Borbély Lénárd: Vélemény az Olimpiáról

Csepel.hu

16832367_407356542947553_8304893429961899265_n

Végre volt egy olyan közös ügy, ami felülírta a pártpolitikát és nemzeti egységet teremtett. Egészen mostanáig. Karnyújtásnyira volt az esélye annak, hogy Budapest győzzön.

Az olimpiarendezés elvesztése Csepelt súlyosan érinti. Olyan fejlesztések valósultak volna meg biztosan 2024-ig, amire évtizedek óta várunk, és így talán hosszú ideig várnunk kell.

Ilyen a Galvani híd megépítése, a belvárosba való egyszerűbb és gyorsabb bejutás vagy Észak-Csepel fejlesztése. (Amit 2005-ben a csepeli MSZP eladott annak érdekében, hogy ne menjen csődbe a kerület. „Véletlenül” még a tervezett híd pilléreinek a helyét is eladták.) Az olimpia által felértékelődött volna a kerületünk, nőtt volna az ingatlanok értéke, és ezzel a csepeliek vagyona is.

Sajnálom, hogy azok az ellenzéki pártok, akik teljes mellszélességgel kiálltak az olimpia megrendezése mellett, politikai haszonlesés miatt megváltoztatták a véleményüket. Azok a csepeli képviselők, akik most örömittasan adják hírül a nagyvilágnak, hogy sikerült az olimpia rendezését megakadályozni, néhány évvel ezelőtt még a rendezés mellett érveltek. Ráadásul olyan érvekkel, amiket már én is elmondtam. Mindez jegyzőkönyvekben szerepel. Egyetértés volt.

A saját eszközeinkkel folytatjuk a kerület fejlesztését, és azon dolgozunk, hogy a tervezett közlekedési beruházások mielőbb megvalósuljanak. Ebben a munkában mindenkire számítunk!

Csepel.hu

44 hozzászólás “Borbély Lénárd: Vélemény az Olimpiáról” bejegyzésre

  1. Betke szerint:

    Milyen fejlesztések és miért nem valósulhat meg? Ingatlanok felértékelődése ezen a területen? Az utolsó tervben Csepel teljesen kimaradt, hacsak a hév útvonalának átalakitását nem vesszük ide! Egyenlőre jól jönne Csepelnek egy hiteles, főleg a királyerdei résznek, légszennyezés mérő, mert nem kapunk normális tájékoztatást!

  2. kerdezo szerint:

    Lénárdka!

    Zavard már a Bercsik Károly barátodat Ábel Attilával karöltve az Erdősor utca azon szakaszára, aminek a gondozása, karbantartása a kerülethez tartozik.
    Pedig bazdmeg csak 200-300 méterről van szó…
    Ne papolj már a zemút 8 évről, mert a zemútnyolcévből a zutolsó 3 év a Te nyakadba varrható…

  3. barvagarbalarka szerint:

    Meg lehet próbálni utólag átírni a tényeket, de attól még a tény tény marad: a villamost gyakorlatilag senki nem várta, 5-ös metró az, amire régóta vágyunk. A galvani hidat sem sok ember várta, az az albertfalvai híd.

    A villamosos terv annyira rossz volt, hogy kritizálta többek között a VEKE és a Metróért egyesület is és több független szakmabeli is, ezekre a kritikákra fittyet hánytak a döntéshozók. De ha valaki tisztában van utasforgalmi adatokkal az egyes szakaszokon, illetve van némi ismerete a közlekedés terén, plusz józan paraszti ész, az maga is beláthatta, hogy az egész kivitelezhetetlen jól.

    Eleve: egy gyorsvasúti kapcsolatot lecserélni zavarérzékeny villamosra nem lehet önmagában cél. Önmagában nem, csak ha rájön a vezetésre az olimpiai láz, és próbálja több tízezer ember napi közlekedését is annak alárendelni. Annak a két hétnek. A csepel-szigeti lakos meg hadd szívjon 2-3 évtizeden át.

    Eleve, ha 5-ös metrót ígérnek az olimpiára meg értelmes infrastrukturális fejlesztéseket, kérdéses lett volna, hogy összejön-e a szükséges aláírás, nem hogy annak másfél-kétszerese. Itt az is óriási gond volt, hogy az olimpiai fejlesztések simán nem illeszkednek a városlakók, agglomerációban lakók érdekeibe.

