Internetes portálok vették át a baloldali pártok szerepét

Origo

internetes-portalok-vettek-at-a-baloldali-partok-szerepet

Egyes internetes portálok átvették a baloldali pártok szerepét, saját értelmezési keretet alakítottak ki, nem igazán törődve már az ellenzéki pártok véleményével – mondta Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Deák Dániel szerint az internetes portálok a tulajdonosi körüknek megfelelő gazdasági, politikai iránymutatások alapján szeretnék alakítani a közvéleményt bizonyos kérdésekben, amelyek közül az egyik legszembetűnőbb a CEU-ügy. Az elemző szerint az internetes portálok szerepvállalása új jelenség a médiapiacon, véleménye szerint annak tudható be, hogy

a baloldali pártok meggyengültek, már nem jelentenek kormányváltó alternatívát, így a politikai-gazdasági befolyásra pályázó üzletemberek a médiafelületeken keresztül igyekszenek nyomást gyakorolni kormányzati döntésekre.

Deák Dániel példaként említette a

szerinte Soros György érdekeltségébe tartozó 444.hu portált,

amely a CEU-ügyben rögtön a törvénymódosító javaslat benyújtását követően rengeteg véleménycikket jelentetett meg, azt sugallva, hogy a kormány a CEU bezárását szeretné elérni, amikor a kormányzat és az ellenzéki pártok álláspontja még ki sem alakult.

Forrás: Origo

 

Egy hozzászólás “Internetes portálok vették át a baloldali pártok szerepét” bejegyzésre

  1. Csaba Királyfi szerint:

    Én is ismerek egy ilyen portált ahol ellen ellenvélemények vannak pl origo, 888… sőőt továbbmegyek! olyan is van ahol a “tulajdonosi körük” maguk a tulajdonosok és mindenfélét leírnak még ellenvéleményt is és nem kis körben sőt külfölre is, mennyiségét tekintve “átláthatatlanul” terjesztik a “saját értelmezési keretet” ! ez (pl.) a Facebook! … de most komolyan . ennyire fáj ha valakinek más véleménye van?! Ennyi erővel legyen minden cenzúrázva és csak egy álláspont legyen!

Itt lehet hozzászólni !