Az éhség ára

Összevertek két fiatalt a csepeli Tesco-ban

Csepel.info

Tetlegességhez és komoly  sérülésekhez vezetett az a rablással végződő ütlegelés, amely a csepeli Tesco-ban alakult ki fiatalok között még június elején.

Lapunk az egyik édesapa beszámolóját kapta meg, az alábbiakban a levél szerkesztett változatát olvashatják.

Egy június eleji szombat este fél kilenc körül a csepeli Tesco áruházba két fiatal vásárolni indult, mert éhesek voltak. Jó kedvük volt, ezért egymással és a pénztáros hölggyel is viccelődtek, aki „vette a lapot”. Ez azonban szemet szúrt másik három fiatalnak, akik a pénztárnál mögöttük várakoztak – és nem tudni miért -, de nem tetszett nekik a társaság jókedve. Odaszóltak a két fiúnak, majd egyre durvábban kötözködtek velük.

A szóváltás a pénztártól való távozás után is folytatódott. A három kötözködő előbb a Tescon kívüli  parkolóban, később az áruház épületén belül, az átjáróban is bántalmazta a két fiatalembert. Ők ugyanis, hogy segítséget kérjenek a biztonsági őröktől, megpróbáltak visszajutni az üzletbe.

A három támadó súlyosan bántalmazta a két fiatalt. Mindkettőnek agyrázkódása, és zúzódásaik lettek, amikor a földön rugdosták meg őket. A szerencsétlenebbül járt fiúnak két helyen eltört az állkapcsa, fogai meglazultak, melynek következménye, hogy a mai napig sem tud rendesen beszélni, illetve szilárdat enni. Teljes gyógyulása hónapokig eltarthat.

Feltételezésünk szerint a támadók nem hirtelen felindulásból provokálták a verekedést, hisz ezen felül személyes okmányokat, iratokat és egy karórát vittek el a helyszínről menekülés közben.

A „verés” alatt ugyan volt a közelben biztonsági őr, mégis tétlenül nézte a két megtámadott fiú tusáját, és meg sem próbáltak segítségükre sietni. Mindössze a rendőrséget és a mentőket értesítették a szemtanúk. A mentők érkezése előtt a Don Pepe dolgozói nyújtottak elsősegélyt, akiknek ezt ezúton is köszönjük!

A mentők megérkezését követően azonnal kórházba szállították a két fiatalt, melyet több napos kórházi kezelés és műtét követett. Ez az éhség ára.

Név a szerkesztőségben

66 hozzászólás “Az éhség ára” bejegyzésre

  1. Csepel-sziget szerint:

    Vajon milyen származásúak voltak az elkövetők, akik egyébként is nagy számban fordulnak elő a nagy bevásárlóközpontokban?
    Egyébként pedig a biztonsági őröket azonnali hatállyal el kéne bocsájtani. Milyen hanyag munkavégzés ez? Gyáva, alávaló senkik!
    Lefogadom, hogy elkövetők megint nincsenek, csak két péppé vert szerencsétlen fiatal srác, akik még örülhetnek, hogy nem szenvedtek maradandó egészségkárosodást.
    Hogyan történhetett ez meg? Úgy, hogy közömbösek vagyunk egymás iránt és örülünk, hogy nem minket, hanem épp másokat vernek. Összefogás, határozott fellépés és elkerülhetetlen esetben indokolt agresszió. Vegyük el a kedvét ezeknek a mocskoknak az ilyen viselkedéstől.
    Aki nem tud a társadalom szabta írott és íratlan szabályoknak és az alapvető etikai követelményeknek megfelelne, azt egyszerűen ki kell irtani, mint a répát, s tenni rá, hogy mit sipákolnak “emberi” jogvédők, s az ebben az ügyben avatatlan eurokraták.

  2. Csepel-sziget szerint:

    *megfelelni

  3. lolka szerint:

    A biztonsági őröknek minimum a rendőrséget, mentőket hivni kelett volna! Ahhogy olvastam a szemtanuk telefonáltak. Az biztos nem ajánlatos este illyen helyen mozogni. Igaz van aki délutános ill éjjelesmüszakban dolgozik, valamikor kel vásárolni.

  4. én szerint:

    A biztonsági őrök kapnak fizetést? Ha igen, mire?

  5. Lexon szerint:

    Rendôrségi feljelentés megvolt? Nagyon remélem. És mielôbb elkérni a biztonsági kamerák felvételeit, mielôtt “véletlenül” törlôdnek…

  6. Gordon szerint:

    Csak aztán nehogy koppanjál Csepel-sziget a búrkolt gyanúsítgatásoddal. Tudod, mint TGM-ék Mortimer ügyben. Ugyanazt csinálod csak a fordított felállással.

    Az a nagy különbség köztem és az általam “korlátok közé szorítottak” között, hogy számomra teljesen mindegy hogy ki milyen származású volt az elkövetők vagy a sértettek között. A bűncselekményt a származási kérdéstől függetlenül elítélem.

