Pointfighting Cup, Milánó 2017 – Újabb éremtábla elsőség és éremeső

Halker-KiralyTeam

milano

 

A WAKO, a Világ Kick-box Szövetségének szabályrendszerei közül, kétségtelenül a Pointfighting szakág a legnépszerűbb, a legtöbb sportoló ebben a szabályrendszerben lép tatamira.

Ezt a tendenciát felismerve szervezte meg 5 évvel ezelőtt az első, csak és kizárólag a Pointfighting szakág számára a Pointfighting Cup-ot Andrea Ongaro, az egykori kiváló olasz klasszis.

Milánó külvárosában, Castellanzában 19 ország 75 klubjának közel 1000 nevezője volt jelen, a csepeli Halker-KirályTeam Kick-box Akadémia Király István Mesteredző vezetésével és 25 fő versenyzővel utazott.

Immáron 12. éve a csepeli pointfighting kick-box-osok dominálják a szakágat, szinte minden korosztályban. Ellenfelekben, vetélytársakban nincs hiány. Sokan szeretnék legyőzni a KirályTeam-eseket, főleg a házigazda olaszok, ahol nagyságrendekkel többen űzik a sportágat és ők a legfőbb riválisaink.

A két naposra duzzadt verseny szombati napján, a nagy mezőnnyel felvonuló felnőtt korosztály súlycsoportos küzdelmei, a csapatküzdelmek és a Grand Champion küzdelmek voltak soron. Minden induló jó formában szerepelt, számos győzelmet és dobogós helyet zsebeltek be világklasszisaink.

A nyílt kategóriában (Grand Champion) azok indulhattak, akik megnyerték a súlycsoportjukat. A legfontosabb döntőket a színvonalas esti gálán tartották, amit kommentátorral és TV közvetítéssel népszerűsítettek az olasz házigazdák. Több csepeli érdekeltségű döntőre és házi döntőre is sor került a pódiumon.

A legfontosabb trófeát, a férfi csapatküzdelmet immáron ötödszörre nyerték meg Király István Mesteredző tanítványai, ezúttal az olasz Aikya Team-et gyűrték le könnyedén.

A királykategória, azaz a Grand Champion kupa idén is a KirályTeam-hez került, Mórádi Zsolt 8-szoros Világrekorder mindenkit maga mögé utasított, és a dobogó harmadik fokára is két csepeli állhatott fel!

Vasárnap a kiutazók nagyobbik része, az utánpótlás volt soron a kadet 1, kadet 2 és junior korosztályban. Az éremgyűjtés itt is remekül ment, fegyelmezett és okos küzdelmekkel meneteltek a dobogóig a fiatalok, a rutinosabb és az újonc versenyzők is egyaránt. Szinte minden csepeli résztvevő éremmel térhetett haza, ami nagy szó, hiszen a mezőny igen erős volt.

Az utánpótlás korosztályok súlycsoportos küzdelmeit követően, késő délután kezdődött a minden junior és felnőtt számára nyílt indulási lehetőséget biztosító Open kategória. A népes és erős mezőny ellenére sok KirályTeam-es volt esélyes és be is váltva a papírformát, dobogós helyre, vagy a döntőbe kerültek.

A zárónap estéjére is jutott gála, összesen hat mérkőzés. A junior és felnőtt, női és férfi Open döntők, valamint a mindent felülmúló „The One” elnevezésű szuperdöntő, amit a felnőtt Grand Champion és az Open nyertesei vívhatták.

A férfiak Open történelme során nem volt még példa arra, hogy a nyílt kategóriát a legkisebb súlycsoportból nyerjék meg. Most ez is megtörténhetett, hisz a -57 kg-os, 19 éves Világbajnok és 4-szeres Európa-bajnok Veres Roland hatalmas bravúrt mutatott be! A nőknél Busa Andrea győzte le klasszis ellenfeleit, és menetelt a dobogó legfelső fokáig.

A női „The One” során Busa Andrea szoros küzdelemben maradt alul a házigazda Elena Pantaleo ellen, ezüstérmet szerezve. A férfiaknál a jelenkor két legjobb pointfighting kick-box-osa ugyan egyszerre emelte magasba a „The One” trófeát, Veres Roland azonban átadta a leglegleg pointfighternek járó kupát Mórádi Zsoltnak.

 

Két hét múlva az ausztriai Innsbruckban lépnek újra tatamira Király István Mesteredző tanítványai, akik az idei versenyeken még nem veszítettek se csapat, se Grand Champion döntőt!

A csepeli Halker-KirályTeam Kick-box Akadémia végül 23 arany, 15 ezüst, 11 bronzérmet nyerve az összesített éremtábla élére került!

A fölényünket mi sem bizonyítja jobban, hogy a házigazda 25 olasz klub összesen nyert 24 aranyérmet!

 

Gratulálunk!

 

Aranyérmes:

Kis Réka, kadet 1 -28 kg

Hammer Máté, kadet 1 -28 kg

Wallandt Gergely, kadet 1 -32 kg

Wolf Joshua, kadet 1 -37 kg

Gergely Balázs, kadet 1 -42 kg

Cselovszki Patrik, kadet 2 -42 kg

Wolf Dávid, kadet 2 -47 kg

Bálint Martin, kadet 2 -52 kg

Veres Roland, senior -57 kg

Veres Roland, senior -63 kg

Veres Alex, senior -74 kg

Hammer Martin, senior zöld övesig -70kg

Hammer Martin, senior zöld övesig -75kg

Mórádi Zsolt, senior -84kg

Rohonczi Jenő, senior -89 kg

Jároszkievicz Krisztián, senior +94 kg

Junior csapat (Korpádi Tamás, Nagy Zalán, az Angol Elijah Everill közreműködésével)

Junior zöld övesig csapat (Bálint Zoltán, Hammer Martin, Nagy Zalán)

Senior férfi csapat (Veres Roland, Veres Alex, Veres Richárd, Rohonczy Jenő, Korpádi Tamás, Mórádi Zsolt)

Veres Roland, Open Champion

Busa Andrea, Open Champion

Mórádi Zsolt, Grand Champion

Mórádi Zsolt, The One

 

Ezüstérmes:

Hammer Máté, kadet 1 -32 kg

Wallandt Gergely, kadet 1 -37 kg

Wolf Joshua, kadet 1 -42 kg

Gergely Balázs, kadet 2 -42 kg

Bálint Martin, kadet 2 -47 kg

Zajác Bence, kadet 2 -57 kg

Nagy Zalán, junior -63 kg

Murvai Lívia, senior -50kg

Hanicz Nelly, senior -60 kg

Veres Richárd, senior -63 kg

Kádas Adrienn, senior +70 kg

Veres Richárd, senior -74 kg

Jároszkievicz Krisztián, senior -94 kg

Busa Andrea, The One

Veres Roland, The One

 

Bronzérmes:

Wolf Dávid, kadet 2 -42 kg

Korpádi Tamás, junior -69 kg

Bálint Zoltán, junior zöld övesig -80 kg

Murvai Lívia, senior -55kg

Hanicz Nelly, senior -55 kg

Busa Andrea, senior -65 kg

Veres Alex, senior -79 kg

Senior női csapat (Kádas Adrienn, Murvai Lívia, Hanicz Nelly, Busa Andrea)

Veres Roland, Grand Champion

Veres Richárd, Open Champion

Jároszkievicz Krisztián, Grand Champion

 

 

 

Itt lehet hozzászólni !