Furcsa munkálatok az Akácfa utcai Kiserdő környékén

Fidesz-KDNP Képviselő-csoport, Csepel.info

A kép illusztráció

Németh Szilárd frakcióvezető és Gárday Balázs önkormányzati képviselő kérdéseket intézett ma Csepel szocialista polgármesteréhez. A levelet és Orosz Ferenc alpolgármester válaszát az alábbiakban olvashatják.

Tisztelt Polgármester Úr!

2009-07-13-án lakossági bejelentés alapján bejárást tartottunk az Akácfa utcai Kiserdő környékén. Az Akácfa utcára illetve a Tihanyi utca meghosszabbításaként földmunkálatokat kezdtek, melyek nagy valószínűséggel Csepel közigazgatási határait is érintik. Erről a Polgármester Urat és Alpolgármester Urat is tájékoztattuk telefonon, illetve mailben, kérve az ügy mielőbbi kivizsgálását.

2009-07-14-én ismét bejárást tartottunk az említett területeken a munkálatokat felügyelő építésvezető segítségével. Az építésvezető tájékoztatott minket, hogy két nyomvonalon végeznek földmunkákat. A Csepeli útra merőlegesen a Plútó utcából, illetve a már említett Tihanyi utcából. A földmunkák célja út építése, hogy a Kiserdő mögötti Duna Holding tulajdonában álló fejlesztési területet megközelíthetővé tegyék, mert a területen lakóparkot kívánnak építeni. Az építendő utak csepeli illetve szigetszentmiklósi területeken épülnek, de mind két út esetében az építkezés kiterjed Csepel közigazgatási határain belülre is. Ezt bizonyítja az is, hogy az építtető fakivágási engedélyt is kért a Kiserdő területére.

Az építésvezető felhívta a figyelmünket arra is, hogy a munkaterület megtisztításakor rengeteg illegálisan elhelyezett zöld szemetet találtak, mely állítása szerint a CSEVAK ZRT-től származik.

Ezekkel kapcsolatban a következő kérdésekkel fordulunk Polgármester Úrhoz:

1., Lett-e kiadva építési engedély útra, illetve lakóépületekre az Akácfa utcai Kiserdő környezetében, ha igen ki és mikor adta ki, Önt tájékoztatták-e?

2., Volt-e egyeztetés Budapest XXI. kerület Csepel illetve Szigetszentmiklós önkormányzata között az építkezésekkel kapcsolatban?

3., Polgármester Úrnak van-e tudomása arról, hogy a CSEVAK ZRT illegálisan helyez el zöld szemetet a Kiserdő területén?

4., Polgármester Úr szerint a folyamatban lévő munkálatok megfelelnek-e a jelenleg hatályban lévő kerületi szabályozási terveknek?

5., A munkálatokkal kapcsolatban miért nem tájékoztatták a helyi lakosságot, a helyi ellenzéki frakciókat, valamint a terület illetékes önkormányzati képviselőjét?

Várjuk Polgármester Úr megtisztelő válaszát és kérjük, ahol szükséges a megfelelő intézkedéseket mihamarabb hozza meg.

Budapest, 2009-07-15.

Németh Szilárd

frakcióvezető

Gárday Balázs

önkormányzati képviselő

Tisztelt Képviselő Úr!

Hozzám címzett 2009. július 15. napon kelt levelében feltett kérdéseire az alábbi tájékoztatást adom:

1. Az Akácfa utcai Kiserdő környezetében nem lett kiadva építési engedély lakóépületekre, illetőleg útépítésre.

2. Nem került kiadásra építési engedély, így egyeztetés sem volt még Szigetszentmiklós Önkormányzatával.

3. Nincs tudomásom arról, hogy a CSEVAK Zrt. illegálisan helyezett volna el “zöld szemetet”, hulladékot az érintett területen, de erről a CSEVAK Zrt. vezérigazgatóját külön írásban is megkérdezem, aki Önnek közvetlenül válaszol.

4. Az érintett területre még nincs elfogadott szabályozási terv.

5. Mivel nincs tudomásunk semmilyen engedélyezett, vagy más jellegű konkrét építési munkáról, így a lakosság tájékoztatása nem indokolt.

Egyben tájékoztatom hogy 2009. július 14-én a Városépítési Iroda, a Városrendezési Iroda és a Környezetvédelmi Csoport helyszíni szemlét tartott a fenti területrészen.

Megállapítást nyert, hogy Csepel közigazgatási határán egy földmunkagép földmunkát végez, mely nagyrész Szigetszentmiklós közigazgatási területére esik. A 0,5m magasságú földhalmok elegyengetése, hulladék-mentesítés, valamint kisebb fás szárú növények kivágása történt a helyszínen megállapítottak, valamint a jelenlévők által elmondott nyilatkozatok alapján.

Az építésügyi hatósági eljárásokról, valamint a telekalakítási és az építészeti-műszaki dokumentációk tartalmáról szóló 37/2007. (XII.13.) ÖTM rendelet 1. mellékletének III/7. pontja alapján az 1m-nél kisebb terepalakítás (terepszint végleges megváltoztatása) építési bejelentés/engedély nélkül végezhető építési munka.

A fentiek alapján az építésügyi hatóság az ügyben nem rendelkezik hatáskörrel, illetve a Szigetszentmiklóst érintő területrészekre illetékességgel sem.

A helyszínen a hatóságok képviselői felhívták jelenlévők figyelmét, hogy Csepel közigazgatási területén a fenti jogszabályban foglalt építési/bejelentés köteles munkák megkezdése előtt arra külön engedélyt kell kérni.

Továbbá tájékoztatom, hogy fakivágási ügyekben a Városrendezési Iroda Környezetvédelmi Csoportjánál már folyik eljárás a fenti területrészre vonatkozóan.

Budapest, 2009. július 15.

Tisztelettel:

Tóth Mihály h. Orosz Ferenc alpolgármester sk.

25 hozzászólás “Furcsa munkálatok az Akácfa utcai Kiserdő környékén” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    Mit kavarnak már megint a szocik?

  2. Gordon szerint:

    Prendick önmagához képest baromi régen nem szólt hozzá. Mégis kudarcba fulladt a haditerv, és a szerkezet amit állítólag csukott szemmel is össze tud szerelni nem töltötte be a funkcióját? Most meg keresi a macskát… 🙂

    Cicc..ciccc…

  3. miska72 szerint:

    Csepeli ingatlan PANAMA?

  4. lolka szerint:

    Ma a Magyar utcában jártam, hogy mi van ott métermagas parlagfű, elsejétől már büntetnek érte úgy tudom. Ne hogy a kigyó a farkába harapjon!

  5. Zolika szerint:

    Kis-duna part 2.

  6. Csepel-sziget szerint:

    Gordon! Igyekezz elkerülni a hangulatkeltést, mert megint az lesz a vége, hogy Prendick a nyilvánosság előtt fog lealázni, az pedig nem lenne túl vidám dolog számodra.

  7. Gordon szerint:

    He-he.:) Prendick arra sem képes, hogy a macskáit kordában tartsa. Fejvesztve menekül tőle szinte minden élőlény, még annak árán is, hogy megcsapja az áram (tehát: bármi áron, mindenáron).

    De van pár talpnyalója itt a fórumon (lásd.: Csepel-sziget), akik egyenlőre még hűségesek gazdájukhoz. Ők tudják csak, hogy miért éri meg ez nekik…

  8. Csepel-sziget szerint:

    Gordon! Prendickben egyetlen közös van bennük: mindketten röhögünk rajtad.

  9. Attila szerint:

    Gordon, csatlakozok én is rajtad nevetek. Sokszor jobb, ha az ember nem reagál egyből, úgy kiforrottabb vicceket hozol össze.
    Tudod minket nem a média és a magyar gyűlőlet tart össze, mint titeket liberálisokat.

  10. csepeliiszap szerint:

    Komolyan kellenek ezek az árnyékra vetődések???

  11. Gordon szerint:

    Megjött a másik Prendick csicska? 🙂

  12. Gigi szerint:

    Hú, lehet, hogy én egy másik iskolában tanultam meg olvasni? 🙂

    A cikk (vagyis 2 levél) szerintem arról szól, hogy Szilárdék észrevettek valami építkezést, és (helyesen!) rákérdeztek annak jogszerűségére. Persze kicsit támadóra sikerült a hangnem, de ez csak ellenzéki attitűd, majd oldottabbak lesznek jövőre. 🙂 A hivatalos válasz pedig azt közvetíti, hogy a vezetés nem tudott róla, de a jelzés alapján vizsgálódnak, és megállapították, hogy – egyelőre – Csepelnek ehhez nincs köze. A Csevakot érintő vádra is érkezik majd válasz, és a fakivágásokra is folyik eljárás.

    Gordon, tegyük már tisztába: pontosan mit kavarnak akkor a szocik?

  13. Prendick szerint:

    😀 Egy napig nem vagyok itt és hisztérikus elvonási tüneteket okozok Gordonnak. Ez bájos. Pedig szoknia kell, mert egyre kevesebb az időm arra, hogy itt bóklásszak.

    Na sebaj. Gordon, külön neked hoztam egy verset, egy mérsékelten irodalmi műből. /Ha Húsvét lenne, meg is locsolnálak, te meg oszthatnád a tojásaidat./

    Sziszegj, sziszegj, kicsi kígyó
    Míg a tüzet nézed.
    Légy szelid és engedelmes,
    Vagy a szögön végzed.

  14. csepeliiszap szerint:

    Gordon:
    Döglött aknák telepítésével még senki sem nyert hábotút. Ebben a történetben Gárday Balázs szerepeltetése volt a fontos Szilárd segítségével. A levél alakilag rendben, a tartalma viszont minden alaposságot nélkülöz, még a bulldózeres kép sem teszi hitelessé.
    Ezért írtam, hogy talán nem kellett volna megint egy árnyékra vetődéssel beégni. Hidd el, én sajnálnám a legjobban, ha a csepeli Fidesz politizálása továbbra is megrekedne a lakosság számára semmitmondó, kisiskolás szinten. Hitelessé kell válni, de nem úgy, hogy csak a médiát hajszoljuk a szereplési vággyakkal, tartalom is kell hozzá.
    Nyitott szemmel és füllel járok Csepelen és úgy veszem észre, hogy egy-két, jó időben, jó helyen elsütött hangulati elem inkább fogja befolyásolni a választási eredményt, mint a meggyőződés. De hát a politika már csak ilyen. Aki pedig nem bírja a kritikát, ne olvasson kommenteket.

  15. Prendick szerint:

    Na, én is helyszíni bejárást végeztem. Megállapítottam, hogy a sarkon évek óta tanyázó sittdomb eltűnt. A helyét szépen elsimították. A Csepelre eső műveletek területe saccra 3x30m, a többi Miklós, hiszen a közig. határ a Tihanyi u. Zöldszemetet nem találtam, bár a Kiserdő, a többszöri kampánytakarítás ellenére is nagyjából kimeríti a fogalmat. 🙂

    Meg kellett néznem, mert a cikkből úgy tűnt, hogy nagyobb beruházás történik itt, mint a szigetcsúcson. Ehhez képest nagyjából egy teleknyi dzsumbujt egyengettek el.
    Gondolom a fakivágás azért szükséges, hogy a térkéne jelzett utat /Tihanyi u. folytatása a kavicsbányáig/ abba az állapotba hozzák, aminek lennie kéne.

    http://utcakereso.hu/map3/index.php?action=search&cityold=budapest&size=3×2&scale=a1.0&distold=21&streetold=Ak%E1cfa&streetfixold=Ak%E1cfa+u.&distfixold=21&country=hu_uk&city=Budapest&street=Ak%E1cfa&num=&dist=21

    Gondolom a horgásztóig lesz még egy lakópark és ahhoz kell bejutni. Csak tudnám, hogy mi ebben az ügy?

  16. Prendick szerint:

    térkéne/térképen

  17. Gárday Balázs szerint:

    Kedves Csepeliiszap!

    Sajnálom, hogy úgy gondolod, ha egy képviselő végzi a munkáját, akkor árnyékra vetődik. Mint a válasz levélből olvashatod az önkormányzat vezetése sem tudott a munkálatokról. Engem a helyi lakosok kerestek meg, hogy tájékoztassam őket, hogy a területen mi történik. Ezért fordultunk frakcióvezető úrral Polgármester Úrhoz. Azt is el kell mondanom, hogy a jövőben is minden olyan árnyékra rá fogok vetődni, amivel kapcsolatban a környék lakói megkeresnek, mert nekem ez is a feladatom, ezért is kaptam bizalmat az itt élőktől.

  18. csepeliiszap szerint:

    Kedves Gárday Balázs!

    Kivánok a hatékony képviselői munkádhoz sok sikert!
    Az egyebeket pedig fentebb már leírtam.

    Üdv.

  19. Attila szerint:

    Gordon komolytalan liberális vagy, ha ficánkolsz, ha nem.

  20. médi szerint:

    Csak nehogy úgy járjunk most is, mint a CSepel SC-nél – a Szilárd addig hazudozik, míg a végén igaza lesz. Azt minden kicsit érdeklődő ember tudja, hogy a Holding területére évek óta tervezgetnek egy szép lakóparkot. Már látványterve is van. Hazugság az is, ha nem fejti ki az igazság minden részletét az, akinek ez kötelessége.
    Szabadság, Kölcsey,Erősor, Erdőalja, Táncsics utcai barátaim! Elbírjuk mi a csepel sc-s és holdingos lakóparkot az új temetői bejárattal és a hárosi ingatlanprojekttel együtt? Vigyázzatok, alamuszi nyuszi nagyot ugrik!

  21. Papi szerint:

    médi!
    Ne haragudj de valahogy zavarosnak tűnt amit leírtál. Szilárd miben hazudot? Holdingnak holvan területe? A Csepel sc területén? Vagy hogy van ez? Kifejtenéd bővebben?

  22. médi szerint:

    Kedves Papi! Elnézést kérek, ha nem érthető az agymenésem. Először is azt hittem, hogy szmájli nélkül is átjön az irónia Szilárddal kapcsolatban. Addig mondták, hogy ő hazudik a csepel sc-ről, míg valamennyit be kellett vallaniuk Mihályéknak is az igazságból. A többi pedig arról szólt, hogy ebben a térségben nagyon sok mindent készítenek elő, ami az említett út mentén élőknek tovább cifrázza a közlekedési helyzetét , zaj stb. terheltségét. A duna holding csepel beírásával

  23. médi szerint:

    folyt.. a google-ban az első oldalon rögtön megtalálod az ősrégi terveket. Talán mégse véletlenül mozog a föld arrafelé?

  24. Papi szerint:

    Bocs médi! Tudod néha a huszfilléres! Nem esett le nekem.

  25. médi szerint:

    Amúgy meg az a véleményem, hogy Csepelen ne épüljön csatornán és úton kívül semmi, amíg a helyzetünk nem rendeződik, mert saját mocskunkba fogunk belefulladni. Csatorna és út is széleskörű társadalmi egyeztetés után épüljön, a törvénynek nem csak betűje van, hanem szelleme is. Az nem egyeztetés, ha nem szakmabeli embereknek lehetősége van a “sétáló utcában” megnézni terveket, amit nem értenek, és gőzük sincs, hogy az életüket felforgathatja egy ilyen kifüggesztett papírdarab. Az sem egyeztetés, ha Zaráék leszólnak a magas lóról.
    A szlávokkal (orosz, horvát, tót) vigyáznunk kell, nehogy felgyorsuljanak a végjátékban.
    (Amúgy most megy a Szigetelő, fakíroknak ajánlom. Most éppen Zsiláné a sztár.)

Itt lehet hozzászólni !