Sólyom a romagyilkosságokról: „Erre nincs feloldozás”

Az államfő szerint robbanásig feszült a helyzet

MTI, Magyar Nemzet

Robbanásig feszült a helyzet Magyarországon a romagyilkosságok miatt, a magyar állam minden rendőri és szervezeti segítséget megad a cigányság védelme érdekében – mondta Sólyom László államfő hétfőn Budapesten azt követően, hogy tárgyalt Bajnai Gordon kormányfővel a kislétai romagyilkosságról.

Ha ez a helyzet tovább fokozódik, ha nem körvonalazódik megoldás, illetve „nem lesz érezhető a szolidaritás, akkor valóban robbanásveszélyes helyzettel állunk szemben” – hangsúlyozta az államfő azt követően, hogy hivatalában fogadta a miniszterelnököt. A gyilkosságsorozat nem cigányügy, egész Magyarország stabilitását érinti – mondta Sólyom László, aki szerint a romák megvédése becsületbeli ügy, az egész társadalomnak szolidaritást kell vállalnia a cigány közösséggel. Magyarország a roma állampolgárai mellett áll ebben az ügyben – jelentette ki. A történteket nem lehet kisebbíteni, csak elítélni, „erre nincs feloldozás” – tette hozzá.

Az államfő kiemelte: a gyilkosok veszítenek majd. A rendőrség, ahogy eddig, most is rendkívül nagy erőkkel dolgozik a romagyilkosságok felderítésén – emelte ki az államfő, hozzátéve: meggyőződése, hogy a rendőrség minden lehetőséget megragad a nyomozás érdekében. Úgy fogalmazott, bízik abban, hogy „ez a nagy munka előbb-utóbb eredményre vezet”. A súlyos, az egész országra nehezedő ügyben a rendőrségi híreknél, a nyomozási eredményeknél fontosabb, hogy a romák iránti társadalmi szolidaritásról, együttérzésről, a társadalmi nyugalom fenntartásáról legyen szó – hangsúlyozta az államfő.

Sólyom László szerint a részvétet is ki kell fejezni, együtt kell érezni a cigányokkal a gyászban, az árván maradt gyerekekkel, a megcsonkított családokkal, a cigány közösséggel, amely a gyilkosságsorozat egyedüli célja, elszenvedője. Az államfő szerint a cigányság az a csoport, amelynek minden oka megvan arra, hogy továbbra is rettegjen ettől a gyilkosságsorozattól.

Sólyom László kiemelte: a találkozót Bajnai Gordon miniszterelnök kezdeményezte, az államfő azt kérte, hogy elsőként a kislétai gyilkosság ügyéről, következményeiről, a kormány lépéseiről beszéljenek. Az MTI a miniszterelnök környezetéből úgy értesült, hogy április óta rendszeresek a találkozók az államfő és a kormányfő között.

A hétfői megbeszélésen Bajnai Gordon főként a jövő évi költségvetés előkészítéséről kívánta tájékoztatni az államfőt. A Szabolcs megyei Kislétán múlt hétfőre virradóra ismeretlenek agyonlőttek az otthonában egy 45 éves roma nőt, 13 éves lányát pedig életveszélyesen megsebesítették.

A Nemzeti Nyomozó Iroda az újabb támadással együtt már nyolc bűncselekmény ügyében nyomoz. A tavaly július óta tartó, romák elleni bűncselekmény-sorozatnak eddig ötvenöt sértettje van, közülük hatan meghaltak.

mno.hu

73 hozzászólás “Sólyom a romagyilkosságokról: „Erre nincs feloldozás”” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    A lényeg:
    >A történteket nem lehet kisebbíteni, csak elítélni, „erre nincs feloldozás” <

    Örülök hogy ez így tömören és lényegretörően elhangzott. Magam sem foglalhattam volna össze jobban. Köszönjük Elnök úr!

  2. Prendick szerint:

    Eddig nem sok szolidarítás érezhető. Talán törvényt kéne hozni, hogy aki nem sajnálja a cigányokat, azt börtönbe lehet csukni. Majd Sólyom megoldja.

    “Az államfő szerint a cigányság az a csoport, amelynek minden oka megvan arra, hogy továbbra is rettegjen”

    Ijesztgesd csak őket Laci. Ez is egy módszer. 😉

  3. potyek szerint:

    A magyarság pedig az a csoport, akinek megvan a sorsa arra, hogy dolgozzon…

  4. hugi szerint:

    Eddig csak dolgos romákat gyilkoltak ezek a férgek. A jobbikos fórumozóink teljesen kiakadtak, mert a 14 éves H. Nórit megyilkolták. Azért akadtak ki, mert kitalálták és elhíresztelték, hogy cigányok voltak a gyilkosok.

    Az anyuka és a 13 éves arcon lõtt kislány esete nekik azért más, mert itt viszont az áldozatok voltak cigányok.

    Szerintem viszont a Jobbikot egyáltalán nem az áldozatok érdekelték, és szemernyi empátia sincs bennük. Csak politikai marketinget látnak a tragédiákban. És ez az igazi tragédia, hogy ide jutotunk!

  5. Prendick szerint:

    … és termelje meg a segélyt szegény rettegőknek. Meg a kertjében a paprikát, amit majd a hátrányos helyzetűek összeszedhetnek éjjel és árulhatják az aluljárókban. Tartson nekik mobilt, amit bicskás kérésre köteles átadni, úgy ahogy az összes egyéb javait is, a házát is beleértve.

