Levél Morvainak

Schmitt Pál, Tőkés László, Szájer József és Gál Kinga levele Morvai Krisztinának.

Fidesz.hu

Tisztelt Morvai Krisztina!

Révész Máriuszt sem kímélték

Ön a múlt héten az Európai Parlament második ülésnapján az Iránról szóló vitában az egyperces felszólalások között felvetette azt a párját ritkító rendőri brutalitást, amely a magyar polgárok jogait lábbal tiporta a magyar forradalom ötvenedik évfordulóján Budapesten.

Az Európai Néppárt magyar képviselői csaknem három esztendeje folytatják harcukat a baloldali magyar képviselők és hazai kollégáik, valamint a magyar sajtó egy jelentős hányadának folyamatos hazaárulózása közepette azért, hogy a polgári szabadságjogok durva sérelme európai nyilvánosságot nyerjen és a jogsérelmeket orvosolják. Ez a szívügyünk! E küzdelmet persze nem mindig koronázta siker, de nem tudjuk elfogadni, hogy az Európai Parlamentben e területen végzett munkánkat bárki is hamis színben tüntesse fel, vagy megkérdőjelezze elkötelezettségünket. Ezért szeretnék felhasználni az alkalmat, hogy a nekünk írott levele kapcsán tájékoztassuk a szélesebb nyilvánosságot a legfontosabb lépéseinkről.

1. A parlament múlt heti alakuló ülésén Jerzy Buzek parlamenti és Jose Manuel Barroso európai bizottsági elnököknek átadtunk egy a 2006 jogsértésekről szóló, képekkel gazdagon illusztrált könyvet.

2. Bodoky Tamás Túlkapások című könyvét, amely az egyik internetes hírportálon megjelent a 2006-os októberi jogtiprásról szóló oknyomozó cikkeket és képeket tartalmazza az európai parlament fideszes képviselőinek kezdeményezésére fordíttatta le és adta ki az Európai Néppárt képviselőcsoportja.

3. Az előbbi könyv bemutatója alkalmából Strasbourgban, a parlament épületében fotókiállítást rendeztünk 2006 október 23-a megrázó fotóiból. A kiállítást Révész Máriusz és Balog Zoltán nyitotta meg, és megtekintette Jacques Barrot, az Európai Bizottság szabadságjogi ügyekért felelős biztosa is. A brutális képek kiállításáért külön meg kellett harcolni, mert a parlament széplelkű bürokratái óvni kívánták a nagyközönséget a vér látványától.

4. Képviselőink már rögtön az események után majd később is több alkalommal angol, német és francia nyelvű anyagokban tájékoztatták képviselőtársaikat arról, hogy mi történt 2006 október 23-án Budapesten.

5. Korábban szintén kezdeményeztük és támogattuk a Herczeg Géza volt alkotmánybíró vezette bizottság által létrehozott, október 23-i jogsértésekről szóló jelentés angolra fordítását és európai terjesztését.

6. Wilfried Martens az Európai Néppárt elnöke (aki a rendőri brutalitást megelőző nagygyűlés egyik szónoka volt), Hans Gert Pöttering és Joseph Daul a néppárti képviselőcsoport elnökei több nyilatkozatban ítélték el a rendőri brutalitást és durva jogsértéseket. Az európai szocialisták vezetőinek európai szellemiséggel ellentétes nyilatkozatai magyar elvtársaik védelmében ezekre válaszul születtek.

7. A Fidesz képviselői mind a plenáris ülésen, mind a szabadságjogokkal foglalkozó bizottság ülésein számos alkalommal elítélték az október 23-i jogsértéseket.

8. Több néppárti képviselőtársunk járt Budapesten azért, hogy elítélje a jogsértéseket többek között Antonio Tajani olasz, Elmar Brok német, Vytautas Landsbergis litván politikusok.

9. Kezdeményezésünkre a jogi bizottság külön napirendi pontként foglalkozott a gyülekezési jog magyarországi korlátozásával október 23. után.

10. Ön Morvai Krisztina, a jogvédők és az áldozatok képviselőivel együtt részt vett a néppárt által 2006 decemberében a parlamentben tartott nyilvános meghallgatáson, amelynek témája az októberi rendőri brutalitás volt.

11. 2007 elején Budapesten a képviselői irodaházban tartottunk meghallgatást Gál Kinga szervezésében ugyanerről. Felszólaltak az Európai Bizottság, az Amnesty International képviselői.

12. A Fidesz európai képviselői több alkalomban tájékoztatták írásban és szóban is az unió legfelsőbb vezetőit Jose Manuel Barroso, bizottsági elnököt, Franco Frattini, majd Jacques Barrot néppárti belügyi biztosokat arról, ami 2006 októberében történt.

13. Franco Frattini biztos az unióban szokásos gyakorlattól eltérve kérdőre vonta a magyar igazságügyi minisztert az események miatt, és Magyarországra utazott tájékozódni. Budapesti látogatásán kezdeményezésünkre találkozott az Országgyűlés emberi jogi bizottságának tagjaival, és mi szerveztük meg neki az áldozatok és jogvédők képviselőivel való találkozót is amelyen Ön, Morvai Krisztina is ott volt. A látogatás után a biztos javaslatokat fogalmazott meg, többek között a gumilövedékek betiltását szorgalmazta.

14. Jacques Barrot 2009 tavaszi magyarországi látogatásakor kezdeményezésünkre szintén tárgyalt Balog Zoltánnal az emberi jogi bizottság elnökével, a megbeszélés fő napirendi pontja szintén 2006 októbere volt.

Ön is tudja, a szabadságjogokért való küzdelem folyamatos és kitartó munkát igényel. Jól tudjuk, hogy egy egyperces hozzászólással nem lehet egy csapásra elérni, amit évek kemény munkájával is csak részben sikerült. Képviselőnk erőfeszítései azt szolgálták, hogy soha többé a 2006. október 23-aihoz hasonló ne történhessen meg Magyarországon. Tettük mindezt a magyar baloldal és a magyar sajtó nem szűnő támadásai, az európai közvélemény és sajtó érdektelensége közepette. De voltak olyanok is mint az Ön, akik annak ellenére, hogy tudták, mit teszünk mi az ügy érdekében, mégis pártpolitikai érdekeiket követve hangzatos nyilatkozatokat tettek arról, hogy az “európai képviselők nem csinálnak semmit”.

Az új európai parlamentben a szocialisták gyengülése miatt új lehetőségek kínálkoznak, hiszen várhatóan csökken annak a vehemens ellenállásnak az ereje, amivel mi az elmúlt években ebben az ügyben szembesültünk. A Fidesz felelőssége megnőtt, hiszen a magyar polgárok 56 százaléka belénk helyezte a bizalmát és az új törvényhozásban a korábbinál több és magasabb tisztséget töltünk be. Mi minden esetre tovább küzdünk.

Kérjük, ne nehezítse ezt a munkát vállalhatatlan megnyilvánulásokkal. A politika – elvek, értékek és érdekek összecsapásának a terepe. Kérjük Önt, hogy ebben a harcban ne gyengítse a szabadságjogokért küzdők oldalát olyan kijelentésekkel, mint amit Göncz Kinga öltözködésére tett. Az ő külügyminiszteri tevékenységét katasztrofálisnak tartjuk, de politikai tevékenységének bármilyen lesújtó bírálata sem vezetne oda bennünket, hogy őt emberi méltóságában sértenénk meg. Vannak határok, amelyeket nem lehet következmények nélkül átlépni.

Üdvözlettel:

Schmitt Pál, az Európai Parlament alelnöke

Tőkés László, a néppárti magyar képviselőcsoport tiszteletbeli elnöke

Szájer József, az Európai Néppárt Képviselőcsoportjának alelnöke

Gál Kinga, a szabadságjogokkal foglalkozó bizottság első alelnöke

fidesz.hu

83 hozzászólás “Levél Morvainak” bejegyzésre

  1. Attila szerint:

    Már nem lehet annyira sumákolni odakint, ezért elkezdődött a sikoltozás.

  2. miska72 szerint:

    HAJRÁ JOBBIK!
    HAJRÁ KRISZTINA!
    RENDSZERVÁLTÁST!
    Gazemberek vezetik az országot!
    Embercseréket az összes hivatalban!
    A szocialista korrupt gazember hazaárulókat le kell cserélni!
    Le kell cserélni a hozzá nem értő gazembereket is!

  3. miska72 szerint:

    A politikai MAFFIÁT száműzni kell mindenhonnan!

  4. miska72 szerint:

    Amíg a jobbik nem tisztítja meg az országot a gezemberektől, addíg itt nem lesz rend!

  5. Gordon szerint:

    Jobbik maga is gazemberekből áll. Ez ma már egyre nyilvánvalóbb. Lásd szkínhed bandi és a többi förtelmes alvilági alak.

  6. Gordon szerint:

    Balóné meg biztos nem százas, de legalábbis koncepciót sejtek a nagy jobbik-kolása körül. Milyen ember az akit nem zavar, hogy a férjével díszitett lábtörlőt árulnak újdonsült szövetségeset xaros ezernyócért?

  7. Nagyapó szerint:

    „HAJRÁ JOBBIK! HAJRÁ KRISZTINA! RENDSZERVÁLTÁST!”
    Gyerünk Kriszti! Vezesd a Gárdát Bukarestbe, a Steaua stadionba! Gyerünk Kriszti! Vágjunk rendet a tótok között!
    Nem aprópénzért dolgozni a Magyar Országgyűlésbe, hanem milliókért az EP-be, és ott ismételgetni azt, amit a Néppárti képviselők már elmondtak, megtettek és meg fognak tenni.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. Gordon szerint:

    (csatlakozva Nagyapóhoz) “… és ott ismételgetni azt, amit a Néppárti képviselők már elmondtak, megtettek és meg fognak tenni.” Ja és közben azt hazudni, hogy a Néppárti képviselők nem mondták el, nem tették meg, és nem is fogják megtenni. Ehhez kell az arcra a vastag bőr, nem a bakancsra. Az állítólag magyar hagyományokat örző Levi’s sapka csak kiegészítő, legfeljebb szkínhed bándi fejét védi meg a leégéstől.

  9. miska72 szerint:

    Sz@rok a néppárti képviselőkre!
    Rendet és FELELŐSÉGERVONÁST AKAROK! (AKARUNK!)
    Könyörgöm,……………………fel!

  10. miska72 szerint:

    Akkor is a JOBBIK KELL!
    A gezembereknek …………….kell!

  11. miska72 szerint:

    Kár, hogy anno nem a Csurkát választottuk meg, mert Ő is Ló Gatni akart!

  12. Gordon szerint:

    Ha a gazembereknek lógniuk kell, akkor a jobbikos szkínhed bándinak és alvilági bartainak is. Egyébként az áhított rendet nem azok fogják döntéseikkel megalapozni, akik jogerős bírósági ítéleteket sem tartanak tiszteletben. Sőt, az ilyen csoportosulások épp a rend megerősödése ellen dolgoznak.

    Rendet szeretnék és a jogállam megerősödését. Valódi rendet, nem jobbikos szkínhed bándis álrendet. Azzal semmire sem megyünk.

    Szkínhed bándit könyörgöm ……………… fel! hi-hi 😉

  13. bhu szerint:

    Addig ügyeskedtek, amíg lesz itt MSZP-Jobbik koalíció.

  14. Csepel-sziget szerint:

    Gordon! Neked a kádári rendőrállam tökéletesen jó volt.

  15. kovács Ernő szerint:

    Saját tehetetlensége, félelme miatt a Fidesz Morvait dorgálja
    Cikk a kommentalok.hun megtekinthető.
    Érdemes a cikk utáni hozzászólásokaz is elolvasni! Lehet, hogy nem is olyan népszerű a Fidesz?!

  16. Gordon szerint:

    Nem, mert gond volt az általam már oly sokszor emlegetett felhatalmazással (népszuverenitás), hiányzott a többpártrendszer, szólásszabadságot nem megfelelő módon korlátozták stb., stb, számos hiányoság volt, ami miatt rendszer nem lehetett legitim. Nem mellesleg egy hazaáruló vezette az országot. Ezt korábban már többször említettem, ezért csacsiság volt ezzel érvelned.

    Jövőre fontos feladat lesz a rend helyreállítása, és az emberek biztonságérzetének, a rendőrségbe vetett bizalmának erősítése. Valamint magának a rendőrségnek a megerősítése, és ezáltal a közbiztonság javítása pl. a kistelepüléseken. A szabályok és megfelelő mechanizmussal hozott rendeletek és határozatok, a jogerős bírósági ítéletek pedig minden érintettre egyaránt kötelezőek lesznek. A Jobbikra is, a gárdára is, Balónéra is, a különböző szervezetekre és egyesületekre, a pártokra, meg a bűnözőkre is. Ez alól semmilyen magáneskük, meg írásos szentkoronatanok lobogtatása (ez utóbbi önmagában is egy vicc), egyéni erkölcsi megfontolások, papolások és mellébeszélések sem adhatnak majd felmentést. Tehát nem is kell majd megpróbálni.

    Rend lesz. A szabályok egyaránt kötelezőek mindenkire. Tessék betartani őket. Ha nem megy, akkor majd lesz aki “segítsen”. Ebben biztosak lehettek.

  17. Csepel-sziget szerint:

    Milyen magyar, aki a Szent Korona tant viccnek titulálja? Tudod te egyáltalán, hogy pontosan mi az? Mert én, aki viszonylag tájékozottnak tartom magam, én sem tudnám néhány mondatban megfogalmazni a lényegét, s viccnek titulálni pedig egyszerűen ostobaság.
    Igazad van, legyen rend az 1949-es valóban vicc alkotmány szerint. Bravó Gordon, csak így tovább!

  18. Gordon szerint:

    Csepel-szigetnek nem esett le, hogy miről beszélek. Sebaj.

    “Igazad van, legyen rend az 1949-es valóban vicc alkotmány szerint.”

    Szerintem ne erőltesd a butaságaidat, mert te sem a szenkorona-tant, sem a jelenlegi alkotmányt nem ismered. Akkor legalábbis nem írnál a fentiekben általam idézett marhaságokat.

    Mind a kettőről találsz forrásokat az interneten. Nézz utána dolgoknak és aztán gyere vissza.

    Bár láthatóan nagyon féltek az igazi rendtől, de attól még rend lesz.

  19. miska72 szerint:

    Gordon itt KÖZTÖRVÉNYES BŰNÖZŐ LEHET MINISZTERELNÖK?
    Miről beszélsz?
    Gyurcsány, Bajnai,
    Azt ott a többi gazember: Veres, Kóka, Draskovics, Demszky, Hiller, stb.
    Ember, gondolkodj!

    Én miért lettem orgonagyilkos? Mert nem tartották be a törvényt!
    No komment!

  20. miska72 szerint:

    Szoktad nézni a Tv-ben az ÜZENET című műsort?

    Ott szoktak ilyen idézeteket mondani!

    Na ez az én idézetem! Majd lehet hogy egyszer ez is elhangzik! Csak azt mondják utánna mint oly sokszor, a SZERZŐ ISMEERETLEN!

    A törvényt hiába tiszteled, ha azok nem tisztelik akik hozzák!

  21. miska72 szerint:

    Szili Katalinról ne is beszéljünk! Gelveszi a benzinpénzt azt a Qrmány autója furikázza! ÉBRESZTŐ!

  22. Gordon szerint:

    Miska! Te a szubjektív politikai véleményedet írod le (személyekről meg holmi benzinpénzekről beszélsz), én viszont a jogállam és törvények uralmáról beszélek. Nem ugyanarról szól a mondandónk.

  23. Papi szerint:

    Miska72!
    Az jó ha rendet akarsz de azért néha kicsit elgondolkodhatnál azon, hogy hogyan! Sokmindenben igazad van nem azt mondom, hogy nem de nem az a megoldás amit a jobbikból sokan mondanak (lógatni). Ha nem tudnád a halálbüntetést már eltörölték. (Én speciel nem igazán értek vele egyet.) Balóné Morvai Krisztinával kapcsolatban az életben nem jutott volna ki a ma oly sokat mocskolt Fidesz és a Néppárt (Eu.) nélkül. Úgy, hogy te csak ne szarjál rájuk mert az, hogy Morvai így síkítozhat azt a Fidesznek köszönheti. Csak ezt már elfelejtettétek.

  24. miska72 szerint:

    Gordon és Papi itt már mindenki eljátszotta a bizalmát!
    Jogállam? Ugyanmár?
    Itt mem igazságszolgáltatás van, hanem jogszolgáltatás!
    Ha valami bajod van, jogodban áll bírósághoz fordulni! Azt vagy igazatadnak, vagy nem! Hiába van igazad! Ha el akarnak kaszálni akkor azt HAMIS adatokkal is megteszik! Te mint laikus nehezen tudod az igazad bebizonyítani. Egyik hatóság a másiknak hisz! Mert te leikus vagy, Ők meg szakemberek! És ha megdőlnek, akkor se vonják felelősségre őket!
    Ne az a folyik most magyarországon!
    CS. Imre feljebb csúszott! Tudod itt ő is benne volt az ügyemben!

  25. Gordon szerint:

    Miska! Most meg az enyéni sérelmeidről beszélsz, meg Cs. Imréről. A jogállam és a törvények uralma nem azt jelenti, hogy Miska 72-nek feltétlenül mindig minden bíróság igazat fog adni. Egyébként azért van jogorvoslati lehetőség, hogy az esetleges hibát kiküszöböljék. Ha mégis sorozatban döntenek a bíróságok ellened (egyébként arról beszéltél korábban, hogy megnyerted a pereket), akkor lehet, hogy nem a rendszerben van a hiba, hanem egyszerűen csak nincs igazad. Erre még nem gondoltál? Egyszerű válasz lenne a te összetett problémádra.

    De meséld már el, hogy mi lett a vége a pereidnek! Nem tiszta számomra, hogy most igazat adtak-e neked végül, vagy sem.

  26. Gordon szerint:

    … 15. Továbbá levelünk mellett postázunk Önnek egy doboz Cavinton tablettát is. Ha nem érezne javulást, akkor kérjük keresse fel szokásos kezelőorvosát, vagy gyógyszerészét.

