„Gyere ki, úgy nyakon b…szlak, hogy leszáll a fejed” – mondta a jobbikos a Parlamentben

Magyar Idők

szilagyi-gyorgy-jobbikos

Veréssel fenyegette meg Szilágyi György jobbikos képviselő Dömötör Csabát, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkárát hétfőn az Országgyűlésben – értesült a hirado.hu.

Dömötör Csaba a kormány nevében reagált a Jobbik napirend előtti felszólalására a bevándorlás és az alkotmánymódosítás ügyében. Ezt követően Szilágyi György az kiáltotta:

„Gyere ki, úgy nyakon b…szlak, hogy leszáll a fejed”

– írta a honlap.

A KDNP A HÁZBIZOTTSÁG ÖSSZEHÍVÁSÁT KEZDEMÉNYEZTE

Hollik István ügyrendi felszólalásában azzal érvelt: egy demokráciában a heves vita természetes,

az azonban nem fér bele ezekbe, hogy egyes képviselők fizikai erőszakkal fenyegessenek meg másokat, márpedig szerinte Szilágyi György ezt tette Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára felszólalása alatt.

Az ülésen elnöklő Jakab István elmondta: a házbizottság várhatóan az ülésnap végén ül össze.

A veréssel fenyegető Szilágyi György „fideszes stílusról” beszélt, de azóta azért bocsánatot kért mondataiért.

Forrás: Magyar Idők

7 hozzászólás “„Gyere ki, úgy nyakon b…szlak, hogy leszáll a fejed” – mondta a jobbikos a Parlamentben” bejegyzésre

  1. Letiltatni szerint:

    “AKKOR EZ ELVÉGEZTETETT” – A FIDESZ-KDNP TOVÁBBRA SEM TÁMOGATJA A BETELEPÍTÉS TILTÁSÁT

    Természetesen megint megakadályozta a kormánypárti többség, hogy a magyar alaptörvény a betelepítés minden formáját kizárja. Ennek elutasításában igen konzekvensek a Fidesz-KDNP képviselői.
    Hétfőn tárgyalta volna az Országgyűlés Igazságügyi bizottsága a Jobbik azon alaptörvénymódosító-javaslatát, amely egyszerre zárná ki a betelepítés minden formáját – ahogy azt már többször is leszögezték sem szegény, sem pedig gazdag migráns befogadását nem támogatja a legerősebb ellenzéki párt. Nem partner abban, hogy Brüsszel betelepítsen bevándorlókat, de abban sem, hogy a Rogán Antal által megalkotott letelepedésikötvény-programon keresztül ellenőrizhetetlen múltú és célú vagyonos migránsokat hozzon be a kormány.

    Apáti István (Jobbik) beterjesztőként arra kérte a kormánypárti többséget, hogy ne húzzák az időt, mert nem szűntek meg azok a körülmények, amelyek miatt fontos lenne az Alaptörvény-módosítása. Arra is kérte a fideszes képviselőket, hogy “ne zendítsenek rá a régi nótára”, miszerint egy törvényt csak a

    “miniszterelnök óhaja szerint lehet elfogadni”.
    Az ellenzéki honatya kiemelte, pártja minden jogcímet ki akar zárni, ami idegenek, akár tartós vagy átmeneti betelepítését eredményezné.

    Nos, végül eleget tettek a jobbikos kérésnek, és a fideszesek nem húzták az időt – csak nem úgy, ahogy azt Apáti István remélte: egyetlen kormánypárti politikus sem szólt hozzá a módosítóhoz, és nem érveltek amellett, hogy az miért is káros hazánk számára.

    Így már csak a szavazatok összeszámlálása maradt Rubovszky György számára, aki megállapította, hogy 2 igen mellett 7 nem vokssal megakadályozta a testület, hogy napirendre kerüljön a módosító (május 3-án jelölték ki az Igazságügyi bizottságot, onnantól számolva 30 napjuk van arra, hogy tárgyalják azt);

    “akkor ez elvégeztetett”
    – jelentette ki ezután elégedetten a kereszténydemokrata politikus.

    A Jobbik azután nyújtotta be ismét a betelepítés minden formáját kizáró alaptörvénymódosító-javaslatát, miután Brüsszelben az Orbán-kormány újfent térdre kényszerült, és belement abba, hogy uniós kérésre DNS-vizsgálat után befogad 14-18 év közötti migránsokat nyugatról.

    Mirkóczki Ádám, a jobboldali ellenzéki párt szóvivője nem sokkal később sajtótájékoztatón jelentette be, hogy rendkívüli parlamenti vitanapot kezdeményeznek annak érdekében, hogy az alaptörvény hetedik módosítása minél gyorsabban végbemenjen. Ehhez viszont szükség lett volna 40 országgyűlési képviselő támogató aláírására – pontosabban mindössze tizenhatéra, hiszen a Jobbik teljes frakciója, mind a 24 politikus szignója ott szerepelt ezen a kérelmező listán.

    Viszont az egész magyar törvényhozásban nem akadt olyan másik 16 ellenzéki vagy épp kormánypárti politikus, aki fontosnak tartotta volna a bevándorlással szembeni alaptörvényszintű védelem megalkotását.

    A Fidesz-KDNP mozgatórúgója végül is ismert, hiszen a jobbikos javaslat megakasztaná az elmúlt évtized legnagyobb korrupciós ügyletét, a nemzetbiztonsági kockázatokat magában hordozó letelepedésikötvény-programot, amit egy időre ugyan most felfüggesztettek (ebből is látszik, hogy ezt még nem engedte el Rogán Antal).

    Egyébként emlékezetes az is, hogy alig három hónapja, február elején söpörte le ugyanez a bizottság a Jobbiknak ugyanezt a javaslatát – legalább ebben konzekvensek a fideszes politikusok.

    A krónikához tartozik, hogy tovább módosítókra készül a kormány, ezért lekerült a napirendről a lex csicskaként elhíresült plakáttörvény is.

  2. Kötelező szerint:

    Jól tette.

  3. Nagyapó szerint:

    Boldogok a tudatlanok, mert beszélhetnek össze-vissza! A Jobbik különösen boldog, mert csacsoghat minden félét. Ők nem hallottak a 1991. évi LXIV. törvény “a Gyermek jogairól szóló, New Yorkban, 1989. november 20-án kelt Egyezmény ki-hirdetéséről. ”
    Viszont legalább feledékenyek, mert “elfelejtik”, hogy a Jobbik nem szavazta meg a kvótaellenes alaptörvény-módosítást. Most pedig pofátlanul az alaptörvény-módosítását követelik és csodálkoznak, hogy 175 képviselő, pártoktól függetlenül, röhög rajtuk!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. Hajrá Csepel szerint:

    Jé! Van politikus, aki tud bocsánatot kérni? Azt hittem az ilyen poltikusok már kihaltak Csengey Dénesékkel! Szerencsére Áder János, legkomolyabb elnöki beszédében már a fidesz-mszmp-kdnp tömörülést is figyelmeztette a moslék kommunikáció végett! Mi van azzal az újpesti hős fideszessel, aki elvette az újsgíró csajszi telefonját? Mi van a moslékszájú lovagkeresztessel? Ideje lenne, hogy néhány, kizárólag arcizommal rendelkező gyöngécske politika rajongó úgy járjon mint Csintalan!

  5. Tóth kati szerint:

    A lovagkeresztes nem politikus.Ne keverjük a sz…rt.Ez a jobbikos senki egy hatalmas nagy bunkó,semmibtöbb.

  6. Tóth kati szerint:

    Vona egy ügynök.Az a feladata,hogy szétverje a jobbikot.

  7. Nagyapó szerint:

    Semmi gond! Tisztul az ország, a Dunakanyarban már csak Szt.Endrén van Jobbik csoport – igaz még jelöltet sem tudtak indítani (vagy a szocikat támogatták)!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !