Kitüntetéseket adott át Tarlós István Budapest napja alkalmából – elismerés Csepelnek

Csepel.hu

img_9916

A főpolgármester a főváros napja alkalmából kitüntetéseket adott át csütörtökön az Újvárosházán, Budapesten. A díjazottak között volt a csepeli önkormányzat szociális és egészségügyi referense, Nagyné Kovács Timea.

A főpolgármester Budapest egyesítésének 143. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen a díjazottakat méltatva azt mondta, akik ma elismerést kapnak, azok tetteikkel, erkölcsi vállalásaikkal gazdagabbá teszik a várost. Az évfordulón tartott ünnepség kiváló alkalom arra, hogy erősítsük az összetartozás érzését.

Tarlós István kiemelte, 1873. november 17-én jött létre Budapest, Pest, Buda, Óbuda és a Margit-sziget egyesítésével, új korszakot nyitva ezzel a főváros történetében. Azóta a magyar nemzet fővárosa az ország politikai, kereskedelmi, kulturális központja lett, amely mára hazánk GDP-jének közel 40 százalékát termeli meg.

Tarlós István beszélt arról is, hogy a főváros immáron hatodik éve hivatalban lévő vezetésének feltett szándéka volt, hogy a 2010 megelőző két évtized rendetlenségét, pazarlását megszünteti, célként kitűzve a város élhetőbbé, biztonságosabbá tételét. A főpolgármester hozzátette, mára olyan beruházások is elkészültek, amelyeket korábban évtizedekig csak ígérgettek. Befejeződött a 4-es metró megépítése, megújult a Széll Kálmán tér, elkészült a budai fonódó villamoshálózat, és forgalomba állt Budapesten a világ leghosszabb villamosa az 1-es vonalon. Folyamatban van a Margit-sziget program, a Fővárosi Állat- és Növénykert fejlesztése, és sorban újulnak meg a fővárosi fürdők, épülnek a P+R parkolók. A fővárosnak több előkészített projektje van, mint ez elmúlt negyed században bármikor – emelte ki Tarlós István.

A főpolgármester hozzátette, a főváros napja, Budapest ünnepe nem lehet teljes anélkül, hogy megünnepelnénk annak legkiválóbb polgárait, akik szorgalmukkal a főváros közösségét szolgálták.

A kitüntetettek között csepeli is akadt. Zalabai Gábor díj – A Budapestiek Esélyegyenlőségéért díjat kapta Nagyné Kovács Tímea, a csepeli önkormányzat szociális és egészségügyi referense, aki a jövő generációjának nevelése, valamint a szociális munka megújítása terén végzett kiemelkedő és példaértékű szakmai tevékenységéért részesült elismerésben.

Nagyné Kovács Timea nem ismeretlen a csepeliek előtt. 1986-tól osztályvezető főnővér-helyettesként, a felnőtt szakápolói munkában vett részt a VII. kerületi Péterffy Sándor utcai kórházban. Pályafutását Csepelen a gyermekvédelem területén kezdte 1998-ban. Munkája során volt alkalma megismerni a kerület szociális, társadalmi helyzetét, generációs problémáit. Szakmai gyakorlatát használva végezte családgondozói tevékenységét, jelentős számú család problémáját megoldva ezzel. Ezen felül végzett kapcsolatügyeleti, – kamasz mediációs, illetve mediátori feladatokat, részt vett a gyermekek számára rendezett szabadidős táborok szervezésében, kerületi-fővárosi versenyeken való részvételük biztosításában, versenyekre történő felkészítésében. A Gyermekjóléti Központ vezetőjeként, intézményvezető-helyettesként, és megbízott ágazatvezetőként is gyakran tett tanúbizonyságot alkalmasságáról.

A Fővárosi Közgyűlés emellett számos közéleti személyiséget, szervezetet díjazott. Pro-Urbe Budapest díjat adományozott például Kapás Boglárka olimpiai bronzérmes, ötszörös Európa-bajnok, kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok, világbajnok úszónő részére a magyar versenyúszásban betöltött szerepéért, a 2016-os rió-i nyári olimpián nyújtott kiemelkedő teljesítményéért, valamint példamutató szellemisége elismeréseként. Rendkívül gazdag életművéért, emlékezetes színházi, filmes, valamint a szinkronokban nyújtott színészi alakításáért elismerést kapott Harsányi Gábor Jászai Mari-díjas színművész, Érdemes művész is.

A Magyar Állami Operaház énekkara ugyanakkor az opera-műfajban felmutatott Európa-szerte elismert művészi tevékenységéért részesült díjban, amit Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója vett át.

Csepel.hu

Egy hozzászólás “Kitüntetéseket adott át Tarlós István Budapest napja alkalmából – elismerés Csepelnek” bejegyzésre

  1. fghfjhgkjhk szerint:

    3-as metro?
    Rémlik valami még?

Itt lehet hozzászólni !