  4. Csak úgy ... szerint:

    Talán a Gerincutat kellene folytatni, és a kamionokat nem “beterelni” a központba!

  5. kerdezo szerint:

    Meg kell nézni azoknak az utaknak az állapotát, amik nem a Főváros gondozása alá tartoznak, azok milyen állapotban vannak.

  6. Betke szerint:

    Meg kellene kérdezni a csepeli lakosokat, hogy a Galvani-hid vagy az Ady E. út folytatàsában már oly régen is tervezett hídra van nagyobb szükség! Természetesen a Gubacsi híd felújítása mellett! Nagy valószínűséggel az utóbbi kapna több igent! A Galvani-hid nem sokat segítene a Csepelről való kijutásban! Kopaszi gát fejlesztésében viszont nagyot dobna! Csepel vezetésének a második variáció mellett kell lobbizni!

  7. Nagyapó szerint:

    Nem lesz olimpia, mert az ellenzék hátba támadta. Az ellenzék mottója, hazudunk reggel, este, meg éjjel! Érdemes az ellenzék pálfordulásait figyelni. Ezeknek a hazudozásoknak gazdasági okai vannak. Láthatjuk, hogy a metró korrupció legnagyobb mértékben – az OLAF jelentése szerint – 2006-ban történt. Ebben az évben az OLAF szerint az összes 167 milliárd Ft-ból 147 milliárdot loptak el. Miért? Azért, mert akkor még 4 év volt az újabb választásig, így az elévülési 5 évhez már csak 1 év kellett.
    Hasonló logika működik az olimpia esetében is. 2008-ban még úgy gondolták, hogy átmeneti Fidesz vezetés után visszatérnek. Tehát a nagy kasza reményében olimpia pártiak voltak. Mára kiderült számukra, hogy 2018 elúszott és 2022 sem remélhető, azaz addigra a kivitelezési szerződéseket megkötik, tehát nincs remény a szoclib mutyira, ezért maradt a pillanatnyi „siker” az, hogy újabb 100 évig nem rendezünk olimpiát.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. kerdezo szerint:

    Nagyapó,

    Mondja már meg nekem, hogy mire alapozza azt az állítását, hogy az MSZP bármelyik jövőbeli szavazáson kimutatható szavazatot kap?

  9. barvagarbalarka szerint:

    Nagyapó: Hülyeség ezt az ellenzékre fogni. Az emberek nem akarnak olimpiát és pont. Hagyjuk a vetítést, hogy a pártok így, meg a pártok úgy. A nemzet nem pártokból áll, hanem hús-vér emberekből, akiket hogy úgy mondjam, elfelejtettek megkérdezni az egész olimpiai agymenésről, miközben ők állták volna a cechet. Aki a zenészt fizeti, az rendelheti a nótát!

  10. Csak úgy ... szerint:

    “Az olimpiarendezés elvesztése Csepelt súlyosan érinti.”

    Konkrétan? Részletezve …..

  11. barvagarbalarka szerint:

    Konkrétan vesztünk egy olyan hidat, amitől párszáz méterre van egy másik, meg nem fokozzák le a HÉV-et villamosra. A sportlétesítmények pedig elvileg mindenképp megépülnek olimpiától függetlenül, tehát az nem veszteség. 🙂

  12. Tóth kati szerint:

    Az egészből megint az bizonyosodott be,hogy ezzel a hazaáruló ellenzékkel soha,sehova nem lehet eljutni.Egyébként ki az a mindenki,aki nem akarta az olimpiát?Sőt,az összes ballib hazaáruló párt is támogatta.Sőt,először demszkájék szavaztatták meg az akkori közgyűléssel.Most,hogy néhány gyíkvállú belvárosi hülyegyerek fel tudoot tüzelni kb 200000 ezer hithű komcsit az már nektek mindenki?Ti soha az életben nem fogtok sehova se jutni,de a hiba bennetek van.Gyűlöletből még soha nem épült semmi értelmes.

  13. Szabó Imre szerint:

    100 helyett 190 milliárdba kerül a Puskás stadion!
    Nem is tudom miért nem akarja a nép kecskére bízni a káposztát,
    még szép, hogy ilyen végtelenül pénzéhes kormánnyal nem szabad olimpiát rendezni.

