Szolgalelkűen nyomták a gombot

Magyar Hírlap

Hova visz az út? Szemmel láthatóan az ős-MSZP-sek, köztük Puch, Szekeres, Lamperth, Hiller és Veres sem tudja (Fotó: Béli Balázs)

Az Országgyűlés balliberális többsége tegnap megszavazta a 2010-es adótörvényeket, amelyeknek legfontosabb eleme az ingatlanokat és más vagyontárgyakat terhelő vagyonadó, a gyes jogosultsági idejének csökkentése, a jelenleg még adómentes juttatások – köztük az üdülési csekk, és az étkezési jegyek – megadóztatása, a munkát terhelő adók csökkentése.

A legnagyobb változások az szja-rendszerben lesznek, miközben a társasági adó 16-ról 19 százalékra szökik fel, és egy sor adókedvezmény megszűnik.

A Hír TV beszámolóját iott nézhetik meg

Tehernöveléssel jár az is, hogy a jövedéki adó esetében a júliusi után jövő januárban újabb emelés jön. A benzin jövedéki adója 2010-től további tíz százalékkal, a gázolajé 7,6 százalékkal lesz nagyobb. A cigaretta jövedéki adója ugyancsak további kilenc, az alkoholos italoké pedig tíz százalékkal nő. Eközben a gépjárműadó tételei 15 százalékkal ugranak meg. Az új szabályozás értelmében az adóparadicsomba menekített jövedelmet és vagyont adó alá vonják. Első pillantásra úgy tűnik, hogy az “offshore kormány” saját magát regulázza meg, ám nagy kérdés, hogy a harmincszázalékos forrásadó mennyire lesz behajtható az adóparadicsomokban.

Tegnap a legnagyobb figyelmet a gyed-gyes lerövidítéséről rendelkező törvény ismételt elfogadása, valamint a vagyonadó megszavazása váltotta ki. A KDNP megígérte: az új kormány első intézkedései között visszavonja az előbbit, míg a Fidesz az utóbbiról ígéri ugyanezt. A szavazások többségére ismét összeállt az MSZP–SZDSZ-koalíció, egyedül az ingatlanadó váltott ki ellenkezést hét liberális honatyából.

***

Bajnai Gordon miniszterelnök: Hetvenöt kormányzati munkanap csodát tett. Elszántan haladunk tovább a kijelölt úton.

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője: Bajnai Gordon csak a csonkoláshoz ért. Jobb lenne, ha hallgatna a többség szavára, és távozna.

Gulyás József (SZDSZ): Az SZDSZ-nek nem az a hivatása, hogy különböző különalkuk keretében leszállítsa a szavazatait vállalhatatlan előterjesztések mögé.

Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetője: Jó döntés volt támogatni a válságkezelést. Elkerültük az államcsődöt, most pedig tíz adófizetőből kilenc jobban jár.

Forrás: Magyar Hírlap

16 hozzászólás “Szolgalelkűen nyomták a gombot” bejegyzésre

  1. Prendick szerint:

    Fúj, de gusztustalan kép ez. Nem igaz, hogy ezeket nem lehet eltakarítani valahogy. Az egész demokrácia nem ér semmit, ha ilyen csótányok dönthetnek az emberekről.

  2. bolemann lajos szerint:

    “A legnagyobb változások az szja-rendszerben lesznek”

    Milyen érdekes, hogy pont ezt a részt nem fejti ki bővebben a cikk, 🙂 pedig ennek köszönhetően havi 10-20 ezer marad az emberek (munkából élők) zsebében.

  3. bolemann lajos szerint:

    10-20 ezer:=10-20 ezerrel több

  4. Prendick szerint:

    Kiváncsi leszek arra a 10-20 ezerre. Majd ha látom.
    A szocpol eltörlésével teljesen egyetértek. A társasági adó emelése kamu, csak a könyvelők fognak többet dolgozni. A jövedéki adók emelése rém gusztustalan. Már így sem volt normális, most meg pláne nem az.
    Az offshore törvényen azok is röhögnek, akik hozták, csak reklámfogás.

    Az étkezési jegyeket sajnálom, bár leginkább multietető konstrukciónak számít, ezért talán nem is annyira. Viszont a munkavállalók sokat buknak majd rajta. Az áfa visszaemelése meg nagyon durva.

    Összességében inkább rablás az egész, mint adócsökkentés, mert az szja-ban visszaadott párezernek minimum a dupláját viszi el a gerjesztett áremelkedés.

    És már megint nem mertek hozzányúlni a szociális kiadásoknak nevezett pénzkihajigáláshoz. Pedig most pont belefért volna.

  5. hugi szerint:

    Lajos, még mindig hiszel ezeknek?

    A szocpol egy gazdasági katalizátor volt. A most is katasztrofális demoráfiai helyzetet meg csak vadbarom állatok súlyosbítják. Elõbb legyen elég bölcsi és ovi, legyen munka, aztán lehet ilyen intézkedéseket hozni. A kutya farka nem hiszi el, hogy lesz elég óvoda!