    Ez kimaradt a levélből. 🙂

  27. miska72 szerint:

    Gordom Qrva vicces manusz vagy!
    A pereket megnyerten, de NEM VONTAK FELELŐSSÉGRE SENKIT!
    ÉRTED? VÁGOD? KENED? FOGOD? VESZED?
    Ezek azt csinálnak amit akarnak! Hidd már el! Fehér galléros bűnözők! Azt hiszed, hogy Zuschlag ez egyedüli bűnbakk? Bűnös ott még más is, csak azt mondták, hogy neki kell elvinni a balhét! Ez egy szervezett bűnszervezet! Csak egy olyan ügyet kívánok neked, mint az enyém! Te már rég feladtad volna! Még mindíg vádlott vagyok rongálásért! De a közigazgatási per és az újabb eljárás bizonyítja, hogy nekem van igazam! A hatóságnak (Önkormányzat) a törvény szerint értesíteni kellett volna a hatóságokat (rendőrség, Ügyészség!) De ezért megint nem fognak picsánrúgni senkit! Azt se tudom mikor lessz a tárgyalás! De idáig akik hibáztak azok mind a helyükön ülnek, vagy feljebb kerültek.
    ÉRTED? VÁGOD? FOGOD? VESZED?
    Ha elolvasnád az ügyem, te osztenád ki a golyót, vagy a kötelet!

  28. miska72 szerint:

    Igazat adtak, de nem vontak felelősségre SENKIT! 😉
    De engem még mindíg el akarnak ítélni HAMIS ADATOK ALAPJÁN!
    MEGHURCOLTAK! LEFOTÓZTAK! NYILVÁNTATÁSBA VETTEK! DE MIÉRT KÖVETTEM EL AZ ORGONA LEVÁGÁSÁT? MIÉRT VÉSTEM MEG A SZOMSZÉDOM KERÍTÉSÉNEK AZ ALAPJÁT? MERT ÁTLÓGOTT! MERT NEM TUDOK TŐLE MÁSIK KERÍTÉST ÉS TÁMFALAT ÉPÍTENI! Miért követtem el ezen cselekedeteket? Mert a Csepeli önkormányzat 414 napig nem foglelkozott a bejelentésemmel! A Közigyzgatási Hivatal Építés-felügyelet utasítását is lesz@rta az Önkormányzat! Abban bíztam, hogy így majd más nyomozó hatóságok is bekacsolódnak a munkába és kiderül az igazság! De a rendőrség is az Önkormányzatot VÉDI! Ez egy rohadt MAFFIA! Bejelentést akartam tenni a Csepeli Rendőrkapitányságon, elvittem minden íratot, ÚGY DOBTAK KI MINT MACSKÁT SZ@RNI! A bejelentést írásban kellett megtennem, de igy is eltusolták az ügyet! A hatóságok és az állam csinált belőlem szélsőségest! Hát most egyék meg amit főztek! Szerinted istenítsem őket? vigyem őket moziba! Ha egyet gúgnak belém hárnat rúgok vissza!
    Magyar rendőr velünk van?

  29. miska72 szerint:

    Ugy hogy HATÓSÁGOK a QRVA ANYÁTOKAT!

  30. Lexon szerint:

    miska72: beteg vagy. Komolyan mondom.

  31. Attila szerint:

    Gordon OV is fényképezkedett alvilági alakokkal Koko éttermében. Akkor neki is lógnia kell, igaz?

  32. miska72 szerint:

    LÉexon szerintem te meg PRIMITÍV!
    No comment!

  33. miska72 szerint:

    Attile te még hiszel valakinek?

  34. miska72 szerint:

    Ha a Vikror is bűnös, neki is …………….kell!

  35. miska72 szerint:

    Vannak a bírkák akik tűrnek! Vannak akik belenyugszanak! Vannak akik mindent elhisznek! És vannak akik nem adják fel! Na ez vagyok én!

  36. miska72 szerint:

    Nagyon sokan vannak akik már nem hisznek senkinek, és mozgalmakat, civilszervezeteket, köröket, Gárdát, alapítanak! Itt van Seres Mária! Ő egy igazi hős! Eddig ekkorát nem tett, és nem mert mozdulni ebben az országban! Miről beszéltek?
    Én tudom mit tettem! hova tartozom! És mit akarok!
    Lexon ti meg csak beszéltek.

  37. miska72 szerint:

    Én a Seres Mária ügyben is gyűjtöttem aláírásokat! Civilszervezeti Tag vagyok! Mert nem hagyom, hogy az értékeinket elkótyavetyéljék!

  38. Attila szerint:

    Miska, ha politikáról van szó, akkor a legtöbb dolgot kételkedve fogadom. Abban leginkább körök érdeke dominál, nem a közérdek.

  39. miska72 szerint:

    Attila, mem a politikai MAFFIA körökre gondoltam!?

  40. Papi szerint:

    Miska72!
    Nem vitatkozi akarok de kérlek nézd végi a beírásaidat. Ha jól értem az önkorival volt jogi problémád több is (remélem jól értettelek!) de szinte mindet megnyerted a bíróságon. Remélem jól értettelek. Ha így van akkor valahol mégis van igazságszolgáltatás ebben a gyönyörű kis hazában. Ha így van miért nem bízól abban, hogy igenis lessz felelőségre vonás. Egyébként Morvai is végig gondolhatná ezt mielött Balóval ágyba megy. (Azt hiszem ezt nem kellett volna!).
    Attila mutatnál olyan fényképet vagy csak megint csak írtál valamit?

  41. miska72 szerint:

    Papi a felelőségre vonás a MAI NAPIG NEM TÖRTÉNT MEG!
    Figyelj Papi, ha megtörténne az egész Önori sittre kerülne!
    Na ezért nem történik meg. Mert a hatóságok (rendőrség, Ügyészség )is az Önkorit VÉDI!
    Ez egy szervezett bűnszervezet! Igyzat adtak meg új eljárás meg minden, de ez 2004. szeptember. 07-től a mai napig 2009. július. 25. ig folyamatban van! A tettesek meg feljebb kerültek, vagy már nem dolgoznak ott! Vágod? Sittre nem került senki! Az én időmet, munkámat NEM FIZETTE MEG SENKI! A rágalmazásomat, meghurcolásomat, NEM FIZETTE MEG SENKI!
    Az ügyel még az atyaúristeni is megkerestem!
    Az összes hivatalt bejártam!
    Ombucman, Közigazgatási Minisztérium, Rendőrség, Közighivatal, Önormányzat, Birtokvédelem, A Teve Plázában is voltam személyesen!
    Miről beszélsz?
    Mi ez ha nem MAFFIA!

