Meghalt egy idős asszony Csepelen – nem történt gyilkosság

Csepel.info, ATV

Megöltek egy idős asszonyt egy csepeli társasházban – állította több internetes oldal, köztük a Blikk. A Csepel.info utánajárt, és egy forrásunktól úgy értesültünk, hogy álhírről lehet szó. Nem sokkal később a rendőrség hivatalosan is cáfolta az álhírt, közleményüket is elolvashatják.

Az első hírek szerint egy idős hölgyet gyilkoltak meg Csepelen egy Ady Endre úti társasház első emeleti lakásában, és nem kizárt, hogy rablógyilkosság történt. A Csepel.info informátora szerint egy idős asszony valóban meghalt, ugyanakkor kizárt, hogy idegenkezűség történt volna.

Lapunk úgy tudja, hogy az idős asszony rosszul lehetett, emiatt eleshetett. A lakás ajtaja is zárva volt, nem merült fel, hogy rablógyilkosság történt volna vagy bárki másnak is köze lenne az idős asszony halálához.

Csepel.info

Frissítés: a rendőrség közleménye

Holtan találtak egy nőt vasárnap este csepeli lakásában – közölte a rendőrség hétfőn az MTI-vel.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint a XXI. kerületi Ady Endre utcai lakásban lakó idős nő halála kapcsán a rendőrség közigazgatási hatósági eljárást indít. Elsődlegesen kizárták az idegenkezűséget, bűncselekményre utaló körülmény eddig nem merült fel – írta a rendőrség, cáfolva ezáltal a sajtóban megjelent, rablógyilkosságról szóló híreket.

Forrás: ATV

Egyre több az álhír

Egyre több álhír jelenik meg, ezek egy része kifejezetten politikai botránykeltő célzatú. A közelmúltban az amerikai elnökválasztás miatt kerültek fókuszba az álhíroldalak, melyekből Magyarországon az elmúlt hetekben is több tucatnyi indult el. Ezek főképp a Facebookon toboroznak olvasókat vagy ott próbálnak szenzációhajhász cikkekkel népszerűséget szerezni.

Bár a Facebook-nál már felismerték a problémát, lényegében nem éri meg nekik a kamuhírek szűrése vagy leállítása. A legismertebb közösségi oldal érdeke az, hogy minden olvasója minél több időt töltsön a Facebook-on, és ezzel több reklámot lásson. Ez ellentétes a nagy olvasottságot hozó álhírek szűrésével. De nehéz dolguk is lenne, mivel kérdés, ki döntené el, hogy mit kell vagy lehet cenzúrázni.

Csepel.info

2 hozzászólás “Meghalt egy idős asszony Csepelen – nem történt gyilkosság” bejegyzésre

  1. Letiltatni szerint:

    elfáradt a zár?

  2. Lovas szerint:

    Az agyad fáradt el.

Itt lehet hozzászólni !