Ha valakinek, akkor Gyurcsány Ferencnek nem kellene megszólalnia

Fidesz.hu

Ha valakinek, akkor Gyurcsány Ferencnek nem kellene megszólalnia

A rendszerváltás óta a legnagyobb korrupciós botrány az ő miniszterelnökségéhez köthető, adókat emelt és elvette a nyugdíjasoktól a 13. havi nyugdíjat – reagált Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke Gyurcsány Ferenc szombati beszédére.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese egy másik témában tartott sajtótájékoztatón, újságírói kérdésre válaszolva elmondta, ha 2006. október 23-ra visszagondolunk, és az akkor történetekre, akkor jobb lenne, ha elbújna Gyurcsány Ferenc. Ha valakinek, akkor neki nem kellene megszólalnia jogi kérdésekben.

Németh Szilárd aláhúzta, a rendszerváltás óta a legnagyobb korrupciós botrány az ő miniszterelnökségéhez köthető. Nemcsak az Országgyűlés Gazdasági bizottságának és Fővárosi Közgyűlés különbizottságának kellene foglalkoznia a metróbotránnyal, hanem a Nemzetbiztonsági bizottságnak is. Azért mégiscsak egy miniszterelnökig érnek a szálak.

A fideszes politikus emlékeztetett arra, hogy 2006-ban költségvetési adatokat hamísított meg a Gyurcsány-kormány, így juttatták el azt az Európai Uniónak. Ugyanebben az évben kampánnyá silányította az áfa csökkentést.

A kormánypárti politikus felidézte, hogy Gyurcsány Ferenc a 13. havi nyugdíjat elvette az idősektől, míg tizenötször emelte a gázt, és a villanyáram árát. Előbbi kétszeresére, utóbbi háromszorosára emelkedett a kormányzása alatt. Hozzátette: ma Magyarországon 700 ezerrel több ember dolgozik, mint az ő kormányzása idejében. Előbb meg kellene néznie Gyurcsány Ferencnek, hogy mit tett, amikor erre lehetősége volt – mondta.

Gyurcsány Ferenc Vona Gáborral vetekszik. Ez az a két ember, akik toronymagasan elől állnak abban a kérdésben, hogy pénzért, hatalomért bármire képesek  – húzta alá Németh Szilárd.

Forrás: Fidesz.hu

Itt lehet hozzászólni !