A béremelések valódi teljesítményen alapulnak

Fidesz.hu

A béremelések valódi teljesítményen alapulnak

Az Orbán-kormány a munkaalapú gazdaság és a családközpontú társadalom mellett teszi le a voksot, a segélyeken alapuló, családellenes gazdaságpolitika helyett, amelyet a szocialista-liberális kormányok folytattak – szögezte le Németh Szilárd szombati sajtótájékoztatóján.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese elmondta, az elmúlt hetekben fontos megállapodások, parlamenti döntések születtek, amelyek alapvetően befolyásolják a magyar családok életét és a gazdaságot. Ide tartozik az adócsökkentéssel járó törvénycsomag, a rezsicsökkentés megvédése és a hat évre szóló bérmegállapodások, amelyeket a munkaadók, a szakszervezetek és a munkavállalók közösen hoztak tető alá.

Adócsökkentés az adóemelések helyett, béremelés a bérbefagyasztások és a jelentős bércsökkentés helyett, valamint az emberek munkával való ellátása a segély helyett – sorolta. Ezt a család- és munkaközpontú filozófiát megértették az emberek, hiszen 2010-ben és 2014-ben is emellett tették le a voksukat a választások során.

Németh Szilárd hangsúlyozta, ma Magyarország emelkedő és stabil gazdasági pályán van, sőt, arra számíthatunk, hogy a GDP jelenlegi 2-3 százalékos emelkedési szintjét akár 4-5 százalékosra tudjuk feltornázni.

A Fidesz alelnöke rámutatott, hogy a minimálbérnél és a garantált szakmunkásbérnél 2010 és 2018 között 88, illetve 100 százalékos az emelkedés A minimálbér emelés magával húzza az egész bér- és jövedelemrendszert, ezért kiemelt jelentőségű – húzta alá.

A fideszes politikus kijelentette, a béremelések a gazdaság valós állapotát tükrözik és az emberek valódi teljesítményén alapulnak, nem kölcsönökön. A béremeléssel, a családi adókezdvezménnyel és az egykulcsos személyi jövedelemadóval a kormány elérte, hogy több pénz maradjon a magyar embereknél, hiszen megdolgoztak érte.

Németh Szilárd hozzátette, most 780 ezerrel többen dolgoznak, mint 2010-ben és mind a 4 millió 400 ezer dolgozó hozzájárul adójával a közös teherviseléshez.

A rezsicsökkentés amellett, hogy szociális segítséget nyújt a családoknak, és lehetővé teszi a rezsiadósságok csökkentését gazdaságélénkítő hatással is bír, hiszen tartósan alacsonyan tartja az inflációt és erősíti a kiskereskedelmi forgalmat. Ennek köszönhető továbbá, hogy azok a családok, akiknek nem kell törleszteniük, szívesen élnek megtakarításokkal, kiscímletű állampapírok vásárlásával is – fogalmazott.

Amíg a Fidesz kormányozni fog, addig ez a gazdaság- és társadalomfilozófia lesz érvényben, összegzett Németh Szilárd.

Forrás: Fidesz.hu

 

5 hozzászólás “A béremelések valódi teljesítményen alapulnak” bejegyzésre

  1. csusztatoorban szerint:

    🙂
    delevár származású zsírtömegünk csak azt felejtette el elmondani, hogy 800 ezer közmunkásunk van s véletlenül beleszámolta a külföldön dolgozó ~ fél millió honfitársunkat!!!

    Kíváncsi vagyok szilárdka tudja-e már mi a különbség a megajoule és a köbméter közötti viszony???
    Esetleg továbbra is hülye e téren s csak ugat a rezsicsökkentésről??

    Talán arról is ejthetne pár szót mangalicánk, hogy ha a gáz világpiaci ára 7-8 éve csökken, akkor miért kellett seggdugesz orbánnak 2010-11-ben emelni az árat, s a nagy rezsicsökkentők manupaliítiv célokkal visszaengedték a szociktól átvett árakra….
    Zsírmangalica, mi a véleményed a kérdésről????

  2. csusztatoorban szerint:

    csusztatoorban

  3. fghfjhgkjhk szerint:

    Azt is megette a sok primitív, hogy kevesebbet fizet a földgázért, mert ráírták a számlára. Azt egyik sem nézte meg, hogy m3 alapon még 5% sincs a gázár csökkenése. 🙂
    A villamos energia megáll, azzal nincs semmi gond.

  4. Nagyapó szerint:

    No megint előkerült egy Ságvári klón, aki ilyen marhaságot ír “…tudja-e már mi a különbség a megajoule és a köbméter közötti viszony???”
    Megint egy tények, adatok nélküli proli szöveg!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. ZsiványZoli szerint:

    Amíg a magyarországi cégek 90%-a külföldi kézben van vagy külföldi terméket forgalmaz vagy csupán szolgáltatásokkal foglalkozik–tehát nincs hazai produktum a hazai gazdaságban,addig nem fog növekedni az sem a gdp sem az életszínvonal.Kereskedőinasok irányítják az országot,így csak pusztul a haza nem pedig épül.

Itt lehet hozzászólni !