Ötre emelkedett a londoni terrortámadás áldozatainak száma

888

otre-emelkedett-a-londoni-terrortamadas-aldozatainak-szama

Kettős támadás rázta meg szerda délután London központját: egy késsel felszerelkezett autós embereket gázolt a Westminster-hídon, majd autójából kiszállva a parlament bejáratnál rátámadt egy rendőrre. A támadó, a megtámadott rendőr, két elgázolt személy is meghalt, valamint még egy civil elhunyt, legalább húsz sérültet kórházba szállítottak. A londoni rendőrség terrortámadásként kezeli az incidenst. 

Négy halottja van a szerdai londoni terrortámadásnak. A brit sajtó szerint egy férfi legalább nyolc embert elgázolt a londoni Westminster-hídon, majd a kocsijából kiszállva egy konyhakéssel a kezében elindult a parlament épülete felé. Friss források már két támadóról beszélnek, de ezeket a híreszteléseket nem tudták bizonyítékokkal alátámasztani. A rendőrök csak a bejáratnál kapták el, ahol a férfi rátámadt az egyik rendőrre. 

A szerdai támadás a legsúlyosabb terrorcselekmény Londonban azóta, hogy 2005. július 7-én négy öngyilkos merénylő pokolgépeket robbantott három londoni metrószerelvényen és egy városi buszon, 52 ember megölve és több mint hétszázat súlyosan megsebesítve.

A támadón és a halálra szúrt rendőrön kívül három civil halt meg – közölték. Mark Rowley, a brit terrorelhárítás vezetője arról is beszámolt, hogy a sebesültek száma összesen negyven. A hatóság tudni véli, hogy ki volt a merénylő, de személyazonosságát egyelőre nem hozzák nyilvánosságra. Elmondták azt is, hogy azt feltételezik, iszlamista terrorcselekmény történt.

Forrás: 888

3 hozzászólás “Ötre emelkedett a londoni terrortámadás áldozatainak száma” bejegyzésre

  1. ZsiványZoli szerint:

    Ilyenkor a hatóságok emlékeznek arra hogy a 80-as 90-es években mennyi bőrfejűt csuktak börtönbe azért mert ők hatékonyan felléptek a migránsok ellen?Azok a fiúk időben elkezdték védeni az életterüket,nevezhetik ezt rasszizmusnak is de az idő mégis őket igazolta.Itt Magyarországon ugyanez a helyzet,hasonló ügyben ellenem is folyt eljárás.De még most is arról pofáznak a migránssimogató seggfejek hogy integrálni kell a vadállatokat,nem kizavarni a fehér lakta országokból.Csak egy hónapra fordítaná el a fejét a rendőrség,megoldódna a helyzet….

  2. nem_minden_migráns_rossz_ember szerint:

    Az a baj a bőrfejűvel, hogy válogatás nélkül kb. minden külföldit megvertek/üldözték…

  3. ZsiványZoli szerint:

    Néhány szem egészséges krumpli miatt simán kidobhatunk egy zsák rothadtat,nem lesz semmi veszteség.

Itt lehet hozzászólni !