Zsoldos Irén belső sugallatra fest – Képei az ÁMK galériájában

Csepel.hu

zsoldosiren18

„Amíg nem foglalkoztam képzőművészettel, az életemben jelen volt egyfajta hiányérzet. Ez az űr azóta betöltődött” – vallotta Zsoldos Irén festő kiállítására invitáló meghívójának borítóján. A Nagy Imre ÁMK Galériájában nyílt tárlatát Véghseő Klára festőművész nyitotta meg április 21-én. A szép számmal összegyűlt érdeklődők először Gál Virág, a Fasang Árpád Zeneiskola növendékének zongorajátékát hallgatták meg.

A festő 1994-ben egy autóbaleset után mozgássérült lett. 2013-ban minden előképzettség nélkül kezdett el festeni és rajzolni. 2014-ben a Mozgássérültek Egyesületének Országos Szövetsége által meghirdetett Paraszupersztár nevű országos tehetségkutató versenyen grafika kategóriában a „Beszűrődés” című képével a második helyezést érte el. 2015 májusában az Art Feszt Original országos amatőr alkotói pályázaton képzőművészet kategóriában a „Konstelláció” grafikájával az első díjat nyerte.

Csepelen önálló kiállítással az Erdei Éva Galériában mutatkozott be. Közös kiállítást Fazakasné Erdélyi Ilona szájjal festőalkotóval állított ki a Csepel Galériában 2016-ban. Jelenleg Véghseő Klára festőművész és Fark László grafikusművész csepeli képzőművészkörében fejleszti képességeit.

„A most kiállított képeivel nem akart felismerhető, figurális módon ábrázolni, mert szeretné, ha mások is eltöprengenének az általa megtalált különös formákon, vonalrendszereken, érdekes képződményeken” – mondta el a megnyitón festőművész tanára.

Ezután a MEOSZ képviseletében Szabóné Szőke Hajnalka elnök virágcsokrot adott át az alkotónak munkájáért.

A tárlaton részt vett Szuhai Erika önkormányzati képviselő, a Szociális, Egészségügyi és Fogyatékosügyi Bizottság elnöke, Tóth Endre, a Dél-Pesti Tankerületi Központ igazgató-helyettese és Jakab Andrea, a Nagy Imre ÁMK mb. intézményvezetője.

A kiállítás megtekinthető május 26-ig, hétköznapokon 9.00-19.00 óráig, szombaton 9.00-13.00 óráig (Simon Bolivár sétány 4-8.).

 

 

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !