Nagy értékű kisbuszt adományozott az Ökumenikus Segélyszervezetnek Wáberer György

Ökumenikus Segélyszervezet, Csepel.info, Mr. Gabee

Az Ökumenikus Segélyszervezet intézményhálózatában farsang idején egymást követik a közösségi foglalkozások, maskarás ünnepségek, hogy a vidám programok új lendületet hozzanak a rászoruló családok gyermekeinek nehézségektől zsúfolt mindennapjaiba.

Ebbe a sorba illeszkedett bele az a játszóház, amit az Ökumenikus Segélyszervezet a csepeli intézményének látókörében lévő rászoruló családok gyermekei számára szervezett: fánk- és álarckészítéssel várva a rendezvényre meghívott osztálynyi, zömében kisiskolás gyereket.

A rendezvényhez nagy értékű adományozási akció is kapcsolódott. Az Ökumenikus Segélyszervezet által támogatott rászoruló csepeli gyermekeket fogja szállítani a közösségi és fejlesztő foglalkozásokra az a vadonatúj kilenc személyes kisbusz, amelyet pénteken adományozott a szervezetnek Wáberer György.

Közép-Európa egyik legnagyobb trimodális logisztikai központja, a csepeli Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt. társtulajdonosa a járművel hozzájárul ahhoz, hogy a városrész nehéz anyagi körülmények között élő gyermekei biztonságos körülmények között közelíthessék meg a segélyszervezet közösségi rendezvényeit. „Csepel fejlesztése régóta foglalkoztat. Ennek jegyében hajtok végre befektetéseket a Szabadkikötőben. A legmodernebb infrastruktúrát és környezetkímélő technológiákat honosítjuk meg a logisztikai központban és gondunk volt arra is, hogy a megépítsük a csepeli közlekedést a nehézgépjárművek forgalmától tehermentesítő utakat is. A Budapesti Szabadkikötőt Közép-Európa egyik legkorszerűbb közforgalmú kikötőjévé tesszük, amely az eltelt másfél évben 400 munkahelyet teremtett, az idén további 400 ember teljes foglalkoztatását biztosítja. A csepeli gyermekekről sem feledkezem meg: kérem Lehel Lászlót, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatóját: fogadja el ezt a korszerű kisbuszt a gyermekek közlekedésének biztonságosabbá tétele érdekében.” – mondta Wáberer György a kisbusz átadásakor.

Lehel László válaszában mondott köszönetet az adományozónak, és méltatta Wáberer György személyes elkötelezettségét, mellyel az Ökumenikus Segélyszervezet csepeli rászoruló gyermekek felzárkózását segítő munkája mellé állt. Hangsúlyozta: „az adományként kapott kisbusz hiánypótló szerepet tölt majd be a csepeli központ életében; ezzel a járművel juthatnak majd el a gyerekek a közösségi és fejlesztő foglalkozásokra.”

Itt lehet hozzászólni !