Álarcos gyilkosra hivatkozik a gyanúsított

Az ügyvéd szerint már csak a gondnokot gyanúsítják

MTI, Hírszerző, Origo, Blikk

Két hónappal meghosszabbította a csepeli kettős gyilkosság gyanúsítottjainak előzetes letartóztatását kedden a Budai Központi Kerületi Bíróság. Deme Gábor, az ügy egyik gyanúsítottja részletes vallomást tett.

“A több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt K. Tamás és társa ellen a BRFK Bűnügyi Főosztály Életvédelmi Osztályán folyamatban lévő büntetőügyben a Budai Központi Kerületi Bíróság a mai napon K. Tamás és D. Gábor gyanúsítottak előzetes letartóztatását 2009. szeptember 9. napjáig meghosszabbította. A végzéssel szemben a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be” – közölte a Fővárosi Bíróság az MTI érdeklődésére.

A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában január 7-én megölték az intézmény igazgatóját és helyettesét. A gyilkosság után a rendőrség két embert vett őrizetbe: a bűncselekmény során megsérült gondnokot, K. Tamást és a tanintézmény gazdasági igazgatóját, Deme Gábort, aki a kerületi önkormányzat pénzügyi bizottságának tagja volt, ám azóta lemondott tisztségéről. Ruttner György, Deme Gábor védője elmondta: Deme Gábor részletes vallomást tett, olyan új részletekkel egészítette ki korábbi vallomásait, amelyek fontosak.

Közlése szerint védence elmondta a többi között azt, hogy mit mondott a cselekmény alatt K. Tamásnak, hogyan mozogtak az épületben, és milyen párbeszédet folytatott a portásként dolgozó férfi Takács Józseffel, az intézmény vezetőjével. Deme Gábor arról is beszámolt, hogy K. Tamás mit követelt az igazgatótól, Takács József miért nem adta oda neki azokat a tárgyakat, amelyeket követelt, és K. Tamás később miért került abba a lelkiállapotba, amely közrejátszott abban, hogy elsütötte a fegyvert.

K. Tamás továbbra sem tett vallomást, tagadta, hogy ő lőtt volna, ugyanakkor tagadta azt is, hogy Deme Gábor lőtte volna le az igazgatót – tette hozzá az ügyvéd.
Ruttner György közölte: a bíróság megállapította, hogy Deme Gábor nem gyanúsítható a minősített emberölés társtettesi elkövetésével, azt kell megvizsgálni később, hogy a bűnpártolás gyanúja megállapítható-e. A bíróság szerint az a kérdés, hogy a bizonyíték eltüntetését félelemből vagy félrevezetésből tette, előbbi esetben ugyanis nem állapítható meg a bűnpártolás sem – mondta a védő.

Forrás: MTI, Hírszerző

Már csak a gondnokot gyanúsítják a csepeli gyilkossággal

A csepeli iskolai kettős gyilkosság miatt letartóztatott egykori gazdasági igazgatót, Deme Gábort már nem gyanúsítják azzal, hogy társtettesként részt vett volna az iskola vezetőjének és helyettesének meggyilkolásában – közölte a férfi ügyvédje a bíróság keddi ülése után. Deme korábban azt vallotta: a halálos lövéseket az iskola gondnoka, K. Tamás adta le, aki szerint viszont egy csuklyás ismeretlen volt a tettes.

Már nem gyanúsítják társtettesként elkövetett emberöléssel a csepeli kettős gyilkosság után letartóztatott Deme Gábort – közölte kedden az [origo]-val Deme védője, Ruttner György. A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában január 7-én lőtték agyon az intézményvezetőt és helyettesét. Az ügyben másnap két embert fogtak el a rendőrök: Demét, a csepeli MSZP-ben is tevékenykedő volt gazdasági igazgatót és az iskolában gondnoki feladatokat ellátó K. Tamást.

A két férfit a rendőrség gyanúsította meg emberöléssel, vádemelés még nem történt ellenük. A Budai Központi Kerületi Bíróság keddi ülésén úgy foglalt állást, hogy az eljárás jelen szakaszában már nem lehet azonosan értékeli a két férfi szerepét a gyilkosságban, a bizonyítékok ugyanis arra engednek következtetni, hogy Deme nem vett részt társtetteként az emberölésben – mondta el az ügyvéd.

Deme a kezdetek óta azt vallotta, hogy a gondnok gyilkolt, ő maga a lövések eldördülésekor már nem is tartózkodott abban a helyiségben, ahol a gyilkosság történt. K. Tamás nem tett részletes vallomást. A keddi ülésen az ügyvéd szerint a gondnok csak elismételte, amit a letartóztatásakor mondott: sem ő, sem Deme nem lőtt. Arra a kérdésre, hogy akkor ki volt a tettes, K. Tamás annyit felelt: egy csuklyás ember.

Ruttner szerint Deme ártatlanságát bizonyítják a szakértői vélemények, a lőpornyomok és a hangfelvétel, amely az egyik áldozatnál megtalált diktafonon volt. A bíróság állásfoglalása alapján a rendőrségnek módosítania kell, mivel gyanúsítják Demét. Az ügyvéd szerint két dolog merülhet fel: bűnpártolás, illetve az “emberöléshez kapcsolódó valamilyen részesség esetleges gyanúja” is.

A volt gazdasági igazgató korábban annyit elismert, hogy ő vitte el a gyilkosság után az iskolából az ottani kamerák felvételeit tároló szervert, ami azóta sem került elő. Deme azt állítja, hogy K. Tamástól rettegve, halálfélelemben cselekedett, amikor eltüntette a szervert. A bíróságnak még tisztáznia kell, hogy a férfi tényleg kényszerhelyzetben, félelemből vagy pedig tudatosan tüntette el a bizonyítékot.

A kérdések tisztázásához további tanúkat kell még meghallgatni. A tanúk befolyásolásának elkerülésére úgy döntött a bíróság Ruttner szerint, hogy mindkét gyanúsított előzetes letartóztatását meghosszabbítják újabb két hónappal, szeptember 9-ig.

Forrás: Origo

Álarcos gyilkosra hivatkozik a gyanúsított

Először tett vallomást K. Tamás (52), a csepeli kettős gyilkosság egyik gyanúsítottja. A tegnapi előzetes letartóztatási tárgyaláson a másik gyanúsított, Deme Gábor (36) is részletes vallomást tett. Meglepő módon a bíróság a végzésében a volt MSZP-s politikust már nem társtettesként minősítette.

Mint arról a Blikk beszámolt, január 8-án egy találkozóra hívta a két férfi az iskola igazgatóját, Takács Józsefet (†62) s az egyik tanárt, Papp Lászlót (†32). Azért ültek le az iskola egyik irodájában, hogy megbeszéljék K. Tamás és Deme Gábor elbocsátásának körülményeit és részleteit. A beszélgetés azonban vitává fajult, amelyben a biztonsági őrként dolgozó K. Tamás lelőtte az iskola vezetőjét és pedagógusát. A nyomok eltüntetésében pedig segítségére volt a gazdasági igazgatói állásából felfüggesztett Deme is. Azt azonban nem tudták, hogy az egyik áldozat zsebében egy magnó mindent rögzít.

– Ügyfelem elmondta, hogy csak félelmében működött együtt a gyilkosságot elkövető őrrel, megpróbált kiszökni az épületből, de a folyosón összetalálkozott K.-val, aki felfokozott állapotban egy fegyverrel a kezében üvöltve utasította a biztonsági kamera felvételek eltüntetésére – beszélt Rutner György ügyvéd védence vallomásáról. Mint megtudtuk, a beszélgetés folyamán szó volt a gazdasági vezető által kezelt házi pénztárral való elszámolásról, amelyben hiány mutatkozott. K. Tamás pedig azt sérelmezte, hogy a szekrényéből bizonyos dolgok eltűntek. Feltételezhetően a kivégzés előtt az általa kibocsátott számlákat követelte – amellyel a hiányt próbálták leplezni – az akkor már életéért könyörgő Papp Lászlótól is.

Az eddig némaságot fogadó biztonsági őr is beszélni kezdett a tegnapi tárgyaláson. Ártatlannak vallotta magát. Elmondása szerint az álarcos gyilkos jövetelük előtt már az épületben lehetett, és feltehetőleg akkor hagyta el az épületet, amikor már ők is kimentek az iskolából. Az elhangzottak azonban nem hatották meg a bíróságot, újabb két hónapra előzetesbe kerültek a gyanúsítottak.

Forrás: Blikk

21 hozzászólás “Álarcos gyilkosra hivatkozik a gyanúsított” bejegyzésre

  1. Borsányi szerint:

    A hangfelvételt sokan meghallgatnák, de azt hiszem, hogy még többen azt is eltüntetnék. Valószínű, hogy azon is vannak terhelő dolgok. Néhány bebetonozott csepeli közéletinek kellemetlen valóságára fény derülne.
    Lehet, hogy pénzmosás szagú lenne a “beton”.

  2. Borsányi szerint:

    Amit hallottam még,hogy a gyilkosság 2009. január 7-én történt.
    D.Gábort azóta összesen egyszer !!! másnap hallgatták ki. Azóta előzetesben van, hat hónapja. Mi a fenére várnak a kihallgatással.

  3. balszélső szerint:

    Mi lett az – állítólagosan – elsikított milliók sorsa?

  4. én szerint:

    Nem ő nem volt hajlandó beszélni? Úgy emlékszem megmondta kivel áll szóba.

    Egyébként tök mindegy mit dumál ez a genyó Rút ner “ügyvéd”.

  5. Prendick szerint:

    Kimossák.

    Fordulat a brutális csepeli kettős gyilkosságban

    Fordulat a januári csepeli kettős gyilkosságban. A szakképző iskola volt gazdasági igazgató-helyettese mégsem vett részt közvetlenül az igazgató meggyilkolásában a büntetőeljárás legújabb állása szerint.

    Deme Gábort eredetileg társtettesként elkövetett emberöléssel gyanúsította a rendőrség. A férfi hétfői vallomása azonban a gyanúsítás megváltoztatását teszi szükségessé. Deme Gábor olyan részleteket tárhatott fel az előzetes letartóztatása meghosszabbításáról szóló bírósági meghallgatáson, amelyek alapján joggal feltételezhető, hogy a gyilkosságot egyedül követte el az iskola egykori biztonsági őre. A Deme Gábor elleni gyanút bűnpártolásra vagy bűnrészességre módosíthatják, pontos szerepét a további nyomozás tisztázza. Az alapítványi fenntartású szakképző iskola igazgatóját, elszámolási vita után lőtték le január elején.

    hírTV

  6. csepeliiszap szerint:

    Ja, hogy eltüntette a szervert, amin a terhelő bizonyítékok vannak??? Áááá, ez már igazán nem számít, csupán gyermekes csínytevés.
    Vajon mit tudhat ez a Deme-gyerek, amit oly fontos takargatni a szociknak?

  7. Jeniszej szerint:

    Szép lassan kiázik a szennyes!
    Vajon a gyors orvosi segítség, melyet elmulasztottak hívni segíthetett volna az áldozatokon?
    Mindkettőjükre igaz akkor cserbenhagyás szándékos emberölés?

  8. Jeniszej szerint:

    Simán ment a sikkasztás? “csak jó időben jó helyen kelett lenni?”

  9. Nagyapó szerint:

    Engem továbbra is lenyűgöz ez az oktatási központ. A magas tárgyaló felek megérkeznek – egyenlő létszámban – egyik párosnál élesre töltött magnó, a másik párnál élesre töltött marokfegyver, a kölcsönös bizalom és megértés jegyében.
    A helyszín egy iskola, amelyik teljesen be van kamerázva (hogy örült volna Makarenko), még az igazgatói iroda is. Elképzelem amint a pedellus……segédtanár beballag a számítógéphez és megnézi, mi folyik az irodában? Et.-ak jó ez?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. Gordon szerint:

    A végén vigyorogva fog kijönni.

  11. Őz Zsolt szerint:

    Na gyerekek. Ha ez a két disznó és a mögöttük állók megússzák Lacika kivégzését, akkor készüljenek fel még rosszabbra a sittnél vagy a gyogyónál is. Ennyi.

  12. miska72 szerint:

    7 év börtönre ítélték a miskolci sztárzsarut, első fokon!

    Lánchíd Rádió, cs, 2009-07-09 12:44
    • Krónika
    • Rövid hírek
    Hét év börtönre ítélte Nyíregyházán első fokon a bíróság a miskolci rendőrkapitányság elismert nyomozóját, Vodilla Viktort vesztegetés, befolyással való üzérkedés, közokirat-hamisítás, hivatali visszaélés, jogellenes fogva tartás, lőszerrel való visszaélés és hamis vád bűntette miatt – írja az eszakhirnok.hu hírportál.
    A három éve kezdődött ügyet államtitoknak minősítették, ezért nem lehet részleteket tudni. Annyi biztos, még hét embert ítéltek el a napokban.
    Az ügy jelenleg is börtönben lévő, másodrendű vádlottját nyolc év fegyház mellett a bíróság 35 milliós vagyonelkobzásra ítélte. Az ítélet nem jogerős. Vodillát nem vették őrizetbe az ítélet után.
    (FH)

  13. Öreg halász szerint:

    Miska ne rombold le a jobbikosok mítoszát, hogy Miskolcon csak “cigánybűnözés” van.

  14. miska72 szerint:

    Van rendőrbűnözés is, meg rendőr TERROR is!

  15. Őz Zsolt szerint:

    Kedves Csepeliek! Ez a két szemétláda (Deme és Kun gyilkos urak) megússzák a súlyos testi sertésen belül, akkor majd teszünk, hogy ne legyen így.

  16. miska72 szerint:

    Az összes bűntettüket nem uszhatják meg!
    Mindenkit felelőségre kell vonni, aki ELQRTA az országot!
    Nem csak Demét és Kun Tamást!
    Könyörgom……………….fel!
    Hajrá jobbik!

  17. miska72 szerint:

    Hajrá Magyar Gárda!

  18. csepeliiszap szerint:

    A Kun Tamás nem rokona véletlenül a Kun Bélának ?
    Gazember mindkettő.

  19. miska72 szerint:

    K Tamás! Hová tetted az állarcod?

  20. már nem csepeli szerint:

    Zsozsi!Mi is megyünk,ha kell!!!Szemet szemért,fogat fogért!Halál rátok Deme és Kun!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Itt lehet hozzászólni !