    Sajnos a biztonsági őrök sokszor nem megfelelően végzik a munkájukat. Egy esetről magam is tudok. Egy barátom mesélte, hogy kb. két éve egy férfi agyba-főbe vert egy nőtt a Boráros téren. Jelezte az épp folyamatban lévő cselekményt a HÉV megállójában tartozkodó biztonsági embereknek (akiket közpénzből fizetnek), mire ők közölték vele – szó szerint így hangzott el -, hogy:
    “Nem kell ebbe belefolyni.”
    Az eset egyébként BKV területen történt. Ennyit a feladatukat egyedi módon értelmező közpénzből fizetett biztonsági emberekről.

    Persze azt tudom (vagy remélem), hogy a Tesco nem közpénzből fizeti a biztonsági embereit, de ez a lényegen nem változtat.

  7. Attila szerint:

    Gordon, csak nehogy koppanj leírok neked valamit.
    Barátaimat ugyanott a Tescoban verték meg cigányok, barátnőik szeme láttára. Megálltak a kocsival, és kiszállás közben már ütötték is őket. Egyiknél egy balta is volt. Akkor lett volna vége a verésnek, ha térdelve könyörögtek volna.
    Ennyit erről.

  8. miska72 szerint:

    Jobban félünk mint 4 éve! 😉
    Nagy a jólét!
    Szebb jövőt!
    A Magyar Gárda nem kívánatos Csepelen!

  9. Prendick szerint:

    Khm, ha úgy lett “megszerkesztve” a levél, ahogy olykor a nem elegendően PC hozzászólásokat szerkesztik errefelé, akkor még akár igaza is lehet Csepel-szigetnet. 😉

    De ennél az esetnél nem világos egészen az összes körülmény. Bevallom, velem is megesett, hogy “jókedvű” baromkodó ifjakat kisegítettem a boltból a biztonsági őrrel egyetértésben. Viszont a földön rugdosás az erősen cigányos dolog.

    Olyat is láttam már, hogy a biztonsági őr tojik az egészre.
    Az is igaz, hogy az ilyen támadások döntő hányadát etnikaiak szokták művelni mostanság.
    De olyat is tapasztaltam, amikor egy társaság egy másikkal követő markáns szóváltás után “lerendezte” a kérdést a parkolóban, minden etnikai felhang nélkül.

    Az iratok meg az óra simán elveszhetett a verekedés és futkosás közben is. Más kérdés lenne, ha minden értéktárgy hiányozna, de ez nem derül ki a cikkből.

    Így összesen annyit tudunk, hogy a fiatalok ökörködtek, feltehetőleg feltartották a pénztárost. A mögöttük lévők beszóltak, azok vissza, aztán kimentek lejátszani. Ott a biztonsági őr magasról lesz…ta a dolgot.
    Az egyik csoport megverte a másikat.

    A felháborodott atya levelet írt, ami szerkesztett formában került közzé, viszont errefelé jellemző, hogy a kínosnál is kínosabban próbálnak a politikai korrektségen belül maradni a szerkesztők.

    Lehet persze etnikai vonzata a dolognak. Akár az áldozatok is lehetnek kisebbségiek, bár akkor nem egy olvasói levélből derülne ki az eset, hanem a sajtó országos sivalkodásából. Lehetnek kisebbségiek a támadók, ami megmagyarázza, hogy a biztonsági őr miért nem lépett közbe, hiszen biztosan nem akart kést a bordái közé, se aznap, se másnap, mert a kés és a bosszúállás jellegzetes argumentuma a kisebbségi bűnelkövetéseknek.

    Azért sokat segítene vagy az eredeti levél, vagy egy szemtanú beszámolója. Így csak annyi a tanulság, hogy a közbiztonság rettentően gyenge lábakon áll Csepelen is.

  10. Csepel-sziget szerint:

    Ha mozdonyszőkék az elkövetők, akkor vélhetően mind az eset kezdetét közelből szemlélő pénztáros, mind a biztonsági őr, de még maga a Tesco is hallgatni fog. Nem hiányzik nekik, hogy az illető társaság testvérei, és szűkebb rokonsága (olyan 30-40 fő) visszatérjen és további károkat okozzon emberben, áruban stb.

  11. Kis ember szerint:

    A sértettek nem baromkodtak, hanem viccelődtek, mert jó kedvük volt. Manapság az ember nem lehet éhes és nem lehet jó kedve sem, mert túl nagy árat fizet érte.A lényeg nem az,hogy ki milyen származású, hanem, hogy az ember nem lehet abban biztos, ha elmegy otthonról akkor még az nap éppségben haza is ér!? Ez a közbiztonság egész Magyarországra jellemző.

  12. Prendick szerint:

    Kis ember, én olyanokról írtam, amikor egy konkrét esetben tapasztaltam, hogy a magukat viccesnek tartó ifjak mindenki más áltak a négylábú állatt ismérveit viselték és megróvásban részesültek.

    A mostani esetnél nincsenek információk a tréfálkozás milyenségét illetőleg. Viszont az faktum, hogy nem tűrhető senki állkapcsának a szétrúgása.

    A többiben igazad van.

  13. Prendick szerint:

    Jesszusom, kesztyűben gépeltem? 🙁
    áltak/által, állatt/állat, megróvásban/megrovásban, olyanokról/olyanról

  14. Kis ember szerint:

    A lényeg ,hogy megtörtént de nem gondolom azt hogy így kell elintézni dolgokat.Ne írj olyat amiben nem vagy biztos.

  15. miska72 szerint:

    Prendick, rá se ránts. 😉

  16. miska72 szerint:

    Én csak arra laszek kíváncsi, hogy : Mit érdemel az a bűnös ……………….?

  17. Kovács Ernő szerint:

    Polgárháborús helyzet előtt az ország, köszönhetően a “liberális” magyargyűlölőknek! Lovat adott a rendőrség közleménye a lacházi cigányok alá: Kommentalok.hu

  18. Prendick szerint:

    Kis ember, ebben a hírben még semmi nincs, ami biztos.
    Főleg, hogy a “jókedvű fiatalokkal” kapcsolatban nekem azért voltak már negatív tapasztalataim.
    Ha nem lenne ez “viccelődős” részlet, egyértelműen elítélő lenne a nézetem a brutális verekedők kárára. Most is elítélő, de némi fenntartással.

  19. lolka szerint:

    Két vagy tőbb fiatal viccelődik, poénkodik egymásközt, az még a hallótávon belülieknek is tecchet, ha nem elkell engedni a fül mellett. Itt valami nagyon primitiv bunkók állhattak a sorban, vagy licitálni probáltak a pénztáros hőlgy elött, de valószinű agyilag alul maradtak és igy jött a fizikai “jopofáskodás” az elöző hozzászolásokból nem a nagyobb rétegre jellemző megoldás! A fiatalabb generácioknak, de minkinek javasolnám a fizikai erőnlét szintentartása nem rossz dolog főleg futásilag. A másik az, hogy lehet azt látni kivel kikkel érdemes vitatkozni, bár van amikor az a baj, hogy visszaszól az ember van amikor az ha nem, mert ha valaki kötekedni akar az igy is úgy is kiprovokálja, de legjobb ezeket elkerülni…

  20. Kis ember szerint:

    Igazából nem értelek.Ha veled történik mindez,akkor is így vélekednél.Mert bárkivel megtörténhet Aki éhes vagy jókedve van vagy mert van rajtad sapka avagy nincs.Ez egy ilyen szituáció volt.Teljesen mindegy lett volna mit csinál a két sértett a vége ugyan az. Az ÉHSÉG ÁRA!!!

  21. lolka szerint:

    Álltalában a szituácio adja a helyes megoldást az ilyen esetekre nehéz gyakorolni, de szerimtem a mai fitolok nincsenek felkészülve a jogos ön megvédésre. Az bisztos, hogy ha ilyen helyzetbe kerülnék én sem tudnék bölcsen dönteni, mert elég nagy pofájú vagyok…

  22. Prendick szerint:

    Kis ember, ha érted, ha nem, nekem világos. Én már voltam mindkét végén a botnak. Itt meg nem derült még ki, hogy ez melyik vége volt.

    Ez az “ÉHSÉG ÁRA” meg iszonyúan bulváros. Ilyen címmel a Blikkben szokták mentegetni a megélhetésieket. Ez is zavar.
    Általában elég simán alkotok véleményt hasonló ügyekben, sőt jellemzően elég szélsőségeset is. De ennél az esetnél egy pici hézagot érzek.
    Egy ilyen pénztári szituációnál sokkal többször tapasztaltam azt a helyzetet, amikor a “vicces” fiatalok inkább érdemeltek volna nyaklevest, mint rokonszenvet.

    Nem mondom, hogy ez ilyen volt, de képtelenség kizárni a lehetőségét.
    Lehet, hogy te vagy az aggódó atya, így érthető, hogy morcosan reagálsz. Az is lehet, hogy teljes mértékben igazad van. De a leírtak és a tapasztalataim alapján vannak még némi fenntartásaim. Sok a cikkben a magyarázkodás, ami azt szokta jelenteni, hogy valamit valóban meg kell magyarázni. Úgyhogy 98%-ban elítélem a dolgot, de 2% kételkedést hadd tartsak fent.

  23. Prendick szerint:

    Lolka, lépjenek be a fiatalok a Gárdába, ott megtanítják őket, hogyan kell ilyenkor fellépni. 😉

  24. lolka szerint:

    Prendick:
    Most ez miatt nem kell a Gárdába belépni, de a sportolás az nem ártana. A mai fiatalokról sem szeretnék álltalános véleményt mondani, de elég gyakori a sovány, sápadt, hirtelen megnőtt fiatal. Nem akarok nosztalgiázni az az idő más volt: betonból öntöttünk sulyzókat és a korombeli srácok ősszejöttünk és “gyurtunk” és abban az időben egy embernek egy volt a párja. A Gárdának nem hinném , hogy a verekedés, fizikaierőszak és egyeb brutális dolgok lenne a kitüzött célja.

  25. Manitu szerint:

    Szerintem itt megint a hülyeség felé ment el a történet.

    Ez a két gyerek nem tett semmi olyat, ami miatt törvényben és erkölcsileg sem létező okozatként félholtra verjék őket. Jó kedvük, volt: álljon már ki valaki, aki szerint ezért lehet embereket összeverni vagy akár megölni?

    Ha tök részegen énekeltek volna a Tesco-ban, akkor sem lett volna joga egyetlen vásárlónak sem összeverni őket!!!! Arról nem is beszélve, hogy milyen alapon várja el bárki is, hogy olyanok, akik nem verekedősek, meg tudják védeni magukat? Egyetlen ember össze tud verni akár öt másikat is, ha azokat a támadás váratlanul éri, és nem tudják, hogy mit kell ilyenkor tenni. A fiatalok láthatóan itt sem verekedni akartak, még akkor sem, amikor megtámadták őket, ezért próbáltak visszajutni a Tesco-ba.

    Amúgy meg megint nem az a fontos, hogy cigányok voltak-e az elkövetők, hanem, hogy ilyen esetek sajnos megtörténnek.

  26. Öreg halász szerint:

    Egyetemista koromban egyszer egy 15 fős társasággal elmentünk fröccsözni. Már vagy három-négy órája voltunk a kocsmában, az egyik srác kezdett is elmélázni. Egyszer csak a mellettünk ülő ötfős társaságból az egyik fickó elkezd ordítani: mit nézel? Mit nézel, mi?

    Az a srác, aki a mi társaságunkból elmélázott, nem is gondolta volna, hogy egyáltalán neki szólnak, hiszen nem is nézett senkit, csak kezdett kókadozni. Ráadásul addig semmilyen konfliktus, kommunikáció nem volt a két társaság között, csak egy helyen voltunk, két szomszéd asztalnál.

    Ehhez képest az ordítozó fickó hirtelen felpattant, vele együtt még a társaság két férfi tagja, és tiszta erőből elkezdtek bennünket ütni-rúgni. A verekedés vagy öt percig folytatódott, és mi hiába próbáltuk kérni a kocsma tulaját, hogy hadd maradjunk bent és hívják ki a rendőrséget, kidobtak bennünket az örjöngő társaság kezei közé. Tizenöten voltunk, egyetemisták, soha nem verekedtünk, és úgy összevertek bannünket, hogy a többség a kórházi ügyeleten töltötte a maradék éjszakát. Volt akinek a dobhártyáját szakították ki az ütések és a földön rugdosás.

    A kihallgató rendőrök egyik legnagyobb baja az volt, hogy miért nézte a mi társaságunk férfi tagja a másik társaságot, a másik meg, hogy hogyan vert össze egy öt fős társaság egy tizenöt főset (igaz, nálunk főképp lányok voltak)?

    Hát így. Amúgy tipikus “cigánybűnözés” volt a jobbikos fórumozók szemszögéből, hiszen nem volt semmi értelmes oka a verekedésnek, és még a földön fekve, tiszta vérben is ütötték-rúgták az embereket.

    Mint kiderült, egyik verekedő sem volt tiszta előéletű, azaz valóban bűnözőkkel álltunk szemben, de egyetlen cigány származású se volt köztük.

    Na ennyit a “cigánybűnözésről”, akár cigány származásúak voltak az elkövetők az esetünkben, akár nem.

  27. Gordon szerint:

    Megtanítják a gárdában a fiataloknak, hogy hogyan kell ütemesen lépegetni. Így helyesebb. 😉

  28. Gordon szerint:

    Ebből a szempontból sorkatonaság-pótlék szerepet tölthet azoknak, akik szeretnének katonásdit játszani. A sorkatonasággal egyébként nem lenne gond, csak tartalommal kellene megtölteni.

  29. Prendick szerint:

    Öreg halász, börtönviselt embereknél a szemkontaktus kihívást jelent. A rutint nehéz levetkőzni. Aztán az ilyen élmények, mint a tied, úgy szoktak összeállni, hogy a garázda ellen kilencszer cigány, egyszer nem. Amilyenek a börtönarányok is.

    Valóban tipikus cigánybűnözés volt, amit meséltél. Ugyanis mint oly sokszor mondtuk, a kifejezés nem azt jelenti, hogy a cigányok bűnöznek, hanem azt, hogy vannak cigányokra jellemző bűnelkövetési formák. Ezeket meg elkövetheti nem cigány is. A rasszista vonalat csak ti erőltetitek.

  30. Prendick szerint:

    Azt meg előre tudtam, hogy a Gárdára kik fognak rágerjedni. 🙂

  31. Prendick szerint:

    Lolka, igazad van. /A Gárdát csak halcsalinak dobtam be./
    Viszont tényleg nem ártana az ifjaknak valami képzés, mert sorozatosan így fognak járni. Ez egy ilyen puhácska ifjúság mostanság.
    Az előző keményebb volt, így talán a mostani lazítás táplálkozhat a generációs ellentétekből is. Akkor viszont a következő megint keményebb lesz.

    Mondjuk az is igaz, hogy a fogyasztói társadalom puhányai mellett léteznek erőteljesebb szubkulturák is. Sajnos a cigányoké igen erőszakos, de örömteli dolog, hogy szerveződnek más, önvédelemre képes irányzatok is az ifjak között.

  32. Öreg halász szerint:

    Prendick, a “cigánybűnözést” éppen ti eröltetitek, csak és kizárólag azért, mert a “cigány” szó benne van. Egy erőszakos bűncselekmény erőszakos, és nem “cigány”. A jelző félrevezető, pont azért, mert nem igaz.

  33. Csepel-sziget szerint:

    Nos, a Gárda nem hinném, hogy pont jó példa. Voltam kint a csepeli Jobbik Trianon megemlékezésen és egy feltehetően ittas férfi a rendezvény végén megpróbálta megütni az egyik gárdistát. A reakció mindössze annyi volt, hogy az elhátrált és folytatta útját. Ez a konfliktus kerülésnek a bevett módja, de ha cigányokkal van dolgod, akkor ilyen esetben jó eséllyel hátba szúrnak.
    Ezenfelül nem hiszem, hogy a zömében 60-70 kilós gárdisták képesek lennének megvédeni magukat hasonló szituációkban, mikor egy számbeli és/vagy fizikai fölénybeli ellenféllel találják szembe magukat.
    Különben is: mindig van egy nagyobb hal…

  34. Prendick szerint:

    Öreg halász, ez a te rögeszméd. Milliószor cáfoltuk, de te nem bírsz meglenni “rasszisták” nélkül. Ahol nincs, ott képzelsz egyet.
    Ezen nem lehet segíteni. Valamiért erre szükséged van.

    Csepel-sziget, úgy tudom, a gárdistáknak, bizonyos okokból, tiltott a fizikai fellépés. Főleg egy rendezvényen. Pedig ismerek gárdistát, akinek öt cigány előre köszönne és a menekülési útvonalra koncentrálna. De tanítják őket konfliktuskezelésre a jártasabbak, ami már jóval több, amit az átlagos fiatal valaha megtanul.

  35. Öreg halász szerint:

    Prendick, ha egy hozzászólásodban nincs bene legalább egyszer a kisebbség neve, akkor már rosszul érzed magad.

  36. Prendick szerint:

    Öreg halász, mivel ebben a témában te voltál az első, aki leírtad a “cigánybűnözés” kifejezést, tán érzed, hogy ez az állításod mennyire kétes. Mondhatni kissé hazudós. 😉

  37. lolka szerint:

    Prendick:
    Nem tudtam itt lenni egésznap, igy hát most tudok csak irogatni a cikk nem utal egyáltalán a többszőrösen hátrányoshelyzetüekre, szerintem elkanyarodtunk nagyon. De ha a kanyarban maradunk ez az erőszakosság már kiskorban kialakul, mivel álltalában nagy családban nőlnek fel, ebből adodik,hogy már családon belül kialakul egy ősztőnös erőszak az életben maradáshoz. Késöbb ez átalakul falkavezérség félére.

  38. Prendick szerint:

    Lolka, csak én vagyok itt egész nap, mint bérfórumozó. 🙂
    Én sem éreztem a témában a hátrányosakat, csak egész érintőleges eséllyel. Csak a szokásos fronvonalak miatt kanyarodik ide a kérdés állandóan.

    Amit írtál, azt szoktam a “szubkultúra” szóval meghatározni. Ez nem etnikai, hanem együttélési kérdés. Egész sok helyen láttam, hogy korántsem etnikumhoz tartozóak, vígan olvadnak bele ebbe a szubkultúrába és felveszik a jegyeit. Viszont nincs más kifejezés rá, mint a “cigány”. Felesleges háborogni rajta, hogy ez milyen megbélyegző, meg mittudomén micsoda.

    Például a “magyaros” jelző is valami paprikás zsírban fuldokló, bőgatyás, csikós-gulasch, karikást pattogtató hangulatot áraszt, holott alig jellemző az ország népeségére. Sokkal kevésbé, mint a cigányokra a bűnözői hajlam.

    De hát meleg van ahhoz, hogy sokadszor újrakezdjem a “cigánybűnözéses” vitát, ugyanazokkal, ugyanúgy.

    Inkább az a vonal érdekes, hogy miért ilyen puhány az ifjúság? Én legalábbis nagyon kiváncsi lennék arra, ha valaki belülről tudna rá választ.

  39. öreg fiu szerint:

    Prendick:

  40. kis kamasz szerint:

    Prendick:
    Valóban nem voltak hátrányos helyzetüek,csak nem az idén barnultak.Sokan azért is nem mertek beavatkozni,féltek a következménytől ami vele jár.A gyerekek amugy ugy tudom sportolnak ,de ha egy boxerral megütnek lehetsz te akármilyen kemény srác!

  41. miska72 szerint:

    A kisebbség is számít TESCÓ!

  42. jobbarát szerint:

    Az a baj nem a emberekkel hanem a megélhetésel vannak gondok !Mind ezekről pedig nem más tehet csak a mostani kor…..Hajrá jo….

  43. Prendick szerint:

    Kis kamasz, ha hiteles az infód, akkor nálad a pont.
    Nem vagyok itt híres arról, hogy a bioszolisok nagy barátja lennék, de a cikkből számomra nem derült ki egyértelműen a hovatartozás. Ahogy látod, néhány fórumtárs már akkor is rasszistáz, ha ilyen óvatosan fogalmazok, úgyhogy magas fokú politikai korrektséget alkalmazok ezúttal. 😉

  44. miska72 szerint:

    a boxernek is van ellenfele! Úgy hívják, hogy 9 mm!

  45. miska72 szerint:

    A biztonságiőrnek volt fegyvere?
    Akkor mitől parázott?

  46. Márta szerint:

    Miska ! nézdmeg a biztonsági őröket némejik saját magától is parázik ,
    nagyon szomórú,hogy ilyen történik,és az emberek csak néznek 🙁
    Hol az összefogás, talán lehetett volna segiteni 🙁

  47. lolka szerint:

    Prendick:
    Regény tudnék róla irni, de egy az, hogy lassan megy a pötyögés a másik az az idő más volt. Nem a politikaira gondolok. Kertes házban nőttem fel és az utcában sok korombeli srác volt. A bratyom három évvel idősebb tehát a nagyobb srácok között ott volt a helyem. Az utcában volt egy ház nem volt keritése ott fociztunk. Egy jó nyári zápor után fürdőgatya, irány a Béke-tér mindenki odaállt egy fához egyik gyereknek elkellett futni a kijelőlt legtávolabbihoz, de aki melett elszaladt annak felkellett lőknie(elég hülye játáék volt). Aztán volt olyan egyikünk beállt az árokba a tőbbinek át kellett ugrani, ugy hogy ne kapják el. Eregettünk sárkányt, de elöbb elmentünk a dunára nádér. Mindenki csinált magának, szélcsendes időben sokat futottunk,hogy magasra szálljon. Nagyon sok olyan játékot találtunk ki amiről nem is tudtuk, hogy lényegében az ügyességünket, találékonyságunkat fejlesztette. A lovacskázás: Egy erösebb felvett a hátára egy másik fiut és egymást lekelett rántani, és a végén a kétlegjobb küzdött, lábtengó, egyérintőzés, egy kapurafoci. Később jőtt a soderbánya korszak: bringát, ruhát eldugtuk a kukoricásba, mert akkor még lejártak a rendőrök, ha jőtt beusztunk a szigetre (mennyi veszélyes hülyeséget csináltun) Kitaláltuk menjünk le a sporiba, volt aki sulyemelésnél kötött ki, volt aki a boxnál a Borsodi zolibá és a Füzesy Zolibá az idősebbik,hogy megörült a sok kissrácnak. Egy-kettő pályán maradt a többi kihullott, de mozogtunk. Igaz mamár bonyolultabban megy minden, ilyen-olyan drága szerelés anyuka hozza-viszi a gyereket, mire megvan minden már nem is akar a gyerek sportolni stb. Az a lényeg ,egy nagyon jó kis közösség volt a mienk. Elnézem itt a lakotelepen a gyerekeket hárman-négyen tekeregnek őssze-vissza, beszélgetnek és közben észre sem veszi, hogy tördeli a bokor hajtásait, vagy egy ággal csapkodja a falombját. Azért nem volt hülyeség a Hollandin az a nyári napközistábor.

  48. lolka szerint:

    miska72:
    Nem könnyű feladat, de ha megtudodfogni a kézét és kiveszed úgy a boxert a kezéből, hogy az ujjait nem füzöd ki az életben többet nem lessz kedve oda ülni a zongorázni esetleg kottátlapozni, tudod ugy hátrafele forditva…

  49. jobbarát szerint:

    miska72.mondasz valamit,csak ez a gyávaság jele amit müveltek.Megnézném azokat az erős emberkéket mit tennének ha nincs nálluk boxer.Nekem soha nem volt de bíztos az ujjait is eltördelném aki ellenem forditaná legyen a puc…vér ha erős legyen anélkül ha pedig gyönge akkor kussoljon.

  50. Prendick szerint:

    Lolka, ezek szerint mások voltak a prioritások. Én akkoriban éjjel-nappal fociztam. De ehhez is, ahhoz is az kellett, hogy jópáran összeverődjünk. Úgy néz ki, hogy ez mostanság csak a neten lehetséges, valamelyik klánháborús játékban.

    Bár, ahogy elnézem az ismerőseim gyermeknevelési módszerét, nem is csodálkozom. Amiért én anno nyaklevest kaptam, azt most jutalmazzák, azon az alapon, hogy “nem szabad letörni a gyerek személyiségét”.
    A kölykök vattában élnek. Öt-hat éves koromban simán járkálhattam egyedül az utcán, pedig a Práter utcában laktam. Nem volt persze olyan csikágó, mint most, de Hawainak sem számított.

    Ezt most el sem lehet képzelni. Kamasz gyerekeket is szülők hordoznak mindenhova, valamiért kitört a pánik, hogy ugye a világ nem biztonságos és jaj, mi lesz a gyerekkel. Aztán aki nem kapott az utcán pofont tízévesen a rivális kölyköktől, az húszévesen biztos, hogy nem fogja tudni, hogy mit csináljon, ha bajba kerül.
    El nem tudom képzelni, hogy miért gondolja bárki, hogy az a hasznos a gyereknek, ha soha életében még a könyökét se üti be.

    Aztán ha lenne gyerekem, lehet, hogy én is ilyen hülye szülő lennék. Valahogy ez a korszellem. A hírekben hallott egyik leggyakoribb kifejezés a “Nem biztonságos”. Gumiból kell csinálni a játszóteret, féltéglából a Legot, páncélozott gyerekek tekernek már a háromkerekű bicikliken is és minden lehetséges hülyeség ellen fel akarják vértezni az eszközöket. Gondolom a kor eszményi játéka a félméteres szivacslabda. Nem lehet lenyelni, nem vág, nem üt, nem is pattog, le se lehet róla esni. A gyerek markolászhatja, aztán legyen el vele.

