Navracsics: a Jobbik az MSZP gondja

MR1 – Kossuth Rádió

Fotó: MR1, Neubauer Rudolf

A Fidesz nem számít a közeljövőben előrehozott választásra – mondta a 180 percben Navracsics Tibor. A politkus úgy látja, nem szocialista városőrség, hanem erős rendőrség kell, a Jobbik pedig az MSZP problémája, mert a radikális pártot a kiábrándult szocialista szimpatizánsok erősítik.

Az elmúlt félév egyetlen pozitívuma Gyurcsány Ferenc lemondása volt, utána viszont rögtön előre hozott választásnak kellett volna jönnie – mondta Navracsics Tibor az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában. A Fidesz frakcióvezetője hangsúlyozta: Bajnai Gordon időben és tematikailag is szűkített spektrumban kormányoz, hiszen csak áprilisig vállalta a munkát, és csak a válságkezelést tartja feladatának, miközben már rég készülni kellene arra az időszakra is, amikor a világgazdaság újra elkezd húzni. Egyéves kormányzásban nem lehet gondolkodni, hiszen a most meghozott intézkedések végrehajtása már a következő kormányon múlik, bármilyen összetételű is lesz, ez pedig kiszámíthatatlanná tesz mindenféle tervezést.

Ha áprilisban előre hozott választások jöttek volna, mára az országnak lenne egy olyan kormánya, amely tiszta politikai és mindenekelőtt társadalmi támogatást tud maga mögött, és négy évvel számolhat. Technikailag ez a kormány is kihúzhatja ugyan 2010 tavaszáig, de kérdés, van-e értelme – tette hozzá Navracsics, aki úgy látja, a választás, a választási kampány Bajnai Gordon véleményével szemben nem valamiféle apokalipszis, szükség van arra, hogy a politikai erők ütköztethessék érveiket, elmondhassák, hogyan irányítanák az országot. A Fidesz ugyanakkor most nem lát olyan körülményt, ami miatt előre hozott választások jöhetnének, rendkívüli parlamenti ülésről nem tudnak, így a kérdés legkorábban szeptemberben kerülhet elő a parlamentben. Navracsics egyébként nem tud arról, hogy formálódik-e a Fidesz árnyékkormánya, de mind mondta, nem is dolga ezzel foglalkozni. Hall ugyan emberekről, akik már miniszteri címekkel sétálnak, köztük vannak komikusan és komolyan hangzó nevek is, de ebbe nem akar beleszólni.

A vasútnak állami kézben kell maradnia

A MÁV új elnökéről, aki képviselőjelölt volt a Fidesz uniós listáján, Navracsics Tibor azt mondta, Almási Miklóssal kiváló a viszonyuk, becsülik őt, de sikere csak attól függ, milyen konkrét intézkedéseket hoz. Azt, hogy az új vezető a vasúttársaságot tovább vigye a privatizáció irányába, biztosan nem tudják elfogadni, a világ ugyanis éppen az ellenkező irányba, a visszaállamosítás irányába mozdul, és a MÁV-nak itthon is állami tulajdonban kell maradni. Dávid Ibolyának azt a megjegyzését, hogy Almási kinevezése az MSZP és a Fidesz háttéralkujának eredménye lenne, Navracsics úgy kommentálta, hogy az elnök asszony vicces kedvében volt, és valamilyen jó kis poltikai tréfát akart elsütni.

Nem szocialista városőrség, hanem erős rendőrség kell

A Fidesz elutasítja a szocialisták által létrehozni tervezett, a Magyar Gárdára gyanúsan emlékeztető városőrséget – mondta Navracsics Tibor. A párt szerint a közbiztonságot csak a rendőrség átalakítása erősítheti meg, amihez pénz kell, most ugyanis nincs elég rendőr, kevés a körzeti megbízott, hiányzik a stabil anyagi háttér, így a hangulat is rossz, ilyen körülmények között pedig nem várható el a lelkesedés sem. A frakcióvezető felhívta a figyelmet arra is, hogy testület átlagéletkora nagyon alacsony – Veszprém megyében például 31 év – mert a tapasztalt rendőrök korán nyugdíjba mennek, vagy más munkát találnak.

A Jobbik az MSZP problémája

A Jobbik erősödéséről Navracsics Tibor azt mondta, ez elsősorban az MSZP problémája, mert az elemzések alapján egyértelmű, hogy döntően a kiábrándult MSZP-szimpatizánsok szavaztak át a radikális pártra, annak pedig nem tulajdonít különösebb jelentőséget, hogy a közvélemény-kutatások szerint a Fidesz-szavazók másodlagos pártválasztása a Jobbikra vonatkozik és viszont.

mr1-kossuth.hu

52 hozzászólás “Navracsics: a Jobbik az MSZP gondja” bejegyzésre

  1. miska72 szerint:

    Hajrá Magyar Gárda!
    Hajrá JOBBIK!
    Hajrá MAGYAROK!
    Szebb jövőt!

  2. miska72 szerint:

    Egyre jobban útálom a rendőröket!

  3. Kovács Ernő szerint:

    A Fidesz kapja be! Egy sunyi, szarházi párt vagytok!!!!!!!!!!

  4. én szerint:

    Bántottak már valakit? Úgy tudom nem. Nem kellene őket piszkálni. Se jobbról, se balról.

  5. Gordon szerint:

    Kovács! 😉 Elfogyott tegnap a gyógyszered, és csak holnap lesz rendelés?

  6. Nagyapó szerint:

    A Magyar Gárda hasonlít a Munkásőrséghez, csak azoknak volt fegyverük. Mit csinálnak a derék gárdisták, ha a siófoki cigányok baltával, kapával nekikmennek? Hívják a rendőrséget?
    Kovács Ernő pedig igazi lumpenproletár. Minél durvábbakat mond, annál okosabbnak képzeli magát. A szélesi kocsmából (Kapufa) is kiutálnák.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  7. Papasa szerint:

    Nagyapó:

    A Gárdának semmi köze a munkásörséghez. A munkásörség, a nevével ellentétben, nem a munkásokat őrizte, hanem a politikai rendszert a munkásoktól. És a Gárda nem éppen rendszerbarát.
    A cigányokkal szemben hatékonyan fel tudnának lépni, csak az a kérdés, ha kialakulna egy ilyen összecsapás (siófoki kapás cigányok vs Gárda) ,és valaki hívná a rendőrséget, a rendőrök vajon kit vinnének el.. És itt a probléma.

  8. Papasa szerint:

    őrség

  9. Gordon szerint:

    Azt írja Papasa: “És a Gárda nem éppen rendszerbarát.” Nos, ez a lényeg szerintem. Köszönöm Papasa-nak, hogy ezt ilyen röviden és lényegretörően elmondta.

    És mivel Gordon meg a mostani rendszer bartája, ezért közte és a “kéményseprők” között mindig is áthidalhatalan lesz a szakadék. Tűz és víz. Gyakorlatilag két külön világszemlélet találkozása. A nyugodt, politikai filozófiáját tekintve megalapozott konzervativizmusé; és az esztelen, politikai filozófiáját tekintve zavaros háttérrel rendelkező csapongó radikalizmusé.

    folyt. köv

  10. Gordon szerint:

    Jó dolog ha az emberek beszélgetnek egymással, és kifejtik véleményüket. Ez az általam támogatott szabadságra épülő (és a gárda által nem támogatott) rendszerünk egyik fő vívmánya (üdvözlöm a klubban a rendszer bírálóit…), de azért emlékezetenék mindenkit, hogy létezik egy jogerős bírósági ítélet, mely egyértelműen fogalmaz. A szabályok megcsúfolása, hogy egyes csoportok ebből megpróbálnak gúnyt űzni (lásd.: “ha fent van a mellényem gárdista vagyok, ha leveszem, már nem, tehát nem tehetnek ellenem semmit”).

    Nos, jelzem, hogy ez nem bábszínház, ahol egyiknap Jancsikát húzom a kezemre, és akkor Jancsika vagyok, a másik nap meg Juliskát, és akkor már Juliska vagyok. Be kellene fejezni ezt a hacacárét, és bohóckodást. Ha a Balóné gárdistáinak nem megy maguktól, akkor a hatóságoktól várom el, hogy végre rend legyen. Igazi rend. Valahol komikus, hogy épp a radikálisok beszélnek rendről, holott még a jogerős bírósági ítéleteket sem tartják tiszteletben – mert álláspontjuk szerint amivel ők nem értenek egyet, az rájuk nem vonatkozik… érdekes szemlélet.

    A bíróság döntése jogerős, azt lehet véleményezni, de ennek nincs halasztó hatálya. A rendőrségtől elvárom, hogy ha szükséges, akkor a jogerős bírósági ítéleteknek érvényt szerezzen. Mint minden egyéb jogerős bírósági ítéletnek.

    E rendpártiságomat illetően teljesen mindegy, hogy adott esetben a jogerős ítélet Balóné gárdistáira, vagy épp a kaszás cigányokra vonatkozik.

  11. Papasa szerint:

    Gordon:

    A hiba a hibakereső készülékedben van szerintem. Azért mert valaki nem “rendszerbarát” az még nem jelenti azt, hogy az ő értékítélete rossz. Lehet hogy rossz a rendszer. Az amiről te beszélsz, a nyugodt, politikai filozófiáját tekintve megalapozott konzervativizmus, magyarországon nem létezik. Amit a Fidesz képvisel, az a gyávaság, megalkuvás, a mutyizás, és az idegen érdekek kiszolgálásának a politikája,vakítós dumával fűszerezve. A jogerős bírósági ítélettel meg az a baj, hogy hiába fogalmaz egyértelműen, ha távirányítással rendelték meg. A bábszínház ott üzemel.

    Másrészt szerintem ma már az a gyanúsabb, ha valaki nagyon rendszerbarát.. Mint Te.. 😛

  12. Papasa szerint:

    Gordon:

    Mondjuk úgy, a rendszer ellenségeinek elegük van a status quoból.

    http://lakatospal.hu/index.php?page=articles&id=3151&korosi-viktor-david-a-fidesz-utan-johet-a-jobbik-ha-

  13. Márta szerint:

    Ernő van rendelés!!!!!!!

  14. balszélső szerint:

    T. Gordon! Örülök a rendpártiságnak. De az én rendpártiságomba nem fér bele a pártfinanszírozások körüli mutyi, a korrupció és az sem, hogy a két nagy párt képviselői több százezer forintos fizetésjavítást szavaztak meg maguknak a válság kellős közepén.
    Köztük a te magas erkölcsű cimboráid is!
    Túl szép lenne, ha néhány békés ücsörgő szétzavarásával minden gondunk megoldódna!

  15. toto szerint:

    bevallom kicsit tájékozatlan vagyok a gárdával kapcsolatban. Természetesen azon kívül, hogy követem a közélet eseményeit, nem tudom, hogy a gyakorlatban mit csinál a gárda, persze a médiaeseményekké váló masírozáson és menetelésen kívül. Ki lehet őket hívni, ha baj van a cigányokkal? Egyébként nyugodtan pakolhatnának homokzsákokat az árvíz, illetve belvíz sújtotta területeken.

  16. Manitu szerint:

    Ha valamihez hasonlít a gárda, akkor az a Munkásőrség, ha pedig régebbi példát akarunk keresni, a nyilas szervezeteknél láthatjuk. De ezt csak a külsőségekre és a szervezeti felépítésre lehet érteni. Ideológiában nem tudom őket hová tenni, csak sejtem, hogy mifélék.

    Ugyanez igaz a vonulgatásra is. Mindig a szélsőséges szervezetek stílusa volt az egyenruha és a vonulgatás. A gárda ezen felül nem is csinált még mást, legalábbis nem tudok róla, hogy akár valódi veszélyhelyzetben csak a kisujjukat megmozdították volna.

    Most pl. volt egy árvíz, és pontosan emlékszem, hogy a Fidesz akart egy olyan ÁLLAMI szervezetet, amely az amerikai és más példákhoz hasonlóan – akár a polgárőrség – bevethető katasztrófahelyzetekben, de az ország bármely pontján. A gárda alakulásakor is ilyenek hangoztak el, de ennek már nyomát sem látni.

    A gárda szerintem szimpla politikai alakulat, amelynek egyetlen célja a Jobbik politikai hátországának erősítése.

  17. toto szerint:

    én a gárda szimpatizánsok véleményére lennék kiváncsi, hogy mit is csinál a gárda valójában. Ők tudják-e? Vagy csak egy pr csapat?

  18. Manitu szerint:

    Ellenállnak valaminek, és felvonulással csökkentik a bűnözést. Minél tovább vonulnak fel, annál csökkentebb lesz a bűnözés. Ha pedig már mindenki felvonul, senki nem tud bűnözni.

    De most komolyan totó, honnan tudnák? Ne idegesítsd őket.

  19. toto szerint:

    nem tolonganak a fanok a válaszadással.

  20. Prendick szerint:

    Toto, két eset lehetséges. Vagy érdekel, hogy mit csinál a gárda, akkor már rég utánanéztél és láttad, hogy a vonuláson kívül minden árvíznél, jégverésnél, problémánál kint vannak. Vagy nem érdekel, csak be akartál szólni, az viszont mást nem érdekel. 🙂

    Nem véletlenül akkora a támogatottságuk vidéken, főleg olyan helyeken, ahol másban nem igen bízhatnak a helyiek.

    Csepelen nem látszanak, hiszen itt nincs is rájuk szükség. Itt ha árvíz van, kimegy a gátra Szilárd és a puszta tekinetével visszaűzi a vizet a helyére. Mint ez közismert. 😉

  21. Prendick szerint:

    Elovastam a cikket /mondjuk egy hete más olvastam valahol, vagy Navracsicsnak sztenderd szövege van és mindenhova azt viszi/, és megtudtam belőle, hogy a Fidesz tervei a közeljövőre annyiból állnak, hogy nem kell tenni semmit a világon.

    Jó, tudtuk eddig is, de így leírva olyan vígasztalan. A sültgalamb párt képzetét kelti az egész. Annyi ultimátum, kivonulás, bevonulás, kordonbontás, kormánydöntés, megalkuvás után csak végigmegy a ciklus. Utána jöhet a sültgalamb.

    Békés átállás lesz a következő ciklus. Már kezdenek beülni a fideszes káderek a nagy állami cégekhez, hogy zökkenőmentes legyen az átállás. Gondolom cserébe az “elszámoltatás” annyi lesz, hogy a régi szoci és az új fideszes káderek elszámolnak egymás között a folyó mutyiprojecteken kereshető pénzzel.

    De majd lesznek dörgedelmes szónoklatok, nevek nélkül, ahogy szokás, hadd kajálja az istenadta nép.
    Nem változik itt semmi…

  22. Manitu szerint:

    Én minden nagy árvíznél kint voltam a gáton, mindig elutaztam a szülővárosomba segíteni.

    Ez nem olyan, hogy pl. a sajtó nem hajlandó tudósítani róla, ha ilyen történik, hiszen ma már egy mobiltelefonban is van fényképezőgép, 500-600 embernél ugyanezen okokból nagy mennyiségű fénykép-beszámoló születik.

    Kis túlzással a gárda akkor is dokumentál, ha felhúzzák a bakancsot.

    Azt nem kétlem, hogy voltak kint gárda tagok az aktuális gátaknál, mint ahogy sokan mások is, mint ahogy sok esetben én is. De, hogy a gárda ment segíteni, azt nem hiszem, és erről Prendick bemondásán kívül nem is találtam semmit.

    Főleg Prendick-mércével nem, DNS-bizonyítékokkal, GPS-es jelzésű egyidejű mozgófilmekkel több helyszínről Google-képekkel is megerősítve – ahogy ezt teljes joggal a Holokausztról is elvárja. Még fényképes beszámolót sem találtam sehol sem, pedig a Holokausztról még fényképek is vannak, mégis megkérdőjelezik Prendickék.

    Tartok tőle, hogy ez az árvízi segítség csak mítosz.

  23. Prendick szerint:

    Manitu, neked teljesen mindegy lenne, mit mutatok. Nem igaz? 😉
    Különben helyi szinten illegális dologra kérsz. Mivel az itt idézhető oldalak jóformán kivétel nélkül csak akkor szeretnek tudósítani a gárdáról, amikor balhé van körülöttük, csak onnan hozhatnék forrásokat, ahol ugyan következetesen dokumentálják az eseményeket, de itt ugyanúgy tiltottak, mint értekezni a holokausztról.

    Így könnyű érvelni, ha a másik oldalnak kuss van. 😉

    /Manitu, én nem kérdőjelezem meg a holokausztot (vajon hogy jött ide a téma?), egész más véleményem van róla. De elvárom, hogy ha valakinek kérdései vannak, esetleg válaszai, azt ne üldözzék és ne akadályozzák. Ld. fenti problémámat, szerény példaként./

  24. balszélső szerint:

    Toto és Manitu! Egyet értünk: nem csinálnak semmit.
    Szombaton békésen ültek. De akkor mitől csokis a hatalom alsónadrágja?

  25. hugi szerint:

    Prendick, én úgy tudom, hogy csak a kuruc van itt letiltva, ami a gárda és a Jobbik nem hivatalos oldala. A gárda honlapja szerintem nincs letiltva, próbáld azt! Egyébként a kuruc sunyi neonáci lap, jobb is, hogy itt nem lehet reklámozni.

    A gárda betiltása olyan provokáció volt, ami csak a Jobbiknak meg az MSZP-nek hoz híveket. A hatalom csak a Fidesztõl van betojva, ezért is provokálja ezt a mûsort. Félnek a kétharmadtól, mint ördög a tömjénfüsttõl 😉

  26. miska72 szerint:

    Ezeket el kell távolítani a politikától! Vagy így, vagy úgy!
    Ez nem szakértői kormány, hanem szocialista!
    Szocilaista és liberalista DIKTATÚRA van!
    Egy libatolvaj a miniszterelnök?
    Margit! NÓÓÓÓÓÓRMÁLIS!
    Ezek nem szakértenek!
    KISÉRLETEZNEK!

    Gazemberek vezetik az országot!
    Ébredj MAGYAR!
    Gazemberk vezetik a kerületet, meg egy Szélhámos!
    MAFFIA az álam!
    Ez egy szervezett bűnszervezet!

  27. miska72 szerint:

    hugi, az maszopnak hoz híveket?
    Ne 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 !
    Ez jó vicc volt.
    Ki hisz még a Maszopnak meg a szadesznek?

