt élőkért. Így lesz a kerületnek egy új multifunkciós csarnoka is, amelyre már évek óta nagy igény mutatkozott, és így érkeznek hozzánk a pénzek a kerület városrehabilitációjára.” “Csepel sikerre hangolva – interjú Borbély Lénárddal” “A második furcsaság az, hogy ez a kétmilliárd forint Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő (Fidesz-alelnök, rezsibiztos, valamint a birkózószövetség elnöke) által alapított és lakhelyére bejegyzett magánalapítványhoz kerül. A Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány építtetheti fel majd a sportcsarnokot, ami a tulajdonába kerül, az építkezésbe se a birkózószövetség, se a magyar állam, sem pedig a csepeli önkormányzat nem szólhat bele az Index cikke szerint.” Nem volt kedvem ütögetni a klavit…csak úgy szemezgettem. Milyen jó, hogy 7éve nincs mutyi…

  13. csepelifan szerint:

    Borbély Lénárd? mennyire hiteles a bevándorló (erdélyi) kamaszgyerek, aki kikupálta magát a magyar adófizetők pénzéből?? Németh Szilárd bábja, aki ész nélkül osztja az észt és életében köze nem volt Csepelhez, csak akkor lett, amikor áttelepült…Szégyen!

  14. BlaBlaVagyNem szerint:

    Kolonics sétány – Aki elhalálozásakor ragtapaszokkal találtak – dicső tuning

  15. paneltomi szerint:

    Csepelifan! Maga egy féreg.

    Egy embert nem a származása vagy vallása alapján kell megítélni, hanem tettei alapján. Ez alapvető dolog. De szerintem ön annyira primitív, hogy hiába magyarázom.

  16. Katalin szerint:

    Tóth Kati! Azt előző vezetés nem költött több százmilliót a Gerincút tervezésére, a Gerincutat a főváros terveztette, építette és fizette!