  14. ZsiványZoli szerint:

    Mit veszítettünk az olimpiával?Szerintem annyit hogy kevesebb “talpig becsületes” építési vállalkozó,alvállalkozó és pótalvállalkozósegédhelyettes fogja csapolni az államkasszát.A “baloldal” csak azért fúrta az egészet mert valószínüleg nem az ő érdekeltségébe tartozó cégek építenék a létesítményeket,hanem az Orbanisztánhoz közel állók.2024-ig pedig rengeteg az idő,azalatt akár 2X is lehet forradalom vagy polgárháború,úgyis csak idő kérdése mikor borul a bili és akkor pont nem az olimpia lesz a legfontosabb hanem fegyenctelepek létesítése a jelenlegi politikusok számára.Ott majd lehet sportolni,pl. 1000m futás egy vekni kenyér megszerzéséért vagy szabadstílusú kőtörés egy vacsoráért. Bánya már van.

  15. Nagyapó szerint:

    barvagarbalarka! Nagy tudású, kedvenc politikusa mondta, hogy a mocsár lecsapolásakor nem a békákat kérdezik meg! Cáfolja? Azt viszont tudja, hogy a demokráciákban a hús-vér embereket hús-vér emberek képviselik. Ezek a képviselők megszavazták az olimpiát, majd miután rájöttek, hogy nincs mutyi – ellene szavaztak. Ennyi. Ez a szocialista erkölcs!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  16. barvagarbalarka szerint:

    Tóth kati: Az a legnagyobb baj, hogy a komcsit csak szitokszóként vagytok képesek használni, pedig ha lenne fogalmatok róla, mi az a komcsi, mi zajlott a “komcsi” korszakban, pl. az 50-es években, lehet inkább ismernél rá Orbánra, mint arra a 200 ezer emberre, aki ellen mert mondani a nagyvezírnek. Ezért vagyunk még jogállam, és nem komcsi rendőrállam. Jellemző, hogy ez pont azoknak a fideszeseknek nem tetszik, akik a leghangosabban komcsiznak. Láthatóan fogalmuk sincs róla, hogy ők sokkal közelebb állnak a komcsikhoz, mint akiket szidalmaznak.

  17. barvagarbalarka szerint:

    Nagyapó: Melyik a kedvenc politikusom, árulja el! Én nem tudok ilyesmiről, Ön biztosan tájékozottabb ebben is.

    A baloldali pártok nyilván kétszínűek, de majd ha mutatsz olyan pártot, amelyik nem az a magyar politikai életben, ezt akkor érdemes kiemelni. A fidesz hányféle ideológiát is vallott magáénak a rendszerváltás óta? Amerről a szél fúj.

  18. Letiltatni szerint:

    A népszavazás alkalmával meg lehetett volna mutatni, micsoda nemzeti egység, egyetértés van az olimpia mögött, azonban a legnemesebb demokratikus intézményt pusztán politikai célzatból – a választást megelőző közvetlen időszak miatt – értelmetlenné tették, és nemzet nélkül, a nemzetet figyelmen kívül hagyva ismét döntöttek.

  19. robi szerint:

    Fel sem merül a sok idomított bérencben, hogy az elején kellett volna megkérdezni a lenézett népet, hogy akar-e olimpiát?

    A helyi bérenceknek könnyű dolguk van: semmi önálló gondolat,fent megmondják mit kell mondani, ők meg fújják.

    Mennyi a helyi képviselők tiszteletdíja meg a tanácsnoki fizetés?

  20. strici szerint:

    toth kati!
    megint neked / onnek/ adok igazat.
    a 200ezer feltuzelt nem mindenki.
    14 millio magyar all szemben a 200 ezerrel.
    miert fujtatok le az olimpiat?
    miert nem mertetek vallalni a nepszavazast es nyertetek kiutessel donto megsemmisito tobbseggel????
    egy masik hsz.-ben mar irtam: nem igaz hogy azert mondtatok vissza mert gyengultek az eselyeink.
    egy gyoztes nepszavazassal a hatamogott a szeptemberi dontesre batran mehettek volna kepviseloink.