  28. miska72 szerint:

    A jobbik meg a Magyar Gárda, nem szélsőséges hanem HAZAFI!
    A “tisztelt képviselőúrak” és elvtársak, szétlopták az országot!
    Ezért felelniük lell így vagy úgy!
    Könyörgöm………………………..fel!
    Ez magyarország, valahol európában.

  29. miska72 szerint:

    Egyre több ember akar IGAZSÁGOT!
    TELJES VAGYONEKOBZÁST A KÖZTÖRVÉNYES POLITIKAI BŰNÖZŐKNEK!

  30. Prendick szerint:

    Hugi, mint korábban Totonak írtam, aki akarja, megtalálhatja az infókat.
    Én nem szívesen ugrom bele abban a jellegzetes fórumjátékba, hogy elkezdjem valami nem létező bíróság előtt hordani a “bizonyítékokat”. Főleg nem, ha a vitapartner erős prekoncepcióval küzd. A vége mindig az, hogy semmi nem elég és követelni fogja, hogy név szerint soroljam fel a homokzsákoló gárdistákat. Fárasztó.

    A kétharmadot meg senki nem akarja, csak Orbán rajongói.
    Szerintem tökéletesen szükségtelen, sőt egész ártalmas lehet. Nincsenek a Fideszben olyan koponyák, akikre ezt rá lehetne bízni. Még olyanok se igen, akikre a sima kormányzást, de szegény ember azzal főz, amit a kamrában talál, akármilyen fonnyadt, vagy penészes.

  31. hollósi szerint:

    Mit csinált a gárda? Aki kíváncsi rá, menjen le Kelet-Mo-ra és kérdezze meg a falusiakat, miért lett abban a térségben a második erő!!!
    Kérdezze meg, mely problémákat söpörtek le az asztalról 20 éven át a hatalom birtokosai?
    Most pesze itt van fönn az egész trutyi az astalon és bűzlik is rendesen.
    Ostoba, aki azt hiszi, hogy minden előzmény nélkül.

  32. Öreg halász szerint:

    Mit csinál a gárda? – ezt kérdeztem én is az egyetlen olyan haveromtól, aki korábban Fidesz-szavazó volt, és mint a múlt héten kiderült, az EP-választáson most a Jobbikra szavazott.

    Ő az egyetlen ismerősöm, aki jobbikos, és korábban nem maszopos volt.

    Mit csinál? Nem csinál semmit, csak beszél, felvonul, és nem is kell tennie semmit – ezt mondta.

    A gyerekkori barátom szerint ugyanis a gárda – és a Jobbik – egyetlen pozitívuma, ami számára döntő is, az, hogy kimondták, hogy a bűnözés többségét cigány származású emberekhez lehet kötni.

    Utánanéztem az árvíz dumának, és az a véleményem, hogy nem igaz. Biztosan voltak jobbikosok a gáton, de nem többen, mint MSZP-sek vagy fideszesek. Egyébként igaz lenne, hogy tele volna a barikád meg a gárda hivatalos honlapja ilyen árvízvédelmi képekkel.

    De nincs. A gárda a kutya farkában sem volt az árvíz idején, max annyit dolgozott, amit a felbomlás közepén álló SZDSZ-es ifjúsági szervezet is csuklóból fel tudna mutatni.

    És a gárda mást sem tett semmit a felvonulásokon kívül. Masíroztak, és most páran ezt valami nagyon-nagy dolognak próbáljátok bemutatni.

    Pedig nem az. Még Prendick és a többiek is pontosan tudjátok, hogy ezt a problémát oktatással és munkahelyekkel lehet megoldani. Hülye, tudatlan, a magyar történelmet – Magyar Bálintnak köszönhetően – sem ismerő tanyasi gyerekekkel, akik árpád-sávos ruhát vesznek fel, és csapkodják a lábukat a földhöz, nem lehet megoldani.

    A lábcsapkodás után másnap csak a sajgás marad meg. Azok, akik nap mint nap lopásból tartják fenn magukat, másnap ugyanúgy elmennek majd lopni egészen addig, amíg nem lesz más alternatíva.

    A gárda nem az. És az a helyzet, hogy az egyetlen ember, aki Fidesz szavazóból lett jobbikos, ezt ugyanígy elismerte. Azt mondta, hogy azért szavazott a Jobbikra, hogy ne legyen olyan sok értelmetlen tabu, és ő is tudja, hogy ahhoz, hogy a komcsikat bíróság elé lehessen vinni, kikre kell szavazni.

    😉

  33. Öreg halász szerint:

    Ja, hogy Pendrick ne vigyorogjon: a gyerekkori barátom véleménye nem az enyém. Szerintem nem cigánybűnzözés van, csak butaság. Vannak cigány bűnözők, de nem minden cigány bűnöző. Vannak olasz maffiózók, de nem minden olasz maffiózó. És vannak politikusok, akik bűnözők, de nem minden politikus bűnöző. És vannak magyar bűnözők, tolvajok, gyilkosok, gyerekgyilkosok is, akik 14 éves kislányokat erőszakolnak és ölnek meg. És ez sem cigánybűnözés, sőt, szerintem nem is magyar.