    Ez becsületbeli ügy, mondta a Köztársaság elnöke. Az övé biztosan.

  6. Prendick szerint:

    Hugi, ha valakit nem érdekelnek az áldozatok /se cigány, se magyar/, az te vagy. Csak alkalmat teremtenek, hogy jobbikozz egy kicsit.
    Ez jól látszik a mostani hozzászólásodból /is/.

  7. potyek szerint:

    Igazából én arra lennék kiváncsi, hogy hány olyan gyilkosság történt, amit cigány követett el magyar ellen és nem kapott média visszhangot, mert el lett tusolva, ne legyen feszültség ,statisztika meg hasonlók miatt. Sajnálom ezeket az embereket, meg a családjukat, mert ezek nagyon durva dolgok, csak hát eddig el kellett jutni , ugy hogy generációk azt sem tudják mi a munka, csak sorba állnak segélyért, és ha nem kapnak, akkor fel vannak háborodva. Én mint becsületes adófizető, mikor kapok csak ugy lakást ilyesmit? Soha, meg kell mindenért dolgoznom. Szerintem ez itt a gond, hogy az emberek nagy részének elege van abból, hogy ingyenélőket tart el, csak ezt mondjuk nem ilyen radikálisan kéne kifejezni, bár ahogy olvasom, ezek még ráadásul dolgoztak is állítólag.

  8. Öreg halász szerint:

    Én igazából arra lennék kíváncsi, hogy miért faji háborúként kezelitek ezeket a gyilkosságokat?

    Ha ugyanis háború van, ott nem etikátlan a gyilkosság, ergo akik egy degenerált bunkó szerint esetleg ártatlan cigányokat gyilkolnak, azok nem tesznek rosszat – hiszen vannak olyan bűnöző cigányok, akik viszont “magyarokat” ölnek.

    Nagyon rossz felfogás, és nagyon aljas dolog egy ártatlanul meggyilkolt asszony, egy 13 éves kislány vagy egy kisgyerek kapcsán alig burkoltan azzal visszavágni, hogy ők a hibásak más ártatlan emberek haláláért – csak mert kreol a bőrük. Mert ha “belefér” a cigányok meggyilkolása, ha az “visszavágás” más bűncselekmények miatt, akkor ugye ezek szerint etikus az anya meggyilkolása, a kislány és korábban egy kisfiú és az apukájának lelövése.

    Sólyom jól beszélt: erre nincs feloldozás! Nincsenek indokok, és soha nem is lehetnek ártatlan emberek meggyilkolására!

  9. Gordon szerint:

    potyek írja:

    “A magyarság pedig az a csoport, akinek megvan a sorsa arra, hogy dolgozzon…”

    Akkor még van hová fejlődni, hiszen ha megnézzük az adatokat, akkor azt látjuk, hogy Magyarországon 10 emberből csak 4-nek van bejelentett munkahelye. A többi vagy feketézik, vagy nem tudom, hogy mit csinál, de hogy nem fizet jövedelme után adót, az biztos.

    Potyek, látod látod, ha hallgattál volna, akkor bölcs maradtál volna.

  10. médi szerint:

    Szerintem annyiban más ez az ügy, hogy ezek kivégzések és az ő vérük árán mindannyiunk életére törnek. Tegnap már Pozsonyban demonstráció volt a bűnös magyar nép ellen. Egész egyszerűen meg kell fogni a gyilkosokat, mert különben végünk, a szláv tenger elborít!

  11. Prendick szerint:

    “Én igazából arra lennék kíváncsi, hogy miért faji háborúként kezelitek ezeket a gyilkosságokat?”

    Öreg halász, kérdezd meg ezt Draskovicstól, Sólyomtól. Vagy magadtól. Mástól nem láttam erre utalást. Legfeljebb azt a csodálkozást, hogy vajon miért kell kiemelt ügyként kezelni azt, amikor cigány az áldozat és elhallgatni sokkal több olyan ügyet, amiben nem az áldozat cigány, hanem az elkövető?

    Én például azt mondom, hogy legyünk egyenlőek. Ha máskor nem érdekes az áldozat és az elkövető származása, ne legyen itt se az. Vagy ha igen, minden esetben mondják ki.
    Igaz, a magyarokat ezerrel rasszistázzák mindenhonnan, az igazságosság követelménye azért inkább az utóbbit kívánná. Talán akkor kiderülne, hogy nem is annyira bűnös nép ez a magyar, ahogy be akarjátok állítani.

  12. Öreg halász szerint:

    Én csak tőletek látok ilyen utalásokat. Ez egy gyilkosság, és semmi köze más olyan gyilkosságokhoz, amikhez nincs köze sem az áldozatoknak, sem az elkövetőknek.

    Az eddigi adatok szerint itt célzottan cigányokat öltek az elkövetők, tehát helye van a származás megjelölésének.

    Nagyon mélyre süppedtetek a fekáliába.

  13. Prendick szerint:

    “Én csak tőletek látok ilyen utalásokat.”

    Öreg halász, hazudsz.

  14. Prendick szerint:

    Jön a magányos gyilkos megszokott verziója. Vörös lesz és dadogós. Majd csak figyeljetek. 🙂

    Magára maradhatott a cigánygyilkos
    http://www.echotv.hu/?akt_menu=2&newsid=128394

  15. loastman szerint:

    Számomra érdekes és furcsa, hogy az elhatalmasodó gyűlölet csíráját senki sem keresi. Pedig sokkal egyszerűbb lenne az élet…
    Nekem az szúrja a szemem, hogy nem dolgoznak, mégis kapnak segélyt. Be kell szüntetni a segélyezést, így ebben a formában. Kötelezni munkára [b]mindenkit[/b], aki segélyért tartja a markát.

  16. Öreg halász szerint:

    lostman, nagyon le vagy maradva: eddig csak olyanokat öltek meg, akik dolgoznak.

    Prendick, nem hazudok. Bármilyen téma van, ti cigányoztok. Ha Hófehérke és a hét törpe meséje lenne itt, ti akkor is találnátok magatoknak okot a cigányozásra. Katasztrofálisan egysíkú, gyűlölködő, primitív stílusban. Csak azt sajnáljátok, ha valakit cigányok sértenek meg, ha kiderül, hogy mégse cigányok voltak, akkor habzó szájjal vinnyogtok.

  17. Kovács Ernő szerint:

    Betelt a pohár! Brutális cigány bűnözők támadtak a Jobbik-elnök családjára! Sólyom, ilyenkor miért nem jár a szád? Részletek k.hu

  18. loastman szerint:

    Kedves Öreg Halász!

    A legutóbbi esetben valóban olyanokat mészároltak le, akik dolgoznak. De mint írtam, a gyűlöletet a közös teherviseléssel lehetne kiirtani az emberekből. És amíg azt látom, hogy fizetek adókat, illetékeket, és mások (nem csak cigányok!) segélyekből élnek, addig igen is élni fog a gyűlölet. A cigánygyűlölet pedig onnan jön érzésem szerint, hogy az esetek túlnyomó részében nem dolgoznak, és ez szúrja nagyon sok ember szemét.
    Van cigány kollegám a munkahelyemen, és dolgozik, mint egy gép, ezen felül pedig másodállása is van…
    Remélem, érted a lényeget, hogy mit feszegetek…

  19. Prendick szerint:

    De Öreg halász, te hazudozol. Bármilyen téma van, te állandóan közlöd velünk, hogy cigányozunk. Ez valami mániád lehet.
    Mondjuk nem bánnám, ha valami szórakoztató, éles eszű, jó stílusú vitapartner tenné ezt, de itt olyan nincs, pedig jót csatázhatnánk. Ehelyett vagy nekünk te a rémséges csőlátásoddal és a rendíthetetlen butaságoddal.

    Ami érvet felsoroltunk itt már sokan, abból egy osztálynyi debil kisegítős gyerek lediplomázhatott volna, de azt a csökött sötétséget, amit te és egy pár helyi törzstag produkál, egy novarobbanás nem bírná eloszlatni.
    Ha már ugye személyeskedsz, hát hadd mondjam el én is a véleményemet.

    A többieknek:

    Valójában az egyetlen ok, amiért hajlandó vagyok a gyenge középszer ilyen aljával szóbaállni, mint Öreg halász, Gordon, Papi, hugi, stb. az csak az, mert remélem, hogy olvassák mások is a fórumot és ti jók vagytok ürügynek arra, hogy nekik írjak. Ha kiderül, hogy csak ti vagytok itt, a franc se fog itt gyépézni veletek.

    Itt nem találkoztam még négy embernél többel idén, aki arra válaszolt, amit írtam és nem arra, amit ő gondolt a kis eszével, hogy írok. Pedig ez a dolog az, ami egy fórum szintjét jelzi. Na az itt a béka segge.
    Nem haragszom senkire, ennyit tudtok, hát ennyit tudtok. Gondoltam elmesélem, ne maradjon már titokban. 😉
    Kegyetlenül unatkozom itt már jóideje.

    Még lehet, hogy a kommentalok.hu-n aktivizálom magam, hátha az szórakoztatni fog. Itt biztosan ez az utolsó tízsorosnál hosszabb hozzászólásom. Sok vagyok ide, mint kiderült. Sajnálom, hogy ilyen döglött hely lett, azt is, hogy az átlagos IQ lemegy a felére, ha végleg elmegyek, de olyan ez a hely, mint valami falusi nyaralás. Először megfog a természet egyszerűsége, aztán elegem lesz a folytonos trágyaszagból, a bundapálinkából és a parasztokból úgy általában.

    Nem mondtam volna el ezeket, de hátha tanultok belőle és ebből a provinciális, alacsony szintű, gyermeteg fórumból kihoztok valami nívósabbat. Ha nem sikerül, marad ez az anyázós nyugdíjasklub, ami létrejött. Mondjuk nem hiszem, hiszen a mag adott és az gyenge, de a remény örök. 🙂

  20. Szila szerint:

    Adjon az Isten, Prendick!
    A Te döntésed, a Tied. De azt tudd, ha mostanában ritkán is szólok hozzá időhiány, – na mert ugye valakinek adózni is kell a munkája után és eltartani a békésen éldegélő kisebbséget, valamint az általad az imént felsorolt és összefoglalt indokok alapján-, én olvaslak. Ha csak egy kis időm van, ha másért nem, de beleolvasgatok és az a tapasztalatom és a véleményem, hogy Te vagy a felelős Gordon és a többiek pszihés zavarai miatt. Hogy miért? Szabályos elvonási tünetei voltak, amikor hosszabb időre eltűntél. Minden mondanivalójába bele voltál sütve, mint lekvár a buktába. De rendben van, tűnj el, ha gondolod, akkor biztos úgy a jó.

  21. Prendick szerint:

    Szila, az a baj, hogy jó lenne egy igazi ellenfél, akivel tényleg öröm párbajozni. De ez a hely egyszerűen képtelen ezt kitermelni. Biztos nagyképű vagyok, de teljesen úgy érzem magam, mint a híres csatár, aki ellátogat vidékre és egész nap a helyi falábuakkal kell pókfociznia.

    Nem megyek el végleg, csak jóval szűkebbre szabom a szerepvállalást és a hozzászólásokat. Valami öröme legyen pókfocisoknak is. 🙂
    Azt hiszem Ernő fórumán majd írni fogok a magam örömére, ha megjön a kedvem a hosszabb gondolatokhoz. Ha esetleg innen eltünök, ott lehet utánam érdeklődni.

  22. médi szerint:

    Már keressük a zsebkendőnket… Az IQ önmagában kevés, akinek van elég, ezt is tudnia kell. Nem baj, Prendick, feltámadsz még, mint az a bizonyos madár, szeretettel látunk újra! Remélem itt állomásozásod rábírja a helyi Fideszt komolyabb szürkeállomány felvonultatására.

  23. Prendick szerint:

    Minek a zsebkendő? Örömhírt mondtam.
    Az IQ önmagában elég. Már ha van. Csak társat keres.
    /Ez a tőmondatos stílus tetszik. Lehet, hogy megmaradok mellette? 😉 /

  24. Öreg halász szerint:

    Prendick, rendszeresen másról beszélsz, mint ami a cikk témája. Neked ugyanis a Csepel.info-val ellentétben két témád van: 1. Az MSZP annyira alul van, hogy már nincs is. Következésként a te agyadban már régen a Fidesz a kormánypárt, amely szerinted kormánypártként nem tesz semmit. (Ez így igaz is, mivel a valóságban nem a Fidesz a kormánypárt, csak ezt te nem tudod.) 2. A cigányok tehetnek minden rosszért.

    Ami harmadik pont lehetne, azt már automatikusan besorolod az első kettőbe, gondolom fej vagy írás alapon.

    Hibbant módon tévedsz. Egyrészt, sajnos egyelőre az MSZP vezeti az országot. Demokratikus módon a választások idején vagy akkor lehet őket leváltani, ha nemcsak a Fidesz, de az MDF és az SZDSZ is ellenük szavaz, vagy az MSZP maga dönt úgy, hogy elég volt a dilettáns kormányzásukból. Szóba jöhetne még egy országos sztrájk, amire Magyarországon nincs esély. Válság van, akinek van munkahelye, az örül, hogy van, és a kisebb cégek így is a csőd közelében motoszkálnak.

    Másrészt, nem a cigányok a felelősek a válságért. Sok roma, még náluk is a többség dolgozik, és aki feketén, nem feltétlenül maga tehet róla. Nálam pl. az elmúlt húsz évben rengeteg “iparos” járt, mindenféle szerelő, de ők maguktól dolgoztak mind feketén. Számlát egyik sem akart adni: akkor ők a hibásak? Többségük nem cigány volt, csak úgy mellesleg. Én egész életemben adóztam a munkám után. Hány olyan mesterséget mondjak, akik a munkájuk huszada után sem adóznak?

    Mellesleg te sem dolgozol. Hacsak nem ez a munkád, de ezt többen is így gondoljuk.

  25. Prendick szerint:

    Öreg halász, ez itt a legfurcsább helyi szokás, hogy a vitapartnereim elmagyarázzák nekem, hogy én miről beszélek. Pedig nem kéne dolgoztatniuk magukat, elég lenne elolvasni. 🙂

    Most mit lehet erre megint válaszolni? Meg ugye minek?
    Öreg halász, gondolj ki valamit, amit szerinted mondanék és válaszolj rá. Nem kellek én ehhez. Nem igaz? 😉

  26. Öreg halász szerint:

    Loastman, én értelek. Csakhogy amit a cigányokról írsz, azt részben már magad is cáfolod. A zenész cigányok között szerintem semmivel sem találnál több börtöntölteléket, mint a magyar társadalom nem roma részében. A cigányság oláh cigány népcsoportja van a legdurvább szociális- és élethelyzetben. Sajnos ott sokan olyan életmódot is folytatnak, amiben nincs értéke a munkának, nem foglalkoznak a gyerekek taníttatásával, segélyből és sokan bűnözésből élnek.

    No de akkor sem kellene általánosítani, mert az említett okok miatt pont az általánosítás a legkártékonyabb. Ahogy írtam: tessék megnézni a jellemzően magánvállalkozásokban működő szakmák egy jelentős részét, főként az építőiparban: nem fizetnek egy fillér adót sem!

  27. médi szerint:

    De minek az IQ-nak társ, neki sorsa a magány. Az EQ-nak kellene a társ.

  28. Prendick szerint:

    Médi nem érted. Az IQ-nak társ kell. Kinek milyen van, olyannal érzi jól magát. Ez jól látszik.

  29. médi szerint:

    Biztos, hogy én nem értem?

  30. Prendick szerint:

    Sajnos igen.
    Az EQ-nak nem “kell” társ, az maga a nyájfüggés mértékegysége, nem értelmezhető másként. Az IQ meg a szellemi hierarchiáé, és így önmagában nem használható, nagy eltéréseknél meg torzítja a hivatkozási alapot.
    De fejtsd ki, ha másra gondoltál.

  31. Gordon szerint:

    Itt a vége, Prendick bekattant és láthatóan tomol dühében. Kész, kicsináltam a gyereket.

  32. Gordon szerint:

    Na jó, azért halász is benne volt. 🙂 A lényeg: Prendicknek konyac van.

  33. médi szerint:

    Gordon, már megint nagyon jó voltál, a saját szemedben biztos.

  34. Gordon szerint:

    Máséban is, különben nem fenyegetőzne elkeseredetten azzal, hogy egyéb fórumokra teszi át a székhelyét.

  35. médi szerint:

    Szerintem az értelem nem az emberi viszonylatoktól függő valami, hanem törekvés a valóság megismerésére. Az IQ mérése nem mérvadó számomra, szerintem csak gyenge próbálkozás számszerűsítése. Az EQ mérése dettó.
    Ha látom úgyis felismerem a másikban a hasonlót. Szerintem a jószándéknál nincsen fontosabb, persze, tudom, nincs igazam.

  36. Prendick szerint:

    Nyugi Gordon, én sosem vagyok mérges. Olykor undorodom, az igaz, de nagyon nehéz feldühíteni. Igaz, a butaság fáraszt és ebben nagyon otthon vagytok halásszal.
    Némi szünet után kipróbáltam a csepel.info hangulatát és olyan komikusnak éreztem, hogy ilyen mélynövésű intellektusokkal kell csevegnem, mint pl. te meg a halász.

    Különben már jeleztem két-három hete, hogy átigazolni készülök. Ma megerősítettem. Sajnos itt nincs túl nagy esély a javulásra, hiszen a buzgó alapítók meghatározzák a szintet. Nem igaz, Gordon? 😉

  37. Prendick szerint:

    Médi, nem az általános értelemről van itt szó. Csak arról az aspektusáról, amit a latinok is oly jól tudtak: Similis simile gaudet. Hasonló a hasonlónak örvendezik.

    Az IQ sem abszolút fogalom, én egyszerüsített kifejezésként használom ezúttal, amúgy köznyelvileg. Mivel megreklamáltad az öndicséretet, rákényszerítettél erre a körülírásra. Szívem szerint /és a helyi vizsgálódásaim alapján/ azt kellett volna mondanom, hogy nem találok itt magamhoz mérhető okos embert. De ez illetlenség. Ilyenkor használjuk az IQ-t a köznyelvben. 😉
    Ezek finom nyelvi árnyalatok, szeretem is őket. Kár, hogy mindig magyaráznom kell.

  38. miska72 szerint:

    Sólyom a romagyilkosságokról: „Erre nincs feloldozás”

    Miért MAGYAR GYIKOSSÁGOKRA VAN!?
    MAGYART LEHET ŐLNI?

    A GYILKOSSÁGRA NINCS FELOLDOZÁS!
    DE EZ VONATKOZIK A ROMÁKRA, CIGÁNYOKRA IS!

  39. miska72 szerint:

    Sólyom a romagyilkosságokról: „Erre nincs feloldozás”

    Miért MAGYAR GYIKOSSÁGOKRA VAN!?
    MAGYART LEHET ŐLNI?

  40. médi szerint:

    Szegény Prendick! Nagyon szenvedhetsz a sok birkaagyú közt. Azonban az észnek könnyen vége lehet, ha elég magasról esik le egy tégla, még a cipőfűzés is gondot jelenthet utána.

  41. Prendick szerint:

    Szenvedek, az tény. De a tégláktól nem félek. Sokkal jobban aggaszt, hogy éjjel meggyullad a párnám a lángeszemtől. 🙂

  42. lolka szerint:

    Nem az utolsó eseten kéne lihegni,( ha az utolsó) azt nem kelett volna engedni,hogy amikor a cigány bement a hivatalba, ügyet intézni és elmagyarázták neki mi az ügymenet, akkor jött a büvös szó: “persze mert cigány vagyok” és akkor ettől úgy megijjedt mindenki és a probléma meg lett oldva. Na ez itt a propléma, ezt nem lett volna szabad engedni a törvények és szabályok mindenkire egyformán vonatkoznak! Viszont ha egy kicsvel többet kap az egyik mint a másik, megindul a lavina és nincs megállás…

  43. médi szerint:

    Azbeszt párna segít!

  44. lolka szerint:

    Az azbeszt veszélyes, rákot okoz az unio betiltotta, ami beépitésre került le kell bontani…

  45. médi szerint:

    Nyugodj meg lolka, csak a lángész ellen ajánlottam a tűzálló azbesztet. Különben, ha elbontják az épületet az azbeszt még megmarad.
    Érdemes lenne azt is megnézni hány csepeli iskola van még azbeszttel szigetelve. Ráadásul az alsósokat járatják oda előszeretettel, és az elemek megbomlottak, vígan száll az azbeszt az osztálytermekben.
    Szerintem az ideiglenesnek szánt épületek nem felelnek meg a célnak, csak politikai döntés eredményeként állhatnak.

  46. Papi szerint:

    Gordon! Médi! Öreg Halász! Szila! és az az eszement károgó nagyképű vakvarjú egyszóval Prendick.
    Nem akartok egy külön forumon ennyi hülyeséget öszehordani? Akkor esetleg más hozzá szólhatna ahoz a témához amiről eredetileg szó volt. Nem vagyok biztos benne, hogy a kormányból nincsenek benne (közvetve) ebben az értelmetlen mészárlásban. Az egész borzalmat csak azért csinálják, hogy az embereket bőrre és vallásra való tekintett nélkül kijátszák. Most halottam a TV-ben, hogy hétvégére neonáci tüntetést engedélyezett a rendőrség. Hát ez is csak azt bizonyítja, hogy ezek a mocskok polgárháborús helyhetet akarnak teremteni. Érdekes amikor a Fidesz volt hatalmon nem lehetett neonáci gyűlést tervezni.
    Szebb Jővőt!

  47. médi szerint:

    Papi! Ne legyé’ má’ ilyen szigorú!

  48. Csepel-sziget szerint:

    Papi! Elárulom neked, hogy jogállamban mindenkit megillett a gyülekezési szabadság, valamint a szólásszabadság, függetlenül attól, hogy amit mond, gondol, az kinek tetszik és kinek nem.

    Ezenfelül: Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata Szerint:

    19. cikk
    “Mindenkinek joga van a vélemény és kifejezés szabadságához. Ez a jog magában foglalja annak szabadságát, hogy véleménye miatt senkit se zaklassanak, továbbá hogy bármilyen eszközzel és hatásokra való tekintet nélkül mindenki tájékozódhasson és tájékoztathasson, és eszméket megismerhessen, információkat és eszméket terjeszthessen.”

    Hol van itt akkor a nagy demokrácia? Jogtipró ez a kormány is, ahogy a Fidesz kormány is az volt.

  49. Prendick szerint:

    Azért csak Papi a második legnagyobb rajongóm, közvetlenül Gordon után. Ezt el kell ismerni. 🙂

  50. Csepel-sziget szerint:

    A rendőrállam hűséges támogatói: Papi és Gordon 😀

  51. miska72 szerint:

    🙂 🙂 🙂

  52. Papi szerint:

    Médi!
    Nem vagyok szigorú de nézd meg az utobbi beírásokat: egy idióta öntömjénező hülyesége (Prendick). Csepel-sziget ÁÁÁÁÁÁÁÁ. inkább hagyom az egészet!!! olvasd el Csepel-sziget hülyeségét rendőrállam támogatója vagyok hát nooooooooooormális?!

  53. Manitu szerint:

    “Jogállamban mindenkit megillett a gyülekezési szabadság, valamint a szólásszabadság, függetlenül attól, hogy amit mond, gondol, az kinek tetszik és kinek nem.”

    Csepel-sziget, gondolom akkor te nem ellenzed a homokosok felvonulását sem. Látod, én ezzel sem értek egyet, mert szerintem a nemi élet nem az utcára való. De ha olyan vagy, kétségtelen, hogy akár a Vér és Becsület felvonulásáról egy színes sál feltekerésével no meg egy elengedhetetlen tarka ing feldobása után akár át is ruccanhatsz a homikhoz

    🙂
    😉

  54. hugi szerint:

    Hûha, nagyon felfûtheti a hangulatot egy igazi bõvérbecsületes ratyi!
    😉
    Én se hittem volna, hogy ilyen liberális lélek lakozik a kemény írások mögött!
    És én sem adnék engedély utcai szexre vagy szintén vérbô utcai náciparádéra!

  55. Prendick szerint:

    Én meg azt támogatnám, hogy együtt vonuljanak a homokik a nácikkal. Az Oktogontól a Hősök teréig kiderül, hogy melyik tábor az életképesebb. Korrekt evolúciós eljárás. 🙂

    Nem kell mindig sündőrállami nosztalgiákkal élni. Pláne nem fideszeseknek, akiknél azért a matyizó utcai szex és a Führer ünneplése minden Orbán-beszédnél bevett gyakorlat. 😉

  56. Attila szerint:

    Manitu!

    Azért valamilyen szexuális irányultság hirdetését ne emeld már egy szintre bármely megemlékezéssel.
    Ettől függetlenül azt mondom, hogy nem vagyok német, engem különösebben nem érdekel Hess. Viszont érdekes, hogy például a kádár megemlékezés ellen nem volt ekkora összefogás, azt nem akarták szétverni.
    Milyen törvényes és alkotmányos rendszerben élünk. Amit az egyiknek lehet, azt a másiknak nem. Ugye Gordon?

  57. Manitu szerint:

    Igazad van Attila. De szerintem a nácik sokkal veszélyesebbek, mint a homokosok. A homokosok ugyanis nem kívánják homokossá tenni az egész társadalmat, míg a nácik igen. Azt meg ismerjük, mire képesek.

    Kádár pedig gyilkos volt, ez is kétségtelen. A magyar társadalom viszont nem kezeli egy szinten több száz embert meggyilkoltató, sok ezret pedig testileg-lelkileg megnyomorító Kádárt és a milliókat meggyilkoló, tízmilliókat megnyomorító nácikat. Ennek egyik oka, hogy Kádár nem 59-ben bukott el, hanem 89-ben, 30 évvel később, a diktatúrája pedig lecsengett, a végén messze szelídebb volt, mint az elején. Sőt, a kádári diktatúra, a “gulyáskommunizmus” a többi kommunista államéhoz képest még lényegesen elviselhetőbb is volt. Ezzel persze nem dícsérni akarom, de azért ez tény.