  21. FaBRiK szerint:

    Ki a fene mondta, hogy az ellenzék nem akar olimpiát? Ki a fene mondta, hogy a magyarok nem akarnak olimpiát? Honnan tudjuk? Lehetett véleményt nyilvánítani? Persze ennek a szavazásnak nem volt értelme, csak a súlytalan kvótanépszavazásnak.

    Az összeset rühellem, legyen az aktuális kormánypárt, vagy az aktuális ellenzék. Ellenzékben mindegyik pofázik, kormányon meg mindenki pont ugyanannyira szarik a fejünkre és lopja a pénzünket.

    Fejlesztés? Peeeersze. Mert pont érdekli a politikust, hogy Teknőc Ernő hogy jut be Csepelről dolgozni. Hogy lehet még bárki ennyire naiv?

  22. Betke szerint:

    Politikusainkat pont az kell, hogy érdekelje, milyen a lakosság konfortérzete! Vagy csak a választási igéretekkel nem fukarkodnak?(kèrdem álnaivan)

  23. Csepel sziget überalles szerint:

    Ezentúl ha meglátok egy momentum standot ráborítom a mocskokra.

  24. Csak úgy ... szerint:

    Egyértelmű, hogy a népszavazás szóba sem jöhetett.
    Mire fogták volna a visszalépést (Rio óta érik), ha nem jön össze ennyi (elegendő) aláírás?

  25. Csaba Királyfi szerint:

    Ennyi beteg kommenteet, látszik hogy sokak teljesen nincsenek képben, vagy csak a saját igazukat akarják úgy bizonygatni, hogy a visszalépés miatt még az sem derülhetett ki hogy a véleményük milyen arányban áll mások véleményével!
    strici
    14 millio magyar? ezt honnan tudod? nem is tudtam hogy ennyien laknak Budapesten… vagy saját népszavazásod eredménye? Ez az egész Budapest ügye, nem tartoznak bele azok akik nem itt élnek!
    Egyáltalán tudjátok mi a demokráciában a népszavazás?! Vagy csak diktatórikusan azért ellenzitek, mert tudjátok hogy nincs igazatok?! Nektek számít a többség véleménye?! Csak mert ez a népszavazáson derülhetett volna ki! Ti magát a demokráciát utasítjátok el, de akkor mit akartok? Kommunizmust? királyságot?diktatúrát?

    Az megint más kérdés hogy sok politikus meglovagolta ezt a hullámot ami azért jellemzi a magyar politikát, hogy az ellenségeskedéssel , mindig el lehet terelni a tényekről, a valós problémákról a figyelmet!

    Köze sincs ahoz hogy visszalépünk az olimpiától annak hogy népszavazás lett kezdeményezve! Ez csak egy kérdés a lakosság felé és egyenlő esélyeket biztosított volna az ellenzők és támogatók között! Sajnos a jelenlegi politika nem tart ígényt az egyenlőségre, azt tesz amit akar, kérdés nélkül dobál milliárdokat és mindíg úgy hátrál meg hogy sose derüljön ki az igazság!
    akinek baja van, az miért nem tudta volna támogatni az olimpiát úgy hogy szavaz?!

  26. strici szerint:

    csaba kiralyfi
    10 millioan voltunk kb. itthon elkezdtunk fogyni + a rendszervaltas utan a “diszidensekre” kezdtek mondani a vilag magyarjai nem az elcsatolt reszek hanem usa ausztralia stb. es most mindenkit magyarositanak.
    nagyvonalakban mondtam a 14 milliot.
    azzal ne gyere hogy csak budapest szavazhatott volna mert
    1 az egesz orszagot erintette volna
    2egy 30 nm2-es lakasba bejelentesz 2 millio embert es szavazni fog.
    lathatod a dolgokat az is szavaz aki eleteben egyszer volt itt mert hoztak allampolgarsagi eskut tenni.

  27. kispajtás szerint:

    Tóth kati szerint:
    2017. február 24., péntek – 17:30
    Botka viszont semmiért nem felelős,ő mint polgármester csak a budipapír beszerzést felügyeli.

    Tóth kati tette helyére a mi Lénárdunkat is – akkor mire itt a nyálverés, ha csak az a dolga, hogy ki mivel/kivel törli ki a seggét a nagy beszarásban – igaz-e, Tóth kati???

