Laci bácsi megfiatalodik az edzéseken

Lokál, Csepel.info, Mr.Gabee

Foto: Mészáros Diána – LOKÁL

Laurencz László 82 éves korában sem tudja megunni a kézilabdát. Lehet eső vagy hó, szinte naponta ott van a Csepeli DSE edzésein, pedig gerincsérve miatt csak bottal járhat, de mint a Lokál Extrának elárulta, a fiatalok között elfelejti minden gondját, baját.

A hajdani női szövetségi kapitánnyal – bronzérmet szerzett a lányokkal Atlantában – hét évvel ezelőtt, Tökölön találkozott a csepeli klub alelnöke, és Kuntz Tamásnak nem kellett sokat győzködnie az idős szakembert, hogy vállaljon náluk szerepet.

– Csepeli lakosként és igaz lokálpatriótaként azonnal igent mondtam a felkérésre – mondta a mesteredző. – Két évvel korábban még edzéseket is vezettem, de így bottal már nehezemre esik a mozgás, inkább csak a pálya széléről figyelek és meccsekre járok. A legfontosabb feladatom, hogy – remélem, nem hangzik nagyképűen! – tanácsaimmal, észrevételeimmel segítsem a csapatokat, véleményezzem, ha kell, korrigáljam az edzésterveket.

Egyelőre 250-en kézilabdáznak a Csepeli Diáksport Egyesületben, a felnőtt lányok az NB II-ben vitézkednek, a férfiak jövőre juthatnak el erre a szintre. Elsősorban a helyi, csepeli fiatalok nevelésén, képzésén van a hangsúly, a felnőtt gárda azért kell, hogy állandó játéklehetőséghez jussanak a tehetséges kézisek. S nyilván újabb kiugrási lehetőséghez érkezik a klub, ha néhány hónap múlva az Általános Művelődési Központ szomszédságában elkészül az önkormányzat támogatásával épülő új sportcsarnok.

Az edzéseken tényleg visszafiatalodok, s annak örülök a legjobban, hogy nagyon sok a tehetséges és ügyes csepeli gyerek, akik kellő kitartással és akaraterővel sokra vihetik a kézilabdában.

Forrás: Lokál

Itt lehet hozzászólni !