    Ez bűnözés. Ami bűn.

  34. Prendick szerint:

    Öreg halász, az oktatás és a munkahely kevés. Kell valami többlet, ami rábírja őket, hogy éljenek vele, ahelyett, hogy a mostani laza kalandozásokat folytatnák. Kényszer.
    Ha az állam erre képtelen, akkor társadalmi összefogás szükséges, olyan külsőségekkel, ami hatásos. Mint a gárda. Ha az állam és nyafogó emberbarátok, mint sajnos te is, nem lennétek annyira hisztérikusan PC-k, már szép hatása lenne.
    Sok vidéken már így is segített, nem véletlenül szavaztak annyian rájuk.

    “ő is tudja, hogy ahhoz, hogy a komcsikat bíróság elé lehessen vinni, kikre kell szavazni.”

    Az összes olyan politikust hajlandó vagyok megenni, só nélkül, akit a Fidesz kezdeményezésére elítélnek. Figyelem, nem strómanokat, beáldozott balekokat, hanem Gyurcsányt, Lendvait, Kókát várok, mint mindenki.
    Szerintem azt várhatjuk, amíg piros hó esik. Orbánék sosem nyúlnak a haverokhoz. Ők is megúszták és tudják, hogy bármikor fordulhat a kocka.

    Sajnos tudjuk, hogy a Fidesz szavazótábora leginkább gyávákból, tudatlanokból, naívakból, korlátoltakból, szervilisekből és karrieristákból áll. Mindenki válassza ki a maga kategóriáját. A csendes többség. Tökéletesen képviselik őket a vezetőik, akik ugyanolyanok.
    Vajon mit lehet tőlük várni?
    Részemről nem sokat.

    Inkább a Gárda. Ők legalább puszta hazaszeretetből hajlandóak összeveretni is magukat.
    A nyulak bandája meg kétharmadról ábrándozik a szájában a répával. 🙂

  35. Öreg halász szerint:

    Dacára annak, hogy roppant okosnak tartod magad, a saját kritikai érzékeddel nem vagy képes elolvasni amit leírsz.

    Különben összeomlanál magad előtt.

  36. Prendick szerint:

    “Ja, hogy Pendrick ne vigyorogjon: a gyerekkori barátom véleménye nem az enyém.”

    Prendick mégis vigyorog. Mert a véleményedről eszébe jutott egy fórumtárs halhatatlan véleménye, ami szerint ha a te nézeted szerint azt jelenti a cigánybűnözés szó, hogy minden cigány bűnöző, akkor abban is hinned kell, hogy svédcsavar azt jelenti, hogy minden svéd csavar. 🙂

  37. Prendick szerint:

    Valamibe megint betaláltam? Ne csigázz, mi bökött meg? 😉

  38. Prendick szerint:

    Jó reggelt!
    Érdekelne a fideszesek véleménye annak a bírónak a jogi képességeiről és politikai elkötelezetlenségéről, aki tegnap kimondta a független magyar bíróság nevében, hogy semmiféle jogsérelemmel nem jár, ha egy miniszter azt állítja Orbán Viktorról, hogy “ha Orbán Viktornak lehetősége lenne rá, biztosan ellopná a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) kapott pénzt”

    Ez a bíró hozta meg az elsőfokú ítéletet gárdaügyben.

    Remélem, másodfokon, ahhoz a bíróhoz kerül az ügy, aki szintén elkötelezetlenül és függetlenül oszlatta a gárdát. Mert akkor jogerősen mondja majd ki, hogy Orbán közismert tolvaj és fel kell azonnal oszlatni, mert félelmet ébreszt egyes csoportokban.

    Mondom: Jó reggelt!

  39. Öreg halász szerint:

    Akkor ennyit a gárdáról: csak duma az árvízi segítség, csak akkor mozdulnak meg, ha politikai hozadékot látnak benne.

    A bírósági ítéletről szerintem én is elmondtam a véleményemet.

  40. Prendick szerint:

    Öreg halász, válassz el két dolgot. Az egyik az, hogy leginkább azok lépnek a gárdába, akikben erősen túlteng a közösségi felelősségvállalási szándék. Ha nem így lenne, ülnének otthon és nem szivattatnák magukat folyamatosan. Az ilyenek mindig kint vannak a gáton is. Ez elég nehezen vitatható.

