Ez(o)kos: mesélő gyerekrajzok

FSZEK, Mr.Gabee, Csepel.info

A Sétáló utcai Könyvtárban 2013. október hónaptól EZ(O)KOS klub működik, melynek foglalkozásait elsősorban azoknak a látogatóinknak ajánlják, akiket érdekelnek az ezoterikus témák és a természetes gyógymódok, mint például a számmisztika, a kineziológia, az asztrológia, a jóslás (tarot és tenyér-), az agykontroll, a feng shui, a reiki, a mágia, a kristálygyógyászat, a földön kívüli élet lehetősége, az egészséges életmód, a paleolit étrend, a különféle életvezetési tanácsok, a jóga stb.

Az EZ(O)KOS klub következő előadása:

2017. április 26-án 17 órától Király Szilvia pedagógus, pszichológus, numerológus, szociális menedzser előadása kerül megrendezésre.

A témáról:
„A gyerekrajzokban megjelenik a gyermekek érzelmi élete, énképe, a környezethez való viszonyulásmódja. A rajzaik utalnak a lelki állapotukra, az intellektuális szintjükre, és gyakran a kezdődő betegségek korai diagnosztizálására is alkalmasak.

Minden rajz üzenetet tartalmaz. Azon minden egyes színnek, formának komoly jelentősége van. Ennek oka, hogy a gyerekek nem azt rajzolják le, hogy milyen a világ a valóságban, hanem azt, amit tudnak róla. Így az alkotásaikból megtudhatjuk, hogy milyen készségekkel rendelkeznek, mennyire erős az akaratuk, milyen az önértékelésük, hogy hogyan tudják kezelni a szélsőséges érzelmeket, hogy milyen a kapcsolatuk a testvérekkel, szülőkkel, hogy milyen a kommunikációs készségük, hogy mennyire barátkozók.

Az előadás során áttekintjük a gyerekrajzok rövid fejlődéstörténetét a kisgyermekkori firkáktól a kamaszkor érzékletes, szimbolikus rajzain át, egészen a felnőttkori, sokszor műalkotásként is értelmezhető rajzérettségig. A számos elkészült alkotás elemzéséből pedig betekintést nyerünk az adott gyermek belső világába, konfliktusaiba.

A rajz a lélek szimbolikus nyelve, üzeneteket közvetít a tudattalanból. Hatékony segítséget nyújt abban, hogy általuk jobban megértsük gyermekeink lelkének változásait.” (Király Szilvia)

Itt lehet hozzászólni !