Megérkezett a soron következő brutális fenyegetés Brüsszelből

Ultimátum Magyarországnak és Lengyelországnak

MTI

Times: Ultimátumot terveznek EU-tagállamok Magyarországhoz és Lengyelországhoz a betelepítési kvóta ügyében

A The Times című konzervatív brit napilap értesülése szerint Franciaország, Németország és 21 más EU-tagállam még az idén olyan ultimátumot intéz Magyarországhoz és Lengyelországhoz, amelynek értelmében vagy elfogadják a migránsok rájuk jutó áttelepítési kvótáját, vagy távoznak az Európai Unióból.

A brit lap online kiadásán kedden megjelent cikk név nélkül idéz egy magas rangú diplomáciai forrást, aki a hat alapító tagállam egyikét képviseli. A The Times idézete szerint a diplomata azt mondta, hogy a két országnak “választania kell: vagy részesei az európai rendszernek, vagy nem”. Az EU-t nem lehet zsarolni, az egységnek ára van – tette hozzá.

Az idézett diplomata közölte: az EU bízik abban, hogy az Európai Unió bírósága jóváhagyja a kvótarendszert, és akkor Magyarországnak és Lengyelországnak is tartania kell magát a döntéshez, ellenkező esetben “pénzügyi és politikai következményekkel egyaránt számolniuk kell”. “Nincs többé kimaradási lehetőség, nincs többé olyan, hogy egyik lábunk bent, a másik kint. Ebben nagyon kemények leszünk” – idézi a diplomatát a brit lap.

A The Times értesülése szerint a többi EU-tagállam ősszel készül erőteljesen felvetni az egység kérdését a két országnál, akkor, amikor már javában tartanak Nagy-Britanniával a kilépési tárgyalások.

Forrás: MTI

19 hozzászólás “Megérkezett a soron következő brutális fenyegetés Brüsszelből” bejegyzésre

  1. királyerdei szerint:

    “A The Times című konzervatív brit napilap értesülése szerint Franciaország, Németország és 21 más EU-tagállam még az idén olyan ultimátumot intéz Magyarországhoz és Lengyelországhoz, amelynek értelmében vagy elfogadják a migránsok rájuk jutó áttelepítési kvótáját, vagy távoznak az Európai Unióból.”

    Akkor ki is a mumus?

  2. Qvick szerint:

    Valószínűleg célszerű lenne távozni, és szorosra fűzni a V4 szövetséget.

  3. Feri szerint:

    Aki be akar fogadni az fogadjon be migránsokat, de ez miért lenne kötelező?
    Ha valaki bolond akar lenni, akkor a többinek miért kellene azzá válnia?

  4. öregedöbandi szerint:

    Qvick!Nagyon helyesen látod,egyet értek veled.Mit játsza az eszét az a pár rosszúl képzet E.U.vezetőség?Mit ijeszgenek,ki kel lépni.

  5. kispajtás szerint:

    “név nélkül idéz egy magas rangú diplomáciai forrást” – akkor most fossuk össze magunkat???

  6. ZsiványZoli szerint:

    A V4 jó megoldás lehetne,de előbb Magyarországon meg kell történnie végre a rendszerváltásnak.

  7. királyerdei szerint:

    Panaszkodjatok Szabó Szabolcsnál!

  8. Tóth kati szerint:

    Ha olyan nagyszerű a migráció,mintahogy hírdették a libsik,akkor miért akarják őket lepasszolni?

  9. királyerdei szerint:

  10. névkötelező szerint:

    Tök jogos. Az EU-s pénzt eltesszük, de a terhekből már nem vállalunk. Nyilvánvalóan ez így nem mehet.

  11. Qvick szerint:

    “névkötelező” miféle “pénzt eltesszük” ? Ami fejlesztésekre jön, az arra fordítódik. A “terhek” a migráncsok kívül tartásával vannak vállalva. Ha nem lenne kerítés, megismétlődhetne a 2015-ös vándorlás.

  12. névkötelező szerint:

    A pénz nem “jön”, hanem adják. És cserébe időnként kérnek valamit. De mi csak a markunkat tartjuk, közben pedig megy az “állítsuk meg Brüsszelt” típusú idióta néphülyítés.

  13. munkás szerint:

    Az unió kapja be a migráns baromságait. Ehhez semmi közünk és ne is kötelezzék, mert nem feltétele a tagságnak. Megint összemossák egyes vadbarmok a részleteket. Akinek szíve-ügye a bevándorlók ölelgetése az nyalja ki az én seggemet is !

  14. névkötelező szerint:

    munkás, nagyon tévedsz, a tagságnak bizony feltétele a közösen meghozott döntések betartása. Persze az ilyen parasztok, mint te, nem bírnak ilyen bonyolult dolgokat felfogni.

  15. ZsiványZoli szerint:

    Ez az újonnan hozott kvóta olyan mintha kivennénk egy lakosztályt egy panzióban,ami tökéletes és élhető,majd néhány év múlva a lakópark tulajdonosa patkányokat kezdene szaporítani a területen.Nem vagyunk hajlandóak elfogadni,mert a patkányok eredetileg nem voltak benne a szerződésben.Ráadásul Magyarország a saját területét birtokolja és védi,az EU viselkedik úgy,mintha tőlük kaptuk volna bérbe.Amúgy ez a Fidesz-féle “megvédjük az országot” szöveg csak azért van hogy 2018-ban újraválasszák őket,utána jöhetnek a patkányok,majd azt mondják hogy ők megtettek mindent,az EU kényszeríti őket a kvóta betartására,különben vissza kell fizetni az úniós pénzeket stb stb… Majd akkor hiszek nekik,ha a már itt tartózkodó migránsokat az utolsó csecsszopóig kiutasítják az országból.

  16. Tóth kati szerint:

    Ha olyan nagy buli a migráns munkaerő,akkor minek akarnak tőlük annyira megszabadulni?Németország mára egy nagy szemétdombbá változott.A precìz,tisztasághoz szokott németek bambán bámulják a szeméthegyeket,a csürhe bandákat és még mindig kussolnak.Mikor nyílik már ki aszemük?

  17. munkás szerint:

    Névkötelező !
    Tudod tesókám a szar döntéseket szar emberek hozzák ! Tehát, ha neked jó, élvezd előnyeit, de lehetőleg baromi távol kis hazánktól, mert agyilag selejtesekből már elegünk van.
    De azért jó neked, mert – “boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa” – no ezt a helyet sürgösen foglald el, amíg tudod !

  18. névkötelező szerint:

    munkás, ez nem a te hazád, szóval pofa be.

  19. királyerdei szerint:

    „Még annak a lehetősége is, hogy valaki a saját önszántából ki akarjon lépni, csak a Lisszaboni Szerződés óta, vagyis 2009 óta létezik, korábban erre sem volt paragrafus. Így az utóbbinak legalább már megvan a rendezett, szervezett, levezényelhető módszere, de arra, hogy valakit kizárjanak, egyáltalán nincs forma”

Itt lehet hozzászólni !