Megnyílt Födő Gábor grafikusművész kiállítása

Csepel.hu

gma_6543

Födő Gábor grafikusművész mutatkozott be alkotásaival a Nagy Imre ÁMK és a Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanári kiállításán február 22-én.

”A hely kötelez” című tárlaton az iskola drámacsoportjának tagjai adtak műsort, majd Geisbühl Tünde festőművész, a képző- és iparművészeti ág munkaközösség vezetője nyitotta meg a kiállítást.

A grafikus munkásságát a következőképp méltatta: „Födő Gábor valami olyat pótol a munkáiból áradó hangulattal, tartalommal, amiből ma hiányunk van, az egyszerűség, a türelem, a nyugalom, az elfogadás és az érintés. Úgy érzem, az alkotásai olyanok, mint valami bölcs mosoly, egy kedves érintés, ami lecsendesít, kedvet és lehetőséget teremt bennünk, hogy lássuk és szeressük azt az egyszerű hétköznapi valamit, amiben élünk, ami körülvesz, amin amúgy általában figyelem nélkül tovább rohanunk.”

A megnyitó után Geisbühl Tünde a kortárs képzőművésznek emlékül nyújtotta át a kiállított alkotások lenyomatát, amelyet a művészeti iskolás gyerekek készítettek. Ezt követően a grafikus saját képével köszönte meg a festőművész sokéves munkáját.

Az alkotó a Csepel.hu kérdésére elmondta: munkáinak témáit a legkülönbözőbb élethelyzetek ihletik, főként az emberi viszonyokból merít. Figurális dolgainak készítésében inspirálják még a különféle anyaghasználatok, a mindennapi viszonyrendszerek, ez lehet családi esemény, iskolai példa vagy gyermekkorban történt emlék.

A tárlat március közepéig tekinthető meg az ÁMK galériájában

 

AZS

Fotó: Gubis Mariann

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !