Napirenden marad az illegális bevándorlás ügye

Fidesz.hu

Napirenden marad az illegális bevándorlás ügye

2017-ben Európa és Magyarország egyik legnagyobb kihívása az illegális bevándorlás és az azzal összefüggő terrorizmus megfékezése lesz – jelentette ki Németh Szilárd az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának zárt ülését követően.

A bizottság fideszes alelnöke felhívta a figyelmet arra, az illegális bevándorlás ügye napirenden marad. 2017-ben Európa és Magyarország egyik legnagyobb kihívása az illegális bevándorlás és az azzal összefüggő terrorizmus megfékezése lesz – tette hozzá. Németh Szilárd közölte azt is, hogy már évek óta mondják, hogy fel kell készülni arra a veszélyre, melyet az Európába visszatérő dzsihadisták jelentenek.

A képviselő fontos feladatnak nevezte az idegen befolyásolás megállítását is. Németh Szilárd elmondta, azokra a nemzetközi szervezetekre gondol, amelyeket többnyire egy magyar milliárdos által átláthatatlan pénzzel támogatnak és gyakorlatilag fedett ügynöki tevékenységet folytatnak Magyarországon. A közös európai titkosszolgálat kapcsán aláhúzta, minden nemzetnek megvan a saját titkosszolgálata és nemzeti érdeke, ezért nehéz lenne úgynevezett közös titkosszolgálatot létrehozni az unióban.

Az alelnök kitért arra is, hogy a bizottság támogatja a Külgazdasági és Külügyminisztérium valamint a Belügyminisztérium közös előterjesztését arra vonatkozóan, hogy komoly anyagi ráfordítással erősítsék meg a magyar külképviseletek biztonságát az illegális bevándorlás, a terrorizmus, és a kiberterrorizmus jelentette veszélyek miatt.

Forrás: Fidesz.hu

8 hozzászólás “Napirenden marad az illegális bevándorlás ügye” bejegyzésre

  1. Letiltatni szerint:

    Állítsák vissza a csendőrség, és a határőrség intézményeit.

  2. kilgore trout szerint:

    Apropó! Nem látom NSZ napi tízszeri felszólalását Kiss Szilárddal kapcsolatban.

  3. ZsiványZoli szerint:

    Az is elég lenne ha a rendőrség rendőri munkát végezne és nem az ávo-hoz hasonlatos politikai karhatalomként működne.A törvényhozók pedig a véleménnyilvánítás korlátozása helyett pl törvénybe iktatnák hogy minden tiltott határátlépés azonnali kiutasítással járjon.Amennyiben az elkövető nem áll meg a felszólításra,a rendőr-határőr azonnal lábon lőheti.Nem hazafiakból kell belső ellenséget kreálni és otthonukban fegyveresen megtámadni és mikor megvédi magát,bűnözőként kezelni,hanem a kívülről jövő ellenséget harcképtelenné tenni.

  4. Nagyapó szerint:

    Sőt! Nem kell a határsértő bűnözőt elgáncsoló TV operatőrt azonnal kirúgni az N1 TV-ből (Jobbik), majd elítélni!!
    Tényleg, mikor veszik vissza László Petrát?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. Letiltatni szerint:

    A terroristákat támogató Pharonnal, Orbánnal való találkozása miatt kapott illegálisan vízumot a magyar hatóságoktól, illetve vásárolt egy jó adag “letelepedési” kötvényt.

    Ghaith Pharaonnak azért adtunk vízumot, hogy Orbánnal találkozzon
    DSC 9790
    Dezső András DEZSŐ ANDRÁS
    KÖVETÉS
    2017.02.15. 12:49 MÓDOSÍTVA: 2017-02-15 12:50:09

    A Fidesz megfúrta a Pharaon-ügy vizsgálatát
    Pharaon-ügy: az ügyészségben is felmerült, hogy szándékosan mulasztottak
    Pharaon nem úgy jött Magyarországra, ahogy a kormány eddig mondta
    Orbán svájci követe is találkozott Pharaonnal

    Már az első, rövid időtartamra érvényes C típusú vízum kérelmezésénél tudta Ghaith Pharaon, hogy találkozni fog Orbán Viktorral. Ezt bizonyítják azok a vízumkérelem során rögzített információk is, amiket a külügy nem szeretne nyilvánosságra hozni.

    Amikor a pénzmosás és terrorszervezetek finanszírozása miatt körözött szaúdi olajmilliárdos, Ghaith Pharaon 2014 őszén Bejrútban schengeni vízumhoz folyamodott, hogy Magyarországra jöjjön, az illetékesek tudták: Orbán Viktorral találkozik majd. Ezt állítja az Indexnek Demeter Márta országgyűlési képviselő, akinek lehetősége volt betekintenie Pharaon vízumigénylésével kapcsolatos adatokba a Külgazdasági és Külügyminisztériumban (KKM). (Demeter először még tavaly, MSZP-s képviselőként tekintett be az iratokba, akkor vele volt a szintén szocialista Mesterházy Attila is.)
    Orbán kedvenc arab üzletembere, aki CIA-gyanúba keveredett
    Orbán kedvenc arab üzletembere, aki CIA-gyanúba keveredett
    A legbefolyásosabb arab üzleti-politikai szereplőnek tartják Magyarországon, a kormányfő legszűkebb bizalmi köréhez tartozott, de a Pharaon-üggyel megégette magát. Portré Zaid Naffáról.
    Tovább
    Demeter lapunknak elmondta, hogy a vízumügyintézés során rögzített adatokban fel van tüntetve, hogy Pharaon Magyarországon a miniszterelnökkel találkozik majd, méghozzá azon a rendezvényen, amelyet Jordánia tiszteletbeli konzulja, Zaid Naffa szervez (róla itt olvashatja portrénkat). Ezt Naffa jelezte az eljáró illetékeseknek, akiknek a vízumintézés során Pharaon is megerősítette a találkozó tényét.
    Mindez Demeter szerint azt mutatja, hogy Pharaon nem véletlenül találkozott a Naffa által szervezett díszvacsorán Orbán Viktorral, hanem eleve ezt tervezte – olyannyira, hogy a vízumigényléskor a jordániai konzul és ő is hivatkozott erre.
    Demeter szerint ez
    újabb bizonyíték arra, hogy politikai körökből érkező elvárásra az állami szervek közreműködtek abban, hogy egy nemzetközi bűnöző beutazhasson Magyarországra.
    A képviselő szerint ezek fényében már az a kérdés: „Bármilyen bűnöző számára belépőjegy Magyarországra, ha a miniszterelnökkel vacsorázik?”
    A kormány is belezavarodott Orbán állítólagos szaúdi professzorába
    A kormány is belezavarodott Orbán állítólagos szaúdi professzorába
    Körözi az FBI, üzletelt Orbán vejével, vett egy telket a kormányfő szomszédjában, professzorozzák, pedig nem is az. Viszont korábban terroristákat pénzelt. Ő Ghaith Pharaon, akivel a kormány és az amerikai titkosszolgálatok is különösen viselkednek.
    Tovább
    Lázár János korábban azt mondta, hogy Pharaon 2014. október 1-én és október 24-én igényelt C típusú schengeni vízumot Magyarországtól. A miniszter szerint az üzletember kérelmét feltöltötték a schengeni rendszerbe, külön tagállami konzultációkat is folytattak, és egyik európai ország sem emelt kifogást az ellen, hogy Pharaon belépjen az országba. Sőt – mondta Lázár –, a németek közölték, hogy Pharaon belépése az EU területére nem sérti az érdekeiket.
    Lázár ugyanakkor egy szóval sem említette, hogy Pharaon kifejezetten azért kérte a vízumot, hogy Orbánnal találkozzon – ahogy ezt most Demeter állítja az általa megismert dokumentumokra hivatkozva.
    Demeter egyébként kérte a tárcától, hogy az általa megismert dokumentumokról másolatokat kapjon. Ezt azonban a külügy elutasította az információs önrendelkezési jogról szóló törvényre hivatkozva.
    Demeter Márta
    Demeter Márta
    Fotó: Kovács Tamás / MTI
    Megkérdeztük a Külgazdasági és Külügyminisztériumot, hogy igaz-e, amit Demeter állít, és már a vízumigényléskor nyilvánvaló volt-e, milyen céllal utazik Pharaon az országba, és kivel akar találkozni. A tárca nem cáfolta Demeter állítását, a sajtóosztály válaszában ezt írta az Indexnek: „Ghaith Pharaon úr vízumkérelme ügyében a KKM már nyilvánosságra hozta a vízum igénylésének körülményeit, álláspontunk szerint az ügy előkészítő anyagai nem nyilvánosak. Miniszter úr az országgyűlési képviselőknek – így Demeter Máriának is – biztosította a betekintés jogát, ez azonban nem azonos a belső előkészítő anyagok teljes nyilvánosságával.”
    Az ügy érdekessége, hogy Demeter szerint az általa megnézett dokumentumok nem belső előkészítő anyagok, ahogy az a külügyi tárca állítja. Ráadásul nem is minősített adatok. És bár az általa látott információk között természetesen volt személyes adat (például Pharaon születési adatai), de az, hogy Pharaon már a vízum intézésekor jelezte, Orbánnal találkozik majd, nem személyes adat, és kulcsfontosságú lehet a még mindig homályos Pharaon-ügy tisztázásában.
    Tavaly októberben derült ki , hogy az FBI és az Interpol által 25 éve körözött, terroristák pénzelésével és pénzmosással gyanúsított Ghaith Pharaon megvásárolta a miniszterelnök Cinege utcai házával szemközti telket és villát. Azóta a fél magyar sajtó és több ellenzéki politikus próbálja kideríteni, hogyan történhetett meg ilyesmi, éppen akkoriban, amikor Orbán Viktor hetente elmondja, hogy meg kell védeni az országot a bevándorlóktól és a terroristáktól.
    Ugyanakkor a Pharaon-ügyben több hónap elteltével sem látni tisztán, mert a történet szereplői és az érintett magyar hatóságok vagy összevissza beszéltek, vagy nem mondtak semmit. Ghaith Pharaon időközben elhunyt.

  6. Nagyapó szerint:

    Nyögvenyelős Index cikk, nyögvenyelős csatolása az illegális bevándorláshoz.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. strici szerint:

    egy arab beutazasanak (foleg ha hazat is vasarol) tobb koze van a bevandorlashoz mint horthynak a csepeli futsalhoz

  8. Csepel sziget überalles szerint:

    http://alfahir.hu/2017/02/14/barandi_attila_kamionos_calais_migransok_bevandorlas_eroszak_jotekonysag

    Kérem aki teheti segítsen. Én küldtem párezer forintot.

Itt lehet hozzászólni !