    A másik a politikai hozadék. Mondjuk én is gyanakodnék, ha a drága gárdaegyenruhában lapátol valaki a sárban, kattogó fényképezőgépek között. Ez olyan PR fogás, mint anno Orbán, vagy Gyurcsány gumicsizmás szereplései. Ilyen is van, de szerencsére nem sok.

    Vagyis maga a kérdésfelvetés is csak színtiszta gittrágás. Természetesen kint vannak, mert nem tehetik meg, hogy ne legyenek. Vidéken ez nagyon gyors negatív ítélettel járna. Ott mindenki ismer mindenkit. Az is természetes, hogy nem csak ők, hanem mindenki, aki hajlamosabb a társadalmi szerepvállalásra, mint az átlag. Polgárőrök, önzetlenebb emberek, karitatív szervezetek, hivatásosok. Ezek evidens dolgok.

    Nem világos, hogy a kételkedők mit is akarnak látni? PR képeket egyenruhás gárdistákról /vannak olyanok is/, vagy pont nem olyanokat?
    Mert itt a reakciókból azt veszem ki, hogy egyik is rossz, meg a másik is rossz. Sapkaügy.

  41. Öreg halász szerint:

    Ez a vita onnan indult ki, hogy mit csinál a gárda?

    Politizál. Nem mást tesz, hanem ezt. Ezen kívül semmi olyat nem tesz, amit más nem.

    Például árvízi védekezésben nem vesz részt, hanem felvonul, masírozik stb. Másra nincs semmilyen bizonyíték, ami nem jelenti, hogy egyénként, emberként vagy pár fős csapatokban ne segítenének a gátakon, mint egyébként bárki más párt, civil szervezet vagy a közösség egyszerű tagja.

    A bírói ítéletet provokációnak tartom, amit a Jobbik jól ki is használt. A tüntetés megtiltása a hatalom részéről az MSZP-tagsága felé volt egy gesztus (“na most aztán már megfékezzük a szélsőségeseket”).

    Az értelmetlen és felesleges erőszak, ami a tüntetésen volt, pedig jobboldal felé volt egy újabb sakklépés, hogy a Fidesz szavazótáborát próbálják meg a Jobbik felé tolni, a Jobbikot erősíteni – hiszen nincs olyan értelmes jobboldali szavazó, aki ne látná, hogy ez az egész megint egy szándékos disznóság, provokáció.

  42. Prendick szerint:

    Öreg halász, ne idegesíts már. 🙂

    “Politizál. Nem mást tesz, hanem ezt. Ezen kívül semmi olyat nem tesz, amit más nem.”

    Egy politikai szervezet politizál. Akkor ugye a tagjai is csak azt csinálják. Ha mellesleg kimennek a gátra, akkor már nem számítanak tagoknak, csak magánembereknek, ugye ezt mondtad.
    A logikád szerint akkor például Szilárdék sem csinálnak Csepelen mást, mint a saját politikai karrierjüket építgetik és csak azokba a dolgokba szállnak be, amikből politikai hasznot várhatnak. Ez igaz ezáltal természetesen az egész Fideszre is. A tagok magánemberként törődhetnek az emberekkel, de mint szervezet, kizárólag a saját politikai pecsenyéjüket sütögetik.

    Tényleg így gondolod? Nem így láttam eddig. 😉

    Az MSZP stratégia érzékét meg szerintem alaposan túlbecsülöd. Nincs ott akkora ész már régen, az ilyen körmönfont trükkökhöz. Inkább zsigeri gyűlölködés megy, amit a zsoldosaik kiszolgálnak. A Jobbik meg kihasználja a lehetőséget. A Fidesz sajna elég tanácstalan, pedig kivehetnék a Jobbik alól a dobogót. De maradnak a kivárás mellett. Így ők is erősítik a Jobbikot, pedig elég lett volna annyit nyilatkozniuk, amit például te megtettél.

  43. Öreg halász szerint:

    Úgy látom, hogy nem értesz. Bár szerintem inkább nem akarsz megérteni.

    A gárda politizál, és nem a gáton dolgozik, védve az árvíztől, mint ahogy azt te próbáltad elhitetni.

    Nincs azzal bajom, hogy egy politikai szervezet politizál. Hiszen a gárda a Jobbik félkatonai szervezete, csak éppen ők maguk is másról beszéltek korábban (nem bontották ki az igazság minden részletét).

    Megint más kérdés, hogy nem értek egyet félkatonai szervezetek létrehozásával, egy demokráciában ugyanis nem azok hoznak létre ilyen szervezeteket, akik demokráciát akarnak. Ugyebár hasonlót itt is a komcsik működtettek utoljára pufajkások majd Munkásőrség címen.

    Az MSZP-t ok nélkül nézed le. Tekintve, hogy közben milyen okosnak hiszed magad, azt kell mondanom, hogy ez roppant tájékozatlanságra vall.

  44. Prendick szerint:

    Öreg halász, az a baj, hogy értelek. Próbálsz fogást találni a gárdán, hogy elnyomd az enyhe lelkiismeretfurdalásodat velük kapcsolatban. Mert ha sikerül beállítanod őket félkatonai, politikai szervezetnek, pláne pufajkások mai megfelelőjének, nem zavar már annyira hogy milyen disznóság is történt velük. Ez elég világos. 😉

    Az MSZP-t meg tudod jól, hogy közelebbről ismerem, mint te. Felesleges őket démonizálni. A hivatásos politikusokon kívül a legtöbb szocinak mostanában azon jár az esze, hogyan tudnának ügyesen kapcsolatot teremteni jövendő urukkal, a Fidesszel. Mondjuk megértem, hogy erre ugyanolyan nehéz gondolni, mint némi rokonszenvet érezni a gárdával, úgyhogy őket is démonizálni kell mint a gárdát.

    Kicsit egyszerű technika, de olykor bejön. Pláne, ha addig ismétled, amíg magad is elhiszed.

  45. Öreg halász szerint:

    Milyen fogást, milyen lelkiismeret-furdalás? A gárda politikai szervezet, katonai szervezeti felépítéssel, egyenruhával: min vitatkozunk?

    A buta kis fejed miatt, ami nem tud fél percnél tovább megtartani egy információt, újra leírom a véleményem: a bírói ítéletet, a tüntetés megtagadását és a rendőri fellépést provokációnak tartom.

    Az MSZP-t meg nagyon nem ismered. Attól, hogy tipikus Jobbik-szavazó karriert futottál be mint egykori MSZP-szavazó, még nem ismered az MSZP-t. Különben nem ez lenne a véleményed azokról, akik szerintem az MTV ostromától a 2006- október 23-i rendőri erőszakig végigvezényeltek egy nagyon pontosan kitalált, nagyon aljas játékot.

  46. Prendick szerint:

    Már mosakodsz? Bánod már, mi, hogy egy kicsit rosszul érezted magad a gárdaítéletkor. Csepp lelkiismeret lehetett, egy tisztességes hozzállás enyhe próbálkozása. De mára azért kezdesz kigyógyulni belőle, ahogy látom. Még pár nap és ünnepelni fogod, hogy a rendőrök verik őket. 🙂

    Az MSZP-t biztos nem ismerem. Tényleg nem ücsörögtem a kulisszák mögötti tájakon néhány évig. Á, dehogy. Csak fel akartam vágni. Mert azért itt tuti felnéznek rám, ugye? Ne fárassz.
    Rettegj nyugodtan az emeszpétől, nekik is pont annyi eszük van, mint neked. Csak ők a Fideszt látják minden mögött.

    Éppp szimultán vitatkozom a másik oldal egy hasonló képességű képviselőjével. Össze kéne hozni titeket, hogy egymásnak hízelegjetek. Te elolvadnál az örömtől, hogy a szoci micsoda übermensch-i taktikát tételez fel a Fideszedről, ő meg elélvezne, milyen hihetetlenül nagyra tartod az MSZP-jét.

    Én meg itt középen fogom a hasam rajtatok. 🙂

  47. Öreg halász szerint:

    Lebuksz, aztán tombolsz. Piti kis provokátor vagy.

  48. Prendick szerint:

    Öreg halász, asszem megint valami fájó pontodat érintettem. Akkor szoktál személyeskedni. De hát ezt végezd el magaddal.
    Rossz lehet állandó önáltatásban élni, de nem sajnállak meg. Talán egyszer még a lelkiismeretedet is sikerül felébreszteni, akármilyen mélyre betonoztad.

  49. Öreg halász szerint:

    Jössz itt az árvízvédő gárda meséjével, aztán butaságokat beszélsz, végül elkezdesz tombolni, csak mert nem azt írom, amit szeretnél.

    Igyál meg egy sört. Hetek óta csak fórumozol, így kiszáradsz. 😉

  50. Prendick szerint:

    Adjak zsepit? 😉

  51. Öreg halász szerint:

    Nem is sört kellene innod, hanem valami rövidet. (De nem is unicumot, mert szerintem te attól is kiborulsz.)

    Prendick, láthatóan ez az egy kis kapcsolatod van a külvilággal. Tényleg nem kell segítség?

  52. Prendick szerint:

    Nos, ha nem haragszol, nem követném a példádat. Az alkohol elég ártalmas, ahogy látom rajtad a hatását.
    Mesélj, mit ittál? Valami ütős lehetett, mert gyorsan váltott át a stílusod olyan Miskásra.
    Ha elkezdesz nótázni, vagy táncolni, okvetlenül szólj, bár így is jól szórakozom. 🙂

Itt lehet hozzászólni !