  28. Csaba Királyfi szerint:

    strici

    Még mindíg kevered a dolgokat! Momentum kezdeményezése a Budapestieket érintette aza az általad említett 14millió- nem lehetett csak Budapestieknek aláírni a kérőívet!
    Azaz az hogy legyen -e népszavazás, az még mindíg nem azonos azzal, hogy ki miként szavaz ill. ez nem maga a népszavazás volt, hanem az hogy legyen-e! Nem ugyan az!
    Amennyiben eredményes lett volna a kezdeményezés onnantól beszélhettünk volna arról ki mit akar!

    Az megint más kérdés hogy kik írtak alá a Budapestiek közül és kik voltak úgy vele hogy ninimális az esély arra hogy megnyerjük és ezért nem írtak alá , vagy épp hogy azért mentek el mert mellette állnak és be akarják bizonyítani létjogosultságát az olimpia rendezésének!

    Tehát akik mellette vannak azok büszkén irhatták volna alá a kezdeményezést abban a tudatban hogy a többség akarja!

    Arra meg hogy 2 millió embert bejelenteni BP-re… nem igazán tudok mit reagálni, mert külföldön élőknek is van beleszólásuk az itthon élők életébe és jelenleg ezek a statisztikák amik vannak hihetetlenül nagy mértékben csalnak és/vagy nem tartalmaznak olyan részeket ami miatt ne egyoldalú , részrehajló eredmények jönnének ki!
    Embereknek nem az a dolguk hogy elhiggyék mindazt amit le akarnak nyomni a torkukon, hanem az hogy népszavazáson eldöntsék milyen arányban van a kérdés és ennek betartását a kormány sem mellőzheti, hacsak nem épp alkotmánytmódosít…
    Aki a népszavazás ellen van az a demokrácia ellen is!

  29. strici szerint:

    meg mindig elbeszelunk egymas mellett.
    a mondanivalom lenyege a kormany kihatralt a nepszavazas elol mert tudja hogy veszitett volna.
    a veres szaju jobbosoknak irtam miert nem vallaljak a megmerettetest?
    ok voltak eltelve az olimpiaval es ok hangoztatjak a mai napig a kormany mekkora tamogatassal bir.
    ezert irtam ok akike az egesz orszag miert nem mernek 200 ezer ellen szavazni.
    akkor kiderult volna a valos arany.
    en is a nepszavazast szerettem volna.

  30. Hajrá Csepel szerint:

    A nép (Orbán, Tarlós, Borkai) döntött! Aki népszavazást akar bármilyen giga beruházásról, jelen állás szerint hazaáruló kommunista. Én nem írtam alá és szavazni sem mentem volna el, de aki 200ezer aláírót, főleg 20-40 év közötti embert lekommunistáz az egyszerűen buta vagy hazug vagy mind a kettő!

  31. mind_the_gap szerint:

    http://index.hu/belfold/2015/07/06/orban_nelkul_szavaztak_meg_a_budapesti_olimpiat/

    Nem tartozom egyik oldalhoz sem, de hol itt az ellenzéki összefogás?

    A fejlesztések érdekelnek igazán, de telán nem is baj, ha nem azok valósulnak meg, amiket az olimpia miatt akartak lenyomni a csepeliek torkán.

    Én is az albertfalvai hidat támogatom. Rendes utat az M0 felé. A hév modernizálását (lehet felőlem gyorsvillamos), de a jelenlegi nyomvonalon, vagy tovább a kiskörútig.

  32. Tóth kati szerint:

    Annak a h..lye abrakadabra nevünek mondanám,hogy az ötvenes években éjszaka fekete autóval vitték az Andrássy út 60-ba a másként gondolkodókat és akkor még nem múzeumként funkcionált.De valóban félúnk,félünk,hogy bajnaigyurcsány és bandája visszajönnek,megtűzdelve a gyíkvállú momentumosokkal.Ja,az egyik ilyen hülyegyereket mécs janikának hívják,aki mécs imre hazaáruló fia.Nem érdekes?

  33. Tóth kati szerint:

    T.hajrácsepel!Maga is hülyeségeket ír,mert demszkájék szavaztatták meg az akkori közgyűlésben,hogy legyen olimpia Budapesten.
    Egyébként igenis ócska szar komcsi húzás volt ismét ez az aláírásgyűjtés,és ahogy láttam a csepeli piacnál aláírókat,nem az értelmesebb fajták voltak.Az öreg hithű komcsinak minden ilyen munkásmozgalmi cselekedet.Egyébként ennyien vagytok?

