For­du­lat: Orbán Vik­tor sza­vait vissz­han­gozza az oszt­rák mi­nisz­ter

Ripost

hans-peter-doskozil

Az oszt­rák tit­kos­szol­gá­lat je­len­tése sze­rint az utolsó utáni pil­la­nat­ban va­gyunk, hogy meg­ol­dást ta­lál­junk egy kö­zelgő újabb mig­rán­s­ára­datra. Közel 15 mil­lió gaz­da­sági be­ván­dorló in­dul­hat meg Eu­rópa felé 2020-ig, az oszt­rák hon­vé­delmi mi­nisz­ter Orbán Vik­tor ko­rábbi öt­le­té­ben látja a meg­ol­dást…

Az előrejelzések szerint három év múlva már 15 millió fiatal férfi lesz munka nélkül Szudánban, Etiópiában, a Kongói Köztársaságban, Nigériában és további hét országban. Az osztrák titkosszolgálat pedig úgy látja, hogy a 15 millió munkanélküli egy jobb élet reményében megindulhat Európa felé.

Ezeknek a reményvesztett embereknek azonban szinte esélye sincs, hogy menekültstátuszt kapjanak bármelyik európai uniós tagállamtól, mivel nem háborús övezetből menekülnek – írja a krone.at. A helyzet komolysága abból is látszik, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint 2013 és 2016 között mintegy 550 ezer migráns érkezett az EU-ba Afrikából. Olaszország menekültrendszere már így is összeomló félben van.

A titkosszolgálati jelentést látva, az osztrák honvédelmi miniszter, Hans Peter Doskozil megkongatta a vészharangokat. Várhatóan a februárban esedékes európai uniós honvédelmi és belügyminiszteri csúcstalálkozón állhat majd elő a javaslatával.

Érdekes, hogy az osztrák miniszter nagyjából ugyanazokat a terveket akarja előterjeszteni, amiért a magyar miniszterelnököt szeptember végén még többen támadták.

Az elképzelések között szerepel, hogy Afrikában és a Közel-Keleten hozzanak létre olyan központokat, ahol uniós szakemberek dolgoznának. Ezeken a kitelepített központokban nyújthatnák be a bevándorlók a kérelmeiket, és csak pozitív elbírálás esetén  léphetnének az EU területére.

Hans Peter Doskozil azt is elengedhetetlennek tartja, hogy megszabjanak egy felső plafont, amelyben meghatározzák, hogy egy évben hány bevándorlót fogadnak be. 

Forrás: Ripost

6 hozzászólás “For­du­lat: Orbán Vik­tor sza­vait vissz­han­gozza az oszt­rák mi­nisz­ter” bejegyzésre

  1. Tsepeli szerint:

    Inkább honfitársa korábbi ötletében látnám a megoldást. Hasonlít Orbánra csak bajusza van, ilyen keskenyre vágott.

  2. kilgore trout szerint:

    Ebből előbb vagy utóbb háború lesz. A bosszú népe nem tudja a végtelenségig elnémítani a fehér fajt. Jut eszembe: a Phaeton mi a fenétől tud úgy összetörni, hogy valaki meghaljon benne? Annak a vizsgálatnak az eredményét is jól elhalgatták.

  3. Letiltatni szerint:

    “TUDTA? EGY FIDESZES VÁROSBAN KAMPÁNYOLTAK A BETELEPÍTÉS ELLEN, MÉGIS ELLENSZÉLBEN VOLTAK

    A betelepítés ellenes népszavazási kezdeményezést nem támogatta sem a Fidesz, sem pedig a kabinet. Sőt, még a migráció témájára oly érzékeny, állami pénzből kitömött kormánysajtó sem segített abban, hogy minél több emberhez eljusson a referendum híre.
    Mindkét népszavazási kérdésben összegyűlt a szükséges számú aláírás, most már csak a Helyi Választási Irodán (HVI) a sor, hogy ellenőrizze az adatokat. Pozitív visszajelzés esetén a fótiak referendumon mondhatnak véleményt arról, hogy együtt akarnak-e élni azokkal a migránsokkal, akiket a városi Gyermekközpontban helyeztek el – közölte lapunkkal Merkwart Krisztián, a Jobbik önkormányzati képviselője.

    A HVI-nek 45 napja van, hogy leellenőrizze az adatokat, így január végére már biztosan kiderül, lesz-e módja a fótiaknak véleményt nyilvánítani az ő mindennapjaikat valóban befolyásoló migrációról.

    A jobbikos politikus lapunk érdeklődésére közölte: mindkét kérdésre körülbelül 1600 aláírás érkezett, mint mondta, minden megszólított 10 fótiból 7-8 aláírta a gyűjtőíveket.

    MERKWART KRISZTIÁNÉK MUNKÁJÁT VISZONT KÉT, RAJTUK KÍVÜLÁLLÓ TÉNYEZŐ IS NEHEZÍTETTE.

    Egyrészt a Helsinki Bizottság fellebbezett a Helyi Választási Bizottság határozata ellen, s bár a jogvédők beadványáról már a legelső pillanatban tudhatta mindenki, hogy nem felel meg a jogszabályi kritériumoknak, arra jó volt, hogy húzza az időt. Így a jobbikosok kénytelenek voltak az adventi időszakban zavarni a választópolgárokat.

    Nem segítette a kampányt az sem, hogy bár a fóti kezdeményezés motivációja megfelel az október 2-ai kvótareferendum céljainak, sem a Fidesz, sem pedig az Orbán-kormány nem támogatta az aláírásgyűjtést, de még csak a kormányközeli sajtó sem számolt be róla. Pedig Tuzson Bence, a térség fideszes országgyűlési képviselője, a Rogán Antal-féle propagandaminisztérium kommunikációs államtitkára tavaly nyáron még arra buzdította a fótiakat, hogy mondjanak nemet a betelepítésre, télen ez már neki sem volt fontos.

    A sajtóban az utóbbi napokban felmerült az a hír is, miszerint két éven belül bezárhatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) az egész Gyermekközpontot, azonban Merkwart Krisztián szerint ennek a jobbikos kampány előtt semmilyen jele nem volt, de még csak pletyka szintjén sem merült fel.

    “Hisszük, ha látjuk” – jelentette ki, hozzátéve: ha ez mégis megtörténne, senki sem vitathatná el, hogy az a Jobbik nyomására következne be.2

  4. Nagyapó szerint:

    TUDTA EZT IS? A Jobbik nem szavazta meg – a baloldallal együttműködve – az Alaptörvény módosítást a kényszer betelepítés ellen.
    TUDTA EZT IS? Az elmúlt hónapokban 985 hazai község és város képviselőtestülete hozott olyan határozatot, amely támogatja a magyar kormány kényszerbetelepítés-ellenes intézkedéseit. Ilyen határozatot hozott Csepel, valamint Fót önkormányzata is.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. Letiltatni szerint:

    TUDTA? A fidesz az alaptörvény módosítást, már a bizottsági tárgyalásoknál elkaszálta.

    Nem vette napirendre a parlament igazságügyi bizottsága a Jobbik alkotmánymódosítását, amely egy mondat kivételével szó szerint megegyezik Orbán Viktor javaslatával.
    A fideszes képviselők úgy döntöttek, nem tárgyalnak az alkotmánymódosítási javaslatról, amely így az Országgyűlés plenáris ülésére sem kerülhet.

  6. Nagyapó szerint:

    Sőt, a Fidesz nem támogatta a tökmagárusok adómentességét sem, ezért aztán a Jobbik semmit nem szavaz meg. Sikerült is nekik rohamosan 300 ezer szavazót elveszteni.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !