Már megint jön a farkas

Vélemény – Ábel Attila

mar-megint-jon-a-farkas

2017 tavasza van. Hét év telt el a kormányváltás óta. Hét év alatt harmincadjára omlott össze végleg és visszavonhatatlanul a demokrácia. Negyvenötödjére a szabad véleménynyilvánítás és nyolcvanhetedjére a szabad sajtó. Legalábbis ennyiszer hallottuk, hogy tombol a diktatúra, hogy nincs visszaút, ha nem verik le Orbánt most rögtön. Mert fasiszta. Meg kommunista. Meg Rákosi. Sőt, Putyin.

Most meg halljuk, hogy Soros György egyetemén van a sor. Persze mindenki tudja, hogy holnap is működni fog Soros egyeteme. A jövő héten is és jövőre is – hiszen szó sincs a bezárásáról. Csak a törvényeket kellene betartaniuk. A határátkelők mellett az egyetemeknél is így szokás.

De sebaj. Megszoktuk a hisztériát. Ők is. A valóság is más. Mind tudjuk.

Az ellenzék valójában azért fütyül és dudál, nehogy a kormánypártiak szót kaphassanak. Nehogy rajtuk kívül más is elmondhassa a véleményét. A sajtó kétharmada most is ellenzéki: bárki utána számolhat. Még a Népszabadságot is az MSZP nyírta ki. Ha Soros nem pénzelné tovább a 444-et vagy a többi liberális lapot, azokat meg ő nyírná ki. De Soros nem hülye, mint az MSZP. Ezért már az ő pártjai diktálják a közbeszédet, a legújabb szlogeneket, az ő hazugsággyárai ontják a hamis híreket, mémeket. Ki akarják irtani a szólásszabadságot. Fáj nekik, hogy a kormánynak is van sajtója. Leginkább, hogy nem ők irányítják az országot. Magyarország így nem vesz részt Európa kollektív öngyilkosságában. Ezért fáj ez nekik ennyire.

Ábel Attila

19 hozzászólás “Már megint jön a farkas” bejegyzésre

  1. zsírégető szerint:

    Ábel Attila,

    Milyen törvényt is kér számon a Fidesz a CEU-n?
    Olyan törvényt, amit tegnap szavaztak meg?
    :mrgreen:

    http://index.hu/video/2017/04/04/fidesz_ceu_hazugsag_hulyeseg/

  2. Lovas szerint:

    Zsírmanó! Ha nem csak Soros lapot olvasnál, tudnád.

  3. kispajtás szerint:

    Ha a CEU valóban törvénysértő lenne, akkor nincs szükség törvényt módosítani – legalább értené a baromarcú a zagyvaságot, amit papírra írva a kezébe nyomtak.

  4. Lovas szerint:

    És ahhoz mit szólsz kispajtás, hogy a te Jobbikod is beugrott a Soros farpofái közé lubickolni a többi ballib párt mellé?

  5. Csaba Királyfi szerint:

    Lovas
    Szerintem neked kellene többféle médiumot olvasni. Jelen törvény sem kerek, mivel az amerikai állammal, oktatás ügyben nem lehet szerződni, mivel ott nem így müködik. Ezért a törvény ellehetetlenítő hatású és kompromisszum mentes.
    A másik meg hogy Soros és bárki más azt a pártot támogatja amelyiket akarja, a jobbik meg nem fog tiltakozni, ha őt bárki is támogatja anyagilag! A másik hogy ha olvasnád valamelyik bármilyen más oldalt, Sorost igencsak elítélően jellemzi a párt, függetlenül attól hogy ő viszont velük szimpatizál!
    Te is és Ábel Attila is fordítva ültök a lovon(bár szerintem ő ezt jól tudja)!
    Ki hazudik és ki nem ezt majd mindenki eldönti magának, az már biztos hogy a CEU-t már akkor törvénysértőzték, mikor még nem is volt törvény! Lehülyézni nobeldíjasokat, nem kis bátorság, nekimenni az Amcsiknak, Németeknek és mindenkinek különösebb ok nélkül, csak hogy kivezessék magyarországot az unióból meg annyira merész, hogy ezzel nem járhatunk jól!
    Az hogy ki a hülye és kit hülyítenek, az most majd ki fog derülni, nem lehet mindent megúszni sorosozással… sajnos ez mind a mi kárunkra!

  6. zsírégető szerint:

    A Fideszt Putyin tömi pénzzel.

  7. névkötelező szerint:

    Fideszes alpolgármester is kiállt a CEU-ért.

    No persze nyilván nem Ábel Attilára gondolok, hanem Balázs Zoltánra, a XV. kerület alpolgármesterére.

    http://index.hu/belfold/2017/03/29/balazs_zoltan_ceu_allaspont/

    Sajnos nekünk csak Ábel Attila jutott.

  8. kispajtás szerint:

    Lovas:
    Te egy annyira, de annyira idióta faszkalap vagy, hogy már sajnálatra sem vagy méltó.
    Agyhalott barom,

  9. Ábel Attila szerint:

    Felesleges a CEU-ért kiállni, amíg Soros nem akarja bezárni, a kormány meg szintén nem fogja bezárni. Bár Soros dönthet úgy, hogy bezárja, és a Népszabadsághoz hasonlóan a kormányra keni. 🙂

    Emlékszem, amikor ugyanez a társaság a József Attila szobor miatt tüntetett, az ugyanilyen komolytalan volt.