    Utána felnő és semmi tapasztalata nincs a konfliktusok kezelésére. Könnyű préda az erőszakkultuszban nevelkedettek számára. Még azt sem tanulja meg csórikám, hogy miként kell olykor nagy iramban elszaladni.

  51. Jeniszej szerint:

    Kell valamit kezdeni magukkal a fiataloknak! Gárda Kisz Levente stb.
    A kábító szeren kívül más is van a világon!

  52. Szila szerint:

    Prendick!
    Én is a grundon nőttem fel nálam néhány évvel idősebb fiúk között. Benne voltam mindenben és soha nem volt az úgy, hogy ne lenne sebes a térdem és minden intézményesített formában a bölcsitől a középiskola végéig külön asztalnál, vagy egyedül egy padban kellett ülnöm, mert akkor állítólag lehetett tartani a fegyelmet, különben meg nem. Na ehhez képest, meg ahhoz, hogy a tanult hivatásom sem más, lettem egy pont olyan béna szülő, aki még a széltől is óvja a már felnőttkor határán álló gyermekét. Meg is kaptam érte a magamét, mert a tegnapi napon történt az a rémálom, amikor egyedül kellett elutaznia a kontinens egy másik szegletében, repülős átszállással meg minden, és az elmúlt nevelési módszerem összes bűne visszaütött, mert hülyére aggodalmaskodtam magam, hogy nem tud tájékozódni, informálódni, mert mindig mindent megtettem helyette. És természetesen ettől ő is szenvedett. És az egész életünk ilyen. Probléma, … anya telefon, …anya elrendezi.
    Máig nem értem, hogy anyukám hogy bírta ki idegekkel, amíg felnőttem, de az biztos, hogy soha nem kellett semmit helyettem ügyintéznie. És teljesen igazad van Prendick, mert önmagunknak és a gyermekeinknek is ártunk azzal, hogy nem hagyjuk, hogy megtörténjek a dolgok, amiknek meg kell történni. De most mondhatok fűt-fát, csak az az igazság, hogy ha újra kezdeném, az összes bénaságot újra elkövetném. Mert anyának lenni csodálatos, de nagyon nehéz.

  53. Prendick szerint:

    Szila, ez valahogy benne van ma a közgondolkodásba. Egész biztos vagyok benne, hogy ugyanilyen rémséges szülő lettem volna magam is.
    Anyámon látom a legjobban a kontrasztot. Anno rezzenéstelen arccal viselte, hogy bizonyos körülmények miatt a nyolcéves fia, kézenfogva a hatéves lányát, két hónapig járt egyedül és busszal Óbudáról a Nagyvárad térre iskolába reggelenként. Csak a hazaútba tudott beszállni. Biztos aggódott, de nem rettegett.

    Egy mai szülő a gondolattól megkapná az infarktust. Ezzel szemben ugyanaz az anyám, nagymamaként, attól pánikol /szabályos pánik/, ha az ötéves unokája egyedül van a szomszéd szobában. Nem viccelek.

    Ez nem egyéni probléma, ezt a társadalom alakította ki valahogy. Valami permanens pánikban élünk és ez határozza meg viszonyainkat. Érdekes lenne ezt tanulmányozni.

  54. miska72 szerint:

    Azt se feledjük el, kiből mit hoz ki, ha megütik.
    Valakiből kijön az állat.
    Mert ilyenek is vannak.

  55. Lora:) szerint:

    Elkeserítő, hogy itt tartunk, egyébként múlt héten meg akartam verni két cigányt, be beszólogattak a magyaroknak, de visszatartott a tudat, nem tudom mi lapul a táskájukban, bicska, kés…nem tudom.

    Undorító a csepeli Tesco – a biztonsági őrök átlag életkora 60 év, vagy alkoholista kinézetűek, vagy 40 kilósak vasággyal együtt – ide miért nem lehet felvenni, igazi bokszolós, kigyúrt izomagyú srácokat, akik legalább olyan tekintélyt keltenek, hogy esze ágába ne jusson a cigánynak vagy nem cigánynak verekedésig egyáltalán eljutni. Teszem azt, miért nem lehetne olyan jogosítvánnyal felruházni őket, hogy helyben elkezdődhessen az eljárás a vétkesek ellen?

    Teszem azt lehetne egy magyar-cigány páros biztonsági szolgálat, az esélyegyenlőség végett. Nekem nincs bajom a cigányokkal, de legalább ha a vétkes mégis cigány származású a biztonsági őrre nem támadna, ha már saját fajú…… vagy túl szélsőséges elképzelés?

  56. kovács Ernő szerint:

    Holnap egy újabb szenzáziós klipp premiere csak a kommentalok.hun
    http://www.youtube.com/watch?v=Hc0Lsm2Qgtg Ez is itt készült!
    Ja, és megyek a Magyar Gárda mellett tüntetni, képek videók szintén csak itt!!!

  57. Szila szerint:

    Kedves Lora:):!
    Üdvözöllek a szélsőséges, rasszista, kirekesztők klubjában.

  58. Pierre szerint:

    Lora, hogyan tudnál te megverni két cigányt? Fejbecsapnád a retikülöddel?

    És mi bajod a 60 évesekkel?

  59. Tóth András szerint:

    A biztonsági őrök nem az embereket védik, hanem az áruházat, s annak tulajdonosát az emberektől.

