Meg fogsz lepődni: itt vannak a valós kivándorlási adatok

Spíler blog

meg-fogsz-lepodni

Nemhogy túl sokan mennek el Magyarországról, de az ENSZ adatai alapján az összes környékbeli ország közül nálunk a legalacsonyabb a külföldön élők aránya.

Egy fiatal cseh nyelvész-matematikus tett közzé egy térképet, amelyen azt ábrázolja, hogy az egyes országokban az ENSZ adatai alapján hányan élnek külföldön azok közül, akik az adott országban születtek (a jelenlegi lakosságszámhoz viszonyítva). Érdekes, hogy Boszniában ez az arány 43,3 százalék, Albániában 38,8 százalék. Nem vénnek való vidékek. Ezeknél egy fokkal jobban szerepel Litvánia (18,9%), Románia (17,5%), Lettország (17,1%) és Bulgária (16,5%). Lengyelországban esetében is kifejezetten magas a külföldön élők aránya (11,5%). Magyarország esetében mindössze 6 százalék a külföldön élők aránya a lakosságszámhoz viszonyítva.

meg-fogsz-lepodni02

Ráadásul, ha az adatokat részletesebben is megnézzük az ENSZ oldalán, akkor azt is láthatjuk, hogy Magyarország esetében a legtöbben 2005 és 2010 között mentek külföldre. Tehát pont a balliberális kormányok alatt volt a legmagasabb a kivándorlás üteme, majd jelentősen visszaesett 2010 után. Ezek a tények. Mondani persze bármit lehet.

Forrás: Spíler blog

15 hozzászólás “Meg fogsz lepődni: itt vannak a valós kivándorlási adatok” bejegyzésre

  1. bagoly szerint:

    Mindjárt elsírom magam örömömben !

  2. rézfaszú fa szú szerint:

    Ja, meg munkaerőhiány sincs, tehát nyilván csak viccból akarnak több tízezer vendégmunkást (főleg ukránt) behozni az országba.

  3. kispajtás szerint:

    A 15–29 év közöttiek egyharmada menne külföldre tanulni vagy dolgozni majd, közülük 83 százalék szeretne éveket külföldön dolgozni, 45 százalék pedig (nyilván átfedésben az előző kategóriával) külföldön akar élni, családot alapítani, gyerekeket nevelni.
    (Társadalomkutató Kft. 2016-os felmérése alapján)

    Akkor most ki hazudik és mekkorát?

  4. Kakukk Marci szerint:

    Akkor bőven van még ember aki kimehet. Hajrá munkások, élősködőket elhagyni.

  5. Nagyapó szerint:

    kispajtás! Van némi különbség a “menne külföldre tanulni vagy dolgozni” és a “hányan élnek külföldön azok közül, akik az adott országban születtek” meghatározás között! (Különben természetes, hogy az ENSZ adatok a hamisak, vagy mégsem?)

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. okoska szerint:

    Na, seggfejek, akkor krákogjatok! Teljesen mindegy mi a valóság, aki “ellenzéki” jobbiktól együttig az úgyis mindig taknyot okádik. Nekik semmi sem számít, semmi sem szent. Ezért fizetik őket!

  7. Zoltán szerint:

    Ez egy 2014-es adat, amit 2015-ben publikáltak. Hiába van kiadva parancsba, hogy hazudni kell, a valóság más. Folyamatos a kivándorlás.

  8. Lovas szerint:

    Zolika szerint csak az bizonyított, hogy 2015-ig hazudoztak kedvenc politikusai. Ezért azt gondolja a butuska, hogy már nem hazudnak 😀

  9. kispajtás szerint:

    A Gasztroangyal az Angliában élő magyarok kedvence 😛

  10. ZsiványZoli szerint:

    Megint a statisztika.A statisztika mindig hazudik. Akik itthon nem jelentkeztek ki az állandó lakcímükről és külföldön élnek,azok a statisztika szerint nem mentek sehová.Márpedig a külföldön dolgozók zöme megtartotta az itthoni lakcímét,sőt itthon még tb-t és nyugdíjjárulékot is fizet,mert gondol a holnapra is.

  11. kilgore trout szerint:

    Emberek! Hagyják már abba ezt a jobboldal-balodal dumát! Azért mentek ki a szoci éra alatt, mert akkor csatlakoztunk az Európai Unióhoz. Azért csökken, mert közben egy részük visszajött, mert rájött, hogy a szép fizetés nem minden. Az klassz, hogy takarítóként többet keres kint, mint egy IT szakember itthon, csak a lakhatásra kifizeti a felét, a maradék felét pedig élelmiszerre. Hacsak, persze nem elégszik meg egy tizenkét férőhelyes, pakisztániakkal és bangladesiekkel megosztott hálóban, esetleg ágyrajárós (only bed) szállással. Ehhez is azonban kell egy 10 év, mire majd bérleménybe költözhet, ha kibírja addig.
    Akik hazajöttek, nem bírták. Úgy jöttek haza, ahogy elmentek. Üres kézzel és zsebbel.
    A külföldre dolgozni mentek egy része persze kvalifikált, őket jobban megfizetik mint itthon, de nem kapnak annyit, mint a bennszülött vagy X ideje kint levő társaik. A csapda nekik ott lehet, amikor kiviszik a családot, de csak egy kereső van a családban. Aki erre adja a fejét, az hosszú távon kell, hogy gondolkodjon, közben pedig sok mindenről le kell mondania, ami próbára teszi őt, a feleségét és komplett az egész családját. Mivel a munkájára kell koncentrálnia, a gyermekeiről való törődés háttérbe kerülhet, aminek a gyerek issza meg a levét. Társadalmi szempontból ez káros, csapda, a sodrodó élettel/életekkel a fogadó országnak lesz gondja.
    A legkevesebb az, aki komoly egzisztenciát tud felépíteni családdal együtt.

  12. ZsiványZoli szerint:

    3 ilyennek a feleségét csináltam fel tizenéves koromban 😀

  13. Csepelsziget überalles szerint:

    ja, ezért nem találni senkit fizikai munkára szarért-hugyért.
    ezért vannak teljes falvak kihalva, aki nem sánta az már Németországban vagy Angliában segéd- vagy betanított munkás, esetleg ápoló.

  14. Fogarasi László szerint:

    Hogy a meglepetést a megdöbbenésig fokozzuk, ne egy szlovák nyelvész- matematikust és ne egy habonylakáj álblogot tekintsünk mérvadónak, hanem higgyünk a saját tapasztalatainknak és a megbízható statisztikai adatoknak: http://demografia.hu/hu/tudastar/fogalomtar/9-kivandorlas
    http://www.napi.hu/…/megdobbento_600_ezer_magyar_mar…
    Ezekből látható, hogy noha “Magyarország Erősödik”, évről- évre emelkedik a kivándorlók száma.

Itt lehet hozzászólni !