  10. névkötelező szerint:

    Ábel Attila, ha nem vetted volna észre, egy olyan törvényt hoztatok tegnap gyorsított eljárásban, ami a CEU működését ellehetetleníti, és arra kényszeríti, hogy költözzön más országba.

  11. kispajtás szerint:

    „Az értelmiség legnagyobb ellenségei ma azok, akik hatalmi pozícióban vagy dogmatikus okokból nem tűrik a kritikai gondolkodást, a bírálatot…”
    (Komoróczy Géza történész, ELTE BTK.)

  12. kötelező szerint:

    kár érte pedig olyan fontos tudományokat oktattak mint a nacionalizmus (elleni védekezés, gondolom), a nemek tudománya (nem ám férfi és nő van, dehogy), olyan jeles oktatók mint Gerő András, a kommunista gyilkos zsidó unokaöccse, vagy Bokros Lajos, egy nemzedék tönkretevője, egykori tandíj-harcos, vagy a marxista lukácsista, később radikális liberálissá változott SZDSZ alapító kis jános.

  13. kötelező szerint:

    a CEU hogyan költözhet el mikor fizikailag nem is létezik???
    Közép Európai Egyetem van, az úgy működik tovább mint eddig.

  14. Csaba Királyfi szerint:

    kötelező
    kihagytad a felsorolásból Orbán viktort is aki Soros pénzből tanult, Kovács Zoltán kormányszóvivőt és még egy rakat Fideszest, akik ezt mára elfelejtették, és ugyan így müködö külföldi egyetemen tanuló O. Rachel-t is hozzácsaphatod…
    Miért nem létezik? 1500 tanulója van jelenleg és ebből kb. minden 3. magyar!
    Budapesten van jelenleg Ezurópa egyik legjobb oktatási intézménye, erről beszélünk ezt kellene elköltöztetni és sok ország már jelezte “tárt karokkal várják”!

    Az meg hogy Valakiből lesz valaki azért mert tanult az azt jelenti, hogy jó az oktatás! Nem tanítanák pl a 2. világháborút, mert akkor az Hitlereket képez?!
    Az hogy kiből mi lesz a későbbiekben az nem az oktatás, tanultság hibálya, az alapvető emberi tulajdonság! !vajon mire használjam a tudást, jóra? Avagy Rosszra?

    Jól értelmezem a törvényt akkor ahoz , hogy Amerikában és Magyarországon is elfogadott diplomát adhasson ki, ahoz meg kell egyezni az amerikai kormánnyal oktatás ügyben. Ellenben Amerikában az oktatásügy nem a kormány hatásköre, ezért ez lehetetlen. Nem fogja senki Az amerikai alkotmányt módosítani viktorka miatt. Vagy Építhet egy egyetemet Amerikában ezért? Jelenleg örülnünk kellene hogy itt nálunk vannak ilyen kaliberü oktatók és ide jön európa tanulni!

    Ábel Attila
    ezt te sem gondolod komolyan hogy van választási lehetősége, főleg hogy még az utolsó pillanatban is szorítottak egyet a törvényen? Nem mindegy hogy valakit nem hagynak élni, vagy meg akar halni! A komolytalanságról csak annyit nem is tudom ki komolytalan?! Az aki egyedüliként a világ összes ismert és elismert emberét tartja annak, vagy aki ezt állítja?

    Ennek az ügynek nincs vége és nem az a pár “megtévesztett tüntető” fog igazságot tenni! Ez nem soros ügy ez az oktatás ügye!

  15. Tóth kati szerint:

    Nyugodtan költözzön a ceu a labancokhoz.A sok gazdag hülyegyerek azt is ki fogja tudni fizetni.Az agysebész migránsok is nyugodtan járhatnak majd oda.Mit kell sivalkodni ezért a sorosista janicsárképzőért?Pont a lumpenprolik kajabálnak,akiket megvezet ez a liberálkomcsi banda.A diákok többsége külföldi.Mit kell ezekért harcolni?Menjenek innen a jó büdös francba!Már nem magyar bálinték osztják az észt a hazánkban,hála istennek,vegyék már tudomásul,hogy elég volt belőlük.Ne rontsák itt a levegőt!A jobbik pedig féreg módon 360 fokos fordulatot tett,nagyot csalódtam bennük.Igaza volt Curka Istvánnak,a jobboik az mszpszdsz ernyőszervezete.

  16. névkötelező szerint:

    Na, tóth katitól megkaptuk a napi adag kultúrát.

  17. kerdezo szerint:

    Tóth Kati nagyapó felesége bihgosan, es azon versengenek,hogy melyikuk tud nagyobb hulyeseveg irni.
    Toth kati a 360 fokos fordjlataval melton nyerte el a honap hulyeje elnevezest.
    Toth katinak nem kell voban a CEU, neki felerne a nyolc altalanos egy mester diplomaval.

  18. kerdezo szerint:

    Bihgosan=biztosan

  19. királyerdei szerint:

    “A szakszervezeti prolik milyen tájékozottak? Ha nem tudnák az imádott vezéreik vezényelték le a “rendszerváltást”. 1990-ben még 4,5 millió munkahely volt. 1990 óta, az eltelt 22 év alatt 12 évet az mszp-szdsz kormányzott, ebből 1994-1998-ig 2/3-aduk volt. Mikor privatizálták a legtöbb gyárat el a talpunk alól? 1994 és 1998 között. Utána lehet nézni. Ezeket az ingyen virslin és sörön szocializáló prolikat csak a saját hedonista életük érdekli, a hazájuk sohase érdekelte őket.”

Itt lehet hozzászólni !