  17. Katalin szerint:

    “Megmutattuk, hogy egy kerületet ki lehet húzni a csődveszélyből és lehet adósságok nélkül is nagy ütemben fejleszteni.” – Persze úgy, hogy az édes, drága fidesz kormány elengedte az adósságot, a nagyobb fejlesztések pedig uniós pénzekből vannak!
    “A 2010 utáni változtatásoknak köszönhetően Németh Szilárd akkori polgármester már egymilliárdos vagyonnövekménnyel adta át a kerületet, tavaly pedig elértük, hogy mintegy hárommilliárd forinttal ismét nőtt az önkormányzat vagyona.” – Honnan, mitől?
    “Csepeli Városfejlesztési és Gazdaságfejlesztési Nonprofit Kft.-t pedig azért hoztuk létre, hogy nagyobb projektekre pályázhassunk, amik az itt élők örömét szolgálják.” – https://www.nemzeticegtar.hu/csepeli-varosfejlesztesi-nonprofit-kft-c0109200805.html – érdemes megnézni, 2014-ben lett létrehozva, 4 fő bejegyzésre jogosult, közülük egyik sem csepeli lakos! Továbbá POZITÍV INFORMÁCIÓK:
    • Közbeszerzést nyert: Nem
    • EU pályázatot nyert: Nem
    • Egyéb pozitív információ: Nem
    „A nyugdíjasok ingyen vehetik igénybe a Csepeli Strand szolgáltatásait, és amíg én leszek a polgármester, ez így is marad.” – nyáron hétfő, kedd, szerdán – így teljes a kép!
    „A Fővárosi Önkormányzattól csak ebben az évben több mint egymilliárd forint pályázati pénzt és támogatást nyertünk el.” – a Nonprofit Kft-nek köszönhetően? Egyébként ez is azt igazolja, hogy ha fideszes az önkormányzat, akkor nyernek sok-sok pályázati pénzt, ha bármelyik másik, akkor maximum hitelfelvételhez járul hozzá a kormány!
    „Viszont az idei évben jó hír, hogy Németh Szilárd képviselő úrnak köszönhetően kaptunk 800 millió forintot a kormánytól a Királyerdő út aszfaltozására, valamint az egyik nagy logisztikai céggel – a Metranssal – is megállapodtunk, így több százmillió forintos támogatás érkezik tőlük is, amelyet nagyrészt utak építésére fogunk elkölteni.” – Ha Németh Szilárd nem az lenne a politikában aki, akkor ez sem lett volna! A Metrans pedig nocomment!
    „Az elmúlt időszakban sok munkahely jött létre Csepelen, és a rendelkezésünkre álló adatok szerint megállt a kerületben a népességfogyás is. Egyre többen választják Csepelt lakhelyül – köztük rengeteg fiatal, amit személy szerint nagyon üdvözlök.” – Nem az önkormányzatnak köszönhető a sok munkahely, igaz nem tudom mi az a sok munkahely! Egyre többen választják Csepel lakhelyül, igen áttelepültek!
    „És persze jó ránézni Csepel gyöngyszemére, a Kis-Duna-partra …” – ez tényleg így van, ehhez gratulálok is!
    „Emlékezzünk, 2010 előtt hajléktalanszállót létesítettek a gyáron belül, közel a belvároshoz, vagy éppen amikor 2007-2008 környékén a IX. kerület úgy oldotta meg a városrehabilitációját, hogy a legproblémásabb családokat a csepeli vezetők hallgatólagos beleegyezésével ideköltöztette, és ezek a családok azóta generációt is váltottak, mindez nagyon rányomja a bélyegét a kerületünk mindennapjaira.” – A gyáron belül, közel a belvároshoz??? Hány legproblémásabb családot költöztettek ide és miben nyomja rá a bélyegét a kerület mindennapjaira???
    „A Csepel SC alapító jogainak birtokosa ugyanis egy a kerületben jelen lévő ingatlanfejlesztő cég, amely azt hirdeti, hogy támogatja a sportot, azt azonban hozzá kell tennem, hogy mégiscsak ingatlanfejlesztők és lakópark-beruházással foglalkoznak. A Csepel SC tulajdonosai és az önkormányzat között így egy jelentős nézetbeli különbég van. Egyértelművé tettem az ingatlanfejlesztők számára, hogy ameddig én leszek a polgármester, a Béke téri sporttelep helyére nem fog lakópark épülni. Akkor sem, ha az ott működő felnőtt focicsapat szocialista tulajdonosai ezt a háttérből csendben támogatják.” – Még mindig nem lehet kristálytisztán látni, hogy ki a Csepel SC területének a tulajdonosa! Németh Szilárd úr ebben is lobbizhatna a nagyfőnőkénél, igazán költhetne hőn szeretett kormányunk a Csepel SC-re, újabb és újabb stadionok építése helyett! Biztos megoldható lennének a tulajdonviszonyok is, minden csak hozzáállás és pénz kérdése! Szerintem a birkózóknak is ott a helyük, nem pedig a Duna-parton!
    „A szocialisták egészségügyért felelős alpolgármestere például megszüntette a gyermektraumatológiát, ezt mi hoztuk vissza.” – Esetleg pozitívumot nem lehetne felsorolni, ez egy példa már megint csak a rosszra! Mi van a mammográfiával?
    „A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházzal karöltve pedig a tüdőgondozó rendbetételén dolgozunk, noha ennek semmi köze az önkormányzathoz. Viszont számunkra az itt élők ellátása kiemelten fontos, ezért pénzt is fogunk áldozni a rendbetételére.” – Igen KÖZpénzt, esetleg néhány felesleges felújítás, szépítgetés helyett!
    „Mi nem ezt csináltuk. Ellenzékként mi úgy bíráltuk az önkormányzatot, ahogy mi vezettük volna. Ezért tudtuk 2010-ben, hogy mit kell tennünk. Most én csak egy vég nélküli kötözködést és a „bármi van, utasítsuk el” stílust látom.” – Ez nem így van! Ugyanezt csinálták a 2010 előtti ciklusokban ellenzékként! A kötözködés vég nélküli, de igaz mindkét oldalra!
    „Németh Szilárdnak is rengeteget köszönhetünk. Lobbijának hála valósult meg a Csepeli Gerincút és a teljes csatornázás a kerületben, ráadásul a Gubacsi híd teljes megújítása érdekében is tesz erőfeszítéseket, így tízmilliárd forintos fejlesztés lesz azon a területen. Rengeteget lobbizik a háttérben Csepelért és az itt élőkért. Így lesz a kerületnek egy új multifunkciós csarnoka is, amelyre már évek óta nagy igény mutatkozott, és így érkeznek hozzánk a pénzek a kerület városrehabilitációjára.” – Na ebben minden benne van!!! A Csepeli Gerincút és a teljes csatornázás a kerületben nem Németh Szilárd lobbizásának köszönhetően valósult meg! Anno a Magyar utca páros oldalát, a Csőgyár utca ingatlanjait ki kellett sajátítani ahhoz, hogy épülhessen a Gerincút, ez a kisajátítási folyamat éveket vett igénybe, mert az ott lakók közül sokan nem fogadták el a felajánlott összeget! Rengeteg pénzt kaptak anno mondhatni putrikért! Azt pedig nem értettem, hogy ha egy kerületben annyi gond van az esővízelvezetéssel, akkor miért nem lehetett volna a szennyvízcsatornával együtt lefektetni az esővízcsatornát is??? Nem vagyok szakember, csak számomra logikus lett volna!
    „Köszönöm a kollégámnak is, hogy mindig számíthatok rájuk; nélkülük ez a közös siker nem valósult volna meg.” – Na már most egyes szám, vagy többes szám? Pár nevet nem lehetne kiemelni, ha már ennyire lehet rájuk számítani?
    Egyebekben gratulálok Borbély Lénárdnak, hogy ilyen fiatalon ilyen szép pályát futott már be Csepelen! Kár érte!