  58. Gordon szerint:

    Attila!

    “Ettől függetlenül azt mondom, hogy nem vagyok német, engem különösebben nem érdekel Hess. Viszont érdekes, hogy például a kádár megemlékezés ellen nem volt ekkora összefogás, azt nem akarták szétverni.”

    Ha ismernéd hazánk múlt századi történelmét (kétlem) és a jelenlegi társadalmunkat, akkor tudnád, hogy a Kádár-rendszer megítélése meglehetősen kettős (nálam egyértelmű, amit korábban többször leírtam, de az csak én vagyok); ezzel szemben Herr Hess és elvbarátai, így például a Kádárhoz hasonlóan hazaárulónak tekinthető magyar nemzetiszocialisták megítélése már egyértelműbb.

    Fogalmazzunk inkább úgy: az események jelenlegi életünktől későbbi volta miatt sokkal szélesebb körben fogalmazódik meg, hogy a nemzetiszocialista berendezkedés erkölcsi deficitje, mint a szocialistáé.

    folyt.köv.

  59. Gordon szerint:

    Ebből fakad (és még egyéb körülményekből is), hogy a Herr Hess rendszerét sokkal erőteljesebben utasítja el a jelenlegi társadalom. Fő ok még továbbá, hogy a nemzetiszocialista berendezkedés “leváltása” egy kataklizmaszerű változás keretében folyt (világháború) több tízmillió ember halálával, a szinte telejes Kelet-közép-európai infrastruktúra és gazdaság pusztulásával kísérve; míg később a kontinensünk keleti felén megbukott szocilaista/kommunista rendszer leváltása többségében és arányaiban nézve sokkal békésebben, rendezetebben, kevesebb véráldozattal, és nem elsősorban katonai, hanem gazdasági okok miatt történt.

    Persze vannak olyan beszélgetőtársaink akik ennek a későbbi átmenetnek a létjogosultságát is tagadják, olyan egyszerű, földhözragadt érvekkel, mint a kenyár árának emelkedése.

  60. médi szerint:

    Mi közünk nekünk Hess-hez? Pesti volt a mamája? Állítólag Németo. demokratikus, emlékezzenek ott, magyarok közül is menjen, aki akar. Nálunk esetleg Szálasiról emlékezzenek, ő a mienk. Lehet, hogy nem is volt olyan ördög, eredeti forrásokat még ma sem lehet ismerni erről az időről.
    Szóval nem kell nekünk egy internacionalista, nemzetszocialista gyűléssel a Hősök terét a világsajtó címlapjára küldeni. Kinek az érdeke?

  61. Attila szerint:

    “Ha ismernéd hazánk múlt századi történelmét (kétlem) és a jelenlegi társadalmunkat, akkor tudnád, hogy a Kádár-rendszer megítélése meglehetősen kettős (nálam egyértelmű, amit korábban többször leírtam, de az csak én vagyok); ezzel szemben Herr Hess és elvbarátai, így például a Kádárhoz hasonlóan hazaárulónak tekinthető magyar nemzetiszocialisták megítélése már egyértelműbb.”

    Azt kétlem, hogy ismernéd az én tudásomat.
    Sajnos képzavarban vagy, mert a megítélés ma nem történelem tudáson alapszik( ami sokszor hamis történelem), hanem a média által előadott tudáson. Ma úgy állunk, hogy a náci eszme, mindennél súlyosabb bűn, sőt lassan börtön jár érte, horogkeresztet hordani nem lehet. Áldozatok számáról mind a mai napig viták vannak, és ezt lezárandó büntetik ennek taglalását. Sőt sokszor a fasizmust, nácizmust és például a hungarizmust összemossák.
    Másik oldalról a kommunizmus, szocializmus elfogadottnak van beállítva(!), nyugodtan járhat valaki vörös-csillaggal a mellkasán, vagy akár che guevera-s pólóban. Azt persze sokan elfelejtik, hogy ez a rendszer ma is létezik, sőt szedi tovább az áldozatait, amely immáron több 10 millióra tehető. Amennyiben te, mint a törvény nagy tisztelője azt mondod, hogy előbbre való egy esetleges társadalmi, támogatottság(amiben nem hiszek, hogy lenne), mint az egyenlő megítélés, akkor azon sem kell csodálkozni, ha ilyen emlékmenetet tartanak, mert ugyanolyan joggal lehet megtartani, mint a másikat. Itt nincs min gondolkozni, vagy tiltjuk, vagy engedjük, de az mindegyikre érvényes.

  62. Gordon szerint:

    Igen, a demoratikus állam egyik legnagyobb dilemmája, hogy hogyan viszonyuljon ezekhez a levitézlet ostoba eszmékhez. A jövőben át kell gondolni sokmindent. Vannak olyan gyakorlatok, melyek megengedőek, és vannk olyanok, melyek inkább a tiltást preferálják. Ez egyes országokban is változhat, az adott állam történelmi eseményeitől, társadalmi jellemzőitől is függhet. Oroszországban például a mai napig nosztalgiával tekintenek a Sztálin degenarilisszimuszra és rendszerére. Más a helyzet nálunk.

    folyt. köv

  63. Gordon szerint:

    Annak az idején az Alkotmánybíróság is foglalkozott ezzel a kérdéssel (véleménynyilvánítás szabadsága, kontra emberi méltóság). A jövőben akár szigorodhat is a szabályozás, vagy épp lanyhulhat.

