Menekültet gyanúsítanak a német lány meggyilkolásával

 Hír24, Index

Menekültet gyanúsítanak a német lány meggyilkolásával

Orvostanhallgató volt az a lány, akinek a holttestét még október 16-án találták meg a Dreisam folyón. A 19 éves Maria Lindenburger gyilkosságával most egy fiatal menekültet gyanúsítanak.

Szabadidejében Ladenburger, akinek az édesapja az Európai Bizottságnál dolgozik jogászként, egy menekültek számára fenntartott szálláson dolgozott önkéntesként, írja a Mirror.

Maria L. október 15-én egy egyetemi bulin szórakozott. Nagyon jó kedvű volt. Barátnőivel több vidám képet is készítettek a bulin felállított fotóautomatával, ami előtt többször is hosszú ideig álltak sorban. Ezek voltak az utolsó képek a lányról.

Maria hajnali 2:40 körül elköszönt barátaitól, és biciklivel indult haza a katolikus lánykollégiumba. Holttestét másnap reggel találták meg a Dreisam folyóban. Megerőszakolták, és vízbe fulladt vagy vízbe fojtották.

A rendőrség hatalmas erőkkel kezdett bele a nyomozásba. 1400 embert hallgattak ki. Egy szagminta alapján a nyomkereső kutya egészen az egyetem biokémiai előadójáig vezette a rendőröket. Ezután több mint száz diákot hallgattak ki, és vettek szinte minden férfi hallgatótól DNS-mintát, de nem akadtak a tettes nyomára, írja a Bild.

A rendőrök viszont a folyóparton egy később fontosnak bizonyuló nyomot rögzítettek. Egy vadszeder bokron egy 18 centiméter hosszú hajszálat találtak, amelynek különleges színe végül elvezetett a tetteshez. A hajszál egyik fele ugyanis fekete volt, a másik részén többféle szőkés árnyalat voltak megfigyelhető.

A festett vagy szőkített haj új lendületet adott a nyomozásnak. A rendőrök ezután újra átnézték a köztéri kamerák több terrabájtnyi felvételét. Ezen szúrták ki a feltűnő frizurájú, 17 éves afgán fiút, aki az egyetemi buli éjszakáján 1:47-kor egy villamoson éppen Freiburg központja felé tartott. A villamossal 2:10-kor érkezett a tetthelyhez közeli végállomásra. A bűncselekmény hajnali 3-kor történhetett.

A befogadó családnál elhelyezett fiút péntek délután a nevelőszüleinél tartóztatták le. A rendőrség most az vizsgálja, ismerhette-e korábbról egymást a tettes és az áldozat.

Forrás: Hír24Index

4 hozzászólás “Menekültet gyanúsítanak a német lány meggyilkolásával” bejegyzésre

  1. dwadaw szerint:

    “menekült”

  2. Letiltatni szerint:

    A cigányok e féle munkáját is fellehetne mérni Magyarországon.

  3. Nagyapó szerint:

    Letiltatni! Nincs igaza, de még migránsokat is szeretne?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. Letiltatni szerint:

    Félrebeszél.

Itt lehet hozzászólni !