A játékok játéka: Honfoglaló

 

Honfoglaló

Bizonyára több olvasónk is észrevette, hogy ezen a héten nem jelent meg „a hét játéka” cikkünk. Ennek azonban nem valami olyan oka van, amelyre nagyatyáink időnként Cavintont szednek. Sőt. Most olyan jó játékot ajánlunk, amely annyira jó, hogy hétköznapokra nem is ajánlható. Ami ugyanis kis szerkesztőségünkben a Honfoglalóról eszünkbe jut: kihűlt ebéd és vacsora, sodrófával közeledő feleség/anyuka, és persze a „jaj, már reggel van” életérzés. Bár nem kell annyira megijedni, azért a honfoglalásba – melyen először regisztrálnunk kell magunkat – csak akkor érdemes belekezdenünk, ha van időnk, és a számítógép mellett van elég elemózsiánk, innivalónk. Erre a karácsony nyugodtabb pillanatai megfelelőek lehetnek.

17 hozzászólás “A játékok játéka: Honfoglaló” bejegyzésre

  1. Bubus szerint:

    Kíváncsi voltam, hogy mikor mertek már előjönni itt, egy “normális” honlapon egy valóban nem bal- és nem is jobboldali, de igazán történelmi (történelem = jobboldal – sajnos) játékkal. Amúgy, mivel – ahogy jeleztétek is – ezt a játékot szerintem mindenki ismeri. De ha csak egy ember nem ismerte eddig, akkor már megérte. Úgyhogy nem bántok senkit, a játék pedig valóban negyon jó.

  2. németh atti szerint:

    szeretek játszani

  3. ádi szerint:

    szar szar szar nagy szar

  4. Tóth Éva szerint:

    Szerintem nagyszerű a játék! Idősebbek is használhatják agytornának
    rejtvényejtés helyett . Azonkívül tanulni lehet belőle.
    További sok sikert: Éva

  5. Marika szerint:

    Nagyon szeretem ezt a játékot, mert jó ez. Jól megdolgozza az agyunkat. Még több ilyen hasonló játékot szeretnék, ha feltudnának tölteni.

    Köszönettel: Magdika

  6. zed szerint:

    Marika vagy Magdika? Úgy látom, hogy a kedves hozzászólónak úgy megdolgozta az agyát a játék, hogy már a nevét is elfelejtette. Aztán nehogy kiderüljön, hogy Zoltánnak! 🙂 Ha esetleg a kedves játékos már azt sem tudja, fiú e vagy lány, ajánlhatok egy jó módszert a megállapítására… 🙂

  7. Princess szerint:

    Kedves Marika=Magdika!
    Engem is vonzzanak az olyan játékok, amikhez használni kell az agyunkat is, de az főleg akkor érdekes, mikor van egy partner, aki a megfelelő “ellenfél” – azaz stratégiailag nem könnyű őt legyőzni – , így még izgalmasabb a játék.
    Apum nagyon jó kis honfoglaló, és a mai világaban már nem elég, hogy a király lánya szép, de legyen okos is, mert már nincs sárkány, akivel a királyfik megkűzdhetnek, hogy megnyerjék a lány szívét.
    Egy baj van az ilyen internetes játékokkal, hogy ez mind szép és jó az agynak, de mikor vége a játéknak és kikapcsolajuk a gépet, akkor ott a saját való életed és rá kell jönnöd, hogy minden más és amit megszereztél (elfoglaltál), nem lehet a tiéd!
    Erre mi a megoldás?

  8. zed szerint:

    Méghogy nincsen sárkány, akivel meg kell küzdenie a lovagoknak? Hát az anyós micsoda??? 🙂

  9. Princess szerint:

    Kikérem magamnak anyum nevében! 🙂 (Szerencsés lesz az én hercegem, mert anyum, bár anyatigrissé válik ha kell, mégsem sárkánykodik a lovagokkal – apuval— az már más kérdés. 🙂
    Bezzeg a fiús anyák… hát tudnék mit mesélni… (tisztelet a kivételnek – mert ilyennel is találkoztam)
    De akkor hogy is lenne ez? A királylánynak kell még a sárkánnyal is megküzdeni? 🙂 Ez lenne a pofátlanságnak a teteje! 🙂 Nem fordult fel így is a világ a szerepeket illetően?

  10. Papi szerint:

    Zed és minden férfi társamnak!
    Ha jót akarsz nevetni és mindenkinek ajánlom.:
    Kézikönyv a nők elsárkányosodásáról
    A villamoson hangosan nevettem miatta! Minden fiatal nősülő fickónak kötelezővé tenném! 🙂

  11. Papi szerint:

    Princess!
    Hát az egyenjogúság az smafu? 🙂

  12. Princess szerint:

    Az egyenjogúság számomra annyit tesz, hogy én is elirányíthatom az országot, nem csak a király! 🙂 … de egyébként is ki volt az. aki küzdött annó az egyenjogúságért? Mert én nem! (Bár ha valaki nem bírja az elnyomást, akkor az én vagyok.)
    De ha már az egyenjogúságról beszélünk, én megküzdök a sárkánnyal, de akkor a király szüli a gyereket (ebben az esetben ikreket akarok 🙂 ) és a havonta jelentkező problémámmal is ő gyűrkőzzön meg! 🙂
    Mit szólna ehhez a KIRÁLYOM?

  13. Princess szerint:

    Ja és akor majd én mondom, hogy milyen hisztis tud lenni azokon a napokon… 🙂

  14. Princess szerint:

    Csak tudjátok az a baj, hogy manapság nem hogy királyjelöltet nem lehet találni, hanem még szegény legényt sem, mert mind anyuci pici fia, és a NŐ a “kisfiúkra” nem bukik! A királyok meg csatát vívnak messze-messze… de remélem ez nem a I. Rákóczi György fejedelem és a 30-éves háborúja, mert Júlia addigra már csak néni lesz!

  15. Princess szerint:

    Honfoglaló!
    Merre vagy? MIKOR indulsz neki a másik földrész meghódításának?

  16. gh szerint:

    amgy…..:Dsemmi ink.

Itt lehet hozzászólni !