  42. miska72 szerint:

    Eddíg kell tartani egy ügynek?
    Tudod Papi kényszerítő intézkedésnek megvéstem a szomszéd kerítését, azt hittem, hogy igy majd kiderül az igazság. A rendőrség kideríti az igazságot! De nem így történt! A rendőrség a szomszédomnak és az Önkormányzatnak hitt! Az Önkorí meg a KözigHivatallal együtt elvesztette a pert! Tehát? HAMISAK azok az adatok amti a RENDŐRSÉGNEK SZOLGÁLTATTAK! Ezt közöltem a rendőrséggel! Azt mondták, hog NEM ÉRDEKLI ŐKET! Ők LEZÁRTÁK SZ ÜGYET! Közöltem ezt az Ügyészséggel is! Ott is szt mondták, hogy NEM ÉRDEKLI ŐKET! Ők LEZÁRTÁK SZ ÜGYET!
    Az első bírósági tárgyaláson meg meg se hallgattak!Pedig az ügy teljes össefüggéseiben értelmezhető! Ott csak a rongálás volt téma! De van egy OK OKOZAT! Miért jutott idáig ez az ügy? Ezt már kutyát macskát nem érdekelte! A bíró mentátorhoz küldött engem és a sértettet. a mentátori megbeszélésen nem tutunk megegyezni. Így az ügy visszakerült a büntető eljárásba. Majd valamikor összel lessz a tárgyalás. Azt, hogy mikor szt nem tudom mert még nem kaptam értesítést. De az is lehet, hogy csak 2010-ben, mert isten barmai lessan őrőlnek.

  43. CsepeliXXI szerint:

    Egy fasisztának titulált lap keményen lehúzta a leplet Drazséról.
    (Lsd.terrorista robbantások)A csávó keményen hazudott.Előtte kábitószert akart a HirTV-sek kocsijába elrejtetni.És ez a belügyminiszter a mai napig is?Miről beszélünk?Ez itt rosszabb mint a Balkán.

  44. Vincent Hanna szerint:

    Kedves Miska72!

    Látom, akármennyi hivatalt is bejártál nem vagy túl tájékozott a jogi útvesztőkben. egy büntetőeljárást és egy közigazgatási eljárást nem mossunk már össze. A kettő két teljesen külön dolog. Itt nincs ok-okozati összefüggés. Az egyik nem következik a másikból. Ez egy fatális tévedés a részedről. Egy büntetőeljárás tárgyát nem képezi a mellette folyó közigazgatási eljárás és ez fordítva sem igaz. Te kivágtad a szomszédod orgonáit és megvésted a kerítést. Kvázi rongáltál, amit csak szándékosan lehet elkövetni. Az, hogy az önkormányzat neked 400 valahány napig nem foglalkozott az ügyeddel az egy másik dolog. attól még neked nem volt jogod önhatalmúlag intézkedni és megrongálni azt, ami a szomszédé. tehát a magyar Btk. szerint bűncselekményt követtél el….

  45. miska72 szerint:

    Kedves Vincent Hanna!

    Ezt rosszul tudod te is és a hatóságok is!
    Sajnos szellemi fogyatékosok vannak mindenhol!
    Mellékeltem a cselekményem indokát!
    MELLÉKELTEM A TÖRVÉNYT A HATÓSÁGOKNAK!! Tudod erre a törvény lehetőséget ad! Én se vagyok HÜLYE! TÁLYÉKOZÓDTAM! A HATÓSÁGOK MEG TÁTOTT SZÁJJAL NÉZNEK! 🙂 🙂 🙂 🙂
    Csak az a baj, hogy egyesek libatömésért kaptak diplomát!
    Tudod Hanna az követett el előbb bűncselekményt aki átkerített!

  46. miska72 szerint:

    Ha nem kerít át, akkor nem vésem meg!
    Ilyen egyszerű! Én adíg véstem amíg a telekhatárom tart!
    Tehát a szomszédom követte el a büncselekményt, amikor átkerített!
    Remélem érthető?
    Ajánlom figyelmedbe a tulajdonjog védelme című fejezetet.
    A tulajdonjog tartalma és védelme
    BTK!
    A birtokvédelem

    A jogos önhatalom

    A legegyszerűbb (és legősibb) birtokvédelem a jogos önhatalom. A birtokos a birtoka ellen irányuló támadást – a birtok megvédéséhez szükséges mértékben – önhatalommal is elháríthatja .
    Látod képben vagyok!

  47. miska72 szerint:

    Ja bocsi itt a paragrafus száma is!

    190. § (1) A birtokos a birtoka ellen irányuló támadást – a birtok megvédéséhez szükséges mértékben – önhatalommal is elháríthatja.
    Info Magyarország.hu 😉

    Demokrácia?
    DIKTATÚRA!

  48. miska72 szerint:

    Hidd el, nem hiába nem vagyok még sitten!
    Szerinted a titkosdzolgálatok nem kaptak volna még el?
    Az a baj hogy én nem rágalmazom a hatóságokat és a megnevezett személyeket, hanem ez a valóság!

  49. miska72 szerint:

    Ja kedves Vincent Hanna, és ha egy közigazgatási eljárásban bűncselekmény merül fel amit a BTK büntet akkor szt mondjuk, hogy Ön rossz hejen van? A hatóságoknak együtt kell működni egymással!
    ÁTehát ha büntetőügyileg felmerül valami, akor át kell adni az ügyet a büntető szakaszba!

    Az is érdekes, hogy ellenem közigazgatási, és büntető eljárás is indult!
    A törvény szernt 1 cselekményért csak 1 x lehet BÜNTETNI!
    Na engem meg 2 x BÜNTETTEK MEG!
    Birtokvédelem KÖZIGAZGATÁS!
    Büntetőügy BÍRÓSÁG!

    Na erre varjál gombot!

  50. Vincent Hanna szerint:

    Kedves Miska72!

    Látom tényleg elvesztél a paragrafusok útvesztőjében. A Btk-nak semmi köze a jogos önhatalomhoz és a birtokvédelemhez. A 190. §. a Btk-ban a cserbenhagyás vétsége. Amit te leírtál az az 1959. évi IV. törvény, ami a Ptk. A kettő között sem összefüggés, sem kapcsolat nincs. Az egyik a büntető a másik a polgári törvénykönyvünk. De amit leírtál az igaz. Csak arra is kitér a törvény, hogy a jogos önhatalom és a birtok megvédése nem alakulhat át megtorlássá. Ha a szomszédod átkerített maximum birtokvédelmi eljárást kezdeményezhettél volna ellene, mert ő nem követett el bűncselekményt. Ha te önhatalmúlag intézkedtél és ezzel kárt okoztál, akkor te bűncselekményt követtél el (rongálás) és ezért téged el fognak ítélni. Valamit rosszul tudni rosszabb, mint nem tudni….