  60. József az ács szerint:

    Ha vidám fiatalok és érett nyugdíjasok sem járnak a TESCO-ba, akkor majd lesz változás. Becsukják. Én már megtiltottam a családomnak, hogy ott vásároljanak.

  61. Kis ember szerint:

    Szerintem abiztonsági őrben is lehetne emberség,de csak dísznek vannak.

  62. Bonifác szerint:

    Mondjátok kedveskéim mire számítottatok?
    A történet szomorúbb mint hinnétek. Kinevelünk egy here osztályt,
    akik nem szeretnek, és nem is akarnak dolgozni, és hogy ezután se kelljen mindent meg fognak tenni.A munkásőrség hozzájjuk képest kismiska….A segítségnyújtás nálunk egyébként sem természetes….
    (Mi közöm hozzá???
    A cspel Infón írta egy eltárs, hogy mi az a 100% magyar? Ott nem lehetséges válaszolni, lehet, hogy jó eltárs ezt nem olvassa, mégis:
    A jelvény azt üzeni, ő nem tartozik a gerinctelen, elvtelen Intrnacionalisták
    közé, akik hazájuktól erőszakkal elszakított honfitársait nen románozza
    tótozza le.Magyarnak érzi magát, ezt ki is fejezi,bár ez a cucilistáknál
    az Ősbűn,.(pofa be, Te eredendő náci bűnös vagy,örülj hogy élni hagyunk!)

  63. Bonifác szerint:

    Bocs, a Csepelen.hu-n, nem az infon.

  64. 007 szerint:

    Nem nagyon szoktam hozászólásokat irni, de lenne 1 pár megjegyzésem a dologhoz. A Lurdy Házban az emeletem üldögéltem a barátommal, amikor belém kötött egy pár roma származású fiatal. Amikor megpróbáltunk védekezni, pillanatok alatt kb 15-20-an lettek. A hangos szóváltásra felfigyeltek a biztonsági őrök, akik azonnal a segitségünkre siettek, egy nagydarab kopasz, tetovált nyakú vezetésével. Gondolom ő lehetett a vezető. Közrefogták a csapatot és szépen kivezették öket a Lurdyból. A épület elött újabb szóváltás következett, amire úgy elverték a támadóinkat, hogy nem hittem a szememnek. Hát ilyen biztonsági őröket kellene alkalmazni a csepeli Tescóban is. Ahogy megjelent a nagydarab kopasz állat, egyből megváltozott a banda viselkedése. Szivesebben is járok a Lurdyba vásárolni, szorakozni mint csepelre.

  65. puki84 szerint:

    SAJNOS CSEPELEN MINDENKI LÚZER CSAK A ROMÁK NEM .NEKEM MA 13:00KOR KIRUGTA A BARÁTNŐMET ÉS AZ ANYJÁT A MUNKAHELYÉRŐL A GÓRÉ AKI TUDNI ILLIK ANNYIRA SZEGÉNY HOGY NINCS PÉNZE ARRA HOGY A GYEREKÉNEK RUHÁT VEGYEN VAGY ÁGYAT.ENGEM MEGGYANUSÍTOTT MINDENKIT HOGY LOPÁS VAN A KASSZÁBAN MERT AZ ELADÓ AZAZ A PÁROM ÉS AZ ANYJA KIVESZIK A JATTOT AMI JÁR .KIDERÜLT BESEM VOLTAK JELENTVE AMIT AZ APEH LEIGAZOLT VISZONT A BÉRPAPIRON RAJTA VOLT A TELJES JÁRULÉK LEVONÁS LISTA!EZE K UTÁN MINDENHOL BEJELENTÉST TETTEM AZ ILLETÉKES SZERVEKNÉL PSZÁF APEH ÁNTSZ FOGYASZTÓVÉDELEM MIVEL OLYAN DOLGOKAT KELLETT NEKIK BENYELNI AMIT CSAK MA TUDTAM MEG .NAGGGGYYYYOOOON SÚLYOS MEGALAPOZOTT VÁDAK.NA CSAK ANNYIT A GÓRÉ CIGLÁNY ÍGY EBBEN AZ EMBERI KISSEBBSÉGBEN CSAK JÓMÓDÚ VAN DE NEM BECSÜLETES .AMIKOR A PÁROM MEGTÁMADTÁK A KÖZÉRT ELŐTT BAZT MONDTA A GÓRÉ HOGY NEM LÁTTA A POLCON LÉVŐ ÜVEGEKTŐL DE AZT LÁTTA HOGY AZ EGYIK ELKÖVETŐNÉL VOLT EGY MILKA AMIT NEM FIZETETT KI.ENNYIT A HŐSRŐL CSAK CSAPATBAN VAGYUNK KEMÉNYEK?HA SZABAD ORSZÁGBAN VAGYUNK JOGAINK VANNAK AKKOR ,HOGY LEHET AZ BÁRMIKOR HA ELEMEGYÜNK NEM TUDUNK NEVETNI MERT VAN EGY GALERI AKI ABBAN LÁTJA ÖRÖMÉT ,HA BELÉNK KÖT?EZEK LÚZEROK MIND .BÖRTÖNBE VELÜK.

Itt lehet hozzászólni !