    A dilemma feloldása a politikai elit feladata, nekem legfeljebb csak véleményem lehet. Mindenesetre sokkal egyenesebbnek (nem szimpatikusnak) tartom, ha valaki tisztán, mindenféle mellébeszélés nélkül megmondja, hogy mi a véleménye a nemzetiszocialista, fasiszta, szocialista, és kommunista rendszerekről. Én magam is ezt tettem korábban, és teszem folyamatosan, mikor például hazaárulónak nevezem Szálasiéket, Rákosiéket, vagy Kádáréket stb. Horthy megítélése is kettős nálam… majd egyszer talán kifejtem bővebben.

    folyt.köv.

  64. Gordon szerint:

    Viszont gyávának érzem azt a véleményformálót, aki e téren terel, nem meri egyenesen megmondani a véleményét, holmi “méltatlan kérdésre” hivatkozik, és úgy tesz, mintha a kérdésben való vélaménynyilvánítása a magánélete, vagy szemlyes belügye lenne, holott politikus és ezáltal közszereplő. Sértésnek veszi a kérdést, nem mer rá öszinte választ adni, sőt felháborodik, holott korábban maga is azon az állásponton volt, hogy a “közszereplőken többet kell elviselnie”. Erre a viselkedésre láttunk példát a pártkelte hétfő reggeli műsorában.

  65. Attila szerint:

    Gordon, nem azért, de a fidesznek hányszor szegeztek ilyen kérdéseket? Hogy jött oda hess és a felvonulás? Ez a betlen mindig ezt csinálja.
    Médinek van igaza, mi közünk hesshez? Miért kellene erre válaszolni?
    Ennek nem más a célja, mint a lejáratás, ezért tényleg méltatlan.

  66. Gordon szerint:

    A Fidesz egyértelműen megmondta, hogy nem kér a Herr Hess-re emlékező demonstrációból. És én ezzel a magam részéről egyetértek.

    A Jobbik ezzel szemben nem mert egyenes “igen”-t, vagy “nem”-et mondani arra a végtelenül egyszerű kérdésre, hogy mit javasol tagjainak az esetleges felvonulás kapcsán (részvétel, vagy sem). Ez nem volt túl egyenes dolog.

    Vannak fontos kérdések és helyzetek, aktuális politikai kérdések amikre, és amikor egyértelmű választ kell adni. Ez azok közé tartozik. Persze nyilvánvaló, hogy nem kell minden ostoba provokációra reagálni. Mérlegelés kérdése. Anno szerintem Pokorni Zoltán jól döntött, mikor otthagyta az ATV stúdióját, hisz már a beszélgetés elején nyilvánvaló volt, hogy nem a véleményére kiváncsiak, hanem az atv-s hangulatkeltéshez akarják felhasználni, és egyáltalán nem aktuális, a napi politikai élethez kapcsolódó (talán el sem hangzott) eseményekről, véleményekről próbálták kérdezgetni.

    Ja, és ráadásul nem küldözgette sehova a műsorvezetőt.

    Persze azt tudjuk, hogy szerintetek a Fidesz “bexari”. Valami oknál fogva most a Jobbik nem az. Érdekes hozzáállás.

  67. Prendick szerint:

    Khm. Pokorni elszaladt a méltatlan kérdések elől, Vona alaposan helyretette a műsorvezetőt. Vajon a kettő közül melyik lehet a “bexari”?
    Csak kérdezem. 😉

  68. én szerint:

    Öregszem és romlik a memóriám. Nem emlékszem, amikor magyar az áldozat hányan hány felé futottak a kormánytagok és milyen magasan repült Solyóm. Tudja valaki. Cozma gyilkosaival mi van?

  69. tóth maria szerint:

    igen ki vagyok akadva Sólyom Lászlón ! Én is elítélem a roma gyilkosságokat, de már ö is kettős mércével mér. Szögi Lajos gyermekeit nem kellene meglátogatnia???Meg is kérdeztem tőle, persze válasz nem jön, mint szokásosan. amagyar Nép neki is smafu. Szégyen!!!!!!!!!!!

  70. Prendick szerint:

    Cozma gyilkosai ülnek békésen az előzetesben. Dévédéznek, kártyáznak és persze gyúrnak, hogy ne vesszen el az erőnlét.
    Közben az ügyvédeik dolgoznak azon, hogy kimossák őket, a rokonság meg oktatgatja a tanúkat, hogy mit kell mondani.
    Ez minden cigánybűnügynél egyforma.

    Sólyom Lászlót tiszteltetik.

  71. Jeniszej szerint:

    “az egész társadalomnak szolidaritást kell vállalnia a cigány közösséggel. Magyarország a roma állampolgárai mellett áll ebben az ügyben – jelentette ki.”
    Elég nehéz értelmezni ezt az idézetét a Magyar Államfőnek!

  72. Jeniszej szerint:

    “az egész társadalomnak szolidaritást kell vállalnia a cigány közösséggel. Magyarország a roma állampolgárai mellett áll ebben az ügyben – jelentette ki.”
    Elég nehéz értelmezni ezt az idézetét a Magyar Államfőnek!

  73. Jeniszej szerint:

    Talán igy jobban hangzana:
    Talán az egész társadalomnak szolidaritást kell vállalnia a cigány közösséggel. Magyarország állampolgárai mellett áll ebben az ügyben.

Itt lehet hozzászólni !