Lecsaptak a szemfüles szülők: hajszálon múlott a busztragédia

Pénzcentrum

A veronai busztragédia óta minden szülő kétszer is meggondolja, milyen buszra ülteti fel a gyermekét. Így történt ez hétfőn is, amikor a szülők rendőrt hívtak egy iskolabuszhoz, amely 2 osztálynyi gyermeket szeretett volna elvinni Budapestről Visegrádra tükörsima felületű kerekekkel. A busz végül nem indulhatott el.

A veronai buszbaleset előtt Csepelen is történt hasonló. Akkor – többek között – Németh Szilárd kifogásolta, hogy az egyik iskolabusz kerekei nem megfelelő állapotúak, túlságosan is kopottak. A Demokratikus Koalíció “híroldala”  “Tahóság a köbön” kezdetű, rengeteg hamis állítást tartalmazó cikkben állította ezek után, hogy a Németh Szilárdhoz hasonló, gyermekeikért aggódó szülők bunkók, és csak pokollá teszik mások életét – ahelyett, hogy hagynák a gyerekeiket életveszélyes kalandba engedni. A csepeli gyerekekkel szerencsére nem történt baj, és talán a veronai tragédiának köszönhető, hogy a Pénzcentrum cikkében bemutatott gyerekeknek sem. Az alábbiakban a teljes beszámoló olvasható.

Hivatalosan is itt van az osztálykirándulások szezonja. A tegnapi napon két osztálynyi gyermek utazott volna Budapestről Visegrádra, csakhogy a szülők nem engedték elindulni a buszt.

Hivatalosan is itt van az osztálykirándulások szezonja. A tegnapi napon két osztálynyi gyermek utazott volna Budapestről Visegrádra, csakhogy a szülők nem engedték elindulni a buszt.

A felháborodott anyuka bejegyzésének tanulsága szerint a busz kerekei olyan tükörsimánk voltak, hogy a szülők rendőrt hívtak a helyszínre, aki nem hogy a gyerekekkel, de még üresen sem engedte tovább az iskolabuszt.

Nem tudom, hány balesetnek kell ahhoz történnie, hogy a buszok már valóban csak megbízható műszaki állapotban közlekedhessenek!!!

– fogalmazott egy Facebook bejegyzésben a kétségbeesett szülő. Cikkünk megjelenése előtt azonban nem sokkal eltávolították a bejegyzést a közösségi oldalról. A törölt bejegyzés szerint osztálykirándulásra a gyerekek végül vonattal, komppal és busszal jutottak el, a csomagokat pedig a szülők fuvarozták a helyszínre.

Mikor történhet változás?

Az iskolák külsős programszervezési szabályainak a szigorítása már a tragikus veronai buszbaleset óta központi téma. Palkovics László, az oktatásért felelős államtitkár még márciusban jelentette be, hogy elindították a internetes társadalmi konzultációt az iskolai kirándulásokra, és a gyermekutaztatásra vonatkozó szabályok módosításáról.

  • A három kérdés a sofőrök egészségi állapotára,
  • a gyermekeket szállító buszok műszaki állapotára
  • és a sofőrök pihenőidejére vonatkozik.

Áprilisban pedig már az is szóba került, hogy pontosan definiálni kell az iskolai kirándulásokat és a balesetek esetén az objektív kártérítési felelősség fogalmát a köznevelési törvény tervezett módosításában.

Mi szerepel a javaslatban?

A javaslat szerint a külföldi iskolai kirándulásnak az minősül, amit egy nevelési-oktatási intézmény legalább hét tanulójának részvételével szerveznek. De rögzítenénk azt is, hogy a diákokat felügyelő személy az oktatási intézménnyel foglalkoztatási jogviszonyban áll, és azt is, hogy a térítésköteles kirándulás nem a szomszédos országokban élő magyarokról szóló, 2001-es törvény alá tartozó államokba irányul.

A többnapos tanulmányi és a külföldi iskolai kirándulások esetében – külön jogszabályban meghatározott – felelősségbiztosítást kellene kötni az iskolának vagy a szervezőnek, amelynek kedvezményezettje a tanuló. Az esetleges balesetek során a kártérítéssel összefüggésben meghatároznák, hogy a tanulmányi és a külföldi iskolai kirándulások esetén a köznevelési intézmény a tanulónak okozott kárért a kártérítési felelősség általános szabályai szerint felel.

A javasolt módosítás a köznevelési intézmény objektív kártérítési felelősségét azokra a káreseményekre korlátozza, amelyek elhárítására az intézménynek módja és lehetősége van – írja korábbi tuodításában az MTI.

Ezen felül az intézmény érdekkörén kívül eső, jellemzően külföldi iskolai kirándulás, illetve több napos iskolai kirándulás esetén az általános kárfelelősségi szabályok alkalmazása javasolt, azzal hogy a köznevelési intézmény, vagy a közreműködő, illetve más által a tanulónak okozott károk fedezete céljából olyan felelősségbiztosítás kötése szükséges, amelynek kedvezményezettje a tanuló.

Forrás: Pénzcentrum

2 hozzászólás “Lecsaptak a szemfüles szülők: hajszálon múlott a busztragédia” bejegyzésre

  1. Utas szerint:

    Mikor fogok végre egy hibátlan cikket olvasni? Valaki elolvassa, mielőtt kiengedi a cikket, vagy csak megírják és enter, aztán ez van. Elvégre ez egy “hivatalos oldal”…

  2. Csepel-sziget szerint:

    Hajszálon múlott a busztragédia? Kissé szenzációhajhász ez a cím. Hajszálon múlott, feltéve, ha nem számítjuk, hogy egyetlen gyereket sem vitt el a busz, de ha elvitt volna sem biztos, hogy a valóban vállalhatatlan állapotú gumijainak köszönhetően nehéz helyzetbe kerül és ha nehéz helyzetbe kerül sem biztos, hogy tragédia történik. Jah és még szerencse, hogy nem éjjel közlekedett a busz, mert az a kormány szerint még sokkal veszélyesebb! Objektivitás az smafu?

Itt lehet hozzászólni !