  34. Szabó Imre szerint:

    A gyíkeszű katika megmondja a frankót mindig. Rá számíthat a maffiakormány.

  35. Csepel sziget überalles szerint:

    Remélem még 100 évig Orbán és utódai diktálják a krumplis tésztát a csóró pofájába az mszps dk-s momentumos meg mittudomén milyen proli csürhének.

  36. Nagyapó szerint:

    Éticsiga eszű Szabó Imre! Mely pártok szavazták meg a parlamentben az olimpiát?
    Az LMP kivételével az összes.
    Mely pártok szavazták meg a fővárosi közgyűlésben az olimpiát?
    Az LMP kivételével az összes.
    Sajnos/szerencsére olyan az ellenzék, mint Szabó Imre (Szabolcs), akik csak egy év alatt – 2006 – 167 milliárdot loptak (OLAF jelentés)

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop

  37. ezlesz szerint:

    én egész addig 100%-ban az olimpia mellett voltam, amíg be nem lengették, hogy albertfalvi híd helyett először galvani úti, és HÉV helyett villamos. azután is inkább támogattam…de

    új népstadion 190milliárdért? 12ezer eur/szék? egyesült arab emirátusokban építenek ennyiért…spanyoloknál 2-5ezer eur/szék, pedig ott kicsit komolyabb a foci és a stadionok is.
    csak amivel utoljára drágult, abból 2 híd is kijönne, azért álljon már meg a menet. inkább ne legyen népstadion.

    az oké, hogy a 4es metró elbaszott módon valósult meg eddig, és demszkynek börtönben lenne a helye, de erre az a válasz, hogy akkor így marad, és a thököly útra vissza a villamos? hát noooormális? a keletitől már nem kell alagutat ásni, onnan már résfalas kéregvasútként mehet a bosnyákik, onnan meg akár felszínen a pólusig.
    a 190milliárdból az is kijönne.

    a 2013-as budapesti távlati tervekben mit mutatott tarlós? akkor még szó nem volt villamossá alakításról, hanem most kapaszkodjatok meg: 2030-ig déli irányba meghosszabbítják a HÉV-et…..na meddig?
    nem, nem halásztelekig. nem, nem az M0-ig, Auchanig. nem a temetőig, hárosig, csillagtelepig.

    Az erdősor utcáig. besz@rás. Az a jelenlegi pálya végétől 340méter!!!
    2030ig ennyi járna csepelnek. 340m, +1 megálló, ami semmit nem javít, hisz akik ott laknak, azok most is inkább lesétálják azt az 1 megállót.

    340méter. ennyit érünk Bp-nek. Azonnal népszavazás kell csepel elszakadásáról, mint 93ban. Csepel legyen önálló megyei jogú város, és Budapest helyett – azzal mégis egybenőve Pest megye székhelye. Minden világvárosban a csepelhez hasonló települések önállóak, és sokkal nagyobb beleszólásuk van az őket érintő fejlesztésekbe.

    amíg budapesti kerület maradunk, addig csepel annyit fog érni, mint ez a 340méter pálya….
    miközben más kerületek utakat, metrót, villamosokat kapnak. mi meg semmit. 27 év alatt egy fél gerincút, az se úgy, ahogy megígérték anno.

    mi van a hárosi rendezési tervvel? 99-ben már volt. miért hagyják, hogy nadrágszíjparcellákon, egészségtelen, fejleszthetetlen városzerkezet alakuljon ki, ahelyett, hogy még akkor kisajátították és újraparcellázták volna, amíg alig volt ott vmi?

    botrány, hogy a többi kerület fejlődik, miközben a rákóczi út 2×1 sávján meg üllői úti/váci úti forgalom próbál bonyolódni, és sok csepelinek 30 perc az, hogy eljut és felszáll a HÉV-re.

    most már le kéne tenni vmi komoly dolgot a csepeliek asztalára, és nem a kapirgálást (játszótér felújítás, parkosítás) eladni fejlődésnek, mert az nem az.
    fejlődés egy új híd, villamos vonalak áthozása csepelre, HÉV felújítás és hosszabbítás minimum hárosig és kálvin térig, gerincút befejezése.

  38. Tóth kati szerint:

    Eszlesznek igaza van.Csináljunk már valami érdemlegeset is Csepelen,pl. Gerincút,hogy lehessen rendesen ki,meg bejutni Csepelről,különben ugyanolyanok vagyunk,mint tóthmisiék,ígértek fűt-fát és nem csináltak semmit,bár ők még csak nem is “kapirgáltak”.

  39. Hajrá Csepel szerint:

    Tóth Kati! Én meg a sétáló utcában azt láttam, hogy egy 3 fogú vén kaka (remélem nem te voltál) kommunistázza az aláíró huszonévest. A Borároson is nyuggerek komcsizták a huszonéves momentumos lányokat. Demszky sajnos könnyen nyert amikor Schmitt majdnem doktor Plagit(az is mindenhez ért mint Csiszár és a többi őstehetség) indították ellene a szavazáson.Még talán a Habony spanyol drogbárban furcsán pislogó Árpi vagy Tompika is nyert volna Demszky ellen, de figyelmen kívül hagyták, hogy a sportemberek nagyobb része rühelli Schmitt Plagit! Csepelen még ezt sem tudták és díszpolgár lett a pesthidegkúti felesége!Orbán Viktor vagy 10 éve azt mondta, hogy 200ezer szavazatot is komolyan kell venni és szavazni kell! Ez akkor az egész országra vonatkozott! Most több mint 200ezer budapesti aláírást semmibe vett a Nagy Testvér! Az a fránya Orwell.:) 3-4 hónapja újra tömegközlekedek a belvárosban és a rengeteg külföldi, szinte csak fiatalokkal tud nem magyarul kommunikálni. Itt a szép Latin közmondások már nem versenyeznek. Űberallesnek üzenem, hogy ép testben ép lélek! Gyere le a szőnyegre mielőtt a momentumos lányok dobozkáit szeretnéd rugdalni! Először azt az asztalt rúgd fel, ahol Orbán, Tarlós és Borkai rosszul döntött!

  40. Csepelsziget überalles szerint:

    Kussolj már te büdös proli, menjél a momentumos kis szdszes kölykökkel egy buzibárba és élvezkedjetek hogy rúgtatok egyet a magyarokba, olimpia helyett lesz itt makabi játék zsiget fesztivál meg buzifelvonulás ami nektek tetszik, hogy dögölnétek meg.

  41. Betke szerint:

    Csepel sziget……..Önnek is hasonló jókat!

  42. Hajrá Csepel szerint:

    Csepelsziget! Egész életemben sportoltam. Az ilyen kicsi xararcok mint te, maximum egy edzésen voltak. Általában a fizikailag és lelkileg sérült űberalleseken is lehet segíteni.:) Örülök neki, hogy mindenkivel keménykedsz. Konditerem vagy szőmyeg az mindegy, csak ne szedjél szteroidot mert már így is jóval butább vagy az átlagnál! A makabi játékodat meg rajtad mások nem is említették meg. Biztos indulni akarsz rajta.:)

  43. Nagyapó szerint:

    “Budapestnek nem kellett az olimpiára ezermilliárd forint fejlesztési forrás, így abból a vidék fejleszthető. Megemlítette a Kassát, Miskolcot, Debrecent és Szegedet összekötő négysávos autóút tervét, amelyet 2021-ig építenek meg 450 milliárd forintos hazai forrásból.” (Lázár)

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  44. Csaba Királyfi szerint:

    ““Budapestnek nem kellett az olimpiára ezermilliárd forint fejlesztési forrás, így abból a vidék fejleszthető. ”

    Csak és kizárólag? Nincs jobb helye a pénznek?
    Szóval akkor ha nem az olimpia akkor utak?

    A befektetők akik most elesnek az olimpia építéséről, nem maradhatnak munka nélkül… Majd érdekelnek pályázati kiírások, hogy kik… valószínüleg megint gyorspályáztatás lesz, nem hagyhatják cserben a haverokat akik már dörzsölték a kezüket a megrendelésre…
    Ha jól emlékszem Lázár nyilatkozta, hogy az infrastruktura megvalósul budapesten így is úgy is… A látványtervek eddig is kamu volt mind, az utakhoz nem kell, túl nagy.

    csak nehogy kiderüljön a momentum egy nagy útépítő cég…

Itt lehet hozzászólni !