  51. Vincent Hanna szerint:

    A demokrácia és diktatúra mondatodra meg csak annyit reagálnék, hogy azért tartunk itt, mert tele van ez a kis ország olyan emberekkel, mint te és a hozzád hasonlók, akik fittyet hánynak a törvényekre.

  52. miska72 szerint:

    Kedves Vincent Hanna!

    Valóban a PTK! Látom képben vagy.
    Engem ezért NEM FOGNAK ELÍTÉLNI!
    Majd meglátod!
    A birtokvédelmi osztályon leszärták a problémámat!
    A rendőrségem lesz@rták a problémámat!
    Az Önkormányzati Minisztériumban lesz@rták a problémámat!
    A ………………..nál lesz@rták a problémámat!
    A ………………..nál lesz@rták a problémámat!
    A ………………..nál lesz@rták a problémámat!
    A……………………………………………………………..!
    Mondom! Még az atyaúristent is megkerestem!
    Megkerestem a Polgármestert! Tóth Mihályt!
    Megkerestem a jegyzőt! Dr. Szeles Gábort!

    Ki felel a törvényes MŰKÖDÉSÉRT?
    Ha benne vagy a témában akkor tudod.
    A törvényes működésért a jegyző a FELELŐS!
    Az öszes HATÁROZATUK HAMIS VOLT! Olyan rajzokat vettek át az Építésügyi osztályon amin NINCS FŐBEJÁRAT! De a hatóság serint MEGFELEL A VALÓSÁGNAK! Ezt egy okl. Építészmérnök rajzolta!
    De én követek el büncselekményt! Én vagyok a gazember? Én vaygok a szélhámos? Nem aki a HAMIS adatokat szolgálzatja? Nem aki az okirat hamisítást elköveti? Mert az okírat hamisítást is elkövették!

  53. miska72 szerint:

    Az utolsó hozzászólásodat meg KIKÉREM MAGAMNAK!
    A törvényes utat választottam de mindenhol LESZ@RTAK!
    Nem egyból estem neki a kerítésnek! Nem egyből vágtam le az orgonákat!
    Ezeket DOKUMENTUMOKKAL TUDOM BIZONYÍTANI!
    Miről beszélsz?
    Ezt az utat végső elkeseredetségemben, kényszerítő intézkedés gyanánt tettem meg, hogy majd más hatóságok is beszálnak az ügybe, és kiderül az igazság! De az összes hatóság a másikat védi! Ez egy szervezett bűnszervezet! Elhiheted.

  54. Vincent Hanna szerint:

    Miska72!

    Az utolsó hozzászólásommal valóban egy kicsit elragadtattam magam, ezért elnézést kérek.
    Amit itt leírtál az alapján te bűncselekményt követtél el. Akármennyire is úgy van, hogy minden fórumot végigjártál nincs jogod önhatalmúlag intézkedni, pláne kényszerítő intézkedéseket tenni, mert úgy gondolod igazad van. Sajnos akárhonnan is nézzük bűncselekményt követtél el, mert rongáltál. Még akkor is, ha a szomszéd kerítése jogellenes volt. Örülj, ha kártérítést nem kell fizetned. A hatóságok által szolgáltatott adatok pedig biztosan nem hamisak, csak nem felelnek meg a valóságnak. Ha valami hamis, az szándékosságot feltételez, ha pedig valami nem fedi a valóságot abban benne lehet a gondatlanság is. De sajnos ezért téged a büntetőeljárásban el fog ítélni a Bíróság. Az már más kérdés, hogy a polgárjogi pert- ha igazad van- meg fogod nyerni. De attól még a szomszédod beperelhet a kártérítésért. Nem kell mindenben a politikát látni, csak tájékozódni kell rendesen és alaposan.

  55. Vincent Hanna szerint:

    Azért nincs jogod önhatalmúlag intézkedni, mert ha utánanézel a Ptk. 190. §.-a azt is leírja, hogy a birtok védelme nem alkulhat át “megtorlássá”.

  56. miska72 szerint:

    Kedves Hanna!

    Nem csag gondoltam, hogy IGAZAM van! A KÖZIGAZGATÁSI BÍRÓSÁG meg is állapította! Jogerős Í T É L E T BIZONYÍTJA az IGAZAMAT!

    De ha jobban utánnézel a paragafusoknak akkor te is és én is össze tudunk szedni olyan paragrafusokat, hogy ezek az intézkedések, kimerítik a szervezett bűnszervezet fogalmát!

    Te is pont ait csinálod velem mint a hatóságok. Minden áron engem akarsz beállítani BŰNÖZŐNEK. Most kérlek pobálj olyan paragrafusokat keresni ami azt állapítja meg, hogy nekem van igazam. Próbálj me úgy paragrafusokat keresni mintha te lennél az elkövető.

    Ha minden hatóságot bejártál és már nem tudsz hová fordulni, mi a tehendő? Mit bizonyít a megnyert Közigyzgatási ÍTÉLET? Mert a megnyert Közigazgatási ÍTÉLET alapján igazam van! Mert a Renőrségnél és az Ügyészségnél, és a Büntető Bíróságnál is ezen dokumentumok alapján vagyok feljelentve, ezeket a Közigyzgatási BÍRÓSÁG MEGSEMMISÍTETTE!
    Tehát azok a dokumentumok SEMMISEK!

  57. miska72 szerint:

    Mind a ketten kimérettük a telekhatárt! Mi is és a szomszéd is! Tehát Ő tudta, hogy átkerített! De ennek ellenére FELJELENTETT! Tehát? Félrevezette a Hatóságot! (rendőrséget!) A rendőrség jelentett fel, úgy hogy közben a szomzédom ellen volt KÖZIGAZGATÁSI ELJÁRÁS! Mi köze a rendőrségnek a magántulajdonhoz? Eltilthat a további cselekménytől, pénzbírság, max szerintem, azt ennyi. A tujajdonos mehet POLGÁRI PERES BÍRÓSÁGRA! Ellenem nyomoz a rendőrség, nekem meg azt mondták mehetek Polgári peres Bíróságra, és úgy kivágtak, mint macskát sz@rni!

    Magyar rendőr velünk van?