  18. Nagyapó szerint:

    Katalin! Nagy akarásában úgy járt, mint az Anonymous hackercsoport a Csepel SC Alapítvánnyal. Próbáljon meg keresgélni a Csepeli Városgazdánál a Csepeli Városfejlesztési és Gazdaságfejlesztési Nonprofit Kft. helyett! De nézzük a többit:
    – „Persze úgy, hogy az édes, drága fidesz kormány elengedte az adósságot, a nagyobb fejlesztések pedig uniós pénzekből vannak!” Talán a „hejesírást” illene tudni, Fidesz! Sőt azt is illene tudnia/uk, hogy a szoclib kormány feladatokat ruházott az önkormányzatokra, de forrást nem adott hozzá. Ezért az önkormányzatok eladósodtak. Ezt vállalta át a kormány, nem pedig elengedte. Azt pedig, hogy az uniós forrásoknak mi az eredete, kérdezze kiváló közgazdászait!
    – „“A 2010 utáni változtatásoknak köszönhetően Németh Szilárd akkori polgármester már egymilliárdos vagyonnövekménnyel adta át a kerületet, tavaly pedig elértük, hogy mintegy hárommilliárd forinttal ismét nőtt az önkormányzat vagyona.” – Honnan, mitől?” Katalin egyszerű, a válasz – a bevételeket beszedték, a kiadásoknál pedig felmondták a mutyi szerződéseket!
    – „„A nyugdíjasok ingyen vehetik igénybe a Csepeli Strand szolgáltatásait, és amíg én leszek a polgármester, ez így is marad.” – nyáron hétfő, kedd, szerdán – így teljes a kép!” És? Mit gondol éjszaka is legyen ingyenes?? Ha „hétfő, kedd, szerda”, akkor is ingyenes, vagy akkor fizetni kell? Valami gond van a fogalmakkal.
    – Mi a gondja az aszfaltozással, stb.? Nem szolgálja a csepelieket? Gondolom a szoc-jobb nem tette volna, mint ahogy nem is tették.
    – Talán kifejthetné a „A Metrans pedig nocomment!” gondolatot (helyesen no comment)! Nem kell egy cég, amelyik munkát ad a csepelieknek és adót fizet Csepelnek?
    – „Egyre többen választják Csepel lakhelyül, igen áttelepültek!” Mi vaaaan? A szoc-jobb listát vezet a beköltözőkről? Különben honnan tudja, hogy a csepeli növekedést az „áttelepültek ” okozzák??
    – A hajléktalanszálló és a IX. kerületiek bejövetele zavaros, értelmezhetetlen.
    – Katalin! Kár, hogy nem tudja, hogy amikor a szocik elmutyizták a Csepel SC-t, a vásárló azonnal 7 m$ kölcsönt vett fel, aminek fedezete az SC területe. Gondolja, hogy egy új komandant, Botka, v. Vona ki fogja fizetni? De nézze meg, semmi karbantartás, le akarják rohasztani a területet, hogy eladhassák lakóparknak (zárva, őrséggel). Katalin ezt akarja??
    – „„A szocialisták egészségügyért felelős alpolgármestere például megszüntette a gyermektraumatológiát, ezt mi hoztuk vissza.” – Esetleg pozitívumot nem lehetne felsorolni, ez egy példa már megint csak a rosszra! Mi van a mammográfiával?” Tipikus jobbikos észjárás. Mi az összefüggés a gyermek traumatológia (így külön) és mammográfia között? Az utóbbit „tapintással is lehet pótolni”. Katalin! Igen a tüdőgondozó rendezése „KÖZpénzt” igényel, miért Simicska vállalja a költségeket??
    – Katalin! Azért emlékezhetnének! A szoci Tóth és az SZDSZ-es Demszky évekig nem tudott megegyezni a kisajátításban. A Németh vezette tüntetés, majd a szocik elzavarása után, azonnal megoldották a kisajátítást, a tulajdonosok megelégedésére! Azt a burkolt cigányozást, putrizást vissza kell utasítanom, mert a terület a Rákosi-Kádár korszak alatt bontásra ítélt terület volt, ahol még a felújítást sem engedélyezte a tanács!
    – Katalin! Cikke végének összecsapott butaságait nem érdemes elemezni. Azért megjegyzem, hogy a Királyerdő csatornázását, amit a szocik 1973 óta terveztek, a terv olyan jól sikerült, hogy a szakapparátusnak ’10 után, megfeszített munkájába került, hogy a megvalósítás az EB határidejének lejárta előtt elinduljon.
    Katalin! Si tacuisses, philosophus mansisses.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  19. Katalin szerint:

    Nagyapó! “Nagy akarásában úgy járt, mint az Anonymous hackercsoport a Csepel SC Alapítvánnyal. Próbáljon meg keresgélni a Csepeli Városgazdánál a Csepeli Városfejlesztési és Gazdaságfejlesztési Nonprofit Kft. helyett!” Nézzen utána a Csepeli Városgazdánál! Két különböző! Más a Csepeli Városgazda és más a Csepeli Városfejlesztési és Gazdaságfejlesztési Nonprofit Kft.! Belinkelem újból: https://www.nemzeticegtar.hu/csepeli-varosfejlesztesi-nonprofit-kft-c0109200805.html – ez nem a városgazda!
    De egyébként az összes többivel sem értek egyet, amiket írt! Ugyanazt fújja, mint az eredeti cikk! És nem vagyok se jobbikos, se mszp-s! Helyesen írni viszont tudok, nem kell kioktatni! Lehet el kellene mennie egy kineziológushoz, hátha az segítene a múltbéli emlékeit objektívan a felszínre hozni! NOCOMMENT! Nekem így jobban tetszik!

  20. Állítsuk meg Brüsszelt! szerint:

    Csak nehogy Soros ebbe is belerondítson!

  21. névkötelező szerint:

    Tök nyilvánvaló, hogy “Balos” csak admin (aki meg nyilván Ábel Attila) egyik álneve. Ugyanaz a stílus, logika.

  22. mandaf szerint:

    Katalin aki hány önmagától mert egy kommunista. Mert Katalin egy kommunista vagy liberális?
    Katalin egy liberális kommunista, ami meg nincs, legalábbis idáig nem volt. Katalin demokratikus? Mint az NDK. Az sem volt demokratikus!!! Akkor Katalin demokratikus mint a “demokratikus koalíció” vagy nem. Akkor Katalin nem demokrata, csak hitvány demokratikus!

Itt lehet hozzászólni !