Jövőre még több jut családtámogatásra

Hirado.hu

Jövőre még több jut családtámogatásra

A családok támogatása továbbra is a kormány kiemelt célja, ezt mutatja, hogy a jövő évi költségvetésben 10 százalékkal többet fordítanak családtámogatásra, mint az idén – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján.

Novák Katalin a BabaMama Expón a fontos jövő évi változások között elsőként említette, hogy tovább nő a kétgyermekes családok adókedvezménye. Mint mondta: január 1-jétől 30 ezer forint havi adókedvezményt kapnak a kétgyermekesek. A másik fontos változás, hogy megújul, sokkal rugalmasabb lesz a bölcsődei ellátórendszer – közölte az államtitkár. A kormány célja, hogy egyetlen családnál se legyen a munkavállalás akadálya, hogy nem tudják elhelyezni három év alatti gyermekeiket – tette hozzá.

Ismertette: a hagyományos bölcsődék mellett mini bölcsődék is létrejönnek, a családi napközik családi bölcsődékké alakulnak és munkahelyi bölcsődék létrehozását is támogatják. Tovább növelik a bölcsődei helyek számát és a dolgozók bérhelyzetét is javítják – közölte.

Fontos előírásnak nevezte, hogy kiterjesztik a bölcsődei ellátás megszervezésének kötelezettségét minden olyan településre, ahol legalább 40 három év alatti gyermek lakik vagy öt olyan gyermek, akiknek szülei igénylik a bölcsődei elhelyezést.

Novák Katalin összegzése szerint a családok azt fogják érezni a jövő évtől, hogy egyre több lesz a bölcsőde típusú lehetőség és egyre kevesebb akadálya lesz a gyermekvállalásnak.

Az államtitkár szólt arról is, hogy az országban egyre népszerűbb a családalapítás, hiszen az elmúlt években 30 százalékkal nőtt a házasságkötések száma, a termékenységi mutató pedig öt év alatt – 2010 és 2015 között – 15 százalékkal emelkedett.

Akik a gyermekvállalás mellett döntenek, vagy gyermeket nevelnek, több támogatási forma közül is választhatnak, ezek között említette a vissza nem térítendő családi otthonteremtési kedvezményt, a kedvezményes hitel lehetőséget, a nemzeti otthonteremtési közösségek rendszerét, valamint hogy 5 százalékra csökkentették az új értékesítésű ingatlanok áfáját és áfa-visszatérítési lehetőséggel is élhetnek az érdeklődök.  A családi otthonteremtési kedvezményről (csok) szólva azt emelte ki, hogy annak bevezetése óta több mint 30 ezer családnak ítélték meg ezt a kedvezményt, a támogatás mértéke pedig meghaladta a 67 milliárd forintot.

Forrás: Hirado.hu

8 hozzászólás “Jövőre még több jut családtámogatásra” bejegyzésre

  1. Takacs pal szerint:

    Es a nyugdijra?

  2. fghfjhgkjhk szerint:

    A Vezér, 1,9%-ot vízionált.

  3. Nagyapó szerint:

    Mit tesznek a nyugdíjasok, hogy emelést követelnek? Szorgalmasabban lesik a postást? A nyugdíjak értéke megmaradt/marad. (A szocik duplájára emelnék?)

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop

  4. fghfjhgkjhk szerint:

    Nagyapó!
    Magának gondolom, hogy jó zsíros és mellé ott a képviselői pénz is.
    Azt is gondolom, hogy mindkettőt simán felveszi?
    😉

  5. Rázsó szerint:

    “Mit tesznek a nyugdíjasok, hogy emelést követelnek? Szorgalmasabban lesik a postást?”
    Na ez jó, ezt kellene kitenniük az óriás plakátjaikra.
    Átküldtem a linket anyámnak, hagy lássa, hogy gondolkodik egy igazi fideszes, ha már rájuk szavazott. Lehet, hogy legközelebb már nem fog.

  6. Takacs pal szerint:

    Nagyapo!Ugy latom,hogy az a gyuk eszed is elment,menj orvoshoz.Szegyelem,hogy egy fideszes ijen huje!

  7. Nagyapó szerint:

    Eetásak! A nyugdíjasok tényleg nem részesülnek családtámogatásban!!!
    De. A szocik elvettek egy havi nyugdíjat, az infláció elvitt majd annyit. Jelenleg a nyugdíjak értéke megmarad.
    Tudom mindenkinek duplájára kellene emelni, de mondjanak egy érvet, hogy miért, azért mert ráérnek írogatni? Az emelés mértéke törvényileg meghatározott. Szerepel benne az infláció mértéke és a nyugdíjas kosár is. Ebből jött ki a 0.9 %. A kormány és a nyugdíjas szervezet egyenlőre 1,9 %-ban egyeztek meg, de a béremelésekkel összhangban lehet nagyobb is.
    Jobb volt pl. a 2007-es év, amikor a kiegészítő emeléssel 6,4 % volt a nyugdíj emelés és 11,9 % az infláció??
    Azon gondolkodtak, hogy mondjuk 2 % emelés estén a minimál nyugdíjas (28 500 Ft) kap 570 Ft, a 200 000 Ft-os 4000 Ft, az 1 300 000 Ft-os 26 000 Ft emelést. Miért?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. Rázsó szerint:

    Nagyapó: Ön az “Eetásak” megszólítást mindenkire használja, akinek eltér a véleménye az Önétől, vagy a pártjáétól?

Itt lehet hozzászólni !