  58. miska72 szerint:

    Ez NEM MEGTORLÁS!!!!!!! Jogos BÍRTOKVÉDELEM! Kényszerítő intézkedés! A HATÓSÁGOK NEM TETTEK SEMMIT! Szerinted bele kellett volna sz@rjak az egészbe? A birtokost birtok védelem illeti meg. Ezt te is tudod, látom képben vagy. Akkor én hol kérhetem ezt a védelmet? Mondom, mindenhonan ELHAJTOTTAK MINT A LEGYET! A szomszédom kezdte a rongálást amikor megfosztotta a támasztott kerítésem és támfalam a homoktól amikor a kerítésem és támfalam mellé még egy kerítést épített!
    A szakértő szerint ezt a szerkezetet TÚLZÁS támfalnak nevezni! Hogy lehet egy ilyen szerkezetett megfosztani a földrtámasztól? Az összes kerítésoszlop megdőlt szomszéd felé! Tehá tŐ követte el a rongálást! Az ő telke magasabb több mint 1 méterrel! A hatóság CSEPELI ÖNKORMÁNYZAT CS. I. és csapata, azt is elhallgatta, hogy KÖZÖSSEN KELL TÁMFALAT ÉPÍTENÜNK! A szomszéd házának a sarka 95 cm-re van ettől a támfalszerüű szerketettől! A háza nem párhuzamos ezzel a támfallal, meg van csavarva, a hátulja KB, 2,5 méterrel beljebb esik.

  59. Vincent Hanna szerint:

    Olyan paragrafust én nem találtam, ami a szervezett bűnszervezetről szól. Amennyiben a közigazgatási eljárásban neked adtak igazat, akkor az ügyben a végzés végrehajtható. De nem önhatalmúlag. Mindennek meg van a maga elintézési módja, de a te esetben nem az önhatalmú intézkedés. Ezek szerint egy lépcsőfokot mégiscsak kihagytál.
    Tisztázzuk a fogalmakat: én nem írtam, hogy bűnöző lennél. A bűnöző az a személy, aki arra teszi fel az életét, hogy létfenntartását folyamtosan bűncselekmények elkövetésből biztosítja. Ezen kívül van még a bűnelkövető… Ha a véleményed szerint te az előző vagy, akkor az gázos. De javasolom, hogy alaposan nézd át a büntetőeljárásról szóló törvényt is, találsz benne számodra érdekes dolgokat. A Rendőrségnek mi köze a magántulajdonhoz? Vannak a büntetőtörvénykönyben a vagyon elleni bűncselekmények. Ezek közé tartozik a rongálás is.

  60. miska72 szerint:

    De a mai napig NEM HAJTOTTÁK VÉGRE! A pert kb. 2 éve nyertem meg!

  61. miska72 szerint:

    Jó, de a rendőrség HAMIS adatok alapján cselekedett!

  62. miska72 szerint:

    Mondol a szolmszédom E L E N volt Önkormányzati eljárás! Miért neki hittek? Miért az Önkormányzatnak hittek? Az Önkormányzat elvesztette a pert! Az Önkormányzati Dokumentumok elepján jelentettek fel! Az meg meg lett SEMMISÍTVE!
    A hamis adatszolgáltatást olvasd el!
    El lehet követni jóhiszeműen! akkor vétség!
    De el hehet követni ……………….. akkor BŰNCSELEKMÉNY!
    A törvény ezt is azt is bünteti!

  63. miska72 szerint:

    Próbálj olyan törvényt keresni ami a HATÓSÁGOT vagy azt a hatósági szeméyt bűnteti aki bűncselekményt követ el!
    Ilyet én nem találtam! Vajon miért? Mert a törvény azt feltételezi, hogy a hatóságok és hatósági személyenk NEM követnek el bűncselekményt?

  64. miska72 szerint:

    Mentő körülmény elhallgatása

    243. § (1) Aki olyan tényt, amelytől a büntetőeljárás alá vont személy felmentése függhet, vele, védőjével vagy a hatósággal nem közöl, bűntettet követ el, és öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

    (2) Nem büntethető az (1) bekezdés alapján

    a) aki a tény közlésével önmagát vagy hozzátartozóját bűncselekmény elkövetésével vádolná,

    b) akinek tanúkénti kihallgatása a törvénynél fogva kizárt.

    Vajon miért nem értesítették a fordulatról a Bíróságot? Az új eljárás szerint ki kell bontani a kerítést! Tehát a rongálással BESEGÍTETTEM a bontásba! Igy RONGÁLÁS NEM TÖRTÉNT!

  65. miska72 szerint:

    És ezzel dől mindenki! Csepeli Önkori, Pesterzsébeti Önkori, (mivel az ügy most ott van) Építés Felügyelet, Rendőrség, Ügyészség! 🙂 🙂 🙂 🙂
    A bűntető Bíróság erről NEM TUD SEMMIT!

  66. miska72 szerint:

    Na látod ez a bűnsszervezet!

  67. miska72 szerint:

    A hatósági személy is hazudhat, ha magát vagy hozzátartozóját bűncselekmély elkövetésével vádolná!
    De ha én nekem Panaszom van akkor nem az az illető a hibás! Hanem a HATÓSÁG! Na látod, ez itt a baj! Kiosztanak a hatósságnak egy ejnye bejnyét aztán minden megy tovább, sőt az illetőt aki hibázik magasabb pozícióba rakják!

  68. miska72 szerint:

    Mi van ha a hatósági személy hallgatja el a MENTŐKÖRÜLMÉNYT?
    Ez ugye érdekes?

  69. miska72 szerint:

    A azomszédom is tudja, hogy NINCS IGAZA! De ha visszavonja a bűntető feljelentést akkor saját magát vádólná meg bűncselekmény elkövetésével! Mert akkor félrevezette a hatóságokat! Akkor a dominó borulni kezdene! Mert akkor hibázott az öszes Hatóság! Rendőrség, ügyészség, Önkormányzatok, Építés Felügyelet, Igazságügyi szakértők, helyszinelők, stb. stb! 😉

  70. Vincent Hanna szerint:

    “Hatósági személy” a mentő körülmény elhallgatását nem követheti el. ezt a bűncselekményt csak olyan személy követheti el, akit az ügyben tanúként nem hallgattak ki. Ha kihallgatták és nem az igazat vallotta, akkor az hamis tanúzás. Ha a végzés végrehajtható volt és szerinted a rongálással besegítettél a bontásba azzal túllépted a jogos birtokvédelmedet. Kvázi bűncselekményt követtél el, ha az általad okozott kár a szabálysértési értékhatárt meghaladta.
    Látom nem őrölünk egy malomban. A Rendőrség a te esetetben nem vizsgálta, hogy az önkormányzat milyen adatokat szolgáltatott, mert ez egy büntetőeljárásban nem releváns. Ott senki nem fog neked kimenni és ellenőrizni, hogy a műszaki rajz, amit a telekről kaptak a valóságnak megfelel-e. Mert a büntetőügy vizsgálatának tárgyát nem képezi a mellette folyó polgári jogvita. Bele kellene nyugodni, hogy ha rongáltál, akkor azért el fognak ítélni.