  6. bolemann lajos szerint:

    5 % áfa emelés lófing, az se vettük észre amikor csökkentették (az egyébként hiba volt) ráadásul az alapvető élelmiszerek áfája csökken (persze az is lófing).
    Se a szocpoltól, se a félszocpoltól nem lett több gyerek, a többség már igénybe se vette, mert nem érte meg. Egyébként kedves hugi a szocpolnak és a bölcsi-ovinak semmi köze egymáshoz.
    Ha tökös lenne ez a kormány, akkor az alanyi jogon járó gyedet is eltörölné. Az egyébként is otthon masztizó pláza p*csáknak minek a gyed.

  7. Papi szerint:

    bolemann lajos!
    Te rosszabb vagy mint Prendick peddig ő sem piskóta! Ő legalább részben néha okossakat is mond de, hogy te még számolni sem tudsz az biztos! Áruld már el honét vetted azt a marhaságot a 10-20ezerrel kapcsolatban? Ez ugyanolyan marhaság mint a szocpol eltörlésének helyeslése!

  8. miska72 szerint:

    A képen Szekeres kérdezi Hillert. Pista, te mire fogsz szavazni? Igen, vagy nem? Lampert: hallottam mindent! Puch: én nem láttam semmit! 🙂 🙂 🙂 🙂

  9. miska72 szerint:

    Papi, boleman lajos, hozta a tőle megszokott formáját. 😉

  10. miska72 szerint:

    Bolemann lajos, most még több otthon masztizó pláza p.csa lesz.
    Remélem ez téged boldogít.

  11. Lora:) szerint:

    IDE IS MEGÍROM NEKTEK PÁR CIKKEL LEJJEBBI BEÍRÁSOMAT (UA.) CSAK MERT PASSZOL, ÉS MÉG EGYSZER; ÉBREDJ MAGYAR:

    “GONDOLKODJ GLOBÁLISAN, CSELEKEDJ REGIONÁLISAN” by me 🙂

    Na, kicsit megtördécselem ujjaim, bemelegítem a nyakam a nagy észosztáshoz.

    Július 1….nem a válság kezdeti napja – ez az ország körülbelül 1920 óta van a béka feneke alatt, amióta megtörtént a párizsi békeszerződés-

    1919-ben vége lett az OMM-nak, és azóta süllyed az ország. Beleestünk két világháborúba, az orosz itt ragadt majd’ fél évszázadot, önálló véleményünk soha nem lehetett.

    A demokrácia fedőnéven beérkezett nyugati világ hatására, emberek kezdték máról holnapra “felvenni” a versenyt Nyugattal, akik csak röhögtek rajtunk, hogy egy CD-s rádió, Hi-Fi mekkora dolog nálunk, közben nyugaton már elavult sz@rnak számított. Idedobtak nekünk mindent, a magyar meg önfeledten vásárolt, hitelre, nem hitelre, volt mindenünk. 4 TV egy családban, 5 mobiltelefon, 3 DVD lejátszó, és minél előbb igyekeztünk megválni a Trabitól, meg a Wartburgtól…..

    Itt kezdődött minden – hogy beengedtük a multikat, akikről a magyar azt hitte, huuu…..de jó nekem is van már mindenem mint egy németnek – ja csak közben eltelt 20 év, és eladósodott mindenki, most meg nyögjük ennek az árát, hogy mindenünk meglett ugyan, de milyen áron.

    Hintik a népet, engem nem lehet, én átlátok mindenen mint az üvegen – nagyon úgy érzem, hogy a cél, Magyarországot rabszolgaországgá teszik, eladósítják 100 évre, és miután minden IMF-től, meg mindenféle humbuk banktól felvett hitelek elfogytak, utána úgy táncolunk, ahogy ők fütyülnek, na akkor lesz az, hogy megismétlődhet egy ‘56 – bár azt nem akarja senki (remélem)

    Magyar ÉBREDJ végre – amit mondanak az ellentetje igaz, lerabolják a szemünk előtt az országot, minden zálogban van, ezt visszafizetni soha többet nem fogjuk tudni.

    Orbán Viktor is végre bejelentette, ha hatalomra kerülnek (esetleg, mert ebben az országban már semmi sem biztos, lásd a 2006-os választásokat, ahol csalással, és undorító módon véghezvitt politikai hatalommegőrzés tanúi lehettünk) tárgyalnak az IMF újabb hitellehívásáról, tehát ő is hitelt kell hogy felvegyen ahhoz, hogy valamennyire szinten próbáljunk meg maradni a csóróságban.

    Én biztos nem folyamodnék több hitelhez, más megoldások is léteznek egy válság kezelésére, nem mindig a tenyérkinyújtás és koldulás vezet a helyes úthoz. Végre kézbe vehetnénk kaszát-kapát és kinyilváníthatnánk a véleményünket Európának, szálljanak le rólunk, hagyjanak minket békén, ez a terület a MAGYAROKÉ, nem kell több hitel, és amit eddig felvettünk, határozott időn belül törlesztjük. ENNYIRE KELLETT NEKTEK EZ A SZ@ROS EU? Tudtátok Magyarok, hogy mit szavaztok meg? Vagy csak azt néztétek, hogy úgy fogunk élni, mint a nyugatiak? Meg euróval fizetünk, meg huuu….nem lesznek határok, meg huuu….jön majd az EU-s termék. Ja jön a fostalicskás hulladék Németországból, jön a rohadt barack+paradicsom Spanyolországból, és Európa lábtörlője lettünk, mert TI MAGYAROK, MI MAGYAROK hagytátok/hagytuk hogy az orrunknál fogva vezessenek minket….. Drága Barátaim, ahhoz ész is kellene, amit sikeresen leépített az MSZP-s kormányzás oktatási miniszterei, tudást esetleg tapasztalattal, önnön maga átélt dolgokból lehet szerezni, nem csak a sulipadból, ahol megverik a tanárt, ha valami nem tetszik…. Szigorú törvényeket kellene hozni a bűnözés, és csalás résztvevőire, a lopás, az erőszak, a fenyegetettség, a zsarolás, a hierarchia megbontóira ÉN biztos halálbűntetést szabnék, és amikor ezt kijelenti valaki, azt mondják rá nacionalista? Már nem mondom, hogy el kellene menni ebből az országból, mert kifejezetten ellenszenvesek lettek a magyarok külföldön.

    Nekem kijárt 1-2 pofon, de túlélek mindent – fiatal vagyok, várom az időt, mikor tehetek valami olyat, amivel Magyarország előrelépését segíthetem, legyen az csak annyi, hogy a cigicsikket a kukánál oltom el, és átadom a helyet az öregeknek, vagy épp ingyen és bérmentve igazítom helyre a térképes turistát a városban, mert beszélek 2 és fél idegen nyelvet. De persze mindig nagyokról álmodik a MAGYAR – de mi is a mottóm, aki rendszeresen olvassa a csepel.infot, és ismer engem?

    “GONDOLKODJ GLOBÁLISAN, CSELEKEDJ REGIONÁLISAN!”

    TARTSATOK KI BARÁTAIM, TÚLÉLTÜNK MINDENT – EZT IS MEG KELL TENNÜNK A JÖVŐÉRT, HOGY KÜZDJÜNK!

  12. Papi szerint:

    Lora!
    KB 90%-ban igazad van de azt a 10%-ot ne kicsinyeld le.
    Amennyire én tudom nem az EU. volt amelyik le.. minket hanem ez a 3 gazember (Medgyesi, Gyurcsány, Bajnai). Ugyanis ők nem hívták le azokat az EU-s pénzeket amik egyébként jártak volna ha lehívja a kormány. Ha jól tudom Orbán nem IMF hitelről hanem annak a visszafizetési módjáról akar tárgyalni ha hatalomra kerül. A törvényeket (büntetés) ez a gazembar banda nem akarja szigorítani. Az EU-val kapcsolatban nem rossz dolog az EU. csak nem ilyen hozzáállással mint ezek a gezemberek csinálják.
    Egyébként nekem tetszik a nagybetüs motod gratulálok hozzá!

  13. admin szerint:

    Lora, kivettük egy mondatodat, mert túllépted benne a határt.

  14. Lora:) szerint:

    admin,

    tudom melyiket, gyorsan végigfutottam, elnézést – de hozzáteszem igazam volt benne – túlzott felindultság, és harag dúlt bennem annak a mondatnak az írásakor…..még egyszer, milyen mondat? inkább kifejezés…. 😛

  15. Prendick szerint:

    Lora, mint oly sok helyen, itt is az a bizonyos jelenti a határt. Hiába van igazad, itt még csak nem is érvelhetsz mellette. Ebből a szempontból még a libsi portáloknál is jobban ügyelnek errefelé, hogy szó se eshessék ilyesmiről.
    Itt még úgy vélik, hogy amiről elhallgattatják a beszédet, az nincs is.

  16. Menyhért Péter szerint:

    Kedves Lora:): !
    Az általad idézett elv úgy szól, hogy
    “Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan”
    Nemzetközi és helyi mozgástér; Két döntési – cselekvési színtér, mely meghatározó a mindennapi életben.
    A regionális / régió fogalom alapvetően közigazgatási – statisztikai célból KÉPZETT, valóságban nem létező terület.
    A magyar közigazgatásban, és a hétköznapi életben egyaránt, bizonytalan még a régiók léte.
    MI még többnyire megyerendszerben éljük az életünket.
    Üdv menyus

Itt lehet hozzászólni !