Március 15-i megemlékezés a Petőfi-szobornál

Csepel.hu

marc15kep

A csepeli önkormányzat az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emlékére ünnepi megemlékezést és koszorúzást tartott a Görgey Artúr téren. A megemlékezésen Borbély Lénárd polgármester átadta a Csepel Szolgálatért díjakat.

A Görgey Artúr téren lévő Petőfi Sándor szobornál Borbély Lénárd, Csepel polgármestere, Ábel Attila alpolgármester, Morovik Attila alpolgármester és Dr. Szeles Gábor jegyző a csepeli önkormányzat nevében helyezett el koszorút. A Magyar Országgyűlés nevében Németh Szilárd országgyűlési képviselő és Kontur Pál képviselő koszorúzott. Az emlékművet megkoszorúzták továbbá Budapest Főváros Kormányhivatala XXI. kerületi Kormányhivatalának képviselői, a Fidesz-KDNP, a Jobbik, az LMP, az MSZP és a Párbeszéd önkormányzati képviselőcsoportja, a Történelmi Egyházak Csepeli Lelkészi Körének tagjai, a Csepeli Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat képviselői, valamint az Örmény, a Görög, a Német, a Roma és a Román Nemzetiségi Önkormányzat képviselői, valamint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Dél-pesti Tankerületének képviselői, a Humán Szolgáltatások Igazgatósága, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat szakorvosi rendelőintézet, a Vitézi Rend és a Történelmi Vitézi Rend képviselői.

GALÉRIA

A Csepel Szolgálatáért-díjakat kerületünkben hagyományosan március 15-én adják át. A díj annak a személynek, vagy szervezetnek adományozható, aki/amely kiemelkedő szakmai felkészültségével, magatartásával és munkájával jelentős mértékben segítette és mozdította elő az önkormányzati feladatok végrehajtását, a köz szolgálatát. Elismerésben részesült a Csepel II. Jézus Szíve Plébánia Karitász-csoport, Dudás Zoltán Szilárd, a csepeli kormányhivatal vezetője, Kaluzsa Györgyné testnevelő-tanár, Szántó Tiborné, a Repkény Tagóvoda vezetője, Tóthné Bobák Ágnes, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat fogászati asszisztense. A díjakat Borbély Lénárd polgármester adta át.

Az ünnepségen közreműködött a Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar Péntek János karnagy vezényletével.

Az önkormányzati ünnepség után a Csepeli Városkép Kft. szervezésében egész napos családi programsorozat vette kezdetét. Először a Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai emlékeztek a márciusi forradalomra, majd a Csepp-Csepel és a Kis-Csepel Táncegyüttes lépett fel. A Váci Huszár és Nemzetőr Bandérium hamisítatlan 1848-as hangulatot varázsolt a térre, a nap folyamán többször ágyúszóval tisztelegtek a forradalom emléke előtt. A gyerekek a kézműves foglalkozásokon kokárdát, papírcsákót készíthettek, és betekintést nyerhettek a nyomdászat és a kovácsmesterség rejtelmeibe is. Az ünnepi rendezvénysorozatot Deák Bill Gyula koncertje zárta.

 

 

Itt lehet hozzászólni !