  71. miska72 szerint:

    Akkor itt Qrva nagy balhé lessz!

  72. miska72 szerint:

    De az Önkormányzat sz@rul végezte a munkályát!

  73. miska72 szerint:

    Ha normálissan dolgoznak, sz nem történik meg! Meddig lehet az állampolgárt szivatni a hamis adatokkal!

  74. miska72 szerint:

    Na látod erről beszélek a kiskapu, a hatósági személy! A hatósági személy is egy GAZEMBER, ha a mentőkörülményt elhallgatja! Ilyenért én akasztanák!

  75. miska72 szerint:

    Akkor rongálztam volna, ha ott maradhatna a kerítés! Remélem értető!
    Mibel az egészet ki kell bontani, ÍGY RONGÁLÁS NEM TÖRTÉNT!

  76. miska72 szerint:

    Kedves Hanna!

    Azt írod: “Látom nem őrölünk egy malomban. A Rendőrség a te esetetben nem vizsgálta, hogy az önkormányzat milyen adatokat szolgáltatott, mert ez egy büntetőeljárásban nem releváns.”

    Egy büntető eljárásban nem relevánsak a HAMIS ADATOK?
    Ezt ugye viccnek szántad?

  77. miska72 szerint:

    Valóban a rendőrség NEM VIZSGÁLTA sz adatokat, de nyilatkozott róla az ügyészségnek! Magyarul, TOVÁBBÍTOTTA a HAMIS ADATOKAT!

  78. miska72 szerint:

    Tehát akkor az Önkormányzat büntetlenül szolgáltathat HAMIS adatokat a rendőrságnek? Mert ügye nem magánszemély követte el zt a cselekedetet, hanem HATÓSÁGI személy! Mert ügye nam az adott illető követte al a cselekményt, hanem az Önkormányzat?
    Na ezek a kiskapukvannak ebben a QRVA orszgban!

    A rendőrség átkeresztel Mihályról MIKLÓSRA! Az irányítószám nem egyezik!
    De én vagyok a hülye bünözö, ezek a kutyát macskát nem érdelkik!
    Tudod mennyi HAMIS ADAT van az aktában?
    SÍRVAFAKADNÁL!

    Ok okozat! Miért kerültem ide? Mert ebben a QRVA országban nem lehet normálisan ügyet intézni! Mert szellemi fogyatékosok vannak a hivatalokban!
    A rendőrség miért intézkedett? Mikor én bementem, miért hajtottak el mint macskát sz@rni? a vésés az után történt miután mind a ketten kimérettük a telket! Mi is és a szomszédom is! Én csak addíg véstem amíg a telkem tart!
    A rendőrségnek is, és az Önkormányzatnak is, úgy kellett volna lefolytatni az eljárást, hogy hol a telekhatár? Kimérették a telket?
    IGEN!
    B. Sándor elfogadja a földmérője mérőpontját? ……………… Igen!
    T. Mihály elfogadja a földmérője mérőpontját? …………………Igen!
    Mind a kettőnk földmérője ugyan oda húzta a jelet egymás alá!
    Kihúzni egy spárgát, és megállapítani a tényeket!
    B. Sándor látja ogy átnyúlik a kerítése alapja a másik ingatlanra?
    ……………. IGEN?
    Akkor átkerített!
    Hátul még a deszka is átlóg!
    A lábazat és a fa kerítés alá, alámegy a spárga!

    Ezek DIPLOMÁS EMBEREK?

  79. miska72 szerint:

    Majd meglátd, hogy engem NEM FOGNAK ELÍTÉLNI!

  80. miska72 szerint:

    A második Önkormányzati pernél is elakartak utasítani. Mivel 2 pert is megnyertem jogerősen!
    Ott is azt állapította meg a Bító, hogy minden szabályos, minden törvényes, minden jogszerű minden szakszerű volt.

    Úgy kezdte a tárgyalást:

    Ugye tudja, hogy elutasíthattam volna?
    Mi itt a gond?
    Aztán bemutattam a bizonyítékokat, hol vannak a kiskapuk kijátszva.
    Átadtam egy mappaköteget, pirossal kijavitva felnagyítva a hibákat.
    Kiküldött a teremből, felfüggesztette a tárgyalást.
    Majd 20 pec múlva behívott és kihírdette az ÍTÉLETET.
    GRATULÁLOK A PERT MEGNYERTE!
    Az illetéket és a perköltséget, a magyar állam fizeti!
    Nem az, aki, akik, ELQRTÁK!
    A felperes a Közigazgatási Hivatal volt! Az ügyvéd a szabályos idézés ellenére, NEM JELENT MEG!

  81. miska72 szerint:

    Hanna továbbá még egy észrevétel!

    Azt ítrtad: “Látom nem őrölünk egy malomban. A Rendőrség a te esetetben nem vizsgálta, hogy az önkormányzat milyen adatokat szolgáltatott, mert ez egy büntetőeljárásban nem releváns.”

    Akkor a rendőrség hogy használ fel olyan adatokat amit nem Ő nyomozott, derített ki?
    Mert azok az adatok amiket az Önkormányzattól kapott, a rendőrség, azok,KÖZIGYZGATÁSI ADATOK!
    NEM BÜNTETŐÜGYI ADATOK!
    Ja, hogy így már fellehet használni a közigazgatási adatokat?
    Az hogy ezek az adatok HAMISAK az a kutyát, macskát, nem érdekli?

  82. miska72 szerint:

    Ezek az átadott adatok lettek MEGSEMMISÍTVE a Közigyzgatási Bíróságon!
    De rá is volt írva az átadott dokumentunokra, hogy NEM JOGERŐS!!!!
    De a hülye rendőr intézkedett!

  83. miska72 szerint:

    Na Hanna is csendben maradt . 😉

Itt lehet hozzászólni !