15 millió afrikai jöhet Európába

Origo, Csepel.info

Migrants from sub-Saharan Africa sit at a center for illegal migrants in the al-Karem district of the Libyan eastern port city of Misrata on April 15, 2015, after their boat was intercepted by the Libyan coast guard. AFP PHOTO / MAHMUD TURKIA

Migrants from sub-Saharan Africa sit at a center for illegal migrants in the al-Karem district of the Libyan eastern port city of Misrata on April 15, 2015, after their boat was intercepted by the Libyan coast guard. AFP PHOTO / MAHMUD TURKIA

Miközben továbbra is özönlenek az illegális bevándorlók a Közel-Keletről, a következő migráns-hullám Afrika többnyire tanulatlan, analfabéta millióit hozza majd. Egy osztrák jelentés szerint 2020-ig legalább 15 millió gazdasági bevándorló érkezhet a fekete-afrikai országokból Európába.

Elsősorban Nigériából, a Kongói Demokratikus Köztársaságból, Szudánból és Etiópiából jöhetnek – derült ki az osztrák katonai titkosszolgálat legfrissebb jelentéséből. A jelentés annak kapcsán kapott nagyobb figyelmet, hogy 2013 és 2016 közepe között összesen 550 ezer afrikai migráns érkezett az EU területére – derült ki a Bild összeállításából. A legtöbben Eritreából (100 ezer), Nigériából (80 ezer) és Szomáliából (60 ezer) érkeztek. 

A szolgálat szerint a migránsok túlnyomó többsége gazdasági okok miatt hagyja el hazáját. Az afrikai országokban az elkövetkező években is várhatóan nőni fog a munkanélküliség, amelynek az egyik legfőbb oka az elmúlt években lezajlott népességrobbanás. A fiatalok növekvő számával nem tud majd lépést tartani az álláshelyek száma – derült ki a jelentésből.

A nagy számok várhatóan keményebb fellépést fognak eredményezni Európa-szerte a gazdasági migránsokkal szemben. A szolgálat a külső határok védelmének megerősítését, illetve a visszatoloncolások hatékonyabbá tételét tartja a legfontosabbnak. A jelentés szerint az afrikai országokban erősíteni kellene az oktatást és a helyi gazdaságot, hogy megakadályozzák a migrációs hullámokat.

Forrás: Origo

7 hozzászólás “15 millió afrikai jöhet Európába” bejegyzésre

  1. bagoly szerint:

    1. Annyi gyereket kell csinálni, amennyit el tudok tartani !
    2. Munkával tartsák el magukat hazájukban és ne élősködni akarjanak !
    3. Tiltott határátlépés = tűzparancs és ennyi !!!

  2. ZsiványZoli szerint:

    Csak a teljes határzár lehet a megoldás.Ha azt megpróbálják tömegesen áttörni — márpedig megpróbálják,az az ország elleni támadásnak is minősíthető,onnantól kezdve mindent ki kell rájuk lőni ami rendelkezésre áll.A nehézgéppuskát ajánlanám.

  3. Tsepeli szerint:

    Géppuska az egyetlen fegyver ezek ellen.

  4. Tsepeli szerint:

    Adjanak fegyvert az állampolgároknak és bízzák ránk a határvédelmet. Szívesen visszaküldjük őket a sivatagba és dzsungelbe.

  5. Letiltatni szerint:

    Adnak.
    Jelenlegi szabályozás alapján, szerződéses állomány tagjának kell lenni, e privilégium állami szintű biztosítása érdekében.
    Más kérdés, hogy a “nyóckeres” cigányok azzal mészárolnak amivel akarnak.

  6. Tóth kati szerint:

    Ezek fogják az elöregedett németek nyugdíját megtermelni?
    Vigyázzatok vissza ne jöjjön a szoclib banda,mert ezek imádják a migránst,bárkit imádnak,csak ne legyen magyar!Ha most gyurcsányi lenne hatalmon az összes senkinek nem kellő jöttment ide lenne átrakva.Ezért is fontos,hogy hazánkat megóvjuk a szoclib bandától.

  7. ZsiványZoli szerint:

    Ezek nem dolgozni jöttek Európába és a kölykeik sem fognak.

